Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ze voelt zich niet meer sexy

Mijn vrouw wil amper nog sex. Zeg zegt dat dit komt omdat ze zich niet goed in haar vel voelt. Ze is de laatste jaren erg veel bijgekomen en heeft daar veel moeite mee. Ze klaagt vaak dat ze veel te zwaar is en dringend moet afvallen, ze voelt zich niet meer sexy.
Haar kledingstijl is evenwel niet aangepast aan haar gewicht. Ze draagt strakke broeken en topjes waar ze eigenlijk veel te dik voor is. Die zitten dan ook nog eens veel te strak waardoor elke vetrol genadeloos in beeld wordt gebracht. Ik vindt het dan ook erg vreemd dat ze zich aan de ene kant veel te dik voelt, maar aan de andere kant er zo bijloopt.

Ik heb een voorliefde voor dikke vrouwen, dus ik vindt het prachtig dat ze zo dik geworden is. Ik laat haar merken dat ik haar sexy vindt, en ben vrijwel continu opgewonden door haar te zien. Maar ze voelt zich ook hier niet sexy door, in tegendeel. Ze ziet dit als een extra bevestiging dat ze veel te dik is. Dus sex komt er zelden van. Hoe kom ik uit deze situatie?


Anoniem
15-11-2023
laatste reactie: 26-11-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Anoniem,

Je hebt hier te maken met twee conflicterende perspectieven:

1. De hare: dik zijn past niet in haar definitie van het schoonheidsideaal. Deze is gekoppeld aan haar seksualiteit. Omdat ze zichzelf niet sexy vindt, geeft ze zichzelf ook niet seksueel over. Hier vecht ze dagelijks mee: ‘Moet ik mezelf als dik accepteren of moet ik voor mezelf streven naar het schoonheidsideaal?’

2. De jouwe: je houdt van dikke vrouwen. Dat wil zeggen dat zodra je opgewonden bent, het een bevestiging is van een beeld waar zij tegen vecht. Er bestaat een kans dat ze jouw als partner heeft uitgekozen zodat ze zich lichamelijk geaccepteerd voelt.

Echter, haar schoonheidsideaal schijnt zwaarder te wegen dan zelfacceptatie.

Oplossing: jouw vrouw moet een cognitieve gedragstherapeut consulteren. Deze zal haar helpen haar zelfwaarde (als vrouw) los te koppelen van haar uiterlijk zodat haar seksualiteit weer vrij kan ademen.

Succes!

Gerold
26-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>