Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Tijdelijke slaapstoornissen

Al wel 15 jaar kamp ik met tijdelijke slaapstoornissen. Die problemen spelen vooral als ik op vakantie ga en in een vreemd bed moet slapen. Het maakt niet uit of het bed lekker ligt, en ik neem altijd mijn eigen kussen mee. Maar op de één of andere manier slaap ik extreem slecht op vakantie. Gisteren teruggekomen van een week Roompot en uiteraard een moeilijke week gehad. 1 keer een zolpidem genomen. Die avond lag ik heel onrustig in bed. Snelle hartslag, spanning, allemaal omdat ik die zolpidem had genomen en ging piekeren over "Wat nou als het zelfs niet lukt om te slapen met een slaappil op?". Toch in slaap gevallen en redelijk geslapen, maar andere nachten weer slecht. En ik weiger om meerdere dagen in korte tijd een pil te nemen.
Gisteravond thuis weer naar mijn eigen bed, maar helaas bleek ik zo gespannen te zijn dat ik moest slapen dat ik de slechtste nacht heb gehad sinds de vakantie vorige week. Ik denk max een uurtje slaap. Mijn hoofd voelt echt als een zombie. Ik ben traag in alles, heb geen energie, zelfs mijn spraak lijkt aangetast.
Ik had een pil op mijn nachtkastje liggen en telkens hoopte ik uiteindelijk in slaap te vallen. Toen het 02:00 uur was vond ik het te laat om die pil te nemen, dus de hele nacht wakker gelegen en vandaag een super moeilijke dag.
Vanavond leg ik de pil weer klaar en mocht ik 12:00 uur nog niet slapen neem ik de pil gewoon in. Ik weet van mezelf dat ik weer rust in mijn lijf moet krijgen en meestal lukt dat op een gegeven moment waardoor ik een redelijke nacht heb (zonder pil). Dat bouwt vertrouwen op waardoor de spanning de volgende dag weer minder is en zo kom ik wel uit die negatieve spiraal. Maar het is alles behalve chill dit.
In juli 8 dagen naar Oostenrijk.....

A.J.
04-05-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>