Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Niet meer bang om jezelf te zijn

Ik durf het nu te delen

Stap binnen in mijn autistische wereld met mijn allereerste single “Bang om zichzelf te zijn”. Het heeft even geduurd voordat ik de moed vond om mijn verhaal over mijn strijd en uiteindelijke acceptatie van mijn autisme te delen. Waarom een single? Na mijn diagnose op latere leeftijd begon de reis van zelfbegrip en acceptatie. Het is tevens misschien wel een grotere uitdaging om anderen te laten begrijpen wat je doormaakt en wat je eigenlijk hebt. Maar wat begon als een simpele hobby - piano spelen en zingen - groeide uit tot een krachtig middel om mijn emoties te verwerken en te omarmen. Als een echte autistische creatieveling heb ik de muziek omarmd en gelijk mijn eigen verhaal erbij geschreven. Dit is meer dan alleen een lied, het is een uitnodiging om de wereld door mijn ogen te zien.
Hoewel ik niet pretendeer een goede / beste zanger te zijn, beschouw ik mezelf eerder als een verhalenverteller. Sinds de release hebben mensen met autisme, of zij die iemand kennen met autisme, emotioneel gereageerd. Het is hartverwarmend om te horen hoe mijn muziek anderen raakt en verbindt. Dit is meer dan alleen een lied; het is een bron van herkenning, troost en begrip voor velen. Wat een mooi en onverwacht cadeau heb ik ontvangen van deze lieve en bergripvolle mensen. Dit cadeau wil ik graag doorgeven aan jou / u.
Mijn oorspronkelijke doel was eigenlijk om mezelf te helpen en ook vooral een leuke uitdagende hobby te hebben. En vooral zoals ik altijd had gedaan het allemaal voor mijzelf te houden. Maar ik besefte toen het nummer af was dat het meer was. Ik zei tegen mezelf en anderen: als het maar één persoon helpt, dan heb ik mijn doel al bereikt. En dat doel was per ongeluk al binnen één week bereikt. Dus nodig ik jou/ u uit om naar het nummer te luisteren. Maar misschien kun je meer doen dan alleen luisteren. Doe zoals ik en deel het als een cadeautje. Deel het nummer of de post en zoek die ene persoon die het misschien nodig heeft. Met deze boodschap: 'Hi, ik accepteer jou zoals je bent en hij/ zij of X hoeft nooit meer bang om zichzelf te zijn.
Als iemand met autisme begrijp ik maar al te goed hoe uitdagend het kan zijn om jezelf te zijn in een wereld die niet altijd begrijpt hoe jouw brein werkt. De dagelijkse strijd met overprikkeling, sociale verwachtingen en onbegrip kan ontmoedigend zijn. Maar juist daarom is het zo belangrijk om verbinding te vinden met anderen die dezelfde reis maken. Mensen met autisme hebben vaak unieke talenten en perspectieven die de wereld kunnen verrijken, maar ze hebben ook ondersteuning en begrip nodig om hun volledige potentieel te bereiken. Mijn nummer zou een stem voor al diegenen kunnen zijn die zich soms onbegrepen voelen en misschien een bron van kracht en erkenning voor degenen die worstelen met dezelfde uitdagingen. Laten we samen iets delen waar iedereen zich geaccepteerd en begrepen voelt, ongeacht hun neurodiversiteit.
Voor iedereen die dit zou kunnen gebruiken
Wilson op YouTube bang om zichzelf te zijn

Wilson
26-04-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw plaats er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>