Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kan nooit eens mijn hart luchten

Ik heb altijd het gevoel dat ik maar dankbaar moet zijn en dat ben ik ergens ook wel want ik ben gezond, heb een vrouw, 2 kinderen en werk, maar ik ben 40 jaar en voel mij zo vaak zo alleen. Mijn vrouw heeft het mentaal zwaar met de kinderen en ik heb altijd het gevoel dat ik maar de sterke man moet zijn en dus steun ik haar en zwijg ik dan zelf altijd maar.

Mijn vrouw heeft vriendinnen en gaat daar regelmatig mee weg. Maar ik heb het gevoel dat ik nooit eens mijn hart kan luchten (geen vrienden). De laatste 5 jaar zijn de enige mensen waar ik mee praat mijn vrouw, mijn jonge kinderen en mijn collega's. Dat kan toch niet...

Amper 40... het suckt om te beseffen dat het nog lange, lange jaren gaan worden...

40 jarige man in gezin en toch zo alleen
03-01-2023
laatste reactie: 18-01-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, ja erg vervelend. Toch besef je misschien niet wat je WEL hebt, een vrouw en kinderen, een gezin dus. Ik heb dat allemaal niet gehad en ben al 50+. Misschien iets meer voor jezelf opkomen en meer met je vrouw praten? Ook ben je 40, voor mij is dat jong, voor jou misschien al 'oud'. Er zijn genoeg dingen te doen, sport, andere activiteiten. Ondanks dat ik nog alleen ben, kreeg ik wel een vriendschap met een collega vroeger. Ik ben daar wel 20 jaar mee omgegaan. Kon niet alles aan hem kwijt, maar deels wel. Ik ben helemaal niet zo'n contactmaker. Sta open voor contact, je sluit je misschien onbewust af voor ander contact dan het contact dat je al hebt. Maar goed, het is een hele andere situatie als waar ik in zit, dus ik kan je vooral alleen maar sterkte wensen! Vind een maatje, waar je dingen mee kunt delen. Met vrienden kun je vaak niet alles delen, ook al is het maar een deel van je verhaal. Of zoek contact via dit medium (internet). Veel meer mogelijkheden dan vroeger (kan me nog een penvriend en penvriendin herinneren). Succes en denk iets meer aan jezelf, hoewel ik weet dat het soms moeilijk is. Groeten..

Rob
18-01-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>