Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik zou willen dat ik het durfde

Heel fijn dat ik deze site gevonden heb. Zelf ben ik een man van 39 en zit sinds mijn 23e volledig zonder vrienden, nadat steeds meer mensen het contact verbraken. Een echte reden heb ik nooit gekregen, maar ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat ik nooit mee uit wilde gaan naar een club of iets dergelijks. Ik ging liever naar een rustig cafe, omdat er anders teveel prikkels voor mij zijn en ik dan niet wist hoe snel ik naar buiten moest gaan.

Door dit verbreken van contacten ben ik steeds meer op mezelf dingen gaan doen en dat resulteerde uiteindelijk ertoe dat ik na m'n werk (waar ik me gelukkig wel thuis voel) de tv thuis aanzet en dat is het. Over het algemeen heb ik daar vrede mee, maar met tijden bekruipt me heel erg het gevoel van eenzaamheid, vooral rond deze dagen. Vanavond (oudjaarsdag) zal ik bij m'n ouders zitten en dat komt wel heel zielig over.

Doordat ik zo op mezelf ben gaan doen, heb ik helaas ook geen echte hobby's meer, waar ik vroeger deze wel had. De stap nemen om een nieuwe hobby te zoeken durf ik niet al zou ik het wel graag willen. Al met al is het dus een vicieuze cirkel waar ik niet uit lijk te komen. Nu zul je zeggen; "neem die stap dan!" Ik zou willen dat ik het durfde.

In ieder geval heel fijn om eens wat van me af te kunnen schrijven en ik wil jullie bij voorbaat bedanken dat je de tijd neemt om mijn verhaal te willen lezen.

S
31-12-2023
laatste reactie: 11-01-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo, ik begrijp hoe je je voelt. Het is lastig om nieuwe dingen te proberen. Wat zorgt er voor dat je het niet durft?

Ik weet niet of dit misschien helpt. Ik wilde altijd al mezelf verder ontwikkelen maar zette nooit de stap omdat ik bang was dat ik het niet kon, of toch niet leuk vond en dat ik dan mijn geld verspil.

Toen leerde ik Schrödingers kat kennen. Dit is een gedachte uitdaging experiment uit kwantummechanica. Als basis gaat het zo: een kat zit opgesloten in een doos en er is geen zicht op de kat. Er is een buisje gis in de doos aanwezig met een alarm waarbij er na 1 uur het buisje kapot zou worden geslagen en de kat vergiftigd word.

Nu zou je denken na 1 uur de kat is dood, maar wat nu als het alarm niet af ging? Of het buisje niet kapot is gegaan? Dan zou de kat nog leven. Aangezien de doos dicht is en geen directe zicht op de kat weet je dus niet of de kat nog leeft of dood is. Dit weet je pas als je de doos opent.

Het punt wat ik net dit verhaal wil maken is dat je niet weet of je iets kan of leuk vind zonder het geprobeerd te hebben. Je kunt er van alles over denken en piekeren maar je weet nooit 100% zeker tot je het probeert. Dit heeft mij over de streep getrokken om toch mezelf verder te ontwikkelen.

Ik weet niet of dit voor jou helpt maar ik hoop dat dit toch je over de angst heen kan helpen. Zodra je een hobby hebt kun je ook stukje makkelijker nieuwe mensen ontmoeten.

Heel veel succes

Kat
10-01-2024
Reageer:
ik ben net 41 jaar geworden en zit in een gelijkaardige situatie. geen vrienden. ja mss 2 waarmee ik eens afspreek. die 2 hebben wel veel vrienden dus het duurt een tijdje tussen onze ontmoetingen. Helaas, bij mij ligt het aan het feit dat ik vroeger heel gestoord reageerde door trauma en daardoor al mijn vrienden verloor toen ik 34 was' 1 voor 1 en op mijn 34 was ik alleen)ik ben jaren een echte bitch geweest. maar na een aantal goede jaren therapie ben ik mijn trauma kwijt en een heel zachtaardig persoon. ik werk in de zorg en doe dat heel goed. ik had borderline trekken vroeger en in mijn vroege jeugd dyslectie en dyscalculie door trauma die met sneeuw voor de zon verdween( normaal is dat blijvend als het niet traumatisch is)ik ben reeds 6 jaar mijn ware zelf en de persoon die ik moest worden. mijn moeder is nog steeds narcist en pa ook iets. ja ik vind het ook fijn om dit eens te delen. lucht ergens op ik versta volledig dat je geen sukkel bent. ik ben daar van overtuigd daar ik ook geen vrienden heb

geertrui
11-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>