Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Anne-Marie | Psychosociale-, Dramatherapeut en supervisor

Psychosociale-,-Dramatherapeut-en-supervisor-Zutphen
Therapie Zutphen
Hanzeweg 6
7202 CG Zutphen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Zutphen

Ik ben Anne-Marie, als therapeut, supervisor en trainer voer ik sinds 2005 tot heden met veel plezier mijn praktijk.

Je kunt bij mij terecht voor individuele-, relatietherapie en supervisie. Ik werk met via gesprek en ervaringsgerichte werkvormen. Ik heb veel ervaring met uiteenlopende psychische hulpvragen zoals somberheid, onzekerheid, trauma, angst, rouw en relatieproblemen. Gedeeltelijk vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket.

Ik vind het fantastisch om vanuit mijn professionele kennis en persoonlijke ervaring mensen te begeleiden en op te leiden op hun weg naar heelheid en bewustwording. Elke keer voel ik me dankbaar dat ik getuige mag zijn en zie ik dat iemand steeds dichter bij zijn/haar authentieke zelf komt.

Heb je last van ontevredenheid, somberheid, onzekerheid, angst, blijvende boosheid, gevoelens van rouw, moeheid of patronen die zich steeds weer op een negatieve manier blijven herhalen?
Of ervaar je een gevoel van leegte en mis je een gevoel van zingeving in je leven? Mogelijk heb je last van de gevolgen van een trauma? Dan ben je van harte welkom.

Ik werk met een combinatie van inzichtgevend gesprek, ervaringsgerichte oefeningen en als het past met expressie en spel.

Mijn werkwijze richt zich erop om je inzicht te vergroten, om te leren jezelf te accepteren en je klachten te verminderen/ te helen.

Cliënten beschrijven mij als deskundig, steunend, speels, diepgaand en liefdevol.

Ik heb ook een samenwerkingsverband met verschillende regie-behandelaren (psychiaters en psychotherapeuten), daarnaast behandel ik mensen particulier. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Anne-Marie

Online therapie

Via Zoom, Whereby of Skype bied ik online therapie aan.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik houd mij in de praktijk aan de richtlijnen zoals voorgeschreven door de RIVM.
Omdat ik een essentiële therapeut ben kan de therapie veelal fysiek voortgang vinden. Mochten er klachten zijn bij client of behandelaar of er is sprake van een positieve test, dan kan er, indien gewenst, online gewerkt worden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Mijn opleidingen

Ik ben opgeleid tot dramatherapeut en volgde daarna de 4 jarige opleiding tot transformatietherapeut. Ik heb mij gespecialiseerd in de uit Amerika overgewaaide dramatherapiemethode: Developmental Transformations (DvT) en mag mijzelf gediplomeerd DvT therapeut noemen. Als therapeut ben ik  geregistreerd bij de FVB, NVPA en RBCZ.

Daarnaast volgde ik de opleiding tot supervisor, als supervisor ben ik geregistreerd bij de LVSC.

Ik heb verschillende bijscholingen gevolgd o.a. over diagnostiek & creatieve therapie, traumabegeleiding en scholing over psychopathologie. Ik ben opgeleid als systemisch werker door J. Davidse. Doorlopend volg ik ter verdieping intervisie en scholing.

Als therapeut aangesloten bij:

 • NVPA, beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. Lidnummer: 102656
 • RBCZ : Licentiecode: 204929R
 • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT),  aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en geregistreerd bij het Register Vaktherapeuten onder nummer: 000638.
 • Wkkgz registratie nummer bij het NIBIG: 527434

Als supervisor aangesloten bij:

 • Lid als supervisor van de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) S12653
 • Lid als docent van het CKBO


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Somberheid
 • Angst
 • Onzekerheid
 • Ontevredenheid met huidige manier van leven
 • Spanningen, stress of burn-out
 • Meer inzicht in zichzelf willen krijgen
 • Verwerkingsproblematiek
 • Problemen met zingeving
 • Problemen met contact in relaties, op het werk of privé
 • Zich geblokkeerd voelen
 • Zich gesteld zien voor belangrijke beslissingen  In een periode zitten waarin zich belangrijke veranderingen voor doen.
 • Mogelijk kamp je met de gevolgen van een traumatische gebeurtenis.


Ik stel altijd dat je na 3-4 sessies al weet ‘of de therapie werkt’ of niet. Vaak is er na 8 sessies echt veel bereikt. Maar het komt ook voor dat 1 of 3 sessies genoeg zijn.

 

Voor de behandeling van complexere problematiek en/of de wens van een client naar een diepgaande transformatie kan er gekozen worden voor een langer traject. Dit gebeurt altijd in gezamenlijk overleg.

Mijn specialiteit is mensen zich vertrouwd te laten voelen om ook met het ervaringsgerichte werken aan de slag te gaan, zodat de nieuwe inzichten werkelijk eigen gemaakt worden.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

In mijn praktijk zie ik veel mensen met angst en somberheidsklachten en/of mensen met complex trauma of hechtingsproblemen, voortkomend uit de vroege jeugd. Mijn werkwijze is gericht op het heden en indien nodig op doorwerken van belemmerende schokkende gebeurtenissen.

Daarnaast werk ik met veel mensen die vragen hebben over zingeving en zoeken naar meer voldoening en vreugde in hun werk en/of leven.

Mijn werk is o.a. gebaseerd op Gestalt, Dramatherapie, Developmental Transformations, Focussen, lichaam- en ademwerk, innerlijk kindwerk, psychodrama en opstellingen. 

 

Ik merk dat als iets ervaren wordt het inzicht vaak veel beter beklijft, dan als het alleen besproken wordt. Het lijf en de ervaring is daarom een belangrijk onderdeel in mijn therapie.

Tarieven

Intake & behandelplan €95,-

Sessie €95,- 
Relatietherapie sessie €125,- (75 minuten)

De therapie is vrijgesteld van btw

De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn begeleiding (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat niet af van het eigen risico. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Openingstijden

Maandag 09.00 t/m 18.00 uur
Dinsdag 09.00 t/m 18.00 uur
Woensdag 09.00 t/m 18.00 uur
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten