Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Neno Rakovic | Psychosociaal Therapeut

Psychosociaal-Therapeut-Zoetermeer
Voorweg 112
2715 NG Zoetermeer
neno-therapie@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Zoetermeer

Mijn naam is Neno Rakovic en ik werk als psychosociaal therapeut en gezinsbegeleider in de regio Haaglanden. Mijn praktijk is in Zoetermeer gevestigd.

In mijn aanpak maak ik gebruik van de verworven kennis en rijke werkervaring die ik in de afgelopen 18 jaar als Pedagoog, bemiddelaar, trainer en psychosociale therapeut opgedaan heb. Dit combineer ik, als dat zich aandient, met andere belangrijke levenslessen die ik tot nu toe geleerd heb. Op mijn website kan je mijn verhaal vinden en lezen.

Ik kijk samen met jou vanuit een breed perspectief naar je situatie. Een diagnose of beperking die eerder is vastgesteld, is relevant maar tegelijkertijd kan dat je blik op het probleem en de oplossing beperken en vernauwen. Het verhaal is vaak breder en complexer.

Samen gaan we onderzoeken wat je verlangens en behoeften zijn en wat het in het hier en nu voor jou lastig maakt om daarmee in contact te komen/zijn. Onderweg naar een fijner leven (en wat je eronder verstaat is natuurlijk erg persoonlijk), zullen we mogelijk onafgemaakte zaken uit het verleden tegenkomen. Je oude pijn, onuitgesproken woorden en de emoties die lang hebben moeten wachten om geuit te worden.

Je zal in dit proces je diepgewortelde overtuigingen, overlevingsmechanismes, blokkades etc. (her)ontdekken. We kijken samen in een veilige setting naar de oorsprong hiervan. De oorzaken vinden i.p.v. symptomen bestrijden vind ik een belangrijk aspect van mijn werk.

Je ontregelend gevoel of gedrag op dit moment neem ik serieus en tegelijkertijd zie ik het als een roep vanuit je authentieke stuk om dichterbij jezelf te komen. Een signaal van je gezond deel dat de tijd voor de wezenlijke verandering is gekomen.  Vanuit eigen ervaring weet ik dat er achter die storende en pijnlijke gevoelens, gedragingen en situaties, die je op dit moment belemmeren, een authentieke deel van je zit met veel potentie.


Diverse werkvormen

Als psychosociaal therapeut maak ik gebruik van werkvormen uit o.a. de Gestalt therapie, psychosynthese, bio-energetica, systemisch werk (familieopstellingen), lichaamsgerichte (trauma)verwerking, visualisaties.

 

Wat kan deze therapievorm je opleveren?

 • Je voelt meer levensvreugde en levenskracht.
 • Je hebt (her)ontdekt wat je authentieke verlangens en behoeften zijn waardoor je in je leven andere keuzes maakt. De keuzes die meer bij je passen.
 • Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen waardoor je makkelijker erover kan praten zonder dat de emoties je elke keer overnemen.
 • Je zal merken dat je in balans kan blijven ongeacht wat er om je heen gebeurt.
 • Je voelt meer liefde voor jezelf en je omgeving.
 • Je beleving van je zelf en de wereld verandert duurzaam, van binnenuit. Als vanzelf ga je de werkelijkheid anders zien, ga je je anders voelen en als vanzelf anders doen.

 

Tenslotte:de veilige sfeer binnen mijn praktijk staat centraal. Ik ben met mijn hart aanwezig en werk zonder oordeel, met respect voor alles wat er in jou leeft.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Neno

Online therapie

Vanaf 16 maart 2020 bied ik ook online therapie aan. Ik gebruik hier verschillende programma's voor, o.a. Webex en Microsoft Teams.


Mededeling inzake corona-pandemie

Net als de rest van Nederland, ben ook ik aan het bekijken hoe om te gaan met alle ontwikkelingen rond het Corona-virus.

Concreet betekent dit voor mij het volgende (update 28 april 2021):

 • De therapeutische sessies gaan door. Je bent nog steeds van harte welkom bij Eigen Wij.
 • Als je één van de genoemde symptomen hebt (koorts, hoesten, verkoudheid) ga ik ervan uit dat je de verantwoordelijkheid neemt om de sessie af te zeggen en niet te komen. Dit geldt natuurlijk ook voor mij.
 • Ik zal bij aankomst en vertrek geen handen schudden.
 • Wanneer je niet naar Eigen Wij kunt of wilt komen, bestaat er ook de mogelijkheid van een online sessie.
                                                                                                                                                

Ik blijf de ontwikkelingen ten aanzien van het virus met aandacht volgen. Uiteraard zal ik je via deze pagina informeren mochten er veranderingen optreden.


Ik wens je sterkte en wijsheid in deze bijzondere tijden.

Groet,

Neno
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • ·         Transpersoonlijke Therapie, Boswijk Instituut, Doorn
 • ·         HBO Pedagogiek, richting orthopedagogische hulpverlening Hogeschool INHOLLAND
 • ·         Verdiepingstraining Mediation bij slachtoffer-dader gesprekken, Slachtoffer in Beeld, Utrecht
 • ·         Training systeemgericht werken, Spirit Jeugdhulp, Amsterdam
 • ·         Training Echt Recht, Spirit Jeugdhulp, Amsterdam
 • ·         Cursus Competentie gericht werken in gezinnen, Spirit Jeugdhulp, Amsterdam
 • ·         Basistraining ‘Video Home Training’, Spirit Jeugdhulp Amsterdam


Registraties

Tarieven

Kennismaking:

Wanneer je wilt werken aan iets waar je tegenaan loopt, brengen we tijdens een kennismakingsgesprek eerst samen in kaart wat er speelt en waar je behoefte precies ligt.

Als dit helder is en we besluiten met elkaar aan de slag te gaan, bepaal jij welk traject voor jou het beste voelt; uiteraard kan ik je daarbij zo nodig helpen.


Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.


Vergoeding:

Individuele sessie kost  €75,00, -.

Een individuele sessie duurt gemiddeld 75 tot 90 minuten.

De therapiesessies worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed in de aanvullende verzekering. Informeer bij je verzekeraar naar de exacte voorwaarden en vergoedingen of kijk op de volgende pagina:

https://nvpa.org/verzekeringen/public

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten