Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Walter Goeting | Lichaamsgeörienteerde therapie, systemische werk en releatiebegeleiding

Lichaamsgeörienteerde-therapie,-systemische-werk-en-releatiebegeleiding-Woerden
Rijnkade 72
3442 ED Woerden


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Woerden


Walter Goeting - Professionele, zorgvuldige en eerlijke begeleiding

 

Professionele hulp

 

Vaak ervaren we het als een teken van zwakte om hulp te zoeken bij een therapeut wanneer het om niet-medische problemen gaat. Terwijl het juist getuigt van kracht om professionele hulp in te schakelen als er dingen in je leven zijn waaraan je lijdt. Zaken die de kwaliteit van je leven nadelig beïnvloeden zijn altijd de moeite waard om aan te pakken, of ze nu lichamelijk van aard zijn of niet.

 

Wanneer besluit  ik in therapie te gaan?

 

Het kan zijn dat .....

 

·     Ik wordt ‘s-ochtends  al moe wakker, terwijl daar eigenlijk niet echt een aanwijsbare reden voor is, wat ligt hieronder? 

 

·     Op mijn werk voelt het niet leer goed, ik merk dat ik snel geïrriteerd ben naar collega’s, of ik trek mij steeds meer terug, ik heb niet echt plezier meer in mijn werk, hoe kan ik dit veranderen, zodat het plezier weer terugkomt? 

 

·     Ik moet wel erg veel van mijzelf zoals, afspraken nakomen , regelmatig sporten, altijd op tijd zijn, het huishouden doen, een studie volgen, contacten onderhouden, de beste zijn, klaar staan voor anderen etc. , hoe kom ik van moeten meet naar wille, zodat het mijn eigen vrije keuze is?  

 

·     Ik ervaar in mijn relatie steeds meer sleur, leuke dingen doen wij niet zoveel meer, praten met elkaar haast nooit meer en als wij praten is het vaak nog tijdens een ruzie ook, vrijen met elkaar alleen omdat het moet, kortom de relatie staat op een laag pitje. Wat kan ik doen om er wat meer positieve beweging in te brengen? 

 

·     Ik heb lichamelijke klachten als hoofdpijn, pijn in je nek of schouders, maagpijn, hoge bloeddruk etc. maar er is niet echt een aanwijsbare medische reden voor, wat ligt hier onder, zodat ik weer vrijheid in mijn lichaam krijg? 

 

·     Ik denk af toe er is toch meer van het leven te maken, alleen ik weet niet hoe. Contacten met anderen zijn soms lastig, soms voel ik mij minderwaardig en het uiten van mijn gevoel is niet makkelijk; hoe kan ik meer in mijn eigen expressie komen, zodat ik meer uit het leven haal? 

 

·     Ik durf moeilijk nee te zeggen tegen mensen in mijn omgeving en dat legt een druk op mij, hoe leer in mijn grenzen te respecteren en in contact te brengen met mijn omgeving? 

 

In het algemeen kun je zeggen “ïk zit niet lekker in mijn vel” en je hebt wel de sterke wens het leven weer meer in eigen hand te nemen.

 

 

Leven in relatie

 

Ik geloof dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bovendien zijn we als individu ook onlosmakelijk verbonden met de mensen om ons heen. “Ohne dich ist das ich unmöglich” zei Friedrich Jacobi al in 1785 en dat geldt nog steeds.

 

Alles van onszelf komt in het contact met de ander aan de oppervlakte. Ieder leven is een leven in relatie. De kwaliteit van je relatie(s) verbeteren is de kwaliteit van je leven verbeteren.

 

 

Authentiek zijn

 

Therapie houdt voor mij altijd de ontmoeting met de ander in. Ieder mens heeft authenticiteit, die helaas maar al te vaak verwatert in de stormen van het leven. Ik wil je graag begeleiden om je unieke menselijkheid te verstevigen en je te helpen om van daaruit tot eigen antwoorden te komen. Ik zorg voor veiligheid en structuur om samen op onderzoek te gaan naar datgene wat voor jou het allerbelangrijkste is.

 

 

Ervaren bij Walter Goeting

 

Mijn werkwijze is meer gericht op ervaren dan praten. Alle methodiek is wat mij betreft ondergeschikt aan het contact dat jij en ik met elkaar aangaan. Ik wil jou graag ontmoeten als mens en doe van mijn kant mijn best om daarin authentiek, zichtbaar en ondersteunend te zijn.

 

Het vraagt moed om naar jezelf te kijken en daarin kwetsbaar te zijn. Het is mijn taak je daarbij zo zorgvuldig, professioneel en eerlijk mogelijk te begeleiden.

 

 

Je hoeft het niet alleen te doen

 

Aan jezelf toegeven dat het je niet lukt om alle moeilijkheden alleen op te lossen, is een belangrijke eerste stap. Dat is geen falen, maar erkennen dat jij, zoals iedereen, andere mensen nodig hebt in je leven. We hoeven niet alles alleen te kunnen.

Door een afspraak met mij te maken neem je in feite verantwoordelijkheid voor jezelf en/of voor je relatie. Ik zie het als mijn rol om het proces dat jij doormaakt te volgen en mezelf daarbij altijd de vraag te stellen of het in jouw belang is wat er gebeurt.

  

Contact met Walter

 

Wil je meer weten over Walter Goeting in Woerden of een afspraak maken? Mail me. Ik leer jou graag kennen! Je bent welkom. 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleiding Relatiebegeleiding voor Stellen, School voor relatievaardigheden en psychodrama te Koningsbosch, diploma behaald in 2011

 

Familie-en organisatieopstellingen, Corael Opleidingen te Bilthoven,  diploma behaald in 2010

 . Studieonderdelen: Systemisch kijken en handelen: de systemische principes en dynamieken, begeleiden van familie-en organisatieopstellingen, systemisch coachen in de één-op-één relatie en de Ethiek van systemisch werk 

 

Lichaamsgerichte Therapie, Instituut Bodymind te Breukelen, diploma behaald in 2004 

 · Studieonderdelen: o.a. NLP en gespreksvoering, The Work van Byron Katie, karakteranalyse en groepsdynamica, overdracht en tegenoverdracht, basis psychologie en filosofie, medische basisvakken, supervisie

 

Trainingen in de loop van de jaren gevolgd: Acceptance-and Commitment Therapy, Samengesteld gezin in Beeld, EFT basistraining (Sue Johnson), Tantratrainingen voor stellen, Het gebroken-en samengestelde gezin, Breek de Stilte I, II (opstellingen van het verlangen), BHV, Werken met opstellingen in de individuele praktijk, Doorlopende supervisie en intervisie

    

In het register van de AGB-code ben ik te vinden met de volgende codes:  

·       AGB-code Praktijk  90009794 

·       AGB-code W.T. Goeting 90030839    

Overig  

• Als docent ben ik opgenomen in het register van Centraal Orgaan Kort Beroepsonderwijs CRBKO 

• In Gouda maak ik deel uit van OPUS   https://kaasopbroodfonds.nl/:  (arbeidsongeschiktheidsvoorziening op basis van solidariteit met andere ZZP-ers)  

• Kamer van Koophandel 30254401  

• Een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan worden  overlegd

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik werk vooral ervaringsgericht, waarbij ik het vergrootglas zet op daar waar de hulpvraag ligt. De methoden die ik hierbij vooral inzet zijn afkomstig uit de lichaamsgeörienteerde therapie, bio-energetica, karakteranalyse, psychodrama, ACT en systemisch werk.

 

Dit wordt gedaan door naast het gesprek ook oefeningen te  doen, waarbij adem, beweging en/of expressie een rol spelen.

 

Tarieven

Investering individuele therapie 

Sessies kosten € 99,-- en duren circa 1 uur met een uitloop van maximaal 15 minuten. 

Voor het eerste gesprek, de kennismaking/intake reken ik  € 55,--

  

Vergoeding zorgverzekering 

Diverse ziektekostenverzekeraars vergoeden de sessies. De beroepsvereniging SBLP of je eigen verzekeringsinstelling kunnen je verder informeren. Zie SBLP - www.sblp.nl Goed om te vermelden is dat je eigen risico niet wordt aangesproken als je zorgnota's declareert die vallen onder een aanvullend pakket! 

Openingstijden

Maandag 09.00 uur - 18.00 uur
Dinsdag 09.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 09.00 uur - 21.00 uur
Donderdag 09.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 uur - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 uur - 13.00 uur
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Woerden

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Woerden - Walter Goeting

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer waardevol

“Via deze weg wil ik je nog een keer bedanken voor het vertrouwen en de rust welke je me hebt geleerd en gegeven tijdens onze sessies.

Ik heb het soms zeer zwaar gevonden, maar zeker waardevol en wil je hier ook voor bedanken.

Ons laatste gesprek ging naar mijn mening voornamelijk over het proces zelf, inspiratie punten en het vermogen/inzicht dat het leven nooit 100% klaar/goed is en dat je eigenlijk altijd kan blijven verbeteren

Iets wat mij heel erg aanspreekt en geruststelt. Er niet vanuit gaan dat alles 100% goed gaat en weten dat je door dingen te doen pas echt kan leren. Dus dat je weet wanneer je fouten maakt, dat je aan het leren bent.

Het is mijn hoop/vraag dat jij deze gedachtegoed en vertrouwen aan nog zo veel meer anderen kan geven, want ik weet zeker dat zij dit ook zullen doorgeven. Laat het dus jouw actie zijn om de wereld beter te maken, ik ga het overigens ook proberen.(doen)

Het helpt mij heel erg en wat mij juist zo aanspreekt is dat het ook fysiek/biologisch is onderbouwd.

Dank je wel en tot ziens,

Edward”

| Maarssen | 18 dec 2018
Vond je dit een nuttige review?

Interview

Lees hieronder het interview met Walter Goeting.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Woerden, Rijnkade 72.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Ik heb meerdere keren voor kruispunten in mijn leven gestaan, waarbij o.a. van groot belang is geweest om in 1996 te kiezen om mijn eigen proces en daarmee levensinvulling op dat moment onder ogen te zien.

 

Dit heeft er toe geleid dat ik gestart met opleiding Lichaamsgeörienteerde therapie, waarbij ik de eerste 2 jaar van de opleiding een intensief therapeutisch eigen proces heb doorgemaakt. Wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat ik mijn eigen praktijk ben gestart in 2004.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik heb altijd een diepe interesse gehad in de mens en het proces van mensen in het leven. Onderliggende vragen hierbij zijn bijv. hoe maak ik keuzes?, hoe ga ik om met grenzen?, hoe is het voor mij een verbinding te gaan?, welke invloed heeft het gezin waarin ik geboren ben op mijn leven? etc.

 

Deze vragen heb ik al vroeg mijzelf gesteld in het leven en heb daarom ook intensief aan mijzelf gewerkt en dat doe ik nog steeds.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Dat ik in dit vak het beste uit mijzelf haal, dat ik werk doe wat na aan mij hart ligt en dat ik daarin een stukje met mensen mee kan lopen, waarbij ik soms de hand vasthoud om deze ergens weet los te laten. Ik ben er ter ondersteuning en binnen de therapie vraagt het altijd dat ik in het hier en nu ben.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Daar kan ik niet zomaar een antwoord op geven behalve het algemene antwoord dat ik nu geef. Binnen elk proces met cliënten zijn opmerkelijke momenten te zien en ervaren.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

IK heb gisteren een stuk gelopen samen met een vriend die ik lang niet heb gezien en eigenlijk al vanaf mijn 14e ken. Het is mooi te zien dat wij elkaar opnieuw hebben gevonden binnen een vriendschap.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Voor mij is dit het werk wat ik doe en met heel mijn hart doe. Het grote voordeel is ook dat ik het werk kan blijven doen mits mijn gezondheid dat toelaat. Verder zie ik mijzelf samen met Mieke een paar maanden van het jaar, winter ergens in een zonnig land. Ik hou van de zon en de natuur.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Wandelen, bridgen, sporten en daarnaast durf ik te zeggen dat mijn werk voelt als een hobby, ook la is dat woord niet passend.4. Waar word jij blij van?

Ik wordt blij van het feit dat ik Mieke zie als wij elkaar een week niet hebben gezien, als ik met vrienden plezier kan maken. Als ik alleen in de natuur ben.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ja, vrouw en 2 stief-kinderen6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Natuurlijk ben ik in therapie geweest, ander kan je niet het vak van therapeut uitoefenen. Dus ik ben altijd in therapie en dat ervaar ik als zeer verrijkend en noodzakelijk om met mensen op een diep niveau te kunnen werken.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Als jongetje had ik droom om prof-voetballer te worden, dus dat had mooi geweest.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Tijdens zomergasten dit jaar was Esther Perel (relatietherapeut) te gast en haar enthousiasme en heldere manier van communiceren is inspirerend. Dirk de Wachter, psychiater inspireert mij ook doordat hij het leven terugbrengt naar meer realistische proporties.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Eigenlijk ben ik niet zo'n lezer, dus wat ik lees zijn vooral studieboeken of vakliteratuur.3. Jouw favoriete film en waarom?

Er zijn veel mooie films en een echte favoriete film heb ik niet. Ik ga graag naar de bioscoop en hou van films met een boodschap, romantiek en grote spanning.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Vroeger was dat "Leven is het meervoud van Lef" en eigenlijk kan ik dat nog steeds onderschrijven met regelmaat stimuleer ik mensen een (passend) risico te nemen.5. Wat is jouw missie?

Mijn missie is om een liefdevol mens te zijn in het leven en telkens te onderzoeken waar kan ik de verbinding maken en waar raak ik die kwijt.

 

Een groot deel van de therapie is het contact tussen therapeut en client wat maakt dat de therapie slaagt of juist niet. Alles wat wij ervaren in het leven gebeurt tenslotte in het contact, met een ander de natuur etc.6. Wat is jouw superkracht?

Mijn superkracht is dat ik bovenal tracht authentiek te zijn en daarin ervaar ik steeds meer mijn weg.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Ik vind het woord geluk niet zo van belang, geluk is voor mij een moment waarop ik dat ervaar en daarna is het weer weg. Dat moment is mooi. Veel meer geloof ik in betekenis in het leven als dat wat ik van belang vind.
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten