Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Maaike Therapie | Psychosociaal Counselor

Psychosociaal-Counselor-Winsum
Therapie Winsum-Groningen
Warfstraat 1
9951 BS Winsum
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Winsum-Groningen

Je kunt in mijn praktijk voor psychosociale therapie terecht met allerlei klachten zoals:

 

Verdriet, emotionele problemen, burn out klachten, stress, moeite met het verwerken van verlies, eenzaamheid, depressie, faalangst of welke emotionele problemen dan ook die jou belemmeren goed te functioneren.

 

Jij staat centraal, jij als mens met jouw unieke gevoelens, jouw waarden, normen en mogelijkheden.

 

Op een open, niet veroordelende manier kijken we samen naar jouw situatie, zoeken we de door jou zelf gewenste toekomst, je eigen ontwikkeling en ga je aan de slag met jouw gekozen acties.

 

 

Over mij

Als Psychosociaal Counselor, consulent bij Emergenz b.v., maar ook als moeder, dochter en mens in de maatschappij ben ik altijd geïnteresseerd in mijn medemens. Ik ben gefascineerd door wat mensen motiveert, wat hun gedachten zijn en welk gedrag en gevoel daarbij speelt.

 

Dat ik mensen daarbij nu professioneel kan begeleiden is voor mij een droom die uitgekomen is. 

 

Mijn werkwijze is persoonlijk, warm, empathisch, integer en tegelijkertijd doelgericht, onomwonden en analytisch. Dat alles vanzelfsprekend zonder oordeel, gericht op gelijkwaardigheid en met respect voor wie jij bent.

 

 

Een eerste gesprek

Een kennismakingsgesprek zal zo snel mogelijk na aanmelding plaatsvinden. Dit is een oriënterend gesprek waarin duidelijk wordt of we samen een volgend traject aan zullen gaan. Het gesprek duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier en kost 50 euro.

 

Gemiddeld bestaat een counselingtraject uit 5 gesprekken maar we houden jouw tempo aan en dat kan ook langer of korter zijn.

 

Mijn praktijk ligt in Winsum, maar ik kan ook bij jou aan huis komen.

 

Ik ben aangesloten bij de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en bij de stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Dit betekent dat je bij de meeste zorgverzekeraars, wanneer je aanvullend verzekerd bent, in aanmerking kunt komen voor een tegemoetkoming in de kosten. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Maaike

 


Registraties

Tarieven

75 euro per gesprek van 1 uur

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Maaike Therapie .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Ezinge, Groningen en Winsum en bij de mensen thuis.

2. Waarom ben je therapeut geworden?
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het gedrag van mensen en in emoties. Ik werkte als particulier adviseur bij een bank en daar voelde ik me helemaal niet op mijn plaats, ik wilde graag met mensen in gesprek over wat hun verhaal was, niet om iets te verkopen. Daarom besloot ik te gaan studeren om een eigen praktijk te kunnen starten en dat heb ik gedaan.

3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Het allerfijnste vind ik dat moment dat iemand inzicht krijgt in zijn eigen denken, handelen of gevoel. Dat iemand dat zelf uitvindt hoe het zit en dat je dat als therapeut ziet gebeuren. Daar krijg ik altijd heel veel energie van.

4. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Wat ik erg leuk vind om te ervaren is dat ik te maken heb met grote leeftijdsverschillen in mijn praktijk. Ik werk met mensen van 16 maar ook met mensen van 76 en ik vind dat helemaal geweldig. En zowel bij oud als bij jong is er verandering ten goede ontstaan en dat dit bij alle leeftijden gebeurt vind ik prachtig om te zien.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Gisteren ben ik uit eten geweest, ik was eerder dit jaar naar Berlijn geweest en er zat nog wat geld in de pot. Dat hebben we opgemaakt met een gezellig etentje en zo hebben we nog even heerlijk herinneringen opgehaald aan de leuke tijd in Berlijn.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Dan zie ik mezelf als therapeut met een bloeiende praktijk en wie weet, misschien ben ik over tien jaar wel oma!

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik speel euphonium en dat doe ik heel graag samen met mijn broer, hij speelt piano en orgel. We treden samen op, bijvoorbeeld met Kerst, Dan hebben we samen erg veel plezier.
Verder houd ik erg van uit eten gaan met familie of vrienden. En je maakt mij ook erg blij met even niets doen en dan kunnen kiezen uit een mooie serie op Netflix of een goed boek.

4. Waar word jij blij van?
Ik word erg blij van een goede sfeer, vooral op werkvloer. Ik word ook heel blij van samen met mijn kinderen thuis zijn en om dan in gesprek te zijn met elkaar over wat een ieder bezig houdt.

Ook word ik erg blij van een eerste kopje koffie in de ochtend. Er zijn veel dingen waar ik blij van word, wandelen in de natuur, napraten na een concertje dat goed ging, koffiedrinken op zondagochtend bij mij ouders.

5. Heb je een partner en/of gezin?
ik ben gescheiden sinds 2012 en heb drie heerlijke kinderen, 2 jongens en een meisje(19,18 en 16)

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
In 2012 is mijn (ex) man bij mij en de kinderen weggegaan en dat heeft mij erg veel verdriet gedaan. Toen heb ik een paar gesprekken bij een psycholoog gehad waar ik veel aan heb gehad.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Ik heb ooit in een ver verleden mijn bus rijbewijs gehaald, misschien wil ik dat ooit nog eens gaan oppakken om zo klassiek Italië te gaan doen, maar mezelf kennende blijf ik ook dan therapeut, voor de reizigers wellicht haha!


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Ik vind veel mensen inspirerend, wat ik leuk vind is om van ieder mens iets te kunnen leren, gewoon kijken hoe iemand anders iets doet en daarvan leren, soms iets overnemen en soms juist iets laten.

2. Jouw favoriete film en waarom?
As it is in Heaven, een Scandinavische film waarin mijn favoriete lied ook gezonden wordt: Gabriela's song. Een prachtig verhaal over een koor en een dirigent en ontluikende liefde en nog veel meer. De gebeurtenissen en verhalen zijn ontroerend, ook heftig en sommige zo gelijkend op situaties en mensen hier waardoor het voor mij een prachtige film is.

3. Jouw favoriete spreuk / quote?
"It is nog the strongest that will survive, but the ones most willing to change." Ofwel: Het zijn niet de sterksten die overleven maar degenen die het meest bereid zijn om te veranderen. Dit is een quote van Darwin en ik vind het een prachtige les voor mezelf en voor iedereen, ik heb hem daarom ook op mijn website staan.

4. Wat is jouw missie?
Een missie, dat vind ik een groot woord. Wat ik wel vind is dat je er op de wereld niet alleen voor jezelf bent en dat je andere mensen kunt helpen. Als je dat doet maak je de wereld vriendelijker en heb je ook oog voor de ander. Verder is het mijn missie om hulpverlening laagdrempeliger te maken, toegankelijker. Om zo mensen te kunnen helpen die weinig geld hebben. Natuurlijk moet mijn schoorsteen ook roken, maar mocht ik ooit de loterij winnen dan wil ik mensen gratis helpen die het zelf niet kunnen betalen. Duimen maar!

5. Wat is jouw superkracht?
Poeh, superkracht, even denken hoor. Ik denk dat ik met humor kan relativeren en tegelijkertijd ook juist de vinger op de zere plaats kan leggen. Verder gebruik ik vaak mijn gezonde boerenverstand en dat is geen superkracht, maar wel heel handig!

6. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Je kunt je jammer genoeg niet altijd gelukkig voelen, als je dat erkent en accepteert dan kun je het gewoon laten zijn. Wees bereid om je soms niet gelukkig te voelen, laat dat gevoel toe, het mag er zijn. De wereld is niet maakbaar, geluk is niet te koop en ongelukkig zijn bestaat. Door te erkennen dat je verdriet hebt creëer je ruimte voor jezelf en kun je (wellicht) door gaan. Ik werk veel met ACT in mijn praktijk en daarin kun je leren hoe je daarmee om kunt gaan. Daarmee tover ik je niet gelukkig helaas, maar kunnen we wel samen kijken naar wat er anders kan!


Psychosociaal-Counselor-Winsum

Contact met Maaike

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten