Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jozien | Relatie- en gezinstherapeut, psychosociaal (individueel) therapeut, gestalttherapeut, ervaringsgericht therapeut

Relatie--en-gezinstherapeut,-psychosociaal-(individueel)-therapeut,-gestalttherapeut,-ervaringsgericht-therapeut-Wijnjewoude
Therapie Wijnjewoude
Weinterp 37A
9241 HB Wijnjewoude
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Wijnjewoude

Welkom in mijn praktijk! Je kunt bij mij terecht voor relatietherapie, gezinstherapie en (individuele) psychosociale therapie.
 Het maakt daarbij niet uit of je een diagnose hebt of niet, en hoeveel of weinig hulpverlening je al hebt (gehad). Een verwijzing van een huisarts is ook niet nodig.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVAGT en de overkoepelende organisatie RBCZ. Er zijn mogelijkheden voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.


Ik werk vanuit een hele brede visie. Alleen gesprekstherapie is voor veel mensen voldoende, maar waar nodig kunnen we bijvoorbeeld ook wat lichaamsgerichte technieken toepassen, ik kan je meenemen in een geleide meditatie of andere manieren bieden om dieper in jezelf te kijken. Iedere persoon is uniek en dus ook elk therapietraject. Daarom overleggen we samen over wat jou het beste gaat helpen. Eventueel mag je ook altijd iemand meenemen die steunend voor je is. 

Ik ben vanaf 2006 werkzaam in de hulpverlening. Na vele jaren in de reguliere hulpverlening en de GGZ te hebben gewerkt, voelde ik de behoefte om op mijn eigen manier therapie te kunnen geven, met aandacht van mens tot mens. In de GGZ liep ik o.a. aan tegen de bureaucratie en de hokjesvisie.

Ik vind het fijn om maatwerk te kunnen bieden aan mijn clienten. Een persoonlijke benadering. Dus startte ik mijn eigen praktijk! Deze zat binnen no-time vol en heeft altijd goed gedraaid in de regio Zuid-Holland. Ik en mijn man hadden echter nog meer dromen, dus zijn wij recentelijk verhuisd naar Wijnjewoude in Friesland. Nu het verhuisstof neerdwarrelt, ben ik de praktijk hier langzaam weer aan het opstarten. 
Het is de bedoeling om uiteindelijk een grotere praktijkruimte te maken op ons terrein in de schuur, die helemaal verbouwd gaat worden. Aangezien dit een meerjarenplan is, zit de praktijk tijdelijk in een kamer boven in ons huis. Bij mooi weer kunnen we ook buiten zitten of wandelen als je wilt.

Ik begrijp dat de stap naar een therapeut kan voelen als iets heel groots. Daarbij komt dat veel mensen slechte ervaringen hebben opgedaan binnen de hulpverlening. Je zal niet de eerste zijn die ontmoedigd is geraakt of denkt: het is niets voor mij.

Mijn manier van werken is anders dan wanneer je bijvoorbeeld naar een reguliere ggz-instelling gaat. Wanneer je bij een therapeut aanklopt, heb je waarschijnlijk zelf al erg lang gewacht en van alles geprobeerd. Het is dan fijn als je gelijk begrepen en geholpen wordt.

Allereerst is er bij mij dus geen (lange) wachtlijst. Ook heb ik bewust geen standaard intakeprocedure. We maken kennis, ik vraag wat ik wil weten en jij vertelt wat voor jou belangrijk is om te vertellen. De behandeling begint op het moment van kennismaking, je hoeft niet eerst je hele voorgeschiedenis over te dragen. Dat wat belangrijk is, komt vanzelf en op tijd aan de orde. 

Therapie van mens tot mens, met oprechte aandacht voor jou.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Online therapie

Online therapie is mogelijk bij mij, via Skype of Zoom. Hele online trajecten zijn ook mogelijk in overleg. Dat ligt o.a. aan de inhoud van de therapie. Mededeling inzake corona-pandemie

De praktijk is gewoon open voor live gesprekken. Online mag ook, als dit jouw wens is.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben vanaf 2006 werkzaam in de hulpverlening. Mijn ervaring ligt in de maatschappelijke opvang met een expertise in huiselijk geweld, en verder in de GGZ en de psychiatrie. 

Sinds ruim zes jaar heb ik mijn eigen praktijk, waar ik individuen, stellen en soms gezinnen help. 

Mijn opleidingen heb ik gevolgd aan de Haagse Hogeschool en het KIN (Kempler Instituut Nederland). Daarnaast heb ik diverse aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van o.a. trauma en gehechtheid, geleide meditatie, non-violent resistance en systeemgericht werken bij (v)echtscheiding.


Ik ben lid van de beroepsvereniging NVAGT en de koepelorganisatie RBCZ. Daardoor is een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk, check dit bij uw verzekeraar.
AGB code therapeut: 90106656
AGB code praktijk: 90065894Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Angst en spanning

 • Depressie / Sombere gevoelens

 • Trauma en hechtingsproblematiek

 • Identiteitsvraagstukken

 • Psychiatrie

 • Slechte ervaringen met hulpverlening, bestempeld zijn als 'onbehandelbaar', 'moeilijk' of leven met een diagnose die al dan niet passend voelt

 • Gezinsproblematiek ( bijv. ruzie tussen ouders onderling of tussen ouders en kinderen, zorgen om kinderen)

 • Relatieproblematiek (bijv. twijfels om bij elkaar te blijven, schijnbaar onoverkomelijke meningsverschillen)

 • Samen verder na een vertrouwensbreuk

 • Huiselijk geweld tussen partners

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Zoeken naar identiteit komt vaak voor. Wie ben ik, hoeveel ruimte neem ik in, durf ik mezelf te zijn en vele 'wat als...?' vraagstukken. Daaraan vast zit vaak angst, stress en onzekerheid die ooit ergens begonnen is. 
Ook het (steeds weer) vastlopen in de liefde, familierelaties, op werk of andere levensgebieden zie ik vaak. Daaraan vast zitten vaak copingmechanismen: dingen die we doen om onszelf heel te houden, maar die ons eigenlijk niet (meer) helpen. 

Ik heb vooral niet de arrogantie dat ik dit voor een ander kan oplossen. Dat kan namelijk niemand. Wél kan ik jou liefdevol aan de hand nemen op weg naar jezelf, door de juiste vragen te stellen en samen te zoeken naar wat voor jou werkt. Er is namelijk altijd een weg. 
Ik heb de eer die weg al met veel mensen te mogen hebben gelopen. Zoek je naar stevigheid, begrip, even mogen leunen? Welkom bij mij.

Therapievormen

 • ACT therapie
 • Coaching
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Gestalttherapie
 • Gezinstherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Het tarief is E85 per sessie van 50 min. 
Voor relatietherapie is het tarief E120, voor een sessie van 75 minuten. Dit is excl. btw. De btw-plicht geldt alleen voor relatietherapie.

Afspraken kunnen worden ingepland op dinsdag en vrijdag. 
Bij uitzondering en in overleg werk ik in het weekeind, hiervoor wordt E25 per sessie relatietherapie en E20 per sessie reguliere therapie extra in rekening gebracht.

Vergoeding is mogelijk via de aanvullende verzekering. Check dit bij uw zorgverzekeraar. Hiervoor kunt u de volgende AGB codes gebruiken:
AGB code therapeut: 90106656
AGB code praktijk: 90065894

Openingstijden

Maandag Beschikbaar
Dinsdag Beschikbaar
Woensdag Beschikbaar
Donderdag Beschikbaar
Vrijdag Beschikbaar
Zaterdag In overleg
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Wijnjewoude

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Wijnjewoude - Jozien

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 13 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zal Jozien zeker aanraden

Ik heb heel fijne en leerzame sessies bij Jozien gehad. De behandelingen voelden voor mij altijd vertrouwd, open en ongeforceerd aan. Ik zal Jozien zeker aanraden als therapeut.

| 31 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het was fijn om begrepen en gehoord te worden

Ik kwam binnen omdat ik met mezelf in de knoop zat; altijd twijfelen, geen eigen mening, onzeker, altijd andere het naar hun zin willen maken, gebeurtenissen vanuit mijn jeugd, omgang lichamelijke aandoeningen en de druppel was het plotselinge verlies van een dierbare.

Twee jaar heeft Jozien mij begeleid. Ze vindt het prettig wanneer je een vertrouwenspersoon mee neemt, in mijn geval kon de ander me beter begrijpen, mij aanvullen en herinneren aan wat er besproken was. Ik vond het prettig dat ik niet alles hoefde te herhalen wat nog wel eens lastig kan zijn.

Het was fijn om begrepen en gehoord te worden en dat iemand de juiste woorden kan geven aan je gevoelens. Ik ben al een tijdje weer de goede weg op en dit is zeker mede dankzij Jozien!

| Gouda | 17 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dankjewel

Door mijn scheiding en een zware geestelijke tijd zat ik er helemaal doorheen. Een emotionele prater was ik niet en ook naar een therapeut was niet mijn ding. Uiteindelijk heb ik toch de beslissing gemaakt om hulp te zoeken, en zo kwam ik bij Jozien. In een huiselijk locatie had ik meteen een goede klik met haar en het vertrouwen was er snel. Een vrouw met een luisterend oor die snel doorhad hoe ik in elkaar zit.

Na een paar sessies kon ze mij al snel een spiegel voorhouden met de persoon die ik ben. Samen hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om weer van mezelf te houden, voor mezelf op te komen, en te kijken naar wat ik echt wil.

Door haar zag ik in dat er dingen moesten veranderen. Voor mijzelf.... voor mijn toekomst.
Ik heb haar adviezen gevolgd en ben een stuk positiever naar mezelf gaan kijken en meer gaan praten over emoties. Dat was een hele stap maar met dank aan Jozien ben ik op de goede weg. En mocht ik in de toekomst een terugslag krijgen kom ik zeker en graag bij haar terug..

Dankjewel daarvoor...

| Gouda | 22 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je op je gemak bij haar

We hebben bij Jozien gevonden wat je van een relatietherapeut mag verwachten en meer dan dat.

Je voelt je op je gemak bij haar, gehoord en gezien. Ze is warm en meelevend, spreekt geen oordeel uit maar zegt wel wat ze ervan denkt.

Ze heeft ons inzicht gegeven in ons denken en handelen, voor onszelf en in onze relatie.

Ik ben haar dankbaar voor de manier waarop ze mij heeft geholpen en heb mede daardoor voor mezelf keuzes kunnen maken.

| Boskoop | 26 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeker aan te bevelen

In een lastige periode kwam ik bij Jozien terecht. Zij wist mij de juiste vragen te stellen en leerde mij ook anders naar mezelf te kijken.Ook ben ik geholpen de juiste stappen te zetten. Het gaat nu weer beter met mij.

Jozien heeft mij weer aan het schilderen gekregen. Ook kan ik dingen gemakkelijker toelaten. Het mag er zijn. De gesprekken hebben mij goed gedaan en ik ben blij met de openheid die er was in onze gesprekken.

Zeker aan te bevelen als je er zelf niet uit kunt komen.

| Zevenhuizen | 14 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een heel kundige en vriendelijke therapeut

Jozien komt over als een heel kundige en vriendelijke therapeut, waar je je snel bij op je gemak voelt.

Ze heeft de gave om op een prettige en niet veroordelende wijze confronterend te zijn. Ze legt de vinger op de zere plek, maar is daarin heel constructief en helpend.

Zij heeft ons in 1 sessie al veel inzichten en tools gegeven waar we mee verder kunnen!

| Vlaardingen | 9 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Jozien is echt een topper

Jozien is echt een topper! Na meerdere ervaringen bij andere psychologen en de GGZ voelde dit meteen goed.


Ze luistert goed en komt met goede ideeen die je kunt proberen, deze dringt ze niet op, dat vond ik heel fijn.


Ook mocht mijn partner mee zodat zij ook mee kon gaan in mijn proces. We hebben dit allebei als super fijn ervaren.


Mocht ik in de toekomst weer hulp nodig hebben bij iets bel ik Jozien meteen.


| Gouda | 5 mei 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Je voelt je snel op je gemak

Jozien volgt de behoefte op dat moment. Raakt onderwerpen aan, maar forceert niets. Je voelt je snel op je gemak. Ze weet zonder oordeel de problematiek bloot te leggen en bespreekbaar te maken.

| Nieuwerkerk aan den IJssel | 24 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vind meer rust in mezelf

Met Jozien al bijna een jaar in gesprek, eerst alleen toen met mijn voormalige partner en nu alweer een tijdje alleen.

Door haar rustige manier van zijn, het doorvragen naar mijn gevoel en daarbij geen genoegen nemen met een antwoord vanuit mijn eigen ik, maakt dat ik mezelf langzaam beter ga begrijpen.

Juist de meditatie oefeningen maken voor mij dat ik meer rust in mezelf vindt. Was in eerste instantie niet zo mijn ding, maar heeft echt gemaakt dat ik tot rust kom en kan voelen als er een blokkade is.

Het plannen van de afspraken op mijn moment vind ik erg prettig en maken dat ik de regie op mijn eigen proces kan hebben. Iets wat naar mijn mening past in deze tijd en het zelf kiezen voor dat je aan jezelf wilt werken.

| Waddinxveen | 15 nov 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn haar zeer dankbaar

Jozien is een hele prettige dame die goed luistert en echt verder kijkt.

Bij de GGZ was ik uitbehandeld, maar had moeite met acceptatie en balans in het gezin.

Jozien kijkt zo veel verder en opent nieuwe deuren naar herstel. We hebben zoveel meer inzicht gekregen! We zijn haar zeer dankbaar.

| Benthuizen | 27 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


I highly recommend her

I have started therapy approx. 4 months ago because of depression. Jozien is a great listener, understanding and absolutely helpful, being able to spot the roots of my problems and to guide me in the process of fighting them.

She is able to talk to you with patience and confidence. She asks the right questions in the right time, but you wont feel like you are being offended by her. She sends you great vibes and creates a cozy and caring atmosphere.

And for all of the english speakers: her english is great, we had our sessions in english :)

After a few sessions i have already started to feel better and more alive. I highly recommend her to both dutch and english speakers!

| Rotterdam | 22 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn zeer tevreden

Na drie bezoeken aan relatietherapie zijn we erin geslaagd om onze problemen op te lossen dankzij professionele Jozien-therapieën. We zijn zeer tevreden 😍

| Voorburg | 19 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Jozien kan ik iedereen aanraden

Jozien kan ik iedereen aanraden.

Jozien is betrokken,luistert goed,heeft veel ervaring ,en geeft onmisbare steun bij geestelijke problemen die kunnen optreden als een ouder manisch depressief is en andere ouder en kind daardoor in problemen komen.

Jozien bouwt vertrouwen op en laat je veilig voelen.

| 4 mei 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Jozien:Interview

Lees hieronder het interview met Jozien .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
In Wijnjewoude.

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Niet één gebeurtenis, maar mijn jarenlange ervaring in de GGZ en het daaruit voortvloeiende besluit dat ik anders wilde werken dan dat. Het ervaren van de impact van persoonlijk werken, aansluiten bij de ander.

Niet meer verschuilen achter zaken als 'professionele afstand' en protocollen, maar echt luisteren, persoonlijk reageren, meedenken en meevoelen.

Dat heeft mijn leven veranderd, professioneel, maar ook persoonlijk. Mijn werk voelt niet meer als werk, maar als een persoonlijke missie waarvoor ik me met hart en ziel wil inzetten.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Ik heb een nogal sterk rechtvaardigheidsgevoel. Als ik dingen zie die niet kloppen, bijvoorbeeld als mensen langs elkaar heen praten, elkaar niet begrijpen of er dingen gebeuren in een relatie of gezin, die pijnlijk en onnodig zijn, dan wil ik me daar iets aan doen. Blijkbaar bemoei ik me enorm graag met andere mensen, en als therapeut mag dat! Sterker nog, mensen hebben er iets aan. Dat is fijn.

Het is prachtig om te zien hoe iemand zich kan ontwikkelen in een therapietraject. Het raakt me echt hoe sommige mensen binnenkomen als een klein, bang vogeltje en soms na een half jaar of een jaar, krachtig in hun schoenen staan en de wereld weer aankunnen.

Of hoe oude liefde weer kan opbloeien als er meer wederzijds begrip komt. Er is zoveel onbegrip, verdriet en trauma in de wereld. Niet omdat we slechte mensen zijn, maar omdat we vaak niet hebben geleerd hoe het moet, wat er nodig is.

Therapie is een heel mooi vak, waarin je nooit uitgeleerd bent. Geen dag, geen sessie is hetzelfde. Je moet altijd weer afstemmen op de ander. Iets wat misschien al honderd keer heeft gewerkt, werkt voor de volgende cliënt ineens niet. En dan moet je weer terug naar de basis: aansluiten, afstemmen. Dat proces is waardevol, je groeit er zelf ook van.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Mensen zeggen vaak: 'Goh, vind je het niet vervelend om de hele dag naar de problemen van andere mensen te moeten luisteren?'

Maar therapeut zijn is zoveel meer dan luisteren. Als ik alleen maar zou mogen luisteren, dan zou dat waarschijnlijk een enorm frustrerende ervaring voor me zijn. Maar als therapeut mag ik me er mee bemoeien, en dan wel op zo'n manier dat het mensen iets oplevert, die hun leven, hun contact met anderen een positieve wending geeft.

Weer contact tot stand brengen tussen twee mensen die van elkaar houden, maar elkaar kwijt zijn. Of het 'wangedrag' van een kind kunnen vertalen naar behoeften waar ouders bij kunnen aansluiten. Meestal lukt dat en daar kan ik enorm van genieten!

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
Mijn ervaring in de acute psychiatrie heeft me wakker geschud. Zoveel wanhopige mensen, op zoek naar een oplossing of uitweg, en het enige dat werd geboden was 'beheersing'.

Het is mooi om te zorgen dat mensen niet doodgaan, maar als ze vanbinnen alsnog doodgaan, heb je in feite niets bereikt. De hoeveelheid voorbeelden die ik daarvan heb meegemaakt, is eindeloos. Ooit schrijf ik dat nog eens allemaal op. Het zou geen recht doen aan de schrijnende ervaringen van die mensen om dat hier in een paar zinnen te proberen.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Ik heb een groot pakket inheemse bomen en planten besteld. De bedoeling is om op den duur een permacultuur pluktuin / voedselbosje te maken in onze zijtuin, daar waar ook de ingang van de praktijk is. We gaan binnenkort tekenen voor een extra stukje grond dat hier aan grenst.

Er komt dan ook een overdekte zitplek buiten met terrasverwarming, waar ik bij goed weer met cliënten kan zitten, tussen al het groen en met zelfgeplukte thee.

Buiten zijn is goed voor onze hormoonhuishouding en doet veel voor je stemming, zelfs als je één van die zeldzame mensen bent die er niet van houdt!

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Veel van waar ik naar streefde is al gerealiseerd (ondanks de nodige tegenslagen). Ik ben een dankbaar mens. Ik heb lang verlangd naar een eigen praktijk: kunnen werken op mijn manier. Liefst ook nog aan huis, lekker op mijn sokken naar mijn werk. Dit is al gelukt!

Ik heb een warm gezin, een fijn huis en een goedlopende praktijk, ik prijs me gelukkig.
Ik ben dankbaar als het allemaal zo blijft.

Uiteraard heb ik nog wel dromen. Retraites organiseren op een mooie plek in het (zonnige) buitenland, voor stellen in een relatiecrisis of mensen met spanningsklachten. Dat zou ik graag een paar keer per jaar doen. Het zou leuk zijn als dat over 5 jaar staat, 10 jaar mag ook.

Binnen nu en 2 jaar zou ik graag nog een opleiding in TRE doen. Dit is een methode om (traumagerelateerde) spanning fysiek los te laten. Ik denk dat dit een mooie aanvulling zou zijn op mijn werk als therapeut, voor mensen met allerlei spanningsklachten, van burn-out tot trauma.

Momenteel staan we voor een grote verbouwing van ons huis, en onze prachtige dochter vergt veel tijd en aandacht. Alles op z'n tijd!

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik verdiep me heel graag in mijn vak, de mogelijkheden en beschikbare kennis zijn eindeloos!
Verder ben ik bezig met leren over permacultuur en voedselbossen, en pas ik dit op kleine schaal toe in onze tuin. Ik vind het heerlijk om groente, fruit en kruiden uit eigen tuin te oogsten en te bereiden. Nu gaat er veel in de vriezer, maar in de toekomst (na onze verbouwing) wil ik ook gaan inmaken en wecken.

4. Waar word jij blij van?
Ik word blij als ik goede gesprekken heb. Verder als ik buiten ben en als het mooi weer is. Als ik deze dingen kan combineren, is het helemaal prachtig natuurlijk!

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ik heb een leuke man en een heerlijke, mooie dochter.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Jazeker, dat was een vereiste voor mijn opleiding. Ik vond het enorm leerzaam om zelf eens aan de andere kant te zitten. Nog steeds zie ik met regelmaat collega's voor intervisie en supervisie, je leert dan van elkaar en raakt geïnspireerd. Dat vind ik belangrijk.

Ook heb ik vele jaren geleden met mijn man een collega relatietherapeut bezocht, toen wij een relatiecrisis hadden. Dat kan iedereen overkomen! Het was een hele fijne ervaring om even van buitenaf ondersteund te worden. We hebben er veel aan gehad.

Ik vertel dit vaak tegen cliënten, omdat ik merk dat er een enorme drempel kan zijn om in (relatie)therapie te gaan. Alsof het een schande is dat je het zelf niet kan oplossen. Eigenlijk is dat heel vreemd. Als je auto kapot is, ga je toch ook naar de garage? Waarom zou je dit zelf moeten oplossen? Relaties zijn enorm complexe dingen, zeker als je verstrikt raakt in destructieve patronen. En zo is dat ook met bijvoorbeeld angst en spanning, of levensvragen.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Ik zou dan graag huizen willen opknappen en doorverkopen of verhuren. Er liggen veel kansen in de vastgoedmarkt. Momenteel verhuur ik ook een appartement, omdat dat zo is gelopen. Eigenlijk bevalt dat heel goed.

En als ik van de lucht kon leven, zou ik graag mijn eigen zeep, etherische olie, thee, etc etc willen produceren vanuit mijn pluktuin. Dat is enorm veel werk en je moet er veel voor weten, op dat punt ben ik helaas nog niet.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Ik ben opgeleid door o.a. Roel en Sonja Bouwkamp, van het Kemplerinstituut. Zij zijn inmiddels met pensioen, maar ik ben enorm dankbaar dat ik nog les van hen heb mogen krijgen. Wat een enorme schat aan kennis en ervaring, en daarnaast zijn het ook nog hele warme, fijne mensen.

Jim van Os is één van de weinige psychiaters die ik geen pillendraaier vind, zijn visie op psychiatrie en het belang van persoonlijk contact, aansluiten en menselijkheid, is prachtig en ik kan me er helemaal in vinden.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Big Magic - Elisabeth Gilbert
De alchemist - Paulo Coelho
Sterker worden waar het pijn doet - Ybe Casteleyn

3. Jouw favoriete spreuk / quote?
'Je lapt een plantje niet op om het vervolgens weer in de oude aarde terug te zetten' - Sonja Bouwkamp over het belang van systemisch werken, dus het meenemen van partners, gezinnen, naasten in de therapie.

Een andere hele waardevolle uitspraak van Sonja die ik altijd in mijn achterhoofd heb is: 'Mensen hebben altijd een goede reden voor slecht gedrag'. En ik moet er dan van haar altijd bij zeggen dat dat het gedrag niet beter maakt. Maar het helpt je wel om te kunnen aansluiten en nieuwsgierig te zijn naar waarom mensen doen wat ze doen. Zonder meteen te oordelen.

4. Wat is jouw missie?
Mijn missie is maatwerk bieden aan mensen die dat nodig hebben. Daar waar de GGZ zich steeds meer richt op beheersen in plaats van herstellen, waar mensen met een existentiële depressie of gezinsproblemen worden afgescheept met een potje antidepressiva, waar de hulpverleners meer achter de computer zitten dan tegenover de cliënten, wil ik aansluiten bij wat er is, met oprechte aandacht en geduld. De menselijkheid moet weer terug in de hulpverlening.

5. Wat is jouw superkracht?
Ik kan als geen ander afstemmen op anderen en durf ook de dingen te zeggen die moeilijk of confronterend zijn. Als therapeut hoef ik niet aardig gevonden te worden, ik moet effectief zijn. Ik krijg vaak te horen dat mensen de therapie als een warm bad ervaren, zich eindelijk gehoord voelen. Dat is heel belangrijk voor me. Maar gek genoeg bereik je dat niet met alleen maar lief te zijn. Je veilig voelen bij een ander gaat ook over eerlijkheid, dingen durven en mogen zeggen, tegen elkaar opgewassen zijn.

6. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Vrede hebben met jezelf is erg belangrijk. Dat is de basis van alles, dat je jezelf op z'n minst accepteert om wie je bent, maar beter is het nog als je vrienden met jezelf kan worden en jezelf echt leuk vindt. Wat daarvoor nodig is, is per persoon verschillend.

Maar ik vind het erg opvallend hoe weinig geduld mensen soms hebben met hun eigen verdriet, pijn en andere onprettige dingen. Als een goede vriend naar je toe komt met zijn verdriet, dan stuur je hem ook niet weg. Mensen doen dat wel vaak met zichzelf. Natuurlijk word je daar niet gelukkig van. Dus dat is het eerste.

Daarnaast is het belangrijk om je ziel te voeden met datgene wat jou geluk schenkt. Dat kan van alles zijn: tijd met je gezin, mooie boeken, koken, buiten zijn.... Een passie vinden kan heel veel geluk schenken. Maar simpele dingen ook. Als je er maar tijd voor maakt.


Relatie--en-gezinstherapeut,-psychosociaal-(individueel)-therapeut,-gestalttherapeut,-ervaringsgericht-therapeut-Wijnjewoude

Contact met Jozien

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten