Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Janneke Plas-Kuipers | psychosociaaltherapeut

psychosociaaltherapeut-Wapenveld
Klapperdijk 5
8191AB Wapenveld
janneke-plas@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Wapenveld

Ik wordt blij van mensen en ik verlang naar echtheid. Van hou hart tot hart contact. Ik wil naast je staan om "op verhaal te komen". Jouw unieke verhaal.Het is zo spannend om je écht open te stellen! Er is moed voor nodig om zo kwetsbaar te zijn, dat ken ik en ik wil graag zonder oordeel naast je staan in dit proces.

 

Door middel van beeldtaal, creatieve werkvormen, enneagram, Transactionele Analyse, Gestallt wil ik samen met je aan het werk gaan.

Ik ben er om jouw te steunen in jouw proces. En dat kan een proces van herstel zijn na een burn-out, een rouw proces waarin je bent verdwaalt, een zoektocht naar je identiteit of angsten waar je tegenaan loopt in je leven of een depressie.

 

Ik haal mijn hoop en mijn levensvisie uit mijn relatie met een liefdevolle God, een God die weet wat het is om mens te zijn in een ingewikkelde wereld. Hij is met ons en daarvanuit wil ik ook naast jou staan. Om zo liefdevol en zonder oordeel een stukje met je "op te varen".

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben mijn werkende leven begonnen met de PABO en heb 10 jaar gewerkt als leerkracht op een basisschool. Ook daar ging mijn eerste liefde uit naar het sociale welbevinden van de kinderen in mijn klas. Nadat onze kinderen geboren waren ben ik een opleiding psychosociale therapie gaan doen bij bureau de Roos en Epe met een PSBK studie er gelijk op volgend.

 

Ook heb ik me extra geschoold in het narratieve werken: verhalend werken. 

Ik geef trainingen in omgaan met perfectionisme en zelf-compassie.

Ook heb ik bijscholingen gevolgt in beeldcommuncatie, lichaamstaal en hoogsensitiviteit.

 

Mijn AGB code is 90101225

Kvk 64116700Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik ben gesprecialiseert in werken met verhalen, de narratieve benadering.

 

Ook hou ik me veel bezig ook in het geven van trainingen in de druk die perfectionisme kan geven in je leven en hoe zelf-compassie je kan helpen om ontspannender, bewuster en met meer ruimte voor wie jij bent in het leven te staan.

 

In mijn praktijk werk ik veel met identiteits vragen, burn-out klachten en het verwerken van verlies.

Over het algemeen zijn 5 tot 25 sessies voldoende.

Tarieven

Kennismaking is bij mij gratis

Elke sessie kost €65,- en via een overzicht van het NFG kun je zien wat jouw verzekering daarin vergoed, je moet daarvoor wel aanvullend zijn verzekerd.

Ik ben altijd bereid om samen te kijken wat mogelijk is.

Openingstijden

Maandag 8-14 uur
Dinsdag 8-14 uur
Woensdag 8-12 uur
Donderdag 8-14 uur
Vrijdag 8-12 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktische informatie

Werktijden: dageleijks van 8- 14 uur
Tarieven: €65,-
Sessieduur: 5-25 sessies gemiddeld
Opleidingen: PABO en psychosocialetherapie
Beroepsvereniging: NFG en RBCZ

Praktijkfoto's

Ligging


Interview

Lees hieronder het interview met Janneke Plas-Kuipers.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit in Wapenveld. Ik heb een ruimte in huis waar de gesprekken voer. Hier ontvang ik mensen uit de regio Heerde, Epe, Wezep, Hattem en Zwolle.

 

Daarnaast geef ik samen met een collega cursussen op het gebied van zelfcompassie en omgaan met perfectionisme door het hele land op lokatie.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Moeilijke vraag omdat dit verschillende situaties zijn. Het feit dat ik moeder mocht worden van 3 prachtige kinderen waar ik voor mag zorgen is in deze fase van mijn leven wel bepalend, ook voor wie ik ben.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Omdat ik erg van mensen hou en van hun verhalen. Ik vind het fijn naast mensen te staan, hen te bemoedigen en te ondersteunen om te kunnen rouwen of de weg terug te vinden naar hun eigen hart.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

In de gesprekken vind ik het fijn om te kunnen focussen op degene die ik ontmoet. Om mens te zijn naast te ander en te bemoedigen.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

In verband met de privacy van mijn clienten en de herkenbaarheid van hun verhalen wil ik dat niet hier delen.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik ben nu bezig om een avond over zelfcompassie voor te bereiden voor een groep vrouwelijke studenten. Dat vind ik super leuk om te doen.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar zou ik graag 2 volle dagen gesprekken willen voeren met mensen die ergens in hun leven zijn vastgelopen. En daarnaast wil ik bezig met een boek over zelfcompassie, die ben ik dan aan het promoten, ook door het geven van trainingen op dat gebied. Over 10 jaar heb ik daarnaast ook weer nieuwe thema's opgepakt ook richting verbinding met jezelf en met de ander.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik lees graag en als ik echt ruimte heb dan vind ik het fijn om mixed media te schilderen of te acquareleren. Ook vind ik het heerlijk om de natuur in te gaan, te (hard) lopen en met vriendinnen af te spreken.4. Waar word jij blij van?

Van kleur, van mooie dingen: schoonheid. Van mensen die écht zijn: de buitenkant klopt met de binnenkant. van écht contact en verbinding met de ander. Van tijd hebben om met God te zijn.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd, nu bijna 17 jaar en we hebben samen 3 kinderen in en richting de puberteit.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja, toen ik student was. ik vond de drempel om bij iemand te gaan praten groot, maar toen ik er zat vond ik het zo'n verademing dat ik het de hele wereld gun. En ook nu heb ik nog wel supervisie/ coaching en heb daar dezelfde ervaring dat dit zo verijkend is in je hele leven.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Ik heb een Pabo diploma en 10 jaar ervaring in het basisonderwijs. Dat is ook nog wel een plek waar ik nog steeds wel blij van wordt.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Ik heb alle boeken van Brene Brown gelezen en ik vind haar een heel insprirerend mens.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

"De kracht van kwetsbaarheid" is wel één van mijn favorieten en ook "Adem in adem uit" van Judith Stoker vond ik erg mooi.3. Jouw favoriete film en waarom?

"As it is in heaven" vind ik een geweldig goede film qua verhaal en hoe het is verbeeld. Gaat over een musicus die terugkeert naar het dorp van zijn jeugd ergens in Zweden denk ik. Hij richt daar een koor op en de processen die dat teweeg brengt in de gemeenschap en bij de mensen intern is heel mooi om te zien.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

"You are born to be real, not to be perfect"5. Wat is jouw missie?

Mensen, en met name vrouwen, te ondersteunen en te bemoedigen om dichter bij hun hart te leven in vrijheid en verbondenheid.6. Wat is jouw superkracht?

Echt zijn, pure ongekunselde aandacht voor de ander hebben.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Probeer niet te streven naar je gelukkig voelen maar om écht te zijn, dicht bij je eigen hart met aandacht voor dat van de ander.
 - Janneke Plas-Kuipers

Contact met Janneke

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten