Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jeanine | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal therapeut - Vlaardingen - Jeanine
Therapie Vlaardingen
Sportlaan 77
3135 GS Vlaardingen
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Vlaardingen

Welkom op mijn pagina!!

Christelijke psychosociale hulpverlening.

Komt dit ooit nog goed? Wie ben ik eigenlijk? Waarom doe ik dit toch steeds? Wat wil ik eigenlijk? Ik weet in mijn hoofd wel dat God van mij houdt, maar waarom voel ik dat dan niet? Zomaar wat vragen die jij misschien wel herkent.

Je kunt in je leven geconfronteerd zijn of worden met moeilijkheden, problemen of pijnlijke gebeurtenissen. Ze doen pijn en brengen angst of onrust met zich mee. Soms heb je geen idee hoe je hier het beste mee om kunt gaan en heb je jezelf daarom “overlevingsmanieren” aangeleerd. Dit zijn vaak oplossingen die je met je hoofd (bewust of onbewust) hebt gekozen om niet met de pijn in je hart om te hoeven gaan. Voorbeelden hiervan zijn jezelf aanpassen, drang om te gaan eten als je je rot voelt of perfectionisme. Deze overlevingsmanieren kunnen je heel lang van dienst zijn, maar ze kunnen uiteindelijk ook vreselijk in de weg gaan zitten. Je wilt graag leven maar je zit bewust of onbewust vast in je overlevingsstrategie. Je voelt je niet vrij en bent misschien wel het contact met wie je echt bent, zoals God jou heeft gemaakt, helemaal kwijt. Graag loop ik met je mee om inzicht te krijgen in wat jou belemmert om weer echt te kunnen leven in vrijheid! 

 

In mijn praktijk praktijk richt ik mij specifiek op vrouwen vanaf 18 jaar. Ik bied  individuele hulpverlening die gebaseerd is op bijbelse principes.

LEV
LEV is het Hebreeuwse woord voor ‘hart’. Het woord LEV komt in de Joodse bijbel wel 1164 keer voor en is kennelijk heel belangrijk. Dat is niet zo vreemd aangezien het hart immers letterlijk leven mogelijk maakt. Echter wordt hier zelden het fysieke biologische hart bedoeld. 
Met je hoofd (je verstand) kun je verstandig handelen, verantwoordelijkheid dragen en beslissingen nemen. Het hart staat ook voor jouw meest kwetsbare deel, voor wie je ten diepste bent met al je diepe (al dan niet bewuste) gedachten, gevoelens en verlangens. Omdat het hart het meest kwetsbaar is, is dit ook de plek waar je gedurende het leven schade kunt oplopen. Soms weet je gewoonweg niet wat te doen met de pijn in je hart en word je geleerd om er op een verstandelijke manier (met je hoofd) mee om te gaan. Zo blijf je ver weg van dat wat in je hart leeft. Dit lijkt (tijdelijk) een goede oplossing te zijn. In Spreuken 4:23 staat echter: “Bewaar je hart boven alles wat te bewaren is, want daaruit komt het leven voortJe kunt bewust of onbewust wegblijven van wat er in je hart is, maar kennelijk bepaalt dat wat er in je hart is wat eruit komt. Jouw gedachten, gevoelens en gedrag worden dus bepaald door wat er in je hart is. Omdat je hoofd je daarbij weg wil houden ontstaat er innerlijke verdeeldheid. Deze verdeeldheid levert strijd op en is frustrerend, verwarrend en heel vermoeiend. Daarnaast levert het vragen op als: “Wat is er toch met mij? Ik wil zo graag, maar het lukt niet! Ik weet wat God in Zijn woord zegt, maar ten diepste kan ik het niet vatten.” Het kan voelen alsof je vastzit in gedachten- en/of gedragspatronen en je niet in vrijheid kunt leven. Vrijheid waar je juist zo naar verlangt.

Hulp bij hoogsenitiviteit:

1 op de 5 mensen is hoogsensitief en wordt ook wel HSP genoemd (Hoog Sensitieve Persoon).

Wellicht hoor jij wel bij deze (bevoorrechte) groep. Uit onderzoek blijkt dat het zenuwstelsel bij jou dan veel gevoeliger werkt. Dit leidt ertoe dat je veel dingen eerder opmerkt dan anderen. Voordelen hiervan kunnen zijn dat je bijvoorbeeld…

…goed voor anderen kunt zorgen,
…je goed kunt inleven in een ander,
…details en foutjes opmerkt die niemand anders had gezien,
…intens kunt genieten van muziek en kunst,
…sociale processen (bijvoorbeeld op de werkvloer) doorziet,
…alert bent op gevaar.

Deze vaardigheden kunnen uiteraard een pluspunt zijn in verschillende (werk)situaties. Maar er is ook een keerzijde. Omdat het zenuwstelsel veel gevoeliger is afgesteld, ben je dus ook gevoeliger voor prikkels.

Dit zijn niet alleen zintuigelijk prikkels, maar ook emotionele prikkels (van binnenuit). Daarbij komen deze prikkels ook nog eens zonder filter binnen. Dit kan ertoe leiden dat (moeilijke) situaties in jouw leven intenser ervaren worden. Hierdoor wordt hoogsensitief zijn vaak als niet makkelijk ervaren. Moeilijkheden waar een HSP mee kan worstelen zijn o.a.: 

 

Ik loop graag met je mee zodat je inzicht krijgt hoe de hoogsensitiviteit in jouw leven meer een kracht kan worden dan een last. Door het gebruik van verschillende therapie vormen ga je jezelf beter begrijpen en mag je gaan zien waar jouw kwaliteiten, maar ook juist je valkuilen liggen. Alleen dan kun je namelijk echt leven vanuit je hart! 

 

Werkwijze

Jouw hulpvraag of doel is altijd het uitgangspunt. Ik maak onder andere  gebruik van de, binnen Stichting Vrij om te Leven toegepaste, BIAS-88 methode.  Een methode die op basis van ervaring en kennis ontwikkeld is door Elisabeth van Zijl-Vuyk en is een hulpmiddel om stil te staan en aandacht te hebben voor je gedachten, voor je hart, lichaam en ziel en daar leren woorden aan te geven. De methode is gebaseerd op verschillende, binnen de psychische gezondheidszorg veel gebruikte, behandelmethoden zoals:

 • Relatieve Emotieve Therapie,
 • Cognitieve Gedragstherapie, 
 • Transactionele Analyse,
 • Acceptance and Commitment Therapy.

Beeldcommunicatie en het gebruik van metaforen zullen veelvuldig ingezet worden als ondersteuning van de therapie.  

 

 

Ik ben ervan overtuigd dat er, waar gebrokenheid, verdriet en gevangenschap ervaren wordt, een weg is die kan leiden naar heling, herstel en vrijheid. Ik geloof in een God die geïnteresseerd is in jouw hart omdat jij kostbaar bent in Zijn ogen en het verlangen heeft dat jij in die vrijheid mag Leven met alles wat Hij in jou heeft gelegd.


Heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Jeanine

Mededeling inzake corona-pandemie

Ik houd mij zoveel mogelijk aan de op dat moment geldende maatregelen. Dit houdt in dat we afstand houden, dat we handen desinfecteren (vooral ivm het gebruik van beeldmateriaal) en dat de ruimte voldoende wordt geventileerd op het moment dat wij elkaar ontmoeten.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

In 2021 heb ik de opleiding tot psychosociaal therapeut afgerond en ben ik gestart met mijn eigen praltijk. 

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en het overkoepelend orgaan RBCZ. Cliënten kunnen hierdoor (deels) vergoeding krijgen voor de sessies.

Ik ben ook aangesloten bij Stichting Rosegarden. Dit is een stichting waarbij therapeuten zijn aangesloten die net als ik de opleiding hebben gevolgd bij De Roos Opleidingen.

2018 - 2021 Psychosociaal therapeut- De Roos Opleidingen

2021 Therapie bij eetstoornissen- De Roos Opleidingen

2021 Masterclass Rejection Sensitivity bij HSP-Saskia Klaaysen

2023 Stress, een integrale visie

De AGB-code van mijn praktijk is: 90070781Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Individuele therapie kan helpend zijn als je je herkent in het onderstaande:

 • Komt dit ooit nog goed
 • Ik ben bang
 • Ik voel me onzeker
 • Wie ben ik eigenlijk
 • Waarom doe ik dit toch steeds, ik weet toch hoe het moet
 • Wat wil ik eigenlijk
 • Waar liggen mijn dromen en talenten
 • Ik voel me alleen
 • Ik ben bang om fouten te maken
 • Ik vind mijzelf (mijn lichaam) niet goed genoeg
 • Etc.

 

Hulp bij Hoogsensitiviteit kan voor jou een goede keuze zijn als je:

 

 • Snel overprikkeld raakt met lichamelijke klachten als hoofdpijn en vermoeidheid als gevolg
 • Moeite hebt om grenzen aan te geven
 • Gevoelens hebt van minderwaardigheid
 • Bang bent om fouten te maken
 • Gevoelens van anderen overneemt
 • Je vaak afvraagt wat andere mensen van je denken
 • Zo met anderen meeleeft dat je jezelf kwijtraakt
 • Veel reflecteert op jezelf
 • Conflicten liever uit de weg gaat
 • Onbegrip ervaart vanuit de omgeving
 • Vastloopt in relaties en/of werksituaties

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Vragen rondom identiteit: 

 • het gevoel niet goed genoeg te zijn
 • negatieve gedachten over zichzelf en daardoor niet verder komen in het leven
 • bang zijn om fouten te maken
 • gedachten van minderwaardigheid 
 • bang zijn voor wat anderen denken

Hoogsensitiviteit: 
 • inzicht in eigen hoogsensitiviteit
 • accepteren van eigen krachten en valkuilen
 • overpikkeling en hoe hier mee om te gaan
 • grenzen leren kennen en leren aangeven

Omgaan met emoties

Tarieven

Voor gesprekken met mij heb je geen verwijsbrief nodig.


Kennismakingsgesprek 45 minuten: gratis

Gesprek 90 minuten: € 75,-


Gesprek van 60 minuten: € 60,-

Online moment 30 minuten: 30,-


Online moment 60 minuten: 60,-

 

Na je aanmelding maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin vraag ik o.a. kort naar jouw hulpvraag en kunnen we kijken of er een wederzijdse klik is en of ik jou kan helpen met deze hulpvraag. Als we samen overeenkomen om door te gaan, dan stel ik een behandelplan op. Dit zal de basis vormen van onze gesprekken. De gesprekken zullen voornamelijk in de therapiefase 90 minuten duren en vinden meestal om de week plaats. 
Na een aantal  gesprekken evalueren we de veranderingen en kijken we of we op de juiste weg bezig zijn of dat het behandelplan eventueel aangepast moet worden.
Als jouw hulpvraag niet aansluit bij wat ik jou kan bieden, dan zoeken we samen naar een alternatief.
In principe zullen de gesprekken bij mij in de praktijk plaatsvinden. Bij uitzondering kunnen ook online momenten gepland worden als omstandigheden hierom vragen.

Jij hebt zelf de regie over het aantal afspraken die we maken.

Openingstijden

Maandag 9:00 - 17:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag -
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Vlaardingen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Vlaardingen - Jeanine

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kon alles open vertellen

Twee keer heb ik een aantal sessies bij Jeanine gedaan! Het heeft mij heel erg geholpen. Ik heb inzicht gekregen in de situatie (van toen) en ook veel geleerd over hoe dingen emotioneel werken en hoe ik hierin mijzelf kan helpen. Ik vond Jeanine heel scherp in haar inzicht en hoe ze actief luisterde. Ik voelde me op mijn gemak en had het idee dat ik alles open kon vertellen. Ik zou mensen absoluut naar haar verwijzen. Dit is een vrouw die haar vak verstaat en met liefde doet!

| Vlaardingen | 19 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik vind haar een hele fijne therapeut

Ik heb een traject doorlopen van een aantal sessie bij Jeanine. Ik vind haar een hele fijne therapeut. Ze heeft alle tijd genomen om naar mij te luisteren. Ze stelt goede vragen en ik voelde mij erg bij haar op mijn gemak. Ze is een warme persoonlijkheid en tegelijkertijd zeer professioneel. Ik vind dit erg prettig. Ik voelde mij gehoord en gezien. Ik heb goede tools gekregen en inzichten om op de juiste manier om te gaan met mijn problematiek. Ik kan Jeanine van harte aanbevelen.

| 1 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bij Jeanine ben je zeker in goede handen!

Met haar warme, betrokken persoonlijkheid is Jeanine een prettige therapeut. Ze heeft oog voor wat jou bezighoudt en past verschillende werkwijzen toe om je verder te helpen.

Bij Jeanine ben je zeker in goede handen!

| 18 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten