Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ellen van As | Hypnotherapeut en psychosociaal therapeut, EMDR-therapie

Hypnotherapeut-en-psychosociaal-therapeut,-EMDR-therapie-Vianen
Achterstraat 20
4132VD Vianen
ellenvanas@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Vianen

Ondersteuning op maat

 

Ben je op zoek bent naar ondersteuning op maat in je persoonlijke proces? Dit kan zijn op het vlak van relaties (met je partner, met familie of collega’s), omdat je al langere tijd niet goed in je vel zit of omdat angsten je belemmeren te genieten van het leven. Ben je klaar met het gepieker en de chaos in je hoofd? Wil je meer rust ervaren en dichter bij je gevoel komen? 

 

De combinatie van hypnotherapie en psychosociale therapie helpt je te ontdekken waar bepaalde gevoelens en gedachten, bepaald gedrag of zelfs lichamelijke klachten mee te maken hebben om er vervolgens mee aan de slag te gaan, op een manier die bij je past en in een tempo dat bij je past.

 

Wat wil jij bereiken? Wil jij je vrijer, energieker, meer ontspannen en gelukkiger voelen? Wil je je grenzen beter kunnen bewaken en meer genieten van je relaties en contacten? Je doelen bereiken en niet worden belemmerd door oude overtuigingen, angsten en negatieve gedachten?

 

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

- Academie Hypnos - hypnotherapeut en psychosociaal therapeut (2016)

- Academie Hypnos - PDS therapeut (2016)

- BIVT - EMDR Master practitioner (2018)

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

1. Angsten & fobieen

De meeste clienten vinden mij om te werken aan een vorm van angst. Er zijn heel veel verschillende soorten angsten die stuk voor stuk en in meer of mindere mate een belemmenrende invloed hebben op het leven van mensen. Hieraan werken kan op verschillende manieren. Samen vinden we een manier die bij jou past.  

 

2. Depressieve gevoelens

Iedereen zit wel eens minder lekker in zijn of haar vel. Dat hoort ook bij het leven. Als dit echter langere tijd duurt, en medicatie niet echt helpt, kan het zinvol zijn ondersteuning te zoeken. De combinatie kan ook heel effectief zijn. We werken dan vaak aan boosheid en het leren uiten van gevoelens en gedachten in plaats van deze te onderdrukken.

 

3. Gebrek aan zelfvertrouwen

Veel mensen ervaren een diepgeworteld gevoel van 'niet goed genoeg zijn' of 'minder waard zijn'. Werken aan een positiever zelfbeeld kan een gevoel van vrijheid en rust teweegbrengen met ruimte voor nieuwe ervaringen.

 

4. Verwerken nare ervaringen

Een nare of traumatische ervaring kan niet altijd op een goede manier door de hersenen en/of het lichaam worden verwerkt. De impact van zo'n ervaring wordt soms pas vele jaren later voelbaar. Door bijvoorbeeld met EMDR te werken kun je de ervaring alsnog verwerken en in een ander perspectief plaatsen, alsof het meer op afstand van je is komen te staan. 

 

 

Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?

 

Jouw proces is uniek! Soms kan iemand met 3 sessies al weer vooruit en soms is het met 8 sessies pas klaar. De ervaring leert dat je na enkele sessies zelf duidelijk voelt of het wel of niet werkt.

 

Tarieven

Een sessie van 1 tot 1,5 uur kost 95,00 euro.

 

Als je aanvullend bent verzekerd is de kans groot dat je ziektekostenverzekering een deel van de kosten vergoed, informeer hier vooraf naar.

Openingstijden

Maandag 09.30 - 18.00 uur
Dinsdag 13.00 - 18.00 uur
Woensdag gesloten
Donderdag 13.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.30 - 16.00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging

Reviews Therapie Vianen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Vianen - Ellen van As

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De sessie heeft mij goed geholpen

“Ik vond het heel prettig dat je snel op mijn hulpvraag antwoordde. En ik vond je heel alert bij de intake, je was goed voorbereid.

De sessie heeft mij goed geholpen samen met de opgestuurde visualisaties. Bij het bezoek afgelopen zaterdag was mijn moeder aardig en voelde het goed om bij haar te zijn. Wat je vertelt dat de energie verandert is dus inderdaad gebeurd”

| Nieuwegein | 24 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verbluffend goed resultaat

“Mijn doelen zijn ruim behaald toen duidelijk werd wat de samenhang was tussen mijn klachten. Dit gaf mij inzichten en maakte mij gretig om ermee aan de slag te gaan.

Het resultaat van de sessies is voor mij, maar ook zeker voor mijn omgeving, al goed merkbaar. Bijzonder is het om op meerdere momenten van de dag de invloed van de sessies te ervaren, het zit hem soms ook in hele kleine dingen. Ik ervaar hierdoor meer rust in mijn lijf en in mijn hoofd en ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.

Ellen is geduldig, respectvol, vasthoudend en ik voelde mij veilig. Ik heb rust en geen moment van jachtigheid of irritatie kunnen ervaren ondanks dat het mij soms moeizaam lukte om de goede woorden te geven aan mijn gevoelens of gedachten.Ik voelde mij veilig genoeg om alles te bespreken zonder dat hierover een oordeel werd geveld.

Verrassend om te ervaren hoe in een korte tijd zo’n verbluffend goed resultaat is bereikt waardoor ik mij echt een prettiger mens voel, ook in situaties welke ik eerder als lastig ervaarde of uit de weg ging’”

| 4 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mijn doel bereikt en mijn rust teruggevonden

“Ik heb de therapie als zeer prettig ervaren en voelde me veilig tijdens de sessies.

Ellen is een zeer rustig bekwaam persoon die echt de tijd nam voor alle sessies en rustig bleef ook als het even niet lukte. Iemand die blijft meedenken om het juiste resultaat te bereiken.

Ik heb mijn doel bereikt en mijn rust teruggevonden.De eerste sessie ervaarde ik als heel vreemd je weet natuurlijk niet wat je kan verwachten.

Na 1 EMDR sessie merkte ik al dat ik moeite had om bepaalde momenten goed terug te kunnen halen wat heel fijn was.

De 2de sessie liep niet zoals het moest omdat ik ergens blokkeerde en toen hebben we een sessie tussendoor gedaan waarna ik mezelf als herboren voelde en heel rustig was en merkte dat ik bij de laatste EMDR sessie nergens meer last van had ik voelde mij goed en rustig.”

| Geldermalsen | 6 sep 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Warm, professioneel, praktische handvatten

“Ik heb je ervaren als een warme maar professionele persoonlijkheid die snel mijn vertrouwen wist te winnen.

Het allermooiste wat we bereikt hebben is de sterk verbeterde band met mijn ouders. Dat oude wonden niet weg zijn maar dat er ruimte is gekomen voor genezing.

Tevens heb je me praktische handvatten gegeven om hoe om te gaan met spanning en last but not least: een waardevol klankbord die mijn woorden en gedachten (bij)stuurde richting de juiste inzichten.

Mijn geloof betekent heel veel voor me. Fijn was de respectvolle manier waarop je hiermee omging”

| 31 jul 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Ellen van As.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Vianen bij Utrecht.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Vianen, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Utrecht en verder.2. Waarom ben je therapeut geworden?

In de leidinggevende functies die ik de afgelopen 15 jaar heb gehad vond ik het coachende element verreweg het leukst. Wel miste ik de diepgang en tools om medewerkers echt verder te begeleiden.

 

Hier vanuit ontstond de behoefte om me te professionaliseren en een opleiding te gaan volgen tot hypnotherapeut en psychosociaal therapeut.

 

Hierna heb ik me nog verdiept in prikkelbare darmsyndroom en het ik de opleiding tot EMDR master practioner gevolgd omdat dit een mooie aanvulling leek op mijn vaardigheden.3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Geweldig vind ik het om deelgenoot te worden van iemand levensverhaal, de ups en downs. Waar wordt iemand gelukkig van maar zeker ook waar zitten de angsten. Om dan de transformatie te zien, de blijdschap en hartverwarmende resultaten, ja daar word ik heel blij van.4. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Dat er tijdens het intake gesprek met een client al zoveel gebeurde dat het probleem waarvoor hij kwam ter plekke wordt opgelost. Dat was een wonderlijke ervaring!

 

Maar eerlijk gezegd kan ik zo nog 10 ervaringen noemen die even opmerkelijk en wonderlijk waren. Dat is ook het mooie van ons vak.
leven

Leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

De verdieping die ik nog zoek als therapeut ligt niet in nog meer methoden en technieken leren maar in het nog beter kunnen luisteren, met nog meer aandacht. Er nog meer kunnen zijn voor de ander en daardoor automatisch een betere therapeut of coach kunnen zijn.2. Waar word jij blij van?

Heel blij word ik van iedereen die zich kwetsbaar op durft te stellen om een beter mens te worden. Mensen die het aandurven om naar zichzelf te kijken en zo ontdekken wie ze echt zijn en de ballast afgooien van het verleden en hun eigen ruimte in leren nemen.
inspiratie

Inspiratie


1. Jouw favoriete spreuk / quote?

Be the change you want to see in the world (Ghandi). Of op z,n Hollands; verbeter de wereld begin (klein) bij jezelf.2. Wat is jouw superkracht?

Luisteren, verbanden zien, er echt zijn voor iemand3. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Als het je lukt om volledig in dit moment te leven, in het 'nu', dan wordt het leven een intense ervaring. En niet alleen als het meezit, maar verrassend genoeg ook als het tegenzit.
 - Ellen van As

Contact met Ellen

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten