Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Birgit Amjar-Soubiers | Analytisch Therapeut

Analytisch-Therapeut-Tiel
Hellouwlaan 21
4006XH Tiel
birgit@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Tiel

Ooit, bij mijn allereerste rijles, vroeg de instructeur me direct een rotonde op te rijden. Ik kon nog niet eens schakelen, dus ik vroeg of we eerst op een parkeerplaats konden oefenen.

Hij ging achter het stuur zitten en sorteerde voor bij de rotonde. Terwijl hij soepeltjes zijn plek innam op het drukke verkeersplein en naar onze afslag laveerde, lachte hij naar me en zei: 'Je moet maar zo denken: als al die gekken het kunnen, dan kan ik het zeker ook.' 

Mij is dit bijgebleven, en wellicht heb jij ook een of meer van zulke anekdotes. Van belang vind ik het in elk geval dat we heel goed beseffen dat we als mens uniek zijn en vanuit die uniciteit mens zijn -ofwel: we maken deel uit van een groep en dienen die groep het beste door voluit onszelf te zijn. 

Dat waarlijk jezelf zijn is een weg inslaan waar nooit iemand anders geweest is. De ridders van de Ronde Tafel gingen elk op een eigen plek het woud in. Ze volgden geen pad en ook niet elkaar op zoek naar de Heilige Graal. Dat vereist moed.

Stel nou, jou is te weinig gezegd dat je goed bezig bent, dat je wat te bieden hebt, dat men vertrouwen in je heeft. Waar moet je de moed dan vandaan halen? Als de boodschap vaak negatief was, wat neem je dan mee op de reis die het Leven heet, en dient het je? Het kan goed zijn dat je geen stap vooruit komt, laat staan aan een ideaal denkt. Wat maakt je dan zo moe, of boos, of moedeloos?

Mocht je eraan toe zijn iets te veranderen, en je denkt dat een scherpe analyse en een zingevende symboliek bij je passen, wees dan welkom.  

Let op: je kunt bij mij terecht voor jezelf, en ook voor je kind. De Index-Methode is een vorm van spiegeltechniek hier, wat betekent dat je kind niet zelf hoeft te komen, en jij zijn of haar boodschap leert verstaan -ook kinderen spreken en handelen in symbolen, die soms precies in onze blinde hoek zitten.


Analytische therapie

Analytische therapie is een bijna ouderwetse gesprekstherapie, waarbij we samen nagaan wanneer je klacht begonnen is en hoe deze je leven beïnvloedt.

Ook zoeken we samen naar inzicht en stippelen we een route naar een bij jou passend ideaal uit. Klikt het? Voelt het goed? Ervaar je een diepere betekenis? Mag je eindelijk een eenheid zijn? Dit zijn vragen die tot jouw genezing leiden.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Birgit

Online therapie

Online therapie is vrijwel hetzelfde als 'live' therapie. 

Zorg dat je ongestoord in een ruimte zit. Je opent de link die ik je stuur en we gaan in gesprek. 

Online therapie kan net zo diepgaand, intiem en persoonlijk zijn als wanneer je in de praktijk komt. 

Een tip (voor zowel online als live therapie): ga na de therapie een stuk lopen, boodschappen doen, klussen of koken. Dit helpt je aarden na het exploreren van je binnenwereld.


Mededeling inzake corona-pandemie

Momenteel ontvang ik individuen in de praktijk, tenzij online therapie makkelijker blijkt. 

Gewoonlijk kan er 's avonds uitgeweken worden naar een externe ruimte, maar tijdens de lockdown is dit enkel online mogelijk.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Analytische en Symbolische Psychologie (Odrerir, Amstelveen)
Flow (Hogeschool Utrecht)
Familieopstellingen (CAT)
Present Child Method (Baarn)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik ben analytisch therapeut, dat wil zeggen dat ik een goed oor heb voor wat je 'eigenlijk' vertelt. Vaak spreken we in symbolische taal heel duidelijk uit waar het probleem zit of wat onze hartenwens is. Deze symboliek opmerken en samen vertalen is onderdeel van onze gesprekken. Mogelijk vraag ik je wat te tekenen of een dialoog aan te gaan met bijvoorbeeld je Boosheid, of je Vermoeidheid. Zo leren we wat dat deel van ons ons hoopt te brengen. 

Hoeveel sessies een therapie duurt, hangt van een aantal zaken af: hoe je je voelt, wat het mag kosten, eventueel ook je omgeving (werk, familie) of afstand. Dit bespreken we bij de kennismaking, waarvan het eerste half uur gratis is. 

Kom je voor je kind, dan zijn gewoonlijk drie sessies genoeg. Mogelijk blijf je nog even om zelf te leren omgaan met een pijnlijk deel van je -soms spiegelt je kind net dat, wat oude wonden openrijt. 


Is er sprake van een verslaving of een persoonlijkheidsstoornis zal ik ook doorverwijzen.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

  • Doelloosheid
  • Religieuze verwarring
  • Depressie
  • Burn-out
  • Levenskwesties

Tarieven

Individuele therapie: € 80,- per sessie van ongeveer een uur. 

Moeten we ('s avonds) uitwijken naar een externe ruimte, dan komt de huur van deze ruimte bij de prijs. 

Heb je een aanvullende verzekering, kijk dan naar de AGB-code op mijn site en informeer of jouw verzekering meevergoedt. 

Wil je de therapie specifiek voor je werk inzetten, dan kan e.e.a. als coachingstraject gedeclareerd worden en komt er 21% BTW bij.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 9.00-12.00
Woensdag 9.00-17.00
Donderdag 9.00-17.00
Vrijdag 9.00-17.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTips van Birgit Amjar-Soubiers:


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten