Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Thelma Toppenberg | Psychosociaal hypnotherapeut

Psychosociaal-hypnotherapeut-Rotterdam
Villapark 3
3051 BP Rotterdam
thelma-toppenberg@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Rotterdam

Welkom bij mijn praktijk. Graag stel ik mijzelf voor, mijn naam is Thelma Toppenberg, geboren in 1974 te hengelo (ov). Nu woon ik met veel plezier in het centrum van Gorinchem. Ik ben opgeleid tot psychosociaal hypnotherapeut, oncologisch therapeut en NLP practioner. 

 

Voor ik besloot psychosociaal therapeut te worden heb ik met veel plezier gewerkt in de hospitality. Maar steeds vaker gingen mijn gedachten uit naar het willen werken met mensen. Op een manier waarmee ik verschil kon maken in iemands leven.

 

Na wat korte opleidingen besloot ik mijzelf volledig om te scholen tot therapeut. Ik ben begonnen aan mijn studie tot integratief psychotherapeut. Na het 3e jaar kwam ik tot de conclusie dat ik psychosociaal hypnotherapeut wilde worden. Vervolgens heb ik mijn vierjarige HBO opleiding afgerond als hypnotherapeut.

Van 2014 tot 2017 ben ik vrijwillig docent ontspanning en geleide visualisaties bij inloophuis ‘De Blauwe Anemoon’, te Gorinchem geweest. En chatvrijwilliger bij het project ‘Praten over Verlies’ van Humanitas.

 

 

Psychosociale hypnotherapie

Psychosociale hypnotherapie maakt gebruik van indirecte hypnose, hierdoor is het mogelijk om ervaringsgericht te werken. Dat wil zeggen dat we beter kunnen ‘voelen’, zowel in ons lichaam als de emoties die daarbij horen. 

Psychosociale hypnotherapie gaat ervan uit dat het probleem wat nu ervaren wordt, in de jonge jeugd is ontstaan. Destijds heeft een situatie ertoe geleid dat we (on)bewust een keuze hebben gemaakt voor een bepaalde reactie en/ of gedrag. 

Naarmate we ouder worden en merken dat het helpt om te ‘overleven’, ontwikkelen we dit verder. Tot het op een goed moment ongewenst gedrag wordt. Dan is vaak de noodzaak om zo te doen ook groot geworden en dus ook heel lastig om te veranderen.

 

Kwalificaties

Naast psychosociaal hypnotherapeut ben ik opgeleid tot:

 

  • Psycho-oncologisch therapeut
  • EMDR therapeut
  • Coach & counselor
  • NLP-practitioner

 

Psycho oncologie

De opleiding tot psycho oncologisch therapeut richt zich op het begeleiden van mensen met de complexe ziekte kanker. Zeker met alle ontwikkelingen die gaande zijn is de behoefte groter dan ooit. 

Het ziekteproces is drastisch verandert. Natuurlijk fantastisch dat steeds minder mensen overlijden, maar ook dat brengt weer eigen problemen met zich mee. Want hoe om te gaan met de chronische kanker, niet wetende hoe het in de toekomst zal gaan.

 

 

Tot slot

Tot slot vind ik het belangrijk om mijn cliënten diverse behandelmogelijkheden aan te bieden, omdat we allemaal verschillend zijn. Wat ik verder heel belangrijk vind is dat een cliënt zich veilig voelt. En zelf aangeeft wat wel en niet als prettig wordt ervaren, zodat we kunnen aanpassen waar mogelijk.

 

Elke dag ben ik blij met de keus die ik heb gemaakt om psychosociaal hypnotherapeut te worden. Ondanks de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Voor de toekomst heb ik nog de wens om trainingen te gaan geven, gericht op: in je eigen kracht stappen, want dat is te leren.

 

Registraties

Praktische informatie

Tarieven: 65,- per uur
Sessieduur: 1,5 uur
Opleidingen: Navp, Hypnos, Hypnovision
Beroepsvereniging: NBVH

Ligging

Reviews Therapie Rotterdam

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Rotterdam - Thelma Toppenberg

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik merkte al verschil na één sessie

“Thelma is een doelgerichte therapeut die duidelijk richting geeft aan het proces. Ik voelde mij gelijk bij haar op mijn gemak. Ze is namelijk ook heel lief.

Ik merkte al verschil na één sessie. Ik kon ineens met meer liefde kijken naar mensen waar ik eerst boos op was.”

| 27 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten