Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Dorien Abels | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Roosendaal
Rechtzaad 15
4703 RC Roosendaal
dorien-abels@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Roosendaal

 

Mijn naam is Dorien Abels en als psychosociaal therapeut help ik mensen bij persoonlijke ontwikkeling, bewustwordings- en veranderprocessen en/of moeilijke situaties. 

Spelen er in jouw leven omstandigheden of veranderingen waardoor het even niet zo lekker gaat? 

Kamp je bijvoorbeeld met stress, communicatieproblemen, verlies, zorgen of angsten, problemen in de relationele of werksfeer, ben je even je richting kwijt of spelen er andere dingen in jouw leven, waardoor het even niet zo lekker gaat? De psychosociale begeleiding die ik bied, kan jou wellicht al snel verder helpen.

Ik heb al vele mensen verder op weg mogen helpen en wil er ook graag voor jou zijn.

 

Wil je jouw problemen nu echt aanpakken en stappen zetten in je leven? Dan help ik je graag.

 

Jouw persoonlijke behoeften staan centraal

Graag kijk ik vanuit profesioneel perspectief samen met jouw situatie en waar je daarin tegenaan loopt. 

 

 • Wat is jouw behoefte?
 • Wat is voor jou wenselijk en belangrijk? 
 • Waar loop je tegenaan? En wat houdt jou bewust of onbewust tegen in hetgeen jij wilt bereiken?
 • Welke mogelijkheden, oplossingen of doelen passen het beste bij jou?
 • Welke kwaliteiten heb jij die je kunt inzetten en ontwikkelen om jouw doelen te behalen?

 

In combinatie met ervaringsgerichte oefeningen bied ik jou een krachtig proces om tot mooie resultaten te komen. Jouw verhaal en jouw behoeften staan daarbij te allen tijde centraal. 

Daarbij maak ik vanuit gebruik van verschillende psychologische invalshoeken en methodieken, waaronder Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Transactionele Analyse (TA), Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Rationeel Emotieve Therapie (RET), Journeytherapy, Mindfulness, Oplossingsgerichte Therapie (OT). 

 

 

Een eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek breng ik je hulpvraag in kaart. Het aantal gesprekken dat nodig is, hangt af van de aard van je hulpvraag en het verloop van je persoonlijke proces. 

Drie tot zes sessies is zeer gebruikelijk, maar dit kan per persoon verschillen. Uiteraard heb je hierin een vrije keuze; er geldt geen enkele verplichting voor het aantal gesprekken.

 

Als erkend en geregistreerd therapeut ben ik aangesloten bij de NFG en RBCZ, wat niet alleen een kwaliteitsgarantie biedt, maar ook als voordeel heeft dat veel zorgverzekeraars via de aanvullende verzekering een vergoeding bieden. 

Check altijd vooraf je polis om misverstanden te voorkomen of neem contact op met je eigen zorgverzekeraar. Let wel: alléén individuele psychosociale consulten komen voor vergoeding in aanmerking. Coaching of relatietherapie worden door de zorgverzekeraar niet vergoed.

 

Ik heb een praktijk aan huis in Etten-Leur en daarnaast maak ik ook gebruik van een flexibele werkplek in Roosendaal, zodat ik ook daar consulten kan aanbieden. 

 

Mensen uit de regio Roosendaal, Oud Gastel, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Sint Willebrood, Hoeven, Etten-Leur, Rucphen, Essen, Wouwse Plantage en verder weten mij te vinden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties


Opleidingen:

 • HBO Psychosociaal Therapeut
 • HBO Psychosociaal Counselor
 • Post-HBO Registeropleiding Stressmanagement Coaching, Counseling en Conflictbemiddeling Senior
 • Gecertificeerd ACT-therapeut
 • Gecertificeerd RET-therapeutBeroepsverenigingen:

 • NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)
 • RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg)AGB-codes:

 • Zorgverlener: 90103542
 • Praktijk: 90062895


Registraties

Tarieven

Individuele therapie:  € 80,- per uur

Relatietherapie: € 100,- per uur

 

Vergoedingen mogelijk via de zorgverzekering vanuit het aanvullend pakket, afhankelijk van de zorgverzekaar en polis (check altijd bij de eigen zorgverzekeraar voor de juiste informatie omtrent eventuele vergoedingen)

 

Een sessie duurt gemiddeld 60 minuten.


Werktijden: dinsdag - donderdag - vrijdag

 

 

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag Roosendaal: 13.30 - 16.30 ; Etten-Leur: 9.00 - 17.00
Woensdag gesloten
Donderdag alleen in praktijk in Etten-Leur: 9.00 - 17.00
Vrijdag alleen praktijk in Etten-Leur: 9.00 - 17.00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging


Reviews Therapie Roosendaal

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Roosendaal - Dorien Abels

rating
Waardering van 4 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een verrassend positief resultaat

Ik was somber gestemd over de ingeslagen weg.
Er moest iets veranderen maar wat en was ook duidelijk bang voor eventuele gevolgen.

Met de juiste vragen en goede opdrachten kwam ik zelf tot een juiste beslissing en de juiste nieuwe koers met een verrassend positief resultaat.

Ik kan weer fladderen als een vlinder...

Bedankt Dorien Abels voor je luisterend oor en realistische terugkoppelingen waar ik mee verder kon.


| Steenbergen | 17 okt 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Dorien Abels .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Guido Gezellelaan 110, Etten-Leur.

 

Hiernaast heb ik ook een praktijkruimte in Roosendaal en Breda.

 

Ik ontvang mensen uit de regio Etten-Leur, Sint-Willebrord, Oudenbosch, Rucphen, Zundert, Breda, Roosendaal, Zevenbergen en verder.2. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik heb altijd al graag met mensen gewerkt en geïnteresseerd geweest de psychologie achter gedrag, de interactie tussen mensen en hun persoonlijk welzijn.3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het mooiste vind ik om te zien hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn, hoe ze gaandeweg tijdens hun sessies stappen zetten, zich ontwikkelen en weer bij zichzelf of tot elkaar komen, in hun kracht.
leven


1. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd houd ik van lezen, film kijken, wandelen, dansen, klimmen, yoga, tekenen en schilderen. Verder vind ik het fijn om bij mijn gezin te zijn of gezellig samen met vrienden of vriendinnen.2. Waar word jij blij van?

Ik word blij van heel veel dingen; van een goed gesprek, een fijne sfeer, van uitdaging, diepgang en afwisseling, van de zon, bloemen, een goed boek, een mooie film, van humor, mooie herinneringen, dromen en ambities, van nieuwe dingen leren, van honden en katten, het strand en de zee, lekker sporten, vriendschappen, krokussen in het voorjaar, herfstkleuren in het bos...en nog veel meer dingen, soms word ik ook blij van even niks, even rust.3. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd en heb twee zonen.4. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Tijdens mijn opleidingen en allerlei beroeps gerelateerde trainingen en cursussen heb ik zelf natuurlijk ook de nodige psychosociale begeleiding mogen ontvangen, zowel in groepsverband als individueel.

 

En aangezien ik altijd wil blijven leren en ontwikkelen en ik steeds opleidingen blijf volgen, is dat een doorlopend proces.

 

Ook heb ik tijdens een moeilijke periode in mijn leven zelf een therapeut bezocht, waarbij ik toen ondersteuning vond.

 

Ook nu laat ik me nog weleens coachen of counselen als ik ergens tegenaan loop, zowel op persoonlijk vlak als in mijn werk. Het helpt me verder in mijn ontwikkeling en groei, het helpt me als mens en als therapeut.5. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Als ik geen therapeut zou zijn, zou ik een creatief beroep wel heel leuk vinden. Ik hou van teken en schilderen. Illustrator van kinderboeken zijn, lijkt me geweldig.

 

Schrijven vind ik ook leuk, auteur zijn gedichten of fictieverhalen lijkt me ook mooi. Wel zou ik het met mensen werken dan enorm missen lijkt me. Bovendien liggen mijn talenten en hart toch het meest bij het werk dat ik nu doe als therapeut.
inspiratie


1. Jouw favoriete boek en boekentips?

Een boek dat ik als therapeut regelmatig aanraad aan mijn cliënten is het boek Mindset van Carol Dweck. Het gaat over de kracht van onze mindset en het verschil tussen een statische en een op groei gerichte mindset.


Ook de boeken van Brené Brown over kwetsbaarheid, imperfectie en verbinding vind ik inspirerend.2. Wat is jouw superkracht?

Als therapeut is één van mijn belangrijkste kwaliteiten goed luisteren, zowel op emotioneel niveau als ook in het ontdekken welke patronen er spelen bij cliënten. Van cliënten krijg ik vaak te horen dat ik dat ze mijn rust en warmte erg prettig vinden en dat ze zich echt gehoord voelen zonder oordeel.3. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Als je kunt zijn met wat er is en richting aan je leven kunt geven aan de hand van wat echt belangrijk voor je is, dan helpt dat je om je gelukkig te voelen. Ik weet dat het soms makkelijker gezegd is dan gedaan, soms is het wel fijn om daar wat hulp bij te krijgen.
Psychosociaal-therapeut-Roosendaal

Contact met Dorien

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten