Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mirjam | Relatietherapeut en integratief therapeut

Relatietherapeut-en-integratief-therapeut-Naarden
Therapie & Relatietherapie Naarden - Gooi
Turfpoortstraat 26
1411EG Naarden
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie & Relatietherapie Naarden - Gooi

Relatietherapie (EFT)  in het Gooi: Naarden, Bussum, Huizen, Hilversum en omgeving, en coaching en individuele therapie bij neerslachtigheid, depressieve gevoelens, burnout, overmatige spanning en stress. 

geen wachttijden, je kunt altijd snel terecht, zowel live als online. Relatietherapie

Ik geef al 12 jaar relatietherapie aan stellen die in een moeilijke periode in hun relatie zitten. Dat kan door diverse dingen: kinderen, levensgebeurtenissen, vreemdgaan van één van de partners, of persoonlijke problemen van één of beide partners. Mijn motto is: een relatie is goed, hecht, gezellig, sexy,  als jullie allebei veel doen om de ander gelukkig te maken. 

 

Ik vind dat een fijne relatie eigenlijk van levensbelang voor ieder mens is, en ik geniet ervan als mensen elkaar met mijn hulp weer vinden.

 

Ik heb naast de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam diverse cursussen in Amerika en Engeland gevolgd op het gebied van relatietherapie. 

 

Naast de sessies krijgen jullie veel vragen en opdrachten mee naar huis om samen en alleen te doen. Voor ieder relatietherapietraject geldt dat het op maat voor jullie gemaakt wordt. In een intake bespreken we wat er aan de hand is en wat jullie wensen zijn.

 

 

Keuzes maken 

In ons leven wordt ons voorgehouden dat geluk ‘een keuze’ is. Wie geen succes heeft in zijn werk of maatschappelijk leven wordt gezien als een loser die de verkeerde keuzes gemaakt heeft of niet hard genoeg heeft gewerkt. We kunnen eindeloos discussiëren of deze zienswijze raar of waar is, feit is wel dat de juiste keuzes ons zeker helpen in het leven.

 

Toch beseffen veel mensen met relatieproblemen niet dat ook in relaties keuzes gemaakt kunnen worden. De keuze om gelukkig te zijn in je relatie, of de keuze om je partner als je vijand te zien met alle gevolgen van dien. Een fijne succesvolle relatie is een keuze, met daaraan vast bepaalde acties en consequenties. In mijn relatietherapie leg ik dan ook de nadruk op de keuzes die jullie kunnen maken met betrekking tot de relatie.

 

In een traject bij mij gaan jullie aan het werk, want liefde is hard werken, om je te richten op de ander, om elkaar en de relatie weer op de eerste plaats te zetten, en op die manier ook weer zelf aan je trekken te komen. Wij gaan werken aan een stevige basis waarin jullie je beiden veilig en prettig voelen.Over mij

Ik ben afgestudeerd in Criminologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

 

Na mijn studie heb ik eerst in Nederland en later op de Nederlandse Antillen bij diverse bedrijven gewerkt, waaronder Foster Parents Plan (nu Plan Nederland), KLM, Algemeen Dagblad Antillen, Imperial Feet.

 

Vanuit de studie Criminologie was ik altijd al geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen. Ik heb daarom besloten om het roer om te gooien en weer te gaan studeren, nu op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Hier heb ik mijn therapeutbevoegdheid gehaald. Sinds 2009 heb ik een praktijk voor therapie en coaching, eerst in Bussum en sinds 2021 in Aruba.

 

Ik heb naast de Academie voor Psychotherapie te Amsterdam diverse cursussen in Amerika en Engeland gevolgd op het gebied van therapie, coaching en relatietherapie, zoals de cursus Human Givens en de cursus voor relatietherapeuten van het Gottman Institute.

In de coronatijd heb ik anderhalf jaar op Aruba gewoond, waar ik gewend geraakt ben aan het geven van therapie en relatietherapie via zoom, en aan expatstellen over de hele wereld. Voor mij was dat wennen, maar uiteindelijk werkt het wel, dus mocht je niet in Nederland in de buurt van het Gooi wonen, dan kunnen we alsnog aan de slag via zoom.

Naast relatietherapie in het Nederlands bied ik ook relatietherapie in het Engels aan.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Mirjam

Online therapie

Sinds het coronavirus geef ik ook online relatietherapie aan via videoverbinding, skype of facetime. De tijden waarop ik dit doe zijn op werkdagen tussen 9 uur en 5 uur. Ik hanteer een aangepast  tarief van 90 euro per uur incl BTW
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Drs Criminologie - Vrije Universiteit Amsterdam
 • Therapeutbevoegdheid – Academie voor Psychotherapie
 • Diploma integratief therapie – Academie voor Psychotherapie
 • Human Givens Therapy and Counselling diploma
 • Afronding cursussen relatietherapie John Gottmann 
 • EFT basiscursus


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Relatieproblemen
 2. Overspannenheid/burnout
 3. Omgaan met persoonlijkheidsproblematiek van je partner
 4. Werkgerelateerde problemen
 5. zingevingsproblemen

 

1. Relatieproblemen

Het resultaat van relatietherapie bij relatieproblemen hangt helemaal af van welk stadium mensen bij mij komen. Ook bij vreemdgaan is de uitkomst minder rooskleurig dan als dat niet het geval is. In principe komt de relatie weer op de rit in 60-70 % van de gevallen.

In de relatietherapie leer ik jullie onder meer om beter om te gaan met de behoeftes van je partner, zodat de liefde weer gaat stromen. Naast de sessies samen bij mij krijgen jullie veel 'huiswerk' in de vorm van opdrachten thuis, omdat ik immers niet bij jullie op de bank zit en jullie het zelf thuis moeten doen.

 

 

2. Overspannenheid / burnout

Ik werk hierbij met een totaalprogramma van mind en body. We kijken naar wat er gebeurd is dat het zo ver gekomen is. 

En dan betrek ik daarbij de psychische factoren maar ook de lichamelijke factoren, voeding, beweging, de omgevingsfactoren en vaak stuur ik mensen ook naar bv een cursus mindfullnes om herhaling te voorkomen. 

Bij mij krijgen clienten in eerste instantie ook opdrachten om een kalmere state of mind te bereiken en om beter in je vel te zitten.

 

 


 

 

3 Omgaan met persoonlijkheidsproblematiek van je partner

Bij zware persoonlijkheidsproblematiek verwijs ik diegene die eraan lijdt door naar een gespecialiseerd psychiater. 

Ik werk voornamelijk met de partners van mensen die hiermee kampen in een relatietraject. Bijvoorbeeld de partner van iemand die last heeft van narcistische of borderlinetrekken.

Doel is dat partners op een betere manier leren om te gaan met hun partner die hier last van heeft. Ik werk met de methodes van psychiater en hoogleraar Appelo

 

 

4. Werkgerelateerde problemen

Dit is een coachingstraject, waarbij de client op zoek gaat naar zijn drijfveren, blokkades en wat hem of haar tegenhoudt om te werken zoals hij of zij dat wil en verwacht.
Ook hier kijken we naar omgevingsfactoren en naar triggers die de problemen veroorzaken.

5 zingevingsproblemen
 Wat is het doel van mijn leven, waar ben ik mee bezig en waar wil ik naartoe? veel vooral wat jongere mensen hebben moeite met het vinden van hun plek in deze wereld. De enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is, de keuzemogelijkheden en de druk van anderen door bv social media zorgen vaak voor spanningen en onzekerheid op dit gebied.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Voor kortdurende individuele therapie / Human Givens methode: ongeveer 4-6 sessies.

In een paar sessies leer ik je hoe je je eigen behoeftes kunt vervullen waardoor mentale problematiek snel minder wordt.

 

Voor relatietherapie: ongeveer 6-10 sessies

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1 relatieproblemen
2 overspannenheid/burnout
3 werkgerelateerde klachten
4 neerslachtigheid/depressieve gevoelens
5 zingevingsproblematiek

Therapievormen

 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Stress therapie
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven

 • Relatietherapie 120 euro per sessie van 60 minuten incl BTW

 

 • Individueel 100 euro per sessie van 50 minuten  incl BTW


geen vergoeding mogelijk

 

Openingstijden

Maandag 8.30-20.00
Dinsdag 8.30-20.00
Woensdag 8.30-20.00
Donderdag 8.30-20.00
Vrijdag 8.30-20.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Interview

Lees hieronder het interview met Mirjam .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Ik heb een praktijk in Naarden-Vesting. Ik ontvang hier mensen uit de regio Bussum, Hilversum, Huizen, Naarden, Laren, Eemnes en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Veel gebeurtenissen! Dat ik mijn man leerde kennen, dat ik 4 kinderen heb gekregen, heb 10 jaar in de tropen gewoond, dat ik zelfstandige ben geworden....3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik heb vanuit mijn journalistieke ervaring ondervonden dat ik de drijfveren van andere mensen heel interessant vind. Dat opgeteld met mijn eerste studie Criminologie en Psychologie maakte dat ik uiteindelijk de vierjarige opleiding integratieve psychoterapie in Amsterdam ben gaan doen, en voor mezelf ben begonnen als therapeut.

 

Ik vind het fantastisch om mensen te helpen dingen in hun leven die niet lekker lopen te verbeteren, in mijn geval meestal de relatie.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen op weg helpen om hun obstakels te overwinnen en het beste uit zichzelf te halen.

 

Mee te mogen kijken met mensen als ze best wel kwetsbaar zijn. Het gaat echt ergens over!5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Ieder verhaal van elke client is opmerkelijk.

 

Dat het telkens weer mogelijk is om als mens een ander mens op een beter spoor te zetten, zonder dat je elkaar daar goed voor hoeft te kennen.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Met mijn honden lopen in een vers sneeuwlaagje in het bos bij mij om de hoek.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar zie ik mezelf nog hetzelfde werk doen, met wellicht iets meer weken per jaar vakantie, ik zal dan meer tijd doorbrengen op twee plekken die voor mij heel bijzonder zijn: Ameland en Aruba.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik wandel veel met mijn twee honden, sta geregeld op de golfbaan met vriendinnen of mijn man en ik doe vrijwilligerswerk in een hospice.

 

Ik hou van buiten zijn, wandelen, fietsen, zwemmen, maar ook van lezen, en van geschiedenis. Ik zou die studie nog ooit weleens willen doen4. Waar word jij blij van?

Mooi weer, mijn familie om me heen, muziek, van klassiek tot pop, lekkere wijn, avondjes met vriendinnen.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ja, ik heb een geweldige man die al meer dan 35 jaar mijn beste maatje is, en 4 kinderen die inmiddels allemaal uit huis zijn, een kleinzoon van 6 maanden en een ander kleinkind onderweg. Ik ben een rijk en gezegend mens!6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik heb tijdens mijn opleiding 4 jaar lang ‘leertherapie’ gehad bij verschillende therapeuten, en ik vond dat over het algemeen geweldig, een cadeau voor mezelf, ik ben er erg van opgeknapt, heb veel over mezelf geleerd en ben ook verder gegaan met bv meditatie en mindfulness.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Wetenschapper, in de criminologie. Ik heb op het punt gestaan om te gaan promoveren, dat was toen ik net uit het buitenland kwam in 1998, maar 4 kleine kinderen maakten dat dat niet realistisch was. Na een paar jaar kwam de therapie op mijn pad en dat paste wel heel goed.

 

Of journalist, dat werk heb ik ook gedaan roen ik lang geleden 9 jaar op de Antillen woonde.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Sam Harris, Amerikaans agnost, en Stephen Hawking.

 

Verder: Mijn clienten! Door hen zie ik hoe moedig mensen zijn, maar ook hoe goed ik het zelf heb.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Exodus van Leon Uris, maar het is een moeilijke vraag want ik lees zeer veel en vind veel boeken geweldig. Andere boekentip: Ik heb net gelezen ‘kom hier dat ik u kus’, van Griet op de Beeck, een geweldig boek.

 

Net gelezen: ‘ t Hooge Nest van Roxane van Yperen, over 2 Joodse zussen die in een villa bij mij in de buurt onderduikers hielden en zelf ook verzetswerk deden. Wat een helden!3. Jouw favoriete film en waarom?

Zoveel maar nu Bohemian Rhapsody, prachtig gemaakt en een mooi tijdsbeeld van de jaren 80 en 90.

 

Verder ook: Les uns et les autres.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Het leven is kort, geniet ervan zoveel je kan.

 

en

 

Mensch durf te leven! Van tekstschrijver Dirk Witte5. Wat is jouw missie?

In mijn beroep: mensen die mij vragen hen te helpen zo goed mogelijk begeleiden, en in mijn privéleven: een warme relatie onderhouden met mijn dierbaren en er altijd voor hen zijn in voor- en tegenspoed.

 6. Wat is jouw superkracht?

Als ik in de problemen zit ga ik net zolang doorwerken tot ik het kan oplossen.

 

Nuchter maar toch empatisch zijn. Ik ben geen zweverige therapeut, ik hoor vaak dat mensen dat prettig vinden.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Bewegen, en familie en vrienden opzoeken die een positieve ‘vibe’ uitstralen.

 

Leef in het moment, ga naar buiten, neem voldoende rust, niet alles hoeft perfect te zijn!
Relatietherapeut-en-integratief-therapeut-Naarden

Contact met Mirjam

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten