Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Annemieke van Meel-Troost | psychosociaal therapeut

psychosociaal-therapeut-Oosterhout
Catharinastraat 42
4901 GR Oosterhout
annemieke-vanmeel@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Oosterhout

Welkom en fijn dat je mij hebt gevonden. Mijn naam is Annemieke van Meel-Troost, ik woon en werk in Oosterhout. Ik ben een (geregistreerde) psychosociaal therapeut. Wat betekent dat voor jou: Ik kan een steun in de rug zijn als je een lastige periode in je leven doormaakt en daar zelf niet uitkomt.

 

Ik bied je een luisterend oor, kan je handvatten geven, samen ontdekken wat je nodig hebt. Soms kom je daar zelf niet uit en is het fijn als er iemand over de schouder meekijkt. En die iemand wil ik voor  jou zijn in een veilige omgeving.

 

 

Over mij

Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen en oma van een kleindochter. Ik heb een praktijkruimte in een bedrijvenpand aan de Catharinastraat waar ik werk als psychosociaal therapeut.

Mijn levenservaring heeft een rode draad. Zorgen voor de ander en daar cijferde ik mijzelf regelmatig weg. Ik heb jarenlang in de zorg gewerkt en ik heb daar een hoop ervaring opgedaan. Regelmatig gewisseld in de zorg van ziekenhuiszorg-ouderenzorg-kraamverzorging en weer ouderenzorg.

 

 

Therapeut en coach

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen aan een opleiding als transformatietherapeut. Hier heb ik  veel geleerd over mijzelf en daarna geleerd hoe er te mogen zijn voor anderen zonder mijzelf daarin te verliezen.

 

Dit is voor mij nu een leefstijl geworden door er nog steeds te willen zijn voor die ander en daarnaast ook goed voor mijzelf te zorgen. Ik heb in ieder geval de intentie om dit te doen maar eerlijkheidshalve, dit lukt niet altijd.

 

Ik werk al een aantal jaren als coach en nu ook als psychosociaal therapeut. Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister. Dat wil zeggen dat ik voldoe aan de kwaliteitseisen en me verplicht tot bij- en nascholing.

 

De facturen worden gedeeltelijk vergoed worden door meerdere ziektekostenverzekeraars, indien aanvullend verzekerd, vanuit de alternatieve geneeswijzen. Hier zit een maximum bedrag per jaar aan en een vast bedrag per sessie.

De kosten van een psychosociale sessie tellen niet mee voor het eigen risico. Altijd zelf navragen bij uw eigen ziektekostenverzekering om misverstanden te voorkomen.

 

 

Soorten klachten

Waarbij kan ik voor jou een steun in de rug zijn als je je herkent in:

 

 • ik heb een "vol" hoofd en kom nergens meer toe
 • ik loop vast in een voor mij moeilijke periode en weet er zelf niet uit te komen
 • ik wil altijd voldoen aan verwachtingen van andere mensen

 

 • ik wil graag lief gevonden worden door anderen
 • ik kan geen nee zeggen, mijn grenzen niet aangeven
 • ik vind het niet makkelijk om voor mezelf op te komen

 

 • ik vind mezelf altijd minder dan de ander
 • ik krijg lichamelijke klachten door stress
 • ik voel mij anders dan anderen

 

 • ik wil zaken in mijn leven graag anders aan pakken maar weet niet hoe.
 • ik krijg continue triggers die gerelateert zijn aan het verleden
 • ik heb traumatische ervaringen
 • .............................................

 

 

Een eerste afspraak

 

Je kunt mij mailen en/of bellen. Dan kunnen we beiden voelen of er een klik tussen ons is.

 

 • Zo ja dan volgt er een kennismaking en eventueel meteen daaropvolgend een intakegesprek 
 • Zo nee: dan is dat ook prima en kan je op zoek naar een andere therapeut.

 

De kennismaking en het intakegesprek duurt ongeveer anderhalfuur.
Zo kunnen we elkaar beter leren kennen en kun je aangeven wat de verwachtingen zijn.  

Het eerste half uur is kennismaking en kost je niets.

De intake voor individuele therapie kost je in totaal €60.

Belangrijk wat betreft de therapie is dat je weet dat er geen pasklare oplosssing is en dat we samen op zoek gaan naar de wijsheid in jezelf. Hierbij gebruik ik mijn intuïtie, mijn empathie, de kennis vanuit mijn opleiding als transformatietherapeut en mijn levenservaring.

 

Van jou verwacht ik jouw inzet om te willen transformeren. En dan durf ik te zeggen dat er altijd inzichten komen tijdens één of meerdere sessies.

 

Samen met jou maak ik afspraken, middels een behandelingsovereenkomst, met daarin jouw doelen. Jij bepaalt hierin welke kant we opgaan en ik volg jou, ga naast je staan en zal je af en toe een spiegel voorhouden. Dit alles in een veilige en rustige ruimte.

 

Begeleiding vanuit mijn hart naar jouw doel(verlangen).

Liefdevolle groet van mij, Annemieke.

Relatietherapie 

Op het profiel van mij als relatietherapeut kun je uitvoerig vinden wat misschien ook voor jou/jullie van toepassing kan zijn.
In ongeveer 5 sessies van anderhalfuur kan de relatie een nieuwe, meer bewuste boost geven als jullie ervoor willen gaan, open staan en je in willen inzetten om het goede in elkaar weer te leren waarderen. Zonder elkaar daarin te willen veranderen.

Mijn specialisatie in de relatietherapie ligt in de communicatie naar elkaar toe. Als je elkaar niet (meer) verstaat ontstaan er vaak problemen. Maar door meer bewust te worden en tijd te willen investeren in elkaar is er meer mogelijk dan je denkt.

Ook hier is de kennismaking(30 minuten) gratis. Een eventuele intake aansluitend kost €80 en de sessie duurt dan anderhalfuur.

Vanaf januari 2020 is er de mogelijkheid om te pinnen.
Het intakegesprek dient dan sowieso per pin of contant betaald te gaan worden (evt uitzondering bespreken we samen) De factuur ontvang je achteraf per email.

Online therapie

Online therapie/sessies via Logicare

Wat belangrijk is voor mij en wat ik mijn clienten graag wil bieden is een veilige en vertrouwde omgeving om online sessies te kunnen doen. Deze voorwaarden heb ik gevonden bij Logicare.

Logicare is een provider die de goedkeuring heeft van de beroepsverenigingen NFG en RBCZ en ook aanbevolen wordt omdat zij AVG proof is. Wat overigens ook verplicht is sinds 2018.

Het gaat als volgt:
Je maakt telefonisch of via de email een afspraak voor bv een kennismaking(die gratis is) en evt als de klik er is een intakegesprek.
Als deze afspraak is gemaakt dan stuur ik je een uitnodiging voor de aangegeven datum en tijd. In deze uitnodiging staat een link. Als je dan op aangegeven datum 5 minuten voor tijd klikt op de link dan zorg ik ervoor dat ik aan de andere kant voor de computer zit. En zo treffen wij elkaar. 

Bij nieuwe clienten vraag ik tijdens het intakegesprek om persoonsgegevens. Ik vraag om je naam, adres, postcode en plaats. Je emailadres/telefoonnummer. En eventueel je geboortedatum als je aanvullend verzekerd bent. Ziektekostenverzekering met pasnummer moeten dan ook op de factuur.
Het is fijn als je dan ook je verzekeringspas bij de hand hebt. 

Je kunt natuurlijk altijd gebruik maken van de mogelijkheid om alsnog naar de praktijk te komen. En ook andersom is mogelijk. Ook kan online contact, eventueel tussen afspraken in, soms fijn zijn.
De online kennismaking(30 minuten) is gratis. Een online sessie kost €60 per uur. Anderhalfuur is ook mogelijk. Dit graag van tevoren aangeven zodat er geen misverstanden over bestaan. 
Je krijgt na afloop een factuur met de vraag deze binnen 7 dagen te betalen. 

annemieke-vanmeel@therapiepsycholoog.com


Mededeling inzake corona-pandemie

Beste (toekomstige)cliënten,

Even een update over het wel/niet doorgaan van de afspraken en de condities waaronder in verband met alle onzekerheid over het coronavirus.

Mijn praktijk blijft open mits ik enigszins klachten heb zoals: 
 • hoesten en/of niezen
 • of natuurlijk bij koorts

Van mijn cliënten verwacht ik dat zij zich afmelden zodra bovenstaande met hen aan de hand is.Je hoeft geen sessie te betalen als je bv dezelfde dag een afspraak afzegt ivm verdenking corona.

Hoe lastig ook: handen schudden doen we even niet.

Mailen en bellen kan natuurlijk altijd. Je krijgt binnen 24 uur altijd een belletje of mailtje terug. Geen mail ontvangen? Kijk even in de spamberichten.


Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

 • HBO Transformatietherapeute Nem Breda
 • Psychosociale basiskennis Nem Breda
 • Kraamzorg
 • Ziekenverzorging ziekenhuis Oudenbosch
 • Mavo Oudenbosch

 

Trainingen/cursus

 • Basiscoachingsvaardigheden GGZ Etten-Leur(2014)
 • Teamcoaching Alba academie Utrecht(2014)
 • Didactische vaardigheden GGZ Etten-Leur(2014)
 • EMDR training NemBreda(2017)
 • Haptonomie training Nem Breda(2018)
 • Ups en Downs in Gezinsrelaties Hupper(2019)
 • Zelfcompassie Hupper(2019)

 

Beroepsverenigingen

NFG    nr 8744

RBCZ  nr 180218R

 

AGB praktijkcode     90064167

AGB therapeutcode 90104874Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialisatie is het begeleiden van mensen met een traumatisch verleden. Mensen die in het hier en nu nog last hebben van hun overtuigingen die ze vroeger hebben aangenomen als waarheid.

 

Vaak bestaat het leven in het hier en nu dan uit constante triggers vanuit het verleden. Ik kan deze mensen begeleiden door middel van bijvoorbeeld familieopstellingen, oefeningen om meer in het gevoel te komen of gesprekken. Ook kan er EMDR bij gebruikt worden. Er kunnen inzichten ontstaan dat de ervaringen van toen niet meer zo'n grote rol hoeven te spelen in het hier en nu. 

 

Er kunnen lichamelijke klachten zijn ontstaan door het verleden die in het hier en nu beperkend, zelfs verlammend kunnen werken.

 

Door het traumatische verleden kunnen mensen daarna gaan leven op de automatische piloot, overleven.

De klachten kunnen dan zijn:

 • Geen plezier ervaren in wat je doet
 • Verdrietig zijn of juist heel boos.
 • Geen beslissingen durven nemen "Doe ik het wel goed?"

 • Geen vertrouwen hebben in mensen.
 • Geen relatie(s) aangaan omdat de ander zich graag aan je wil binden.
 • Geen vertrouwen hebben in jezelf "Wat kan ik nu bijdragen?"

Tarieven

Tarieven individuele therapie en relatietherapie

 

 • Individuele therapie kennismaking van een half uur is gratis
 • Individuele therapie evt aansluitend intakegesprek van een uur €60 (uur)
 • Individuele therapie per sessie van 1 uur €60 en per sessie van anderhalfuur €90
 • De duur van de sessie mag je natuurlijk zelf aangeven.
 • Individuele sessies kosten je geen eigen risico bij de ziektekostenverzekeraar.
 • Individuele  sessies worden vergoedt worden door meerdere ziektekostenverzekeraars, indien aanvullend verzekerd, uit het potje alternatieve geneeswijzen. Deze vergoeding is een maximum bedrag per jaar en per sessie per dag. 

 

 • Altijd zelf navragen bij jouw ziektekostenverzekering wat er voor jou van toepassing is.

 

 

 • Relatietherapie kennismaking van een half uur is gratis
 • Relatietherapie evt aansluitend intakegesprek van een uur €80 incl BTW
 • Relatietherapie per sessie van 1,5 uur €120 incl BTW
 • Relatietherapie 5 sessies €540 incl BTW(10%) korting
 • Relatietherapie wordt niet vergoedt door ziektekostenverzekeraars met uitzondering van CZ. Altijd zelf even navragen

Vanaf januari 2020 is er de mogelijkheid om de sessies met de pinpas te betalen.

Het intakegesprek dient na afloop per pin of contant betaald te worden.
De keuze van betaling daarna is aan jou (evt uitzonderingen gaan in overleg)
De factuur volgt achteraf per email.

Openingstijden

Maandag 9.30u-21.00u
Dinsdag 9.30u-21.00u
Woensdag 9.30u-21.00u
Donderdag 13.00u-21.00u
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Oosterhout

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Oosterhout - Annemieke van Meel-Troost

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb er heel veel aan gehad!

“Annemieke is een lief, warm persoon die je begrijpt en vooral op je gemak laat voelen!
Ik heb er heel veel aan gehad!”

| Oosterhout | 5 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Persoonlijke en praktische manier van aanpakken

“Een zeer persoonlijke en praktische manier van aanpakken. Waar ik er bij de 1e afspraak enorm tegenop zag was ik snel op mijn gemak gesteld.
De daaropvolgende sessies heb ik steeds als prettig en behulpzaam ervaren, en ik voel me echt geholpen achteraf.

Annemieke nogmaals bedankt en ik raad je zeker aan.”

| Oosterhout | 16 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel prettig en waardevol

“Ik heb de therapie bij Annemieke als heel prettig en waardevol ervaren. Annemieke is een warm persoon en voelt jou goed aan. Tijdens de therapie ziet ze al snel wat er op dat moment aandacht vraagt en kan daar gelijk op inspelen.

Met behulp van Annemieke weet ik weer wie ik ben en sta ik weer krachtig in het leven en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor!”

| - | 8 jul 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne ondersteuning

“Ik ben erg blij dat ik Annemieke heb gevonden.

Fijne ondersteuning, ze heeft een erg prettige persoonlijkheid,en voel me bij haar op mijn gemak en op de juiste plaats voor mijn proces.”

| Oosterhout | 23 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me meteen gehoord

“Bij binnenkomst straalt er een veiligheidsgevoel naar me.
Annemieke kan erg goed luisteren en heeft snel door wat er speelt.

Zonder oordeel stelt Annemieke gerichte vragen en houdt de relevantie goed in de gaten.
Ik voelde me meteen gehoord en de aangeboden teksten, spellen en opdrachten kwamen op het juiste moment.

Zonder het gevoel te hebben dat ik mijn problemen aan een ander gaf, kon ik bij alle sessies bij mezelf blijven en diepgang ontwikkelen door problemen in mezelf te erkennen, herkennen en dienovereenkomstig te handelen.

Voor deze therapie heb ik Mindfulness gedaan; dit gaf mij rust om emotioneel toch open te (blijven) staan bij moeilijke zaken. Annemieke voelt dit goed aan en dringt zich niet op.

Ik kan me richten op dat wat belangrijk voor mij is en dienovereenkomstig te handelen.
Ik voel me geholpen door Annemieke.
Dank hiervoor.”

| Rijen | 26 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb er veel baat van

“- zeer ervaren
-kan snel problemen aanvoelen,zien
en op leuke wijze naar oplossing zoeken

Echte aanrader, ik heb veel baat van

Bedankt”

| OOSTERHOUT NB | 29 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering?
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten