Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Henk van Eck | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Lexmond
Wilgenhof 5
4128 SH Lexmond
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Lexmond

Verlangen

Heb je het verlangen om in volle bloei te staan in je leven? Wat betekent dat je er volledig mag zijn in de wereld en jezelf accepteert zoals je bent. Dat je de vreugde in jezelf mag ervaren maar ook de momenten van verdriet. Dat je weer zin krijgt om ‘s morgens ergens voor op te staan om te kunnen creëren, in welke vorm dan ook. Dat je in communicatie met jezelf en anderen mag zijn, dingen met hun deelt en voor je eigen keuzes mag uitkomen.

 

Ik wil je graag begeleiden om dat verlangen van jou te kunnen ontplooien. 

 

 

Hindernis

Waarschijnlijk sta je al een tijd voor een hindernis in je leven waarbij je pijnlijke gevoelens ervaart die je het liefst onderdrukt door voortdurend afleiding te zoeken? Ben je bereid de eerste stap te zetten om samen met mij jouw hindernis te ontmantelen?

 

Juist die gevoelens welke je onderdrukt zijn boodschappers om je kernwaarden te kunnen ont-wikkelen. 

 

Therapie

De begeleiding die ik je aanreik is voor mensen die zijn vastgelopen in de gang van hun dagelijks leven en daar hun plezier en interesses niet meer in kunnen vinden. Dat kan op het vlak van relaties, familie of werk zijn maar het kunnen ook levensvragen zijn als wie ben ik of waarom besta ik. 

 

Terug naar je hart

De essentie in mijn begeleiding is, dat je bewust wordt van je belemmerende overtuigingen en pijnlijke gevoelens hetgeen op dit moment je leven beheerst, dat accepteert en onderzoekt. Door de pijn te accepteren kun je het lijden wat daaruit is voortgekomen loslaten.

 

Dit proces geeft de mogelijkheid je hart weer te openen, met die eigenschap dat de liefde die voor jezelf vrijkomt een sterk helend vermogen heeft. Het in eigendom nemen van deze gevoelens geeft je levensvreugde en laat je weten dat je bestaat.

 

Praktisch gezien kun je vanuit deze houding je doelen en verlangens kenbaar maken in de wereld en met heelheid in je leven staan. Helen om een heel mens te zijn wil zeggen dat je jezelf accepteert zoals je bent, dus ook je gebreken en imperfectie.

 

Visie

Vaak projecteren we onze pijnlijke gevoelens in de vorm van schuld op de mensen en situaties om ons heen of we richten het op ons eigen lichaam of op het zelfbeeld dat we hebben gecreëerd in de loop van ons leven. Daarbij hebben we de mening dat de wereld om ons heen moet veranderen.

 

Het is volgens mij het beste om die projecties welke we op anderen of op onszelf richten terug te nemen, jezelf te onderzoeken en je te ont-wikkelen van je belemmerende overtuigingen.

 

Mijn visie is dat de mens in essentie liefde is maar door zijn afweermechanismen in de greep komt van destructieve gevoelens en gedragingen wat lijden veroorzaakt. Het voelt voor mij als een roeping om mensen te begeleiden in de zoektocht naar zijn of haar essentie.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: Maandag, dinsdag en donderdag. In overleg ook op een andere dag.
Tarieven: €72,- per sessie
Sessieduur: 60 tot 75 min
Opleidingen: Gestalt, psychosynthese/transpersoonlijke therapie, bio-energetica, systeemwerk bij Instituut Boswijk te Doorn. Psychosociale basiskennis PSBK volgens PLATO-eindtermen bij “Instituut CAM” te Utrecht. Medische basiskennis - Psychopathologie - Psychofarmacologie bij “Dutch University College” te Deventer. DSM-4 in de praktijk bij “Dutch University College” te Deventer. Therapeut Holistic Pulser bij “School voor Holistic Pulsing” te Utrecht / Lelystad. Opleidingen Intuïtieve ontwikkeling bij “Centrum voor Leven en Intuïtie” (het CLI) te Utrecht. Opleiding Raja Yoga docent en hogere Yoga bij “Stichting Raja Yoga ‘t Gooi” te Bussum.
Beroepsvereniging: SBLP en RBCZ

Ligging


Alle psychologen in Lexmond >>

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten