Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Froukje | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal therapeut - Groningen - Froukje
Therapie Groningen
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Groningen

Over het algemeen ga je prima door het leven. Toch kan het zijn dat je uit balans raakt. Doordat je niet lekker in je vel zit, stress-klachten hebt of slaapproblemen.

Dan kan het zijn dat je zelf even de route naar een ontspannen en prettig leven niet meer goed ziet. Ik help je met praktische tips en stel je de juiste vragen om de balans weer terug te vinden in je leven.  Zodat het weer goed met je gaat. 


Je bent van harte welkom in mijn praktijk.
 

Mijn naam is Froukje. Mijn praktijk bestaat sinds 2008 en is gevestigd in hartje Groningen en is gespecialiseerd in hulp aan mensen met stress klachten (overspannen, burn-out) en mensen met slaapproblemen. Als je om een andere reden niet lekker in je vel zit ben je natuurlijk ook van harte welkom. 


Over mij

Ik ben nieuwsgierig naar je en ga graag met je in gesprek. 

Van clienten krijg ik vaak te horen dat me rustig en persoonlijk opstel, vertrouwen uitstraal en de nodige kennis heb over het behandelen van hun problemen. 

Van alle bovenstaande onderwerpen waar men zoal mee komt is niets menselijks mij vreemd. Niet zelden ben ik zelf ook op zoek naar het goede evenwicht tussen werk, gezin, vrije tijd, verplichtingen. Het moeten en het mogen. 

 

Als ik niet aan het werk ben ben ik moeder, partner, wandelaar, muziekant, acrobaat.  

Niet noodzakelijkerwijs in die volgorde ;-)

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Froukje

Online therapie

In principe zie ik je het liefst face to face. Als dat in verband met lockdown maatregelen of (verkoudheids)klachten niet kan, dan stap ik in overleg met jou over op onine sessie(s).

Dat betekent dat ik nooit een heel traject online aanbiedt, maar indien nodig werk met een gemengd aanbod dat bestaat uit face to face contact, sessies via (beeld) bellen en modules en opdrachten in een e-health omgeving die je geheel in je eigen tijd kunt doen.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik volg de richtlijnen van het RIVM en de overheid betreffende maatregelen rondom de corona crisis. Dat wil zeggen dat ik er alles aan doen om je bezoek aan mijn praktijk zo veilig mogelijk te maken. Indien face to face contact niet mogelijk is zal ik je daarom voorstellen ons contact op afstand te hebben, óf de afspraak te verplaatsen. 
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen

HBO Creatieve Therapie spel en drama - Stenden Hogeschool

NLP coach opleiding - bureau Land
CSR stress coaching - CSR centrum

Trainingen

Behandeling slaapproblemen

Voice dialogue 

Opstellingen in de individuele praktijk

 Registraties

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Stress-klachten

Als het evenwicht tussen inspanning en herstel verstoord raakt, word je moe en na een tijdje krijg je last van stress klachten. Je merkt dat je je minder goed kunt concentreren, krijgt een stijve nek of rugklachten, maar ook bijvoorbeeld sneller geirriteerd zijn of je emotioneler voelen horen daarbij. 


Als het evenwicht niet hersteld word kun je overspannen worden of een burn-out krijgen. 

Het is niet gemakkelijk om daar weer van te herstellen. 

Ik help je daarbij door je praktisch advies te geven en met je mee te denken over jouw situatie. 

Het herstel gaat in drie fasen

- het stoppen van de roofbouw

- het aanvullen van de reserves

- re-integratie en conditieopbouw

Naast het praktische aspect van het herstel kijken we naar jouw omstandigheden, persoonlijkheid, (denk) gewoontes en temperament. Je bent waarschijnlijk een doorzetter, iemand die loyaal is en de nodige eisen aan zichzelf stelt. Dat heeft gemaakt dat je in deze situatie terecht bent gekomen.

Het is belangrijk om daar oog voor te hebben en te besluiten wat je wilt behouden maar ook wat je misschien beter achter je kunt laten om te zorgen dat je nieuwe balans een goede, gezonde en prettige leefstlijl voor jou oplevert. 

lengte van een traject varieert nogal. Afhankelijk van je vraag en je klachten zo tussen de 3 maanden en 1 jaar. 


Slaapproblemen

Slecht slapen is niet alleen vervelend. Als de vermoeidheid door slaapproblemen toeneemt merk je dat je minder lekker in je vel komt te zitten. Je wordt prikkelbaar, kunt je minder goed concentreren en je gaat misschien tegen de nachten opzien omdat je zo veel wakker ligt.  

Als deze problemen geen lichamelijke oorzaak hebben (zoals rusteloze benen of apneu) dan zijn ze meestal goed te behandelen. Ik werk daarbij met een duidelijk programma dat we samen kunnen gaan volgen. Je krijgt gedragsadviezen voor 's nachtes én overdag. Zodat je weer beter zult kunnen slapen. 

Een behandeltraject vraagt meestal zo tussen de 5 en de 8 sessies, verspreid over 1 tot 3 maanden.  


Uit balans

Het kan zijn dat je 'gewoon' niet lekker in je vel zit. Ook dan ben je van harte welkom in De Bovenkamer. Ik luister naar je verhaal en samen zullen we een inschatting maken van hoe ik je kan helpen.

Meestal werk ik daarbij niet alleen met gespreksvormen maar ook met (korte) oefeningen zoals opstellingen, mindfulness, in beeld brengen van gedachtenpatronen en visualisaties. 

Therapievormen

 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cursussen en trainingen
 • Gesprekstherapie
 • Groepstraining
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Psychodrama
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden mijn sessies geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hier voor een overzicht van alle vergoedingen.

Werkgevers zijn vaker dan je denkt bereid te investeren in het welzijn, herstel en de vitaliteit van hun werknemers. (Ook als je klachten of wensen niet werk-gerelateerd zijn!) Een vitale en gelukkige werknemer draagt immers veel bij aan een goede onderneming. Vraag bij je werkgever na of hij/zij bereid is je coachingssessies (deels) te vergoeden. Mocht je hier vragen over hebben, stel ze dan aan me. Ik denk graag even met je mee.

 

Openingstijden

Maandag 9 - 17
Dinsdag 9 - 17
Woensdag gesloten
Donderdag 9 - 17
Vrijdag incidenteel geopend
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten