Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Peter Prins | Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, ACT-therapeut

Sociaal-Psychiatrisch-Verpleegkundige,-ACT-therapeut-Gouderak
Het Hofje van Tom 2
2831XW Gouderak
peter-prins@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Gouda - Krimpenerwaard

Wie ben ik?

Ik ben sociaal psychiatrisch verpleegkundige en heb in diverse klinieken en poliklinieken gewerkt. Daarnaast doe ik veel ervaring op als praktijkondersteuner bij de huisarts. Op al die plekken heb ik ontdekt dat mensen naar rust en balans zoeken, maar dat er te veel zaken in de weg staan om die te vinden. Dit kan met het werk, je relatie, het geloof of gewoon met jezelf te maken hebben. Dat inzicht neem ik mee in het werk in mijn eigen praktijk, waar ik mensen help bij hun zoektocht.

 

Ik ondersteun mensen die vaak beginnen met ‘ik zit met mijzelf in de knoop’.

Ik luister oprecht naar je en ga met je op zoek wat er dan zo naar voelt, maar ook wat de gedachten zijn die aan dit gevoel gekoppeld zijn.  Wanneer we hier meer zicht op hebben bied ik je een passende behandeling aan voor jou / jullie vraag.

 

 

Wat bied ik?

Je krijgt de ruimte om te vertellen waar je mee zit. Dat ordent je gedachten. Het is jouw verhaal en dat verhaal doet ertoe. Ik luister actief; dat betekent dat ik soms even stil ben en een andere keer doorvraag naar de diepere laag onder je verhaal. Ik teken je sociale situatie en kijk naar je dagelijkse rollen, je functies en bezigheden.

 

Daarna kijken we naar wat er anders zou zijn wanneer je geen last meer hebt van je klachten. Dit maakt het doel waar je naartoe wilt helder.

 

Ik werk vanuit de gedachte dat je goed bent, en dat je de verandering die je zoekt kunt bereiken. Ik ga ervan uit dat je mij de gelegenheid geeft je daarbij te helpen. Het gaat er meestal niet om dat jij moet veranderen, maar om een stuk bewustwording.  

 

Je kunt naar mijn praktijk komen, alleen of samen. Ook kan ik naar jou komen, thuis of op het werk.

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Na school ben ik in een fabriek gaan werken. Na enkele jaren had ik behoefte aan meer contact met mensen en ben de verpleging in gegaan. Hierna heb ik een halfjaar in Engeland gewerkt. Al snel trok de psychische kant in de zorg mij en ben ik richting psychiatrie gegaan. Ik heb in psychiatrische ziekenhuizen, maar ook in penitentiaire instellingen gewerkt.

 

Op al die plekken heb ik goede mensen ontmoet, maar ook veel psychisch lijden gezien. Dit maakte dat ik mij meer en meer ben gaan richten op de gevoelens en gedachten van mensen. Ik heb ontdekt dat ik echt hulp kan bieden om flexibeler met het lijden om te kunnen gaan.

 

Hiervoor heb ik de volgende opleidingen gedaan:

-        2002-2005 Sociaal psychiatrisch verpleegkundige

-        2010-2011 Post-hbo systeemgericht werken

-        2012 EMDR, basis- en verdiepingscursus

-        2016 Acceptatie en Commitment-therapie, basis- en verdiepingscursus

 

Ik heb me aangesloten bij stichting 1np. Daardoor vergoedt de zorgverzekering de behandeling als je een verwijsbrief hebt van de huisarts. Ik werk samen met een collega, die op afstand meedenkt. Soms vraagt de collega ook om een gesprek. Wil je zonder verwijsbrief komen? Dat kan ook, maar dan vergoedt de verzekering de behandeling niet altijd.

 

Voor huisbezoeken reken ik geen reiskosten.

 

 

Registratiecodes

AGB code: 98102586

BIG-geregistreerd: 39006112630
KvK: 67900496

 

Registraties

V&VN: Vereniging van verpleegkundige Nederland, nr. 226672

TP: Therapiepsycholoog - Netwerk van therapeuten en psychologen

1np: Landelijk netwerk zorgprofessionals

 

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialismen

·        burn-out

·        depressie

·        problemen rond religie

·        angst

·        trauma

·        problemen in de verbondenheid met de mensen om je heen

 

 

Burn-out

Als je er altijd naar streeft om alles goed te doen, de boel onder controle te houden en je doelen te halen, ben je vaak een gewaardeerd mens. Je kunt je ergeren aan mensen die zich er makkelijk van afmaken. Het is een kunst om bij deze goede eigenschappen contact met je lichaam te houden, en aandacht te hebben voor signalen van vermoeidheid. Anders kan het leiden tot ververmoeidheid en soms tot een burn-out.

 

Depressie

Bij een depressie is alles in het leven zwaar. Het lukt niet meer om te genieten, maar piekeren lukt des te beter. Vaak is er pijn, soms oude pijn, soms zielenpijn. Maar ook boosheid kan een grote rol spelen. Je wilt niet dat de situatie is zoals die is. Je somberheid is zo akelig dat je naar manieren zoekt om er geen last van te hebben. Als je er een keer echt naar kijkt, kan dat inzicht geven en vaak ook verlichting van je klachten.

 

Religie

Vragen rond religie gaan ten diepste over goed en kwaad. Maar er is bij religie ook een grote verbondenheid met de ander. Dat kan de familie, de gemeente maar ook God zijn. Ik ben geen predikant, ik ben wel bekend met het geloof. Het kan hierdoor soms prettig zijn om eens te kijken wat nu de worsteling echt inhoudt en hoe je lichter verder kan.

 

Angst

Angst is een naar ding. Nuttig, maar als er te veel van is, kan het je behoorlijk belemmeren. Het kan helpen om naar je angst te kijken. Je  kan leren de angst te beoordelingen en zien of hij nuttig en reëel is. Angst vraagt ook om te oefenen; daar wordt hij kleiner van.

 

Trauma

Soms gebeuren er dingen die bij de herinnering heel heftige emoties met zich mee brengen. Daardoor heb je er in het dagelijks leven veel last van. Je wilt er niet meer aan denken, je wilt verder, maar het komt steeds terug. Dan is het nodig om erbij stil te staan en te zoeken naar manieren om je emoties te verminderen.

 

Liefde

We zijn allemaal met anderen verbonden. Elke relatie heeft een context, of het nu tussen buren, met je ouders, je kinderen of met je partner is. Relaties zijn een wezenlijk onderdeel van ons leven.  Maar relaties kunnen ook beklemmend zijn. Het is het waard om er aandacht aan te geven en te zoeken hoe je problemen in de communicatie kunt doorbreken.

 

 

Tarieven

Wanneer krijgt u de behandeling wel vergoed?

1.     Als je een verwijsbrief hebt. Ik behandel je dan via 1np en een collega kijkt mee.

2.     Als je een indicatie van uw gemeente hebt voor zorg vanuit de WMO. Dan bied ik (specialistische) begeleiding.

 

 

Krijgt u de behandeling niet vergoed? Dan betaalt u:

·       75 euro per individuele sessie van 1 uur;

·       100 euro per sessie van 5 kwartier met meerdere personen.

 

Deze prijzen zijn inclusief btw. Ik reken geen reiskosten.
Heb je na het eerste gesprek het gevoel dat er geen klik is? Dan geven we elkaar de hand en breng ik niets in rekening.

 

Praktische informatie

Werktijden: Donderdag, diverse avonden
Opleidingen: SPV, EMDR, ACT-therapeut
Beroepsvereniging: V&VN

Ligging


Reviews Therapie Gouda

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Gouda - Peter Prins

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goeie tips, scherpe vragen, vertrouwd gevoel.

“Peter is een fijne gesprekspartner met een goed luisterend oor. Goeie tips, huiswerkoefeningen en scherpe (positief!) vragen voor meer bewustwording.

Vanaf het eerste moment al een vertrouwd gevoel, waardoor je makkelijker kan praten over wat je dwars zit.”

| 11 apr 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Peter Prins.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Gouderak.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Gouda, Waddinxveen, Haastrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan den IJssel en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De overgang van mijn werk van de fabriek naar de zorg.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik had het gevoel dat ik meer zin in mijn leven wilde.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het is zo mooi om met mensen over zaken in het leven te spreken. Om hier meer bewust mee om te gaan wat mensen meer voldoening en richting geeft.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Een vrouw die vertelde dat ze haar hele leven last had gehad van de gedachte dat ze dik was. Na enkele gesprekken keek ze hier anders naar en liet ze de gedachte en het nare gevoel niet meer haar leven beheersen.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik heb net mijn knotwilgen in de tuin geknot. Gewoon in de buitenlucht zijn is heerlijk. En zo ga ik eten maken omdat mijn zoon komt eten.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Ik wil graag hetzelfde werk doen over 5 jaar. Als het kan wil ik de verhouding werk / vrij iets veranderen waardoor ik met nog meer rust mijn werk kan doen.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Fietsen, wandelen, kletsen.4. Waar word jij blij van?

Contact met vrienden en mijn dierbaren. Verder buiten zijn. De natuur geeft altijd ruimte en rust.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik heb fantastische vriendin.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ja. Met name heb ik geleerd om beter te voelen, dit te herkennen en serieus te nemen.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Houtbewerking. Iets maken met hout geeft mij veel voldoening.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Lezen en reizen. Maar dit hoeft helemaal niet ver te zijn. Gewoon wandelen in Limburg of Twente vind ik heel inspirerend, zeker in combinatie met een goed boek.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Paolo Cognetti met 'De acht bergen". Of als je wat dieper wilt, Eckhart Tolle met "de kracht van het NU".3. Jouw favoriete film en waarom?

As it is in heaven. Een Zweedse film uit 2004.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Ik sprak een wandelende pelgrim die vertelde dat hij had geleerd dat: 'hij elke dag zich moest overgeven aan wat er komt, en dankbaar moet zijn voor wat hij krijgt".5. Wat is jouw missie?

Ik wil mensen duidelijk maken dat ze er toe doen. Dat hun verhaal ertoe doet en dat ze hun leven mogen leven zoals zij dat waardevol vinden.6. Wat is jouw superkracht?

Rust. Ik kan mijzelf rustig maken en hierdoor beter luisteren.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Volgens mij kan je pas geluk voelen wanneer je ook de moeilijke gevoelens kan omarmen.
 - Peter Prins

Contact met Peter

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten