Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jeannette van Hoek | integratief therapeut

integratief-therapeut-Goirle
van Hessen Kasselstraat 34
5051 CG Goirle
jeannette@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Goirle

Vanuit het hoger onderwijs, waar ik docent, mentor, studentendecaan en waarnemend studentenpsycholoog ben geweest, ben ik de therapiekant ingegaan. Dat doe ik nu met liefde en plezier. 

 

 

Integratieve therapie

Ik begeleid vanuit de basisgrondhouding van Interactionele Vormgeving. Dit is een integratieve benadering waarbij je als cliënt als geheel wordt gezien. Klachten worden niet gezien als op zichzelf staand maar we brengen ze met elkaar in verbinding (holistische visie).

Bij ziekte is het normaal om naar de huisarts of specialist te gaan, bij psychische en meer persoonlijke klachten doen mensen dat niet zo snel.  ‘Gewoon doorgaan en niet zeuren,’ hoor je dan vaak. 

Ik houd je een spiegel voor en laat je patronen en gedrag zien, die je zelf misschien niet ziet of die niet langer meer werken. Je krijgt inzicht in jezelf en jouw leven. Als je bent vastgelopen, wordt het tijd voor ‘een nieuw verhaal’.  Daar gaan we aan werken, je komt in beweging. 

 

 

Rouwverwerking

Het kan ook zijn, dat je hulp wil hebben bij het verlies van een dierbare of antwoorden op vragen rond rouwen. Verlies hoort bij het leven en rouwen dus ook. Liefde en rouw horen bij elkaar,  ze ‘gaan niet over’; na verloop van tijd kan de pijn wel beter te dragen zijn doordat je hebt kunnen rouwen om wie of wat je bent kwijtgeraakt.

Rouw- en veliesbegeleiding is één van mijn speciale aandachtsgebieden.

Momenteel ben ik bij een project in het hoger onderwijs betrokken rond preventie van en opvang bij zelfdoding van jongeren.

 

Werkwijze

Uit onderzoek blijkt dat een goede relatie tussen therapeut en cliënt grote invloed heeft op het succes van de therapie, voor mij is die relatie heel belangrijk. Ik pas gesprekstherapie toe in combinatie met creatieve werkvormen. 

Misschien vind je (nog) geen woorden om te zeggen wat er is. Dan kunnen we een andere manier zoeken om dit uit te drukken. Bijvoorbeeld met verhalen, afbeeldingen, tekenen of films. 

Ook aan het lichaam wordt aandacht besteed, psycho-somatische klachten kunnen een signaal zijn voor dieper liggende problemen. Het lichaam waarschuwt als er dingen niet goed lopen. Aandacht geven aan je lichaam en o.a. je ademhaling kunnen zorgen voor vermindering van stress en werken positief op je gezondheid en emoties.

Oefeningen uit mindfulness en acceptatie en commitment therapie (ACT), focussing pas ik toe.

In het eerste gesprek bekijken we samen wat je bij mij brengt: je situatie, verleden, gedachten, relaties en komen we zo tot een hulpvraag. We stellen een doel voor de therapie vast, passend bij jou en jouw vraag. 

 

Wat levert het op?

Integratieve therapie zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in je situatie, je meer bewust wordt van gedachten, gevoelens en je gedrag. Oplossingen en krachten die gevonden worden tijdens de therapie, leer je toepassen in het dagelijks leven. Je krijgt vat op vastgelopen patronen en ontdekt jouw mogelijkheden. 


Op het einde van het traject weet je hoe je met je klachten kunt omgaan, ben je gegroeid en heb je meer vertrouwen in jezelf en het leven.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRegistraties

Praktische informatie

Werktijden: dagelijks op afspraak, 2 avonden maandag en donderdag van 18-21u.
Tarieven: 75 euro individueel, relatietherapie 95 euro; indien geen vergoeding via aanvullende verzekering is het tarief voor indiv.gesprekken 60 euro
Sessieduur: 1uur
Opleidingen: Therapeut in de interactionele vormgeving, Mastercourse Oplossingsgerichte therapie, cursussen rouw- en verliesbegeleiding, suicide preventie, narratieve therapie, contextuele therapie e.a.
Beroepsvereniging: Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT), Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en andere verenigingen (VVTIV, EAP)

Ligging


Alle psychologen in Goirle >>

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten