Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Cherry van Veenendaal | Psychosociaal therapeut, systeemtherapeut, relatietherapeut

Psychosociaal-therapeut,-systeemtherapeut,-relatietherapeut-Geldermalsen
Oudenhof 16
4191 NW Geldermalsen
cherry@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Geldermalsen

Mijn naam is Cherry van Veenendaal en ik werk al 10 jaar met zeer veel plezier in mijn eigen praktijk voor psychosociale hulpverlening. Dit doe ik met cliënten die zich melden via deze website, via de huisarts of reclame.

Ik krijg veel energie van dit werk en investeer dat in de cliënt. 
Wat is er dan zo leuk aan? Ik krijg inderdaad vaak de opmerking dat het "vast een zwaar beroep is".
Een begrijpelijke opmerking. Maar zo zie ik het niet.

Ik zie de client en zijn of haar vraagstuk als een onderzoek voor mij tot een mooie kans voor verbetering voor de cliënt. Een transformatie. En als een transformatie goed wordt begeleid kan dit tot kleur en vrijheid leiden.

Ik onderzoek met de client hoe hij of zij op dit punt is terecht gekomen. Dan kijk ik welke vorm van therapie het beste bij deze client past, want iedereen is anders en ook thema's vragen om verschillende therapievormen.

Daarna gaan we doelgericht te werk, want ik hou van resultaat. Dat doen we interactief, want de client is zelf de sleutel naar verbetering. En dan is het cirkeltje wat mij betreft rond. Want als de client weer met meer plezier, zekerheid, licht, lucht, inzichten, etc. aan het leven kan deelnemen heb ik voldoening.

Ik ben geschoold als psychosociaal therapeut en systeemtherapeut. Ik blijf mezelf ontwikkelen in mijn vakgebied op allerlei manieren. Mijn lidmaatschap van de beroepsvereniging LVPW staat daar ook garant voor. Mijn consulten worden vergoed uit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Online therapie

Via skype zal ik een compleet consult aanbieden qua tijd en inhoud. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat net zo effectief en kwalitatief kan zijn als een face to face consult.


Mededeling inzake corona epidemie

Praktijk de Vlinder ontvangt gewoon haar clienten tot nadere instructies van de overheid. Ik schud geen handen en er is verder niemand aanwezig in de praktijkruimte. Alle kamers kunnen dicht en het pand staat nog voor 80% leeg.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

HBO Psychosociale hulpverlening

Stichting Psychosociale Opleidingen Utrecht (SPSO)

Bijscholing psychosociale basiskennis

Bijscholingsinstituut voor therapeuten Beverwijk

ACT gedragstherapie

Universiteit Heerlen

Trainingen

Doorvraagtechnieken - Dreamfactory

Mentale weerbaarheid - RHDHV

Psychologie proeverij - Secretary Management Institute

Op verhaal komen - Phoenix opleidingen Utrecht
Overdracht in leidinggeven - Phoenix opleidingen Utrecht
Train de trainer - Ruysdael trainingen Driebergen

AGB code 90-040179Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ieder mens kent in zijn of haar leven periodes dat het wat minder gaat. Periodes van angst, onzekerheid of verdriet. Ontevredenheid over zichzelf of over het contact met anderen. 

Soms heb je het gevoel vast te zitten, dat je blijft hangen in oude patronen of onverwerkte gevoelens. Soms blijf je beslissingen uitstellen of gebeurt er juist iets dat je leven op zijn kop zet.

Dit kan zich uiten in wanhoop, piekeren, angst, spanning, verdriet, wat zich uiteindelijk om kan zetten in lichamelijke klachten.

Deze periodes horen bij een mensenleven. Ze helpen je de balans weer op te maken om anders verder te gaan en zo verder te komen.

Mijn specialisaties zijn:

 • Belemmerende patronen (scripts over overlevingsmechanismes)
 • Depressiviteit
 • Rouw en verliesverwerking

 • Problemen in de familiesfeer
 • Relatietherapie
 • Angststoornissen

 • Burn out of overspannenheid
 • Communicatieproblemen
 • Conflicten
 • Verwerking bij ontslag.

Therapievormen

 • ACT therapie
 • Angst therapie
 • Beeldende therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • English speaking therapy
 • Gedragstherapie
 • Gezinstherapie
 • Jongerentherapie
 • Kindertherapie
 • Life Coaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Schematherapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie

Behandeling van


Tarieven

Een individueel consult van een uur kost 75 euro.
Dat is het bodemtarief, ook als er bijvoorbeeld maar drie kwartier nodig is geweest. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan wordt het tarief naar rato berekend, dus 1,5 uur is 112,50 euro. Voor relatietherapie geldt hetzelfde.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09.00 - 17.00 uur
Woensdag 09.00 - 17.00 uur
Donderdag -
Vrijdag 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Interview

Lees hieronder het interview met Cherry van Veenendaal.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Geldermalsen

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Dat zijn er natuurlijk meer dan één. Het leven hangt aan elkaar van gebeurtenissen. Een mooi inzicht dat je verder helpt in het leven kan voor mij net zo belangrijk zijn als een mijlpaal zoals een huwelijk of scheiding. En de minder mooie gebeurtenissen zijn ook belangrijk.

Mijn twee zwangerschappen vond ik heel bijzonder. Dat er iets groeit in jouw lichaam dat een autonoom wezen wordt is heel wonderlijk. Daar kan ik nog steeds met mijn hersens niet bij. En het moederschap zelf is wel het leukste dat ik heb mogen meemaken.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Eigenlijk niet eens met voorbedachte rade. Ik zag een folder van de SPSO en die opleiding sprak me heel erg aan omdat ik de lesstof interessant vond en behoefte had aan zelfontwikkeling. In het derde jaar van de opleiding reed ik een keer naar huis na een trainingsweekend en ik had kriebels in mijn buik. Ik kreeg veel energie van de trainingen en wat daaruit voort kwam. En ik had toen ook voor het eerst het gevoel dat ik een goede therapeut zou kunnen worden.

Toen ik afgestudeerd was heb ik een huisstijl bedacht en ben ik eens gaan praten met een huisarts. Hij had een artikel geschreven over een tekort aan psychische hulpverlening in de regio. Een vriendin bood mij een kamer aan in haar praktijkruimte en voor ik het wist was ik aan het werk.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Ik sta midden in het leven door gewoon in een stoel te zitten. Het leven komt voorbij in de vorm van verhalen, emoties, inzichten, oefeningen, contact, enz. Door deze dingen help ik iemand verder en daar haal ik voldoening uit.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
O dat zijn er zoveel. En dat is ook zo leuk aan dit vak. Je weet nooit wat er gaat gebeuren.
Zo zat een cliënt met een pruik en zonnebril in de wachtkamer omdat ze niet herkend wilde worden,

Ik heb een cliënt begeleid die verwachtte dat ze binnen één sessie van haar probleem af zou zijn en ik heb een cliënt begeleid die pas na drie jaar kon vertellen wat er echt gebeurd was vroeger, gewoon omdat de aanloop nodig was. Maar dat een cliënt mij het vertrouwen geeft om hem of haar te begeleiden vind ik nog altijd heel mooi.


leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Ik heb mijn dochter die 13 wordt een cadeau voor haar verjaardag gegeven waar ze al twee dagen mee rond loopt. Een schot in de roos dus en dat vind ik leuk.

2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Over 5 jaar hoop ik met mijn vriend en dochters samen te wonen op een mooie landelijke plek. Mijn praktijk loopt goed en ik begeleid daar nog steeds mooie trajecten met cliënten. Over 10 jaar hetzelfde eigenlijk.

3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Zelf vis ik graag. Erfenisje van mijn vader.
Zondag is de enige dag dat mijn vriend niet werkt en dan genieten we gewoon van de normale dingen. Koken, TV kijken of er op uit gaan en de Betuwe ontdekken.

4. Waar word jij blij van?
Ik ben snel blij dus dat is heel veel. Ik ben blij dat mijn dochters gezond zijn en lekker in hun vel zitten. Ik kom ook bij gezinnen thuis als therapeut waar ik zie dat dat niet vanzelfsprekend is.
En ik heb een man gevonden die heel goed bij mij past en daar ben ik nog elke dag blij om. Want dat is ook niet vanzelfsprekend.

5. Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben drie jaar geleden gescheiden en heb twee dochters. Sinds 2 jaar heb ik weer een vriend.

6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Jazeker. Heel vaak zelfs. Niet alleen is dat nodig voor mijn hercertificering maar ik vind het zelf ook heel fijn om te klanken met een professional als ik ergens mee worstel.

7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Poeh.... nooit over nagedacht eigenlijk. Met mijn handen werken vind ik ook leuk. Mijn vriend is fruitteler en daar help ik graag mee met dunnen, plukken, sorteren. Lekker buiten, dan ben ik ook in mijn element. Wie weet word ik ooit nog part time boerin.


inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Mensen die zich kwetsbaar op durven te stellen om zaken aan te gaan in het leven

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Ik ben helemaal geen lezer maar moet nu verplicht een boek lezen voor een training die ik ga volgen. Het boek heet "zo ben ik en jij bent anders" van Nick Blaser en dat gaat over grenzen. Hoe komt het dat je in contact met vier verschillende mensen bij alle vier met een ander gevoel weg gaat. De één laadt je op en de ander zuigt je leeg. De derde irriteert je en de vierde inspireert je. Wat halen mensen bij elkaar en wat laten mensen bij elkaar achter.

Dat boek heb ik zo weggelezen omdat het heel interessant is en de schrijver met verhalen en voorbeelden werkt.

3. Jouw favoriete film en waarom?
What lies beneath. Deze film is namelijk op het randje wat ik kan hebben qua griezelig want ik ben een enorme schijterd.

Ik vind het een heel goed verhaal waarbij je een paar keer op een ander been wordt gezet. De acteurs zijn geweldig en de effecten ook. Deze film houdt iedere keer mijn aandacht vast.

4. Jouw favoriete spreuk / quote?
Volle angst vooruit!

5. Wat is jouw missie?
Heb ik niet. Ik leef zoals ik wil leven, dat is het belangrijkste. Ik probeer wel bij te dragen aan een beter milieu en als ik dat niet doe word ik wel rechtgezet door mijn dochters.

6. Wat is jouw superkracht?
Mijn enthousiasme.

7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?
Tja, dat is inderdaad niet iets vanzelfsprekends. Je kan er zelf veel aan doen natuurlijk. Goed voor jezelf zorgen, je omringen met mensen en dingen waar je gelukkig van wordt en ik vermijden waar je ongelukkig van word. Maar vooral van jezelf houden en achter jezelf kan blijven staan als dat nodig is.


Contact met Cherry

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten