Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Miriam | Gestalttherapeut, Relatietherapeut en geestelijk begeleider

Gestalttherapeut, Relatietherapeut en geestelijk begeleider - Ermelo - Miriam
Therapie Ermelo
Meerkoetstraat 60
3853 AP Ermelo
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Ermelo

Loop je vast en twijfel je of je echt hulp van buitenaf moet zoeken? Ik geloof dat problemen ontstaan in relatie met anderen en dat herstel ook plaatsvindt in relatie met anderen. Daarom bied ik je aan om een tijdje met je mee te lopen. Mijn uitgangspunt is dat je in de ontmoeting van mens tot mens kan herstellen en groeien. Soms lukt dat niet met mensen in je eigen netwerk. Dan nodig ik je uit om een afspraak te maken.

Acceptatie en gezien worden vormen een belangrijke basis voor het proces van groei en verandering. Mijn cliënten geven aan dat ze zich gezien voelen en zichzelf durven zijn bij mij/ in mijn praktijk.  Ze zijn vaak verrast over de ontdekkingen die we samen doen, ook het (her)ontdekken van hun eigen kwaliteiten. Die nemen ze mee naar hun eigen netwerk, waardoor blijvende groei ontstaat. 
Je kunt je als mens altijd persoonlijk blijven ontwikkelen als je jezelf durft te laten zien aan anderen om je heen. Dat kun je in de veilige beslotenheid van de praktijk oefenen, om daarna stap voor stap toe te gaan passen in je dagelijks leven.

 


Over mij

Ik hou van mensen en ben nieuwsgierig naar wat hen bezighoudt. Opgegroeid in een leefgemeenschap heb ik al vroeg veel mensenkennis opgedaan. Dat is verbreed en verdiept door mijn werk als verpleegkundige en door jarenlang ontwikkelingswerk in het Midden-Oosten. Na terugkeer in Nederland heb ik al die kennis en nieuwsgierigheid samengebundeld in mijn opleiding en gebruik ik nu in mijn praktijk als gestalttherapeut en, wanneer gewenst, als geestelijk begeleider.
Inmiddels ben ik ongeveer 35 jaar getrouwd (2023) en heb vier volwassen kinderen.  Ik hecht veel waarde aan het genieten van en met mijn familie en vrienden, door open communicatie. Dat genieten gun ik iedereen.


In de praktijk

Laatst zei een cliënt: ‘Miriam, je bent zo toegankelijk. Dat zie ik echter niet helemaal terug online.’ Dat klopt. Ik ben door en door een mens van de face-to-face ontmoeting.
Ik merk dat er door mijn acceptatie en eerlijkheid er meestal wel een klik is. Mijn uitgangspunt is daarbij steeds: jij moet in deze ontmoeting iets vinden wat jou verder op weg helpt.

Aangezien we als mens meer dan alleen een hoofd met gedachten hebben, sta ik ook stil bij wat jij in je lichaam ervaart en wat dat voor jou betekent.  Hierdoor kun je sneller ontdekken wat je behoefte is. In het ervaringsgericht werken, maak ik waar nodig gebruik van mindfulness, brainspotting (voor trauma) en van Systeem Brett (een houten bord om met poppetjes een familieopstelling of probleemopstelling neer te zetten). Mocht blijken dat je andere therapieën nodig hebt, dan denk ik met je mee wat passend is en verwijs je desgewenst door naar collega’s in mijn netwerk.

Online therapie

Ik bied alleen online therapie aan als we elkaar al een paar keer face to face hebben ontmoet. Tenzij je in het buitenland woont dan maak ik een uitzondering.
Nadat we de eerste gesprekken live in de praktijk hebben gehad en ervaren dat de klik er is kunnen we ook via Zoom of Skype de gesprekken voortzetten als je ter ver weg woont.  Bij voorkeur plannen we dan om de zoveel keer ook weer een live gesprek in.
Ter ondersteuning van de gesprekken als je weer op zoek bent naar jezelf kun je ook de cursus 'Thuiskomen bij jezelf' aanschaffen.


Mededeling inzake corona-pandemie

Ik vertrouw erop dat als je ziek bent en symptomen hebt dat je afbelt en ik zal hetzelfde doen.
Als je je niet al te ziek voelt kunnen we natuurlijk ook een online gesprek afspreken.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleiding en jaar van afronding:
 • Psychosociale basiskennis bij Con Amore (2018)
 • Ervaringsgerichte psychosociale therapie en Gestaltgezinstherapie bij Kempler Instituut (2015)
 • A-verpleegkundige bij Ikazia Ziekenhuis (1988)
Registraties

Specialisaties

Specialisaties

De meest behandelde klachten voor individuele therapie zijn hoogsensitiviteit, eenzaamheid, grenzen, trauma, laag zelfbeeld en identiteit.

Bij relatietherapie zijn dat communicatie, gezien worden door de ander, hechting, eenzaamheid en geen plezier meer in de relatie hebben.

Voor re-entry ben ikzelf ervaringsdeskundig en kan ik jou als terugkerende 'vreemdeling' praktisch op weg helpen maar ook een tijdje met je mee op lopen totdat je hier weer wortels krijgt en een positief netwerk van begrijpende mensen op je heen.

English speakers since I am originally a native English speaker I can also offer all my therapy sessions in English.

Sessies bij individuele therapie: afhankelijk of het een vroegkinderlijk trauma is of een probleem in het hier en nu kan het aantal sessies verschillen. Het belangrijkste is dat ik samen met jou afstem op wat jij hierin wilt.
Als je bijvoorbeeld bij grenzen of identiteit ook het online programma 'Thuiskomen bij jezelf' gebruikt zal je met behulp van je netwerk veel minder sessies nodig hebben. Belangrijk voor het verminderen van het aantal sessies is graag willen en zelfreflectie.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Eenzaamheid
 • Identiteit
 • Grenzen
 • Relatieproblematiek
 • Re-entry

Therapievormen

 • Brainspotting Therapie
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Gestalttherapie
 • Gezinstherapie
 • Groepstraining
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Polyvagaal therapie
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Therapie
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven

Individuele therapie     € 85,-       per uur
Relatietherapie            € 127,50  per 1,5 uur
Wandeltherapie           €  85,-      per uur
Cursus Thuiskomen    €  350,-    levenslang beschikbaar

De meeste zorgverzekeringen vergoeden een deel van de kosten uit de aanvullende verzekering.

Afwijkende tijden zijn in overleg mogelijk. Voor de avonden geld een extra toeslag van 10%.

Openingstijden

Maandag 9:00 - 13:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 13:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Therapie Ermelo

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Ermelo - Miriam

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Open, puur, warm, veilig, eerlijk, kundig

Vanuit relatietherapie ben ik tussentijds een aantal keren individueel bij Miriam geweest voor niet volledig verwerkt trauma. Ik voelde me al veilig en vertrouwd bij Miriam vanwege het traject met de relatietherapie.
Miriam bood mij ' Brainspotting' aan, wat je alleen kan doen als je je veilig bij iemand voelt.
Voor mij werkte dit ontzettend goed omdat het je cognitie en je verbale vermogens helemaal omzeilt en je rechtstreeks naar je gevoel in je lichaam gaat en de cyclus van trauma verwerking afmaakt. ( emdr lukte bij mij niet in het verleden) .
Waar ik ten tijde van het trauma als kind, bleef steken en vastzitten in verstijving en daar 40 jaar later nog steeds in vast zat in relatie, aanraking met mijn partner). Lees er maar over als je googlet op brainspotting.
Ik heb het ervaren als een hele zachte manier die ook thuis nog doorwerkt tussen de sessies door. Het heeft mij geholpen om cyclus van trauma ( de reactie van verstijving tgv oud trauma ) te voltooien en ontspannen te reageren op aanraking.
Omdat er veel emotie bij vrijkomt, was Miriam voor mij de perfecte persoon om mij te begeleiden hierdoorheen te gaan.
Open, puur, warm, veilig, eerlijk, kundig, voelt aan wat nodig is op elk moment, secuur, to the point, beweegt mee, geeft duidelijk aan waar haar grenzen en expertise liggen en verwijst indien nodig naar n collega uit haar netwerk.
Ik kan Miriam en ook de methode Brainspotting van harte aanbevelen!

| Ermelo | 27 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Komt meteen met het juiste antwoord

Miriam luistert goed en komt meteen met het juiste antwoord. Ze heeft mij echt geholpen en heeft een open houding, bijv. via Zoom had ik 's avonds om 19:30 een gesprek met haar.

| 2 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer leerzaam en plezierig

Het traject bij Miriam hebben wij als zeer leerzaam en plezierig ervaren. In een moeilijke tijd bood zij ons een plek waar we ons veilig voelden om een persoonlijke en gezamenlijke zoektocht naar en door de pijn aan te gaan. De reflecties, suggesties en o.a. het begrip van Miriam hebben ons erg geholpen om dichter bij onszelf en bij elkaar te komen.

| 5 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel puur en echt!

Miriam heeft een fijne, open, onbevooroordeelde en respectvolle houding. Heel puur en echt! Zij helpt om op het gevoelsniveau te komen en durft kwetsbaarheid te tonen. Dit helpt om samen op weg te gaan. Van harte aanbevolen!

| 8 mrt 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kijk dankbaar terug

Ik kwam bij Miriam voor leertherapie. Vanaf moment 1 voelde ik me meer dan welkom bij haar. Miriam straalt veel rust en vertrouwen uit, en dat heeft echt bijgedragen aan mijn persoonlijke groei. Miriam heeft mij door haar goede vragen en scherpe blik geholpen om beter van mijn behoeften en verlangens gewaar te zijn, en mijzelf beter te accepteren in wie ik ben. Voor mij is een hulpverlener met christelijke identiteit een pre; tijdens de gesprekken kwam Miriams' christelijke identiteit ook duidelijk naar voren, en ook dat heeft mij ook geholpen in mijn hele groeiproces. Miriam is iemand die niet voor 1 gat te vangen is, maar meerdere meerdere technieken kan toepassen om je verder te brengen. Naast gesprekken heeft ze daarom ook Brainspotting bij mij gedaan, wat mij ook echt heeft geholpen bij een onverwerkte traumatische ervaring. Ik kijk dankbaar terug op de mooie en leerzame tijd bij Miriam, en op alles wat ze bij mij heeft bijgebracht en waarin ze mij heeft wakker geschut.

| 18 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer aan te bevelen!

Heel makkelijk om mezelf te openen en dingen te delen die niemand anders nog wist. Veel praktische tips om mee aan de gang te gaan na de gesprekken. Goede vragen die je laten nadenken. Zeer aan te bevelen!

| 6 jan 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten