Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Sacha Ket | Therapeut

Therapeut-Dronten
Escudo 106
8253 EV Dronten
sacha-ket@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Dronten

Ik ben Sacha, HBO gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut. Je kunt bij mij onder andere terecht voor emdr-therapie, coaching en nlp.

 

Ik werk vanuit een holistische visie, dat wil zeggen, ik zie de mens als geheel. Lichaam en psyche kunnen niet los van elkaar gezien worden. Als je lichaam uit balans is, dan heeft dat effect op je psychisch welzijn. Als het psychisch niet goed met je gaat, dan uit zich dat in lichamelijke klachten. 

 

 

Coaching

Om oude levenspatronen om te buigen naar een nieuwe en gezondere levenswijze, gaan we op zoek naar de achterliggende oorzaak van de klacht. Zo kom je tot meer inzicht in jouw eigen belemmerende gedachten.

 

Onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde, onverwerkte emoties, angsten of traumatische ervaringen kunnen je zo belemmeren om te doen wat je eigenlijk zou willen, dat je  daardoor je leven negatief laat beïnvloeden. Je wordt er op langere termijn ziek van.

 

Alle antwoorden zijn al in jezelf aanwezig, we hoeven ze alleen maar naar boven te halen. Ondersteuning en begeleiding zijn noodzakelijk in dit proces. Het is fantastisch om samen op weg te mogen gaan naar wat werkelijk van belang is in jouw leven.

 

 

EMDR-therapie

Wanneer jij last hebt van een steeds terugkerende angst of nare gevoelens die je zomaar overvallen zonder dat je daar invloed op lijkt te hebben, kan EMDR de oplossing zijn voor jou.

 

Een trauma is een onverwerkte nare gebeurtenis die je hersenen in het emotionele brein heeft opgeslagen. Telkens als jij iets meemaakt wat enigzins aan deze gebeurtenis geassocieerd is kun jij met het overweldigende gevoel van die eerste situatie geconfronteerd worden.

 

Je wordt overvallen door bijv. een grote angst ( onzekerheid, spanning, ect.)  terwijl dat op dat moment een heel overdreven reactie is. Het nare is dat deze herinneringen ook worden opgeslagen en je steeds vaker last krijgt van dat nare gevoel. Het kan je dagelijks leven gaan beheersen.

 

Normaal gesproken worden emoties door het denkbrein verwerkt en ben je er klaar mee. Als dit niet gebeurd en opgeslagen is in het emotionele brein krijg je van bovenstaande last. EMDR is een techniek die het mogelijk maakt om versneld het trauma van het emotionele brein naar het denkbrein over te brengen, waar het verwerkt wordt.

 

 

NLP

Heb jij wel eens het gevoel dat geluk en succes anderen veel makkelijker komt aanwaaien? Dat jij heel veel moeite moet doen en toch niets verder komt?

 

Merk eens op dat deze mensen zich heel goed voelen, een heel positieve uitstraling hebben. Ze trekken als het ware het geluk naar zich toe, ze hebben grip op hun emoties. Je goed voelen is essentieel voor geluk.

 

Als jij steeds vaker grip hebt op jouw emoties, je zelf kunt bepalen dat jij je goed voelt, zal je merken dat alles veel lichter wordt. 

 

Negatieve gedragspatronen worden omgedraaid in positieve. 

 

Mededeling inzake corona-pandemie

Tijdens de coronamaatregelen is mijn praktijk open met aangepaste omgangsregels een hygiëne maatregelen
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Traumaverwerking
EMDR therapeut
NLP practitioner, destination coaching
BML trainer, coach

Natuurgeneeskunde
Reflexzonetherapeut
Voeding

aangesloten bij beroepvereniging BATC
AGB zorgverleners code:       90040503

AGB praktijkcode:                  90018929

Klacht- en Tuchtrecht nr.:       KB09110803Registraties

Tarieven

intake € 105,00

consult psychotherapie, EMDR, Coaching     € 70,00 per uur   gemiddelde duur van een sessie tot 1,5 uur
consult natuurgeneeskundig                           € 60,00 per uur

Openingstijden

Maandag 9.15u-16.30u
Dinsdag 9.15u-16.30u
Woensdag 9.15u-12.30u
Donderdag 9.15u-16.30u
Vrijdag 9.15u-12.30u
Zaterdag nvt
Zondag nvt

Ligging

Reviews Therapie Dronten

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Dronten - Sacha Ket

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer ervaren, vriendelijk en proffesioneel

“Sacha is zeer ervaren, vriendelijk en proffesioneel.
Ze let niet op de klok en neemt de tijd die nodig is in een veilige omgeving.| 17 jul 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel bijzonder hoe het allemaal werkt

“Ik ben bij Sascha geweest voor een EMDR behandeling,

Ik wist niet goed wat ik van de behandeling moest verwachten maar heb er veel aan gehad. Ik voel mij weer fijn in mijn vel.   Daarnaast heeft zij mij ook van mijn pollenallergie afgeholpen. Heel bijzonder hoe het allemaal werkt, vond het ook best lastig te geloven dat het zo kan.   Gelukkig ben ik hier terecht gekomen want ook van mijn allergie ben ik nu af. Sascha is een fijne vrouw die alle tijd neemt om je te helpen.”

| E | 27 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goed geholpen

“Lieve Sacha,

Jij bedankt voor je aandacht en tijd voor mij. Het voelde als een warm bad. En je hebt mij goed geholpen op weg naar een evenwichtiger bestaan….

Nogmaals dank.
Dikke kus Rianne”

| Lelystad | 5 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad haar zeker aan

“Wat een lieve warme vrouw is Sacha, Zij heeft mij met EMDR therapie op weg geholpen naar een evenwichtiger bestaan. Ik raad haar zeker aan als therapeute!”

| Lelystad | 23 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Prettige en toegankelijke therapeut

“Prettige en toegankelijke therapeut, die snel tot de kern kwam. Met een voor mij goed resultaat.
Wat ik ook als prettig heb ervaren dat het niet langer duurde dan ik nodig vond.”

| Kampen | 6 nov 2018
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


EMDR geholpen bij vliegangst

“Had vliegangst en heb bij haar EMDR gevolgd. Had door medicijn gebruik niet genoeg aan 3 sessies. Ze had eigenlijk vakantie en ik mocht nog een keer extra komen!!!

Sacha is een hele fijne rustige vrouw die je op je gemak steld. Ik heb weer gevlogen was de dag er voor wel wat bang en even met het opstijgen. Maar dat had ik altijd al. Ik had een ontspannen vlucht heb zelfs gelachen.

Ik was heel scepties over EMDR maar daar denk ik nu wel anders over!!!!

Ze gaf ook nog een tip om de terug te denken aan de goede vlucht.”

| Ens | 16 aug 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering?
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Sacha Ket .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Dronten.

 

Hier ontvang ik mensen uit Flevoland, voornamelijk Dronten, Lelystad, Swifterband, Biddinghuizen, en verder, zoals Kampen en Elburg.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

ik heb er negen jaar over gedaan om kinderen te kunnen krijgen, hierdoor moest ik met mezelf aan de slag, zowel fysiek als mentaal. Fysiek was mijn PH niet in balans en daardoor mijn hormoonhuishouding ook niet. Dat is toentertijd behandeld door een iriscopiste / orthomoleculair therapeut.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Mentaal had ik ook nog wat te doen. Ik ben geadopteerd en had hier de overtuiging aan over gehouden dat ik minderwaardig was aan andere mensen om mij heen.

 

Ik was altijd al geïnteresseerd in de fysieke en mentale gezondheid van mensen, maar dit is voor mij de aanleiding geweest om weer te gaan studeren, eerst natuurgeneeskunde en daarna NLP Destination coaching en EMDR.

 

Mijn lijden heeft mijn leven verrijkt, ik ben geworden wie ik ben.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

omdat ik natuurgeneeskundig therapeut ben én psycho- sociaal therapeut is mijn vak heel afwisselend. Het ene moment behandel ik iemand die hoofdpijn of buikklachten heeft, het andere moment doe ik EMDR of een NLP sessie op een trauma of hardnekkige negatieve overtuiging.

 

Ik heb het leukste werk dat ik me kan voorstellen. Ik krijg energie van mijn werk.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Ik eens een oudere mevrouw in de praktijk gehad die al 8 jaar niet meer goed kon lopen omdat ze na een val van de fiets haar knie niet meer kon buigen. Ze ging elke maand naar het UMC en elke twee weken naar het ziekenhuis in Harderwijk, maar toen ze alles al geprobeerd hadden is ze doorverwezen naar mij.

 

Tijdens de anamnese kwam ik erachter dat er een heel verhaal achter zat waardoor mevrouw letterlijk en figuurlijk 'vast' zat. Er school achter de fysieke klacht ( zoals zo vaak ) een mentale oorzaak.

 

Na de eerste behandeling van Fysiek en mentaal kon mevrouw al beter lopen, na de tweede behandeling liep ze weer als een kievit. Telkens weer als ik zie hoe snel ( oud ) trauma opgelost kan worden, soms zelfs op heel simpele manier dan gun ik dat iedereen die ergens op vast loopt in zijn/haar leven.
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren had ik een mevrouw in de praktijk die angst had voor brandgeur. Ze had ooit een brand meegemaakt en dat had zo een impact gehad op haar dat ze daarna heel alert bleef. Ze kon haar werk niet meer goed uitoefenen.

 

Gisteren kwam ze voor de 2e keer en heel haar trauma was verdwenen. Dan ben ik net zo blij als zij. Niet verbaasd, maar wel net zo blij! De rest van de dag loop ik dan op wolkjes, wat een superfijn beroep heb ik toch!2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

over 5 jaar heb ik een flinke stempel gezet met EMDR bij verstandelijk beperkte mensen. Zij zijn nog steeds vaak slachtoffer van de maatschappij en kunnen zich vaak niet of niet afdoende weren.

 

Vaak hebben ze trauma opgelopen waardoor moeilijk verstaanbaar gedrag zichtbaar wordt. Veelal wordt er dan zware gedragsmedicatie gegeven om de persoon rustig te houden.

 

Ik wil ook deze mensen met EMDR helpen hun trauma's op te lossen en hiermee het gedrag verbeteren. We zijn geneigd om naar het gedrag te kijken en daarnaar te handelen, maar als de ware oorzaak van het gedrag behandeld wordt is het moeilijke gedrag niet nodig. Ik wil dit jaar mijn specialisatie EMDR voor verstandelijk beperkten gaan doen.


Over 10 jaar is er dan een mooie mix in mijn praktijk en wordt EMDR regulier veel vaker ingezet bij mensen met een beperking.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

ik houd van lekker koken en vind het een uitdaging om recepten om te toveren in gezonde varianten. Mocht je even snel een praatje met mij willen maken, begin dan niet over eten want dan kom je voorlopig niet van mij af, haha. Ik kan heel gepassioneerd over lekkers praten.


Ik schilder ook graag, maar helaas heb ik daar de laatste jaren weinig tijd meer voor. Verder houd ik mij bezig met het platform Bewust Dronten, geef ik lezingen over ( geestelijke) gezondheid in zijn breedste zin.4. Waar word jij blij van?

Ik word blij van mijn leven! Ik doe wat ik het liefste doe, ik heb twee heerlijke kinderen, ze ontwikkelen zich als prachtige mensen waar ik heel trots op ben. Ik ben ook trots op mezelf dat ik geen gemakkelijke jeugd heb gehad en toch zo stevig in het leven sta. Ik heb echt gekozen voor geluk.

 

Geluk maak je grotendeels zelf. Ik ben heel blij dat ik gezond ben, dat is iets waar ik veel voor doe, maar je hebt niet alles in de hand.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben al heel lang getrouwd met een heel lieve man en we hebben ondanks dat we zo lang hebben moeten wachten en de vele moeite die het gekost heeft toch twee geweldige kinderen gekregen.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik ben toen ik 20 jaar was naar een psycholoog gegaan om beter met mijn verleden om te kunnen gaan, in de vele opleidingen die ik heb gedaan kom je zelf ook steeds aan bod, iedere keer los je een stukje van je eigen puzzel op. Ik leer steeds weer nieuwe inzichten, ook over mijzelf.

regelmatig ga ik als ik nu ergens mee zit naar een bevriend collega om even mijn hart te luchten, heel gezond!7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Als ik er een leven naast kon hebben, of dubbele tijd had, zou ik een galerie willen hebben waar ik zelf gemaakte kunst zou verkopen.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Ik vind dokter Hans Moolenburgh een fantastische man! ik kan ademloos naar lezingen luisteren, Hij had een geweldige kijk op gezondheid en zag precies de ware oorzaak van ziek zijn. Hij heeft nooit geschroomd om een lans te breken voor natuurgeneeskunde.
Helaas is hij vorig jaar overleden.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Body and mind language3. Jouw favoriete film en waarom?

ohjee, er zijn veel films die ik heel mooi vond, maar ik vergeet ze vaak ook weer. Ik vond avatar ook mooi omdat het heel realistisch twee kanten van het leven laat zien en toch een sprookje is4. Jouw favoriete spreuk / quote?

gedachten zijn krachten!
Niets heeft betekenis zolang jij er geen betekenis aan geeft.5. Wat is jouw missie?

het leuk hebben in mijn leven. En ik word heel blij van anderen helpen ook een leuk leven te kunnen leiden6. Wat is jouw superkracht?

optimisme en liefde.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Kijk eens door een andere bril naar de situatie (samen met iemand anders, therapeut?).

 

Jij geeft betekenis aan de situatie met jouw gedachten, gedachten vormen gevoelens en emoties, emoties vormen gedrag.


Ik heb een heel vervelende jeugd gehad, daar kan ik niets aan veranderen. Ik kan wel mijn gevoel erover veranderen. Als ik dat niet gedaan had leed ik nu nog steeds onder wat ik toen heb meegemaakt. Dat zou heel zonde zijn geweest van mijn leven.


Ga het aan! Je bent het waard.
 - Sacha Ket

Contact met Sacha

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten