Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wieteke Nijntjes | Gestalt Therapeut

Gestalt-Therapeut-Driebergen-Rijsenburg
Bosstraat 115
3971XC Driebergen-Rijsenburg
wieteke@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Driebergen-Rijsenburg

Mijn naam is Wieteke Nijntjes. Ik heb een praktijk in Driebergen. Er zijn veel aanleidingen om in therapie te gaan en ook vele soorten therapie. Ik geef ervaringsgerichte therapie, waarbij ik je begeleid naar de oorsprong van je klachten om van daaruit tot heling te komen.
 
Ik gebruik technieken uit de gestalt-therapie, lichaamswerk en transpersoonlijke therapie.

Soms weet je wel hoe het zit, maar blijf je toch doen wat je telkens deed en kom je niet verder. Dan kan ervaringsgerichte therapie helpen om in plaats van te weten, te ervaren en te voelen hoe het zit. Met dit diepere inzicht kun je groeien en ontstaat er vrijheid om te kiezen.In therapie

In de therapie werken we met wat nú speelt in jouw leven. Het hier en nu is de ingang, maar kan in de sessies leiden naar onafgeronde zaken uit jouw verleden.

In de therapie begeleid ik je om te doorvoelen en uiten wat je niet eerder hebt kunnen doen, waardoor je het contact met je hart weer kunt herstellen en authentieker door het leven kan gaan. Op die manier werk je aan je innerlijk, waardoor jouw buitenwereld verandert.  

Onder iedere moeilijke emotie, zoals boosheid, verdriet, schaamte of schuld ligt in de kern een verlangen naar rust, vrede, passie en enthousiasme.

Onverwerkte zaken uit het verleden en situaties in het heden maken dat we verwijderd raken van ons authentieke zelf. Deze moeilijke emoties zitten ons in de weg om echt contact te maken met onszelf en met de ander. Zoals met onze partner, onze kinderen, vrienden, familie of collega's.

In therapie help ik je om te doorvoelen en te uiten wat je in de weg staat, om weer voller te kunnen leven. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Online therapie

Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om elkaar in de therapieruimte te ontmoeten, dan kunnen we ervoor kiezen om een wandel sessie te doen of via een videocall te werken.


Mededeling inzake corona-pandemie

Therapiesessies kunnen doorgaan, mits we de richtlijnen van het RIVM volgen. Mocht je klachten hebben dan kun je de afspraak annuleren, verzetten of kunnen we deze online doen. Ook is er de mogelijkheid om een wandelsessie te doen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ik heb een aparte ingang waar je geen andere cliënten treft. Verder is de therapieruimte groot genoeg om afstand te houden en houd ik mijn ruimte schoon en geventileerd.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Opleidingen: 

  • Transpersoonlijke Therapie bij het Boswijk Instituut voor Therapie en Opleiding 2014 -dec 2018
  • Master Sociale Wetenschappen bij de Vrije Universiteit te Amsterdam 2000 - 2006
  • Psycho Sociale Basiskennis (PSBK) via ConAmore  2018 -2020
  • Academie voor Coaching en Counseling  2010 -2011


Trainingen

  • EFT 2019
  • Tantric dance 2019 
  • Omgaan met psychische beperkingen, 1,2 & 3 2019
  • Omgaan met weerstand 2018
  • Mindfulness 2008 -2010
  • Yoga 2007- heden


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Gestalt en ervaringsgerichte therapie ondersteunt bij veel verschillende klachten zoals: 
-moeite met jezelf zijn, bij de ander;
-moeite met voelen en aangeven van grenzen;
-moeite met omgaan met boosheid;
-veel twijfelen, je niet sterk in je schoenen voelen staan;
-je zorgen maken en snel schuldig voelen;
-ontevreden en zoekend blijven;
-je lusteloos voelen en niet tot actie komen.

Wellicht herken je je hierin en heb je behoefte aan ondersteuning? Ik bied je een veilige en oordeel loze omgeving waarin ik je met aandacht en compassie begeleid in het onderzoeken van je hulpvraag. Ook als jouw klacht er niet bij staat, kunnen we in een kennismaking bekijken of de therapie aansluit bij jouw hulpvraag.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Denken en voelen uit balans
Merk je dat je veel piekert en moeilijk bij je gevoel kunt komen? Ben je het contact met je lijf kwijtgeraakt? Is het moeilijk om jezelf te uiten, maar verlang je wel naar dieper contact met je partner, vrienden en familie? Dan kan het helpen om in therapie je gevoel te leren kennen en te oefenen met het uiten hiervan. 

Kom je jezelf tegen in het ouderschap?

Iedere ouder wil haar kind met plezier en in liefde laten opgroeien. Maar soms lukt het niet de ouder te zijn die je voor ogen hebt. Je komt jezelf tegen en wordt gespiegeld in je gedrag, bijvoorbeeld het moeilijk vinden om grenzen aan te geven of om te gaan met boosheid van jezelf of je kind.

Ook onverwerkte, soms nog onbewuste herinneringen aan je eigen jeugd kunnen jouw ouderschap kleuren. Zo kan het ouderschap zwaar aanvoelen en de relatie met je kind behoorlijk onder druk komen te staan. Inzicht in wat er met jou gebeurt in deze dynamiek geeft lucht.

Door in therapie naar je zelf te kijken, kun je de relatie met je kind(eren) verbeteren. Een ouder die dichter bij haar hart is, heeft veel te geven en voor te leven.

Steunende en verdiepende Ouder Groei Groep
Ik nodig je van harte uit deel te nemen aan de Ouder Groei Groep. Voor ouders van kinderen van alle leeftijden. Samen met een collega organiseer ik op woensdagochtenden samenkomsten (in Driebergen) waar ouders kunnen delen over wat zij tegenkomen in hun rol als ouder. Delen, gehoord en gezien worden werkt soms confronterend, vaak bevrijdend en geeft inzichten. Doel van de bijeenkomsten is verdieping, steun en groei. 

Trouw aan je zelf in je werk
Wie je bent, neem je mee naar je werk. Werksituaties leggen soms de vinger op de zere plek en zo kan je werk een vergrootglas zijn voor problemen waar je vaker tegen aan loopt in je leven. Het thuiswerken door de lockdown, kan de druk nog verder opvoeren.

Je kunt bijvoorbeeld moeite hebben om zichtbaar te zijn of je te manifesteren.

Of het kan moeilijk zijn jouw grenzen te voelen en aan te geven. Misschien zit je niet op de juiste plek, maar wat dan wel? Of krijg je weinig energie van je werk?

Ik ondersteun je om hier meer helderheid in te krijgen. Mocht je concrete (loopbaan) coaching vragen hebben, dan kan ik je daar ook bij helpen. In de intake stellen we samen een passend plan van aanpak op. 

Tarieven

In de kennismaking kijken we of het klikt en of je met je vraag bij mij aan het juiste adres bent. Dit gesprek duurt ongeveer 20 minuten en is vrijblijvend.

 

Parkeren in de omgeving is gratis en de dichtstbijzijnde bushalte is op 5 minuten lopen afstand

 

Intake

In een intakegesprek van maximaal 1,5 uur kijken we waarin we wat je voorgeschiedenis is, wat er bij je speelt en waar je behoefte precies ligt. We maken een plan van aanpak met doelen voor de therapie, waar we op kunnen terugblikken tijdens het traject. Een losse intake of sessie is €80,-

 

Pakketprijs

Na de intake kun je een standaard traject van 5 therapeutische sessies (van 1,5 uur) afnemen. In deze sessies werken we aan de punten die op dit moment in je leven belangrijk zijn. Aan het eind van dit traject blikken we terug op je proces. De kosten van het standaard traject (intake plus 5 sessies) zijn 450 euro (€75,- per sessie).

 

Wanneer je toch iets anders blijkt nodig te hebben, kun je op ieder tussentijds moment stoppen. Je betaalt dan per afgenomen sessie de prijs voor een losse sessie. Een losse therapeutische sessie kost €80,-. 

Vergoedt je werk de sessie, dan reken ik een tarief van €80,-. Ik ben BTW vrijgesteld. 

Vergoedingen

Ik ben lid van de NVPA (https://nvpa.org/) en geregistreerd bij de RBCZ (https://rbcz.nu/index.html). Bepaalde ziektekostenverzekeraars vergoeden (een gedeelte van) de kosten. De therapie is een vorm van psychosociale zorg en valt onder alternatieve geneeswijze en wordt betaald vanuit de aanvullende verzekering.

Openingstijden

Maandag 09:00-21:30
Dinsdag 09:00-21:30
Woensdag 09:00-21:30
Donderdag 09:00-21:30
Vrijdag 09:00-21:30
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Driebergen-Rijsenburg

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Driebergen-Rijsenburg - Wieteke Nijntjes

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zou haar van harte aanraden

Wieteke begeleide mij op een zachte manier naar de kern van mijn probleem met mijzelf te kunnen uiten.

Ik leerde mezelf op een andere manier kennen en omdat de sessies op emotioneel en lijfelijk niveau afspeelden, beklijfden mijn inzichten in mijn dagelijks leven. Ik zou haar van harte aanraden!

| Amsterdam | 30 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten