Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ellen de Jong | Hypnotherapeut en Inner Child Therapeut

Hypnotherapeut-en-Inner-Child-Therapeut-Den Haag
Bentinckstraat 23
2582 SR Den Haag

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Den haag


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

- Clientenstop tot 1 december -
Mijn naam is Ellen de Jong, en ik werk sinds 1997 in mijn praktijk.
In situaties waarin je je kwetsbaar of gekwetst voelt, niet begrijpt waarom je dat zo intens voelt, en vanuit oude patronen reageert, komen vaak oudere, onverwerkte gevoelens uit onze kindertijd mee. Als Inner Child Therapeut werk ik op een respectvolle en veilige manier met (traumatische) ervaringen uit de kindertijd. Ik combineer het diepgaand werken met het Innerlijk Kind met methodieken vanuit de Hypnotherapie.

 
In mijn praktijk ontvang ik mensen met heel verschillende thema’s en problemen, zoals spanningen en conflicten in werksituaties, burn-out, conflicten met een partner of kind, geplaagd worden door flashback van vroegere trauma’s, slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag, je eenzaam voelen, neerslachtigheid, verlies van een geliefde, niet meer weten hoe verder te gaan na een scheiding, of steeds maar weer vallen op de verkeerde man of vrouw.  

Ook weinig zelfvertrouwen, jezelf te veel vergelijken met anderen en dan een lage dunk van jezelf hebben, angstig zijn om te falen en daardoor wellicht juist perfectionistisch zijn, last hebben van negatieve gedachten of als mantelzorger te veel op je nemen.


Inner Child Therapie

Vaak speelt de onderliggende problematiek al langer, is het lastig om je emoties te ervaren en er goed mee om te gaan, of besef je niet dat je je eigen behoeften negeert en niet goed voor jezelf zorgt.

Dan kan het behulpzaam en belangrijk zijn om terug te gaan in de tijd met behulp van Inner Child Therapie om onverwerkte emoties en ervaringen van het Innerlijk Kind uit het verleden los te gaan laten en nieuwe, meer Volwassen oplossingen te vinden.
 
Daarbij is het ook van belang het contact te herstellen met het authentieke Kind, dat speels en creatief is en daarnaast voor de gezonde Innerlijke Ouder in jezelf meer ruimte te creëren.

Dit is een benadering van therapie waar mijn hart ligt. Ik combineer in mijn werk diverse invalshoeken, naast Inner Child Therapie ook Hypnotherapie en NLP, zoals je onder Opleidingen en registraties verder kunt lezen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Ellen

Online therapie

Vanwege mogelijk besmettingsgevaar door corona kun je therapiesessies bij me doen via Clickdoc. Via Clickdoc zijn therapeut en cliënt zijn voor elkaar zichtbaar en hoorbaar, zoals bij Skype of Facetime, maar dan via een veilig platform. Dit kan zowel via een desktopcomputer of laptop als ook per smartphone of tablet.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik bied consulten in mijn praktijk aan waarbij ik preventief een transparant scherm tussen client en mij heb staan. Verder gelden er afspraken t.a.v. de hygiene en preventie. Ik stuur die tevoren toe.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik heb tussen 1993 en 1997 de opleidingen Hypnotherapie en NLP bij BGL & partners gevolgd.

In 2000-2002 heb ik de Inner Child Integration Therapy opleiding gevolgd bij Trisha Caetano, een Amerikaans psychologe en therapeute die deze therapeutische benadering heeft ontwikkeld en nog steeds over de hele wereld doceert. Door de jaren heen ben ik met haar in contact gebleven. Ook in 2016 heb ik nog een workshop bij haar gevolgd.

Deze 3 opleidingen zijn de basis voor mijn werk als therapeut.

In 2002 heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie behaald, en in 2016 het diploma Psychosociale Basiskennis.

 

Je blijven ontwikkelen en verdiepen in actuele therapeutische ontwikkelingen vind ik belangrijk. Het volgende overzicht geeft een beeld van de onderwerpen waarin ik me heb verdiept.

Ik heb Enneagram workshops gevolgd bij de Amerikaanse trainers Russ Hudson en Sandra Maitri. Hun ontwikkelingsgerichte benadering spreekt me erg aan.

In mijn werk gebruik ik ook meer verbeeldende methodieken zoals het werken met tekeningen en dromen. En ik werk, wanneer dat passend is, met methodes zoals Familieopstellingen en Sociaal Panorama.

 

Ik heb jarenlang aan de therapeutische opleidingen van BGL & partners lesgegeven (CRKBO geregistreerd), ben nog steeds als supervisor en leertherapeut aan de opleidingen verbonden.

 

Samen met mijn man heb ik, met toestemming van Trisha Caetano, de 8-daagse opleiding Inner Child

Therapie ontwikkeld, bedoeld als nascholing voor therapeuten en counsellors. Inmiddels geven we die met veel plezier samen met een 3e collega voor de 5e maal in Rotterdam.

Ik ben lid van de NVPA en NVECP, aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ. Verzekeraars vergoeden over het algemeen mijn werk vanuit de aanvullende polis.

 

Belangrijke codes zijn:

Mijn AGB-codes vallen binnen de categorie Genezers, overigen, en de categorie Psychosociaal Zorgverlener. 
Ik ben aangesloten bij het Register Complementaire Gezondheidszorg RBCZ,  beschik over een SCAG registratie, en val onder de tuchtrechtspraak van de TCZ.

KvK nummer: 27370838Registraties

Tarieven

Je kunt een afspraak met me maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarin onderzoeken we samen of mijn persoon en mijn werkwijze je aanspreken, en kan ik je vragen beantwoorden. Dit gesprek is maximaal 60 minuten.

Beeldbellen - sessie van 60 minuten - € 75

 

Consult in de praktijk - sessie van 75-90 minuten - € 100

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.30-18 uur
Donderdag 9.30-18 uur
Vrijdag 9.30-18 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Den Haag

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Den Haag - Ellen de Jong

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg prettig

“Ik heb binnen een korte tijd (ongeveer een maandje) geleerd om met mijn boosheid om te gaan. Ook heb ik methoden geleerd hoe ik mijn boosheid in controle kan houden. Ik vond het verder erg prettig dat Ellen altijd zo goed naar mij luisterde.”

| Den Haag | 2 jul 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geholpen om weer in balans te komen

“De afgelopen maanden heb ik Hypnotherapie gevolgd bij Ellen de Jong.
Zij heeft mij geholpen om weer in balans te komen met verstand en gevoel.
Ellen heeft mij laten inzien dat mijn opvoeding een veel grotere impact op mijn leven heeft ( gehad) dan ik dacht.

Door terug te gaan naar een aantal gebeurtenissen uit mijn jeugd en daar de verbinding te zoeken naar keuzes die ik maak heeft mij zoveel inzicht gebracht dat ik nu veel meer in balans ben en dus ook andere keuzes durf te maken. Blijkbaar hoef ik het niet altijd bij mij zelf te zoeken.

Ellen heeft door haar rustige houding en haar vermogen om mij terug te brengen naar het verleden maar vooral door te luisteren naar Mijn verhaal, Mijn waarheid, mij laten inzien dat je andere keuzes kan maken.

Het verdriet te voelen van het kleine meisje en dit te verwerken met het verstand van een volwassene, het heeft mij veel gebracht zonder afbreuk te doen aan mijn ouders want zij deden wat in hun vermogen lag.

Hartelijk dank Ellen, vooral dat ik de controle mocht houden in deze therapie.”

| Den Haag | 2 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten