Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ellen | Hypnotherapeut en Inner Child Therapeut

Hypnotherapeut-en-Inner-Child-Therapeut-Den Haag
Therapie Den Haag
Bentinckstraat 23
2582 SR Den Haag

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Den haag


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Mijn naam is Ellen, en ik werk sinds 1997 in mijn praktijk. In situaties waarin je je kwetsbaar of gekwetst voelt, niet begrijpt waarom je dat zo intens voelt, en vanuit oude patronen reageert, komen vaak oudere, onverwerkte gevoelens uit onze kindertijd mee. Als Inner Child Therapeut werk ik op een respectvolle en veilige manier met (traumatische) ervaringen uit de kindertijd. Ik combineer het diepgaand werken met het Innerlijk Kind met methodieken vanuit de Hypnotherapie.

 
In mijn praktijk ontvang ik mensen met heel verschillende thema’s en problemen, zoals spanningen en conflicten in werksituaties, burn-out, conflicten met een partner of kind, geplaagd worden door flashback van vroegere trauma’s, slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag, je eenzaam voelen, neerslachtigheid, verlies van een geliefde, niet meer weten hoe verder te gaan na een scheiding, of steeds maar weer vallen op de verkeerde man of vrouw.  

Ook weinig zelfvertrouwen, jezelf te veel vergelijken met anderen en dan een lage dunk van jezelf hebben, angstig zijn om te falen en daardoor wellicht juist perfectionistisch zijn, last hebben van negatieve gedachten of als mantelzorger te veel op je nemen.


Inner Child Therapie

Vaak speelt de onderliggende problematiek al langer, is het lastig om je emoties te ervaren en er goed mee om te gaan, of besef je niet dat je je eigen behoeften negeert en niet goed voor jezelf zorgt.

Dan kan het behulpzaam en belangrijk zijn om terug te gaan in de tijd met behulp van Inner Child Therapie om onverwerkte emoties en ervaringen van het Innerlijk Kind uit het verleden los te gaan laten en nieuwe, meer Volwassen oplossingen te vinden.
 
Daarbij is het ook van belang het contact te herstellen met het authentieke Kind, dat speels en creatief is en daarnaast voor de gezonde Innerlijke Ouder in jezelf meer ruimte te creëren.

Dit is een benadering van therapie waar mijn hart ligt. Ik combineer in mijn werk diverse invalshoeken, naast Inner Child Therapie ook Hypnotherapie en NLP, zoals je onder Opleidingen en registraties verder kunt lezen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

Ellen

Online therapie

Vanwege mogelijk besmettingsgevaar door corona kun je therapiesessies bij me doen via Clickdoc. Via Clickdoc zijn therapeut en cliënt zijn voor elkaar zichtbaar en hoorbaar, zoals bij Skype of Facetime, maar dan via een veilig platform. Dit kan zowel via een desktopcomputer of laptop als ook per smartphone of tablet.Online therapie kent wel beperkingen in hoe we in de therapiesessies kunnen werken. Bezoek aan mijn praktijk heeft wel mijn voorkeur. Mededeling inzake corona-pandemie

Mocht je, als we een afspraak hebben, klachten hebben zoals verkouden, hoesten, koorts etc., neem dan tevoren contact op om te bespreken wat wijsheid is.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik heb tussen 1993 en 1997 de opleidingen Hypnotherapie en NLP bij BGL & partners gevolgd.

In 2000-2002 heb ik de Inner Child Integration Therapy opleiding gevolgd bij Trisha Caetano, een Amerikaans psychologe en therapeute die deze therapeutische benadering heeft ontwikkeld en nog steeds over de hele wereld doceert. Door de jaren heen ben ik met haar in contact gebleven. Ook in 2016 heb ik nog een workshop bij haar gevolgd.

Deze 3 opleidingen zijn de basis voor mijn werk als therapeut.

In 2002 heb ik het Europees Certificaat voor Psychotherapie behaald, en in 2016 het diploma Psychosociale Basiskennis.

 

Je blijven ontwikkelen en verdiepen in actuele therapeutische ontwikkelingen vind ik belangrijk. Het volgende overzicht geeft een beeld van de onderwerpen waarin ik me heb verdiept.

Ik heb Enneagram workshops gevolgd bij de Amerikaanse trainers Russ Hudson en Sandra Maitri. Hun ontwikkelingsgerichte benadering spreekt me erg aan.

In mijn werk gebruik ik ook meer verbeeldende methodieken zoals het werken met tekeningen en dromen. En ik werk, wanneer dat passend is, met methodes zoals Familieopstellingen en Sociaal Panorama.

 

Ik heb jarenlang aan de therapeutische opleidingen van BGL & partners lesgegeven (CRKBO geregistreerd), ben nog steeds als supervisor en leertherapeut aan de opleidingen verbonden.

 

Samen met mijn man heb ik, met toestemming van Trisha Caetano, de 8-daagse opleiding Inner Child

Therapie ontwikkeld, bedoeld als nascholing voor therapeuten en counsellors. We hebben zo een flink aantal collega's opgeleid in deze therapeutische specialisatie. Zomer 2021 hebben we besloten die niet langer aan te bieden.

Ik ben lid van de NVPA en NVECP, aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ. Als therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Mocht je niet tevreden zijn over een behandeling, dan kun je dat altijd eerst met mij bespreken. We zoeken dan samen naar een passende oplossing. Ik ben aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (www.scag.nl) en val onder het tuchtrecht van de RBCZ (www.tcz.nu). Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van NVPA onder het kopje ‘Voor cliënten’.

Verzekeraars vergoeden over het algemeen mijn werk vanuit de aanvullende polis.
Mijn verzoek is, als je vergoeding van je zorgverzekeraar nodig hebt, eerst je aanvullende polis te checken of bij je verzekeraar te informeren naar de vergoeding die je kunt krijgen.

 

Belangrijke codes zijn:

Mijn AGB-codes vallen binnen de categorie Genezers, overigen, en de categorie Psychosociaal Zorgverlener. 
Ik ben aangesloten bij het Register Complementaire Gezondheidszorg RBCZ,  beschik over een SCAG registratie, en val onder de tuchtrechtspraak van de TCZ.

KvK nummer: 27370838Registraties

Tarieven

Je kunt een afspraak met me maken voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Daarin onderzoeken we samen of mijn persoon en mijn werkwijze je aanspreken, en kan ik je vragen beantwoorden. Dit gesprek is maximaal 60 minuten.

Beeldbellen - sessie van 60 minuten - € 75

 

Consult in de praktijk - sessie van 75-90 minuten - € 100

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 9.30-18 uur
Donderdag 9.30-18 uur
Vrijdag 9.30-18 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Den Haag

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Den Haag - Ellen

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb echt ontzettend veel baat gehad bij de therapie van Ellen

Ik heb echt ontzettend veel baat gehad bij de therapie van Ellen. Het was erg prettig om me zo op m’n gemak te voelen, een veilige omgeving te ervaren waarin ik werkelijk in alle facetten mijzelf kon zijn. De verschillende methoden die Ellen heeft toegepast kan ik in m’n dagelijks leven blijven inzetten. Ik ben er heel erg mee geholpen.

| Den Haag | 31 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben Ellen erg dankbaar

Ellen begeleidt je op een fijne en zachte manier naar je innerlijke kind. Via hypnotherapie laat zij je ervaren welke 'blokkades' je er zelf hebt 'ingelegd'. Heel vaak onbewust en niet wetende dat het zolang effect op je doen en laten kan hebben.

De keren dat ik heb mogen werken aan mezelf waren cadeautjes voor je bewustzijn en daarmee werd het onbewuste mooi opgeruimd. ALTIJD is dit de moeite waard. Ook nog na 63 jaar. Gun het jezelf, je komt meer 'bij' jezelf en voelt je meer gehechter aan jezelf.

Ik ben Ellen erg dankbaar dat zij mij deze weg heeft laten zien en ervaren. Super bedankt.

| Obdam | 28 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rust, begrip, geduld en compassie

Ellen straalt rust, begrip, geduld en compassie uit. Ze heeft mij het gevoel gegeven dat alles wat ik voel en denk mag zijn.

Dat maakt het ontzettend fijn om met haar te praten en daardoor durfde ik mij gemakkelijk open op te stellen. Dit was een heel fijn startpunt om mee te werken.

We hebben zowel meditatieve/transsessies gedaan als gesprekken. We hebben samen gekeken hoe ik met sommige situaties anders kan gaan t.b.v. mijn eigen rust en geluk.

Haar manier van werken zet je niet alleen op een andere manier aan het denken, maar ze laat je situaties en overtuigingen over jezelf ook anders doen voelen.

Dat maakte de gesprekken met haar heel speciaal en daarom geloof ik dat ik er ook op lange termijn veel profijt van ga hebben.

Ellen is ontzettend lief en begripvol en ik ben blij dat ik met haar heb kunnen praten.

| Den Haag | 10 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg prettig

Ik heb binnen een korte tijd (ongeveer een maandje) geleerd om met mijn boosheid om te gaan. Ook heb ik methoden geleerd hoe ik mijn boosheid in controle kan houden. Ik vond het verder erg prettig dat Ellen altijd zo goed naar mij luisterde.

| Den Haag | 2 jul 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geholpen om weer in balans te komen

De afgelopen maanden heb ik Hypnotherapie gevolgd bij Ellen.
Zij heeft mij geholpen om weer in balans te komen met verstand en gevoel.
Ellen heeft mij laten inzien dat mijn opvoeding een veel grotere impact op mijn leven heeft ( gehad) dan ik dacht.

Door terug te gaan naar een aantal gebeurtenissen uit mijn jeugd en daar de verbinding te zoeken naar keuzes die ik maak heeft mij zoveel inzicht gebracht dat ik nu veel meer in balans ben en dus ook andere keuzes durf te maken. Blijkbaar hoef ik het niet altijd bij mij zelf te zoeken.

Ellen heeft door haar rustige houding en haar vermogen om mij terug te brengen naar het verleden maar vooral door te luisteren naar Mijn verhaal, Mijn waarheid, mij laten inzien dat je andere keuzes kan maken.

Het verdriet te voelen van het kleine meisje en dit te verwerken met het verstand van een volwassene, het heeft mij veel gebracht zonder afbreuk te doen aan mijn ouders want zij deden wat in hun vermogen lag.

Hartelijk dank Ellen, vooral dat ik de controle mocht houden in deze therapie.

| Den Haag | 2 dec 2019
Vond je dit een nuttige review?

Interview

Lees hieronder het interview met Ellen .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
In het Statenkwartier in Den Haag.

2. Waarom ben je therapeut geworden?
Hypnotherapie en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kwamen op mijn weg toen ik het werken met mensen steeds boeiender en uitdagender ging vinden. In functies als projectleider en hogeschooldocent kwam ik nl. meer en meer in aanraking met “mensen in ontwikkeling”. Ik ben vanaf 1992 met veel plezier en interesse diverse opleidingen op dit gebied gaan volgen. Daarbij was de opleiding Inner Child Integration Therapy van de Ammerikaanse therapeute Trisha Caetano wel een heel bijzondere. Het begeleiden van mensen in het werken met het Innerlijk Kind is regelmatig een ontroerende ervaring voor me.

3. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Iedere ontmoeting met een cliënt is weer anders. Dat maakt het nooit saai, integendeel: ik ben vaak verrast door hoe iemand meer en meer leert zichzelf te ontwikkelen en met lastige kwesties om te gaan door bewust en onbewust hulpbronnen in zichzelf te activeren, door te reflecteren. Ik voel ook ontzag voor de moed die mensen hebben om stil te staan bij de nare ervaringen in hun leven.


leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?
Tja, in coronatijd zijn er minder mogelijkheden, dus het leukste was heel simpel: bij een bekende thee drinken en appeltaart eten. En daar kan ik dan ook erg van genieten.

2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Muziek en vooral zingen zijn belangrijk voor me. Ik heb sinds mijn 6e in allerlei soorten koren gezongen, van groot tot heel kleine ensembles. Mijn hart ligt vooral bij oude muziek en meerstemmig a capella zingen, dus zonder begeleiding. Ik heb 10 jaar in een kwintet gezongen waarmee we 1 keer per jaar zelf een concert organiseerden. Ik ben ook in kunst geïnteresseerd, ik ga graag naar musea. En verder lees ik ook graag.

3. Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben getrouwd. Mijn man is ook therapeut, en we werken allebei in onze praktijk aan huis. We hebben sinds 2006 diverse malen samen een opleiding Inner Child Therapie als nascholing voor therapeuten gegeven. We hebben met toestemming van Trisha Caetano haar opleiding die we rond 2000 volgden, voortgezet en vernieuwd.

4. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Ja, en daardoor kan ik me voorstellen dat het spannend kan zijn voor mensen om naar een therapeut te stappen. Ik vond mijn eigen ervaringen met therapie indringend en emotioneel. Het heeft me ook veel opgeleverd om anders te kunnen omgaan met waar ik tegenaan liep.


inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?
Ik vind de Dalai Lama een inspirerend mens. Ca 20 jaar geleden heb ik 2 dagen lezingen en meditaties van hem bijgewoond. Bijzonder hoe hij vanuit zijn ballingschap al decennia lang de wereld betrekt bij zijn strijd en hoe hij het Tibetaanse volk blijft bemoedigen.

2. Jouw favoriete boek en boekentips?
Dat kan nog wel eens wisselen. Door een bijscholing over Epigenetica las ik laatst een boek van Pierre Capel – het emotionele DNA, over de invloed van stress en emoties op ons lichaam en op ons DNA. Ik lees ook graag Nederlandse en Engelse romans.

3. Jouw favoriete spreuk / quote?
Een uitspraak van de Dalai Lama die ik heel boeiend vind is:
De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede.


4. Wat is jouw missie?
Therapie geven en therapeuten lesgeven is als een steen in een vijver gooien. Mijn bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen werkt als rimpels in het water door op de relaties die ze hebben met mensen in hun omgeving.


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten