Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Heidi Vijverberg | integratief therapeut en coach

integratief-therapeut-en-coach-Den Haag
Westeinde 175P
2512 GX Den Haag
heidi-vijverberg@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Den Haag

Hallo, mijn naam is Heidi Vijverberg.

Ik heb in het centrum van Den Haag (gratis parkeren, voor de deur) een ruime en rustige praktijk voor integratieve therapie en coaching. De integratieve therapie is een oplossingsgerichte en kortdurende therapie die ervan uitgaat dat jij alles al in je hebt om je problemen aan te pakken. Je kunt er alleen nu niet bij komen. Ik begeleid jou op je zoektocht naar wat jij nodig hebt om je problemen aan te pakken en op te lossen. 

 

Je kunt met allerlei klachten en belemmeringen die je ervaart, bij me terecht. Faalangst, andere angsten, spanning en stress, onverwerkte emoties of trauma's, psychosomatische klachten,  levensvragen, loopbaanvragen. Wat houdt jou tegen om jezelf en je talenten helemaal in de wereld te zetten en te genieten van het leven?

 

De techniek staat niet centraal, dat sta jij. Iedereen is anders, dus ieder traject is ook anders.

 

 

Integratieve psychotherapie, emdr, en meer...

Er zijn allerlei technieken die ik kan inzetten om jou verder te helpen, bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen, visualisaties en imaginaties, een goed gesprek (kan ook buiten in de natuur), hypnotherapie, EMDR, individuele opstellingen, lichaamsgericht werken, voice dialogue (spelen met je delen), acceptance and commitment therapy (mindfulness/positieve psychologie/gedragstherapie), werken met talenten, schrijfoefeningen. Precies dat wat past bij jou en wat jij wilt leren. 

 

Je bent van harte welkom!

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik vind het belangrijk om als mens en professional te groeien en te leren. Daarom volg ik constant bijscholingen en doe ik andere ontwikkelingstrajecten. 

Opleidingen en bijscholingen die ik gevolgd heb:

Academie voor Psychotherapie in Amsterdam:
- vierjarige opleiding tot integratief therapeut en coach
- specialisatie hypnotherapie
- specialisatie relatietherapie
- individuele opstellingen
- lichaamsgericht werk

 • EMDR-scholing bij NVTH en BiVT
 • Modules Speels coachen (combinatie voice dialogue en psychodrama) bij Lex Mulder
 • Modules en supervisie bij Piet Weisfelt
 • Emotioneel lichaamswerk bij Phoenix
 • Acceptance and commitment therapy bij Civas
 • Wandelcoaching bij Atma
 • Jaartraining Zijnsoriëntatie bij Centrum voor Zijnsoriëntatie

Ik ben ook werkzaam als coach bij De Baak.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en de koepelorganisatie RBCZ. Daarnaast ben ik geregistreerd bij de SCAG (de geschillencommissie voor complementaire geneeswijzen).
Ik ben in het bezit van het ECP (European Certificate for Psychotherapy) en aangesloten bij de EAP (European Association for Psychotherapy).

AGB-codes:
90-56231 (praktijk)
90-047647 (zorgverlener)Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Herken je dit? Je stelt hoge eisen aan jezelf (en aan je omgeving), en werkt hard om aan die eisen te voldoen. Je moet veel van jezelf, doet hard je best (of vlucht in allerlei dingen) en vergelijkt jezelf vaak met anderen. 'Moeilijke' gevoelens als angst, onzekerheid, verdriet of eenzaamheid, probeer je te onderdukken en niet te laten zien. Diep van binnen ben je soms doodsbang om door de mand te vallen. 

Veel cliënten die bij mij komen, zitten hierin vast. Ze vragen zich af wie ze nu eigenlijk werkelijk zijn, wat ze echt willen met hun leven en hoe ze dat kunnen aanpakken. 
Wat is jouw eigen pad? Hoe geef jij je leven vorm?

Met dit soort levensvragen, maar ook met hele andere, ben je van harte welkom. We gaan samen op pad, nieuwsgierig naar wat voor hoge bergen, gammele bruggen of prachtige bloemenvelden we onderweg gaan tegenkomen. Ik loop met je mee en draag een rugzak met allerlei werkvormen en interventies erin.

We houden het eindpunt in de gaten, maar hoe je er gaat komen, dat is de reis. Een reis die meestal tussen de 5 en 10 sessies duurt, maar heel verrassend soms veel korter, of nog wat langer kan duren.

Workshops/trainingen
Naast individuele sessies bied ik ook workshops en trainingen aan, die ik 'werkplaats' noem. Dit omdat het een plek en gelegenheid is waar je met jezelf en je eigen leervraag aan de slag kunt, in een groep met mensen die ik ook met hun eigen leervraag aan de slag gaan. Allerlei werkvormen zorgen ervoor dat je in proces komt. 

Aanbod voor de komende tijd:

20 september 2019: workshop 'Daar sta je dan...'

...op een kruispunt. Je vraagt je af wat je wilt, met werk, met je partner, met je vrije tijd. Of wat dan ook op dit moment in je leven aan de orde is voor jou. Verplichtingen en verlangens, moeten en willen – het is druk in je hoofd en tijd om er lang bij stil te staan heb je ook niet.

Sta je op zo’n punt en voel je dat het nodig is om daar ruimte voor te maken? Gun jezelf deze offline dag. Geen afleiding van appjes, facebook of goedbedoelde adviezen van anderen. Door middel van diverse schrijfoefeningen en buiten zijn in de natuur maak je contact met jezelf. Vanuit die rust kun je antwoorden vinden op vragen die bij jou leven. Daarna kun je makkelijker een volgende stap zetten.

wanneer

vrijdag 20 september 2019 10.00 tot circa 17.00 uur

kosten

150 euro, de dag is geheel verzorgd, inclusief thee, koffie, koekjes en lunch

locatie
aan de voet van de Haagse duinen. Een groot deel van de dag brengen we buiten door, in de duinen en op het strand.


1 november 2019 t/m 3 juli 2010: werkplaats 'Je eigen weg'

Wat is jouw pad? Hoe herken je jouw richtingaanwijzers? Loop je als een schaap mee in de kudde of durf je jouw eigen afslag te nemen? Hoe spannend dat ook kan zijn? Wat draag je met je mee aan ballast? Waar wil je naartoe? Hoe ga je om met onverwachte bochten of tegenwind? En hoe zorg je onderweg goed voor jezelf? 

Het kan heel lastig zijn om je eigen weg te vinden in de veelheid aan prikkels om je heen. Verwachtingen van anderen, de maatschappij en niet in de laatste plaats van jezelf, kunnen je behoorlijk van je pad brengen. En uit angst verkeerde keuzes te maken ligt verdwalen op de loer. Hoe vind je dan de weg terug naar jezelf, naar huis?

Met deze vragen ga je in de werkplaats ‘je eigen weg’ aan de slag. Je bepaalt je vertrek- en eindpunt. En je gaat op reis. Je gaat onderzoeken, experimenteren, (soms een beetje) graven, opruimen, huppelen, beklimmen en plukken. Waardoor je steeds meer jezelf en je eigen pad gaat ontdekken. En leert je eigen waarheid en hart te volgen.

werkwijze

Een werkplaats, de naam zegt het al, is een plek waarin jij kunt onderzoeken wat je te onderzoeken hebt. Daar krijg je allerlei tools en mogelijkheden voor. We werken met visualisaties, lichaamswerk, creatieve oefeningen, opstellingen, schrijven, de natuur als spiegel, uitleg/klas, delen, spel, stilte. 
Het ontdekken van je eigen weg kun je heel mooi in een groep doen. Omdat ieder z’n eigen rugzak heeft, met eigen gereedschap en ervaringen. Daar kun je van leren. Bovendien kun je in de veilige setting van een vaste groep oefenen met op je eigen benen blijven staan, te midden van de anderen. Net als in de buitenwereld. De groep is de bedding, maar je gaat je eigen reis. Af en toe sta je stil, groet je elkaar en wissel je wat uit, en vervolgens ga je weer verder. Jij hebt je eigen werk te doen, je eigen kompas te volgen. Je werkt in deze periode ook met een eigen leervraag. 

Ongeveer eens in de maand komen we een dag bij elkaar en ga je aan de slag. In mijn praktijk en soms ook buiten. Je krijgt elke keer opdrachten mee, zodat je ook tussen de bijeenkomsten door in beweging blijft. Ook heb je contact met een metgezel, die je ondersteunt op je pad. 

Durf jij echt een reiziger te zijn? Ook al heb je nog geen idee waar je naar op weg bent? Dan is deze werkplaats wellicht iets voor jou. 

data 2019/2020

1 november
13 december
17 januari
14 februari
13 maart
10 april
3 juli

tijd

10.00 tot 17.00 uur

kosten

€ 790, bij inschrijving voor 15 september: € 750
Mocht je graag mee willen doen, maar zijn de kosten een probleem? Neem contact met me op, dan kunnen we het bespreken.

Therapievormen

 • ACT therapie
 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EMDR-therapie
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psychodrama
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Systeemtherapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

Ik neem graag de tijd voor je. Een sessie duurt bij mij daarom 60 tot 75 minuten.
Als je eerst met mij wilt kennismaken, kunnen we een telefonische kennismaking (of per Skype) doen van  15 minuten. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. 

De kosten zijn 115 euro per sessie, voor ZZP/zakelijke coaching is dit exclusief BTW.
Studenten of mensen met een laag inkomen betalen een lager tarief. Neem gerust contact met me op als je hier meer over wilt weten. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sessies (deels) uit de aanvullende verzekering. 

Het tarief voor bedrijven is 135 euro per sessie, excl. BTW.

Afspraken die 48 uur van te voren worden afgezegd, worden niet in rekening gebracht.

Ligging


Reviews Therapie Den Haag

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Den Haag - Heidi Vijverberg

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me meteen op m’n gemak

“Ik voelde me meteen bij Heidi op m’n gemak. Ze heeft een heerlijke, lichte, ruime werkplaats waar van alles mogelijk is.

Ik heb zoveel geleerd over hoe ik in elkaar zit. Lessen die ik nooit ga vergeten, en een bewustzijn dat ik de rest van mijn leven met me mee ga dragen.

Heidi doet haar werk met zoveel liefde en betrokkenheid, dat heeft mij en ons heel erg geraakt.”

| Den Haag | 1 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heidi werkt professioneel, is warm en toegankelijk

“Ik liep enorm aan tegen mijn perfectionisme en onzekerheid. De inzichten die ik heb opgedaan tijdens mijn sessies met Heidi hebben mij geholpen patronen te doorbreken en meer kracht in mezelf te ervaren.

Heidi werkt professioneel, is warm en toegankelijk en kan veel verschillende manieren van werken inzetten om tot de kern te komen.”

| Amsterdam | 2 sep 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een veilige sfeer

“De coaching van Heidi heeft een krachtige impact op mij gehad, zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak.

Ze weet een veilige sfeer te creëren, waardoor persoonlijke en kwetsbare conversaties mogelijk zijn.

Haar vragen zijn straight en liefdevol tegelijk en hebben me vele nieuwe inzichten en doorbraken opgeleverd!”

| Den Haag | 9 jul 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verlost van de angst. Wat een bevrijding.

“Via mond op mond reclame kwam ik in contact met Heidi. Het is altijd afwachten of er een klik is, maar die was er voor mij vanaf de eerste sessie.

Ik merkte dat Heidi oprechte aandacht had voor mijn verhaal. Zij legt de vinger op de zere plek en geeft je inzichten die je misschien had kunnen weten, maar de manier waarop zij ze mij heeft laten zien is echt een eye-opener.

Zij heeft ook goed inzicht welk soort therapie op welk moment kan worden toegepast. Na een aantal sessies heb ik een EMDR-sessie gekregen en dat was gelijk de laatste sessie.

Ik ben verlost van de angst die ik bijna mijn hele leven heb meegedragen. Wat een bevrijding!

Heidi, fijn dat ik je niet meer nodig heb, maar jammer dat ik je daarom ook niet meer zal spreken! Ook bedankt dat je hebt gezegd dat ik altijd welkom ben als er weer een reden voor is!!”

| Den Haag | 20 jun 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTips van Heidi Vijverberg:


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten