Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jacqueline | Integratief therapeut

Integratief-therapeut--Hollandsche Rading
Therapie De Bilt - Hilversum
Vuursche Dreef 75
3739 KS Hollandsche Rading

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie De Bilt - Hilversum


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

We lopen allemaal wel eens tegen problemen aan. Meestal lukt het ons om deze zelf op te lossen. Maar soms is professionele hulp nodig. Door bij onszelf stil te staan kunnen we dan vaak weer een stap vooruit zetten en de regie in ons leven herpakken.

 

Het is dan fijn als er iemand, waarbij je je prettig voelt, met je op loopt en je wijst op de mogelijkheden en kracht die je zelf in je draagt. Je leert dan een situatie "anders vast te houden". Mijn praktijk is een plek waar je op een laagdrempelige en positieve manier leert stil te staan bij jezelf, je patronen en belemmeringen & kwaliteiten en kracht.

 

Eenvoudig als het kan en diepgaander als dat nodig is. Zo kun je in korte tijd je belemmeringen aanpakken en de regie in je leven weer oppakken. De therapie wordt vaak omschreven als effectief, doelmatig, inzicht gevend, veilig en gelijkwaardig.

 

Er wordt na een intakegesprek een persoonlijk behandelplan met je opgesteld, waarin aan de doelen gewerkt wordt die je jezelf hebt gesteld. De doelen worden regelmatig geevalueerd en als dat nodig is aangepast.

 

De aanpak is persoonlijk, doelmatig en in principe kortdurend, mede afhankelijk van de problematiek en je persoonlijke inzet. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking!

 

 

Over mij 

Ik ben Jacqueline. Ik werk al mijn hele werkzame leven met veel plezier met mensen. Aanvankelijk als ortopedagoge en onderwijskundige, later in de communicatie in de profit en non-profit sector.

 

Sinds 2011 ben ik na de opleiding Integratieve Psychotherapie gestart met mijn eigen praktijk aan huis en begeleid ik mensen 1op1. In mijn opleiding heb ik geleerd mensen op een respectvolle, gelijkwaardige en effectieve manier te begeleiden. 

 

Ik doe mijn werk met veel plezier. Elke keer vind ik het weer bijzonder om samen met mijn cliënten hun innerlijke wereld te verkennen, op bewust en onderbewust niveau, en op zoek te gaan naar hun persoonlijke hulpbronnen, belemmeringen, patronen en kwaliteiten. Het is mooi om te zien hoe (veer)krachtig en inventief mensen zijn en hoe zij de oplossingen vinden die het best bij hen passen.

 

Mijn praktijk ligt in Hollandsche Rading, De Bilt, centraal tussen Hilversum, Soest, Bilthoven en Utrecht.

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Jacqueline

Online therapie

Bij mijn praktijk is het mogelijk om therapie te volgen in de perssonlijke praktijk aan huis. Ook tijdens de Coronacrisis is het mogelijk om veilig persoonlijk in de praktijk therapie te volgen. Daarbij houd ik mij aan de richtlijnen van het RIVM. 

Naast persoonlijk bezoek aan de praktijk is het mogelijk om via beeldbellen therapie te krijgen. Dit kan handig zijn als de afstand tot de praktijk te groot is, of als u wellicht toch niet helemaal in goede gezondheid bent, bijvoorbeeld omdat u verkouden bent en/of lichte griepverschijnselen heeft. Ook kan het zijn dat u tot een kwetsbee doelgroep behoort en de kans op besmetting geheel wilt uitsluiten. In dat geval is beeldbellen ook een veilig en goed alternatief voor persoonlijk contact. 

Voor het beeldbellen hoeft u geen ingewikkelde apperatuur te hebben. Dit kan gewoon via uw telefoon of computer. Als u contact met mij opneemt, overleggen we samen even wat voor u de makkelijkste manier van beeldbellen is.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Orthopedogogiek en Onderwijskunde Universiteit Utrecht, Hypnotherapie en Integratieve Psychotherapie, dieverse bijscholingen waaronder EMDR bij BiVT


Registraties

Therapievormen

 • ACT therapie
 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Cognitieve therapie
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • EFT-therapie
 • EMDR-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Gestalttherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Jongerentherapie
 • Loopbaancoaching
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Neurofeedback
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individuele therapie € 98 per sessie

 • Relatietherapie € 150 per sessie (€ 75,- p.p.)

Ligging

Interview

Lees hieronder het interview met Jacqueline .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

In Hollandsche Rading.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Hilversum, Baarn, Soest, Bilthoven, De Bilt, Utrecht en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Er zijn verschillende gebeurtenissen heel belangrijk voor mij geweest. Een bepalende gebeurtenis is mijn stage geweest op Curaçao toen ik 24 was.

 

Ik vond het bijzonder om kennis te maken met de andere cultuur, mensen en mentaliteit. Ik leerde Nederland, waar ik tot die tijd altijd had geleefd, vanaf een afstand te bezien. Ook heb ik met veel mensen persoonlijk gesproken die een totaal ander leven leidden dan ik tot op dat moment had beleefd.

 

Het leerde me beter te relativeren en dat dingen altijd vanuit verschillende gezichtspunten bekeken kunnen worden. Dit was en is nog steeds heel waardevol voor mijn leven en ook in mijn werk.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Mijn belangstelling in mensen is er altijd geweest. Ik kon als orthopedagoge met 21 ouders gaan begeleiden, maar vond dat ik er nog te weinig levenservaring voor had.

 

Toen ik bij de Vereniging voor Autisme werkte, kwam ik in aanraking met mensen met mensen met autisme en hun familie. Ik bewonderde hoe ze met belemmeringen omgingen en hun doorzettingsvermogen.

 

De wens om weer een op een met mensen te gaan werken ontstond. Ik besloot me te verdiepen in het werken met volwassenen en begon in 2009 een studie. Een van de beste keuzes uit mijn leven.

 

Want zowel het vakgebied als het werken met mensen geven me dagelijks bijzonder veel voldoening. Niks mooiers als iemand de praktijk verlaat en zegt: Wat ik hier heb geleerd, zou ik nooit willen missen.

 

Ik sta in mijn kracht en ben een blijer mens. Hier kan ik de rest van mijn leven mee verder!4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Dat staat hierboven eigenlijk al beschreven. Niks is mooiers dan mensen te helpen om hun gereedschapskist te openen en al hun kwaliteiten en mogelijkheden zo optimaal mogelijk in te zetten.....5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Iedere ervaring is bijzonder. En iedere dag met werk ook. Er zijn tal van herinneringen aan cliënten en mooie gesprekken en ontroerende momenten.

 

De gesprekken met een man uit het buitenland gericht op zingeving en rouwverwerking toen beide dochters bijna tegelijk kanker bleken te hebben. De wandelingen en gesprekken met een autistische jongen met angst en paniek aanvallen.

 

Een melding van een suïcidale cliënt bij de praktijk die ooit eerder onder behandeling was geweest, die binnen een aantal weken weer helemaal opknapte en in haar kracht kwam te staan.

 

Wat met het meest intrigeert is de veerkracht van mensen. Ook na hele diepe dalen, of wellicht juist wel daardoor kunnen mensen ontdekken wat echt belangrijk voor hun is en daar hun leven naar inrichten...
leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Ik heb net de man van mijn leven ontmoet.... ;-). En ga zo heerlijk voor hem koken!2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Als een blij en gelukkig mens. Verbonden met de mensen om mij heen. En zeker nog als therapeute. Dato hoop ik tot op hoge leeftijd te kunnen blijven doen!3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn grote passie is roeien en watersport. Maar daarnaast houd ik enorm van de natuur, dieren, wandelen, reizen, fotografie en zing en dans ik graag.4. Waar word jij blij van?

Van mensen! Van de natuur! Van dieren!5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik heb twee prachtige dochters en sinds kort een lieve vriend.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Jazeker! En dat heeft me heel veel gebracht! Ik ben natuurlijk niet een foutloos mens geworden, maar ik begrijp mezelf en anderen een stuk beter. Alles wat we doen heeft een goede reden. Ik neem het leven zoals het is en kan er ondanks tegenslagen, intens van genieten.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Ik was graag arts geworden. Maar als ik nu nog een studie zou mogen kiezen zou ik ook graag in Wageningen gaan studeren. Een mooie studie gericht op de aarde en het milieu lijkt me zeer zinvol en boeiend!
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Michelle Obama, Nelson Mandela, ach de wereld is vol inspirerende mensen....2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Persoonlijk houd ik, naast vakliteratuur, erg van de boeken van Yalom en Paulo Coelho...3. Jouw favoriete film en waarom?

As it was in heaven….
Ontroerende film over hoe mensen met elkaar hun weg vinden.....ondanks alle dogma's oordelen en beperkingen.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

We kunnen de wind niet bepalen, maar wel de stand van de zeilen....5. Wat is jouw missie?

Heel eenvoudig: omarm het leven en pak het vast. Neem het zoals het komt.6. Wat is jouw superkracht?

Enthousiasme en verbinding7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Geluk zit hem in kleine dingen. Kijk om je heen. Het zit overal verstopt. Wees een oen: open, eerlijk en nieuwsgierig!
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten