Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Lara Briozzo | Integratieve Therapie & Relatietherapie

Integratieve-Therapie-&-Relatietherapie-Bilthoven
Prof. Bronkhorstlaan 10 - Gebouw 60
3723 MB Bilthoven
lara@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Bilthoven

Oud-cliënten, die terugkijken op een therapietraject met mij, geven aan dat ze zich sterker, beter geaard en vooral zichzelf weer voelen. Daarnaast waarderen cliënten mijn directheid, omdat ze daarmee sneller tot de kern van het probleem komen. Ook geven ze aan dat ze tijdens het traject een volkomen veilige en beoordelingsvrije omgeving hebben ervaren.

 

Om tot de kern van jouw probleem te komen en je huidige onaangename situatie te boven te komen of om jouw relatie te helen, vraag ik je om open te staan voor het leren van nieuwe dingen over jezelf. Ook moet je vanuit een ander perspectief naar jouw persoonlijke situatie kunnen kijken. In mijn aanpak ga ik uit van de oplossing die jij wilt creëren en richt ik me minder op de situatie die je wilt achterlaten.

 

Integratieve psychotherapie

 

Kenmerkend voor de integratieve benadering is een holistische kijk op de mens waarbij alle dimensies belangrijk zijn. Het gaat dus niet alleen om je lichaam, maar ook om je emoties, je gedrag en alle andere dimensies in jezelf.

 

Door naar de mens als geheel te kijken, kun je beter begrijpen wat er in essentie aan de hand is in jouw huidige privé- of werksituatie. Vanuit deze invalshoek kunnen we dan ook een duidelijke aanpak kiezen om de obstakels op jouw pad aan te pakken en op te lossen.

 

Conflicten

 

Je hebt vaker met een innerlijk conflict te maken dan je misschien beseft. Je moet bijvoorbeeld kiezen tussen twee mogelijke beslissingen, tussen twee gevoelens of tussen twee situaties. In mijn ervaring als coach en therapeut is het naar buiten brengen en omgaan met de innerlijke conflicten in jou een krachtige bron voor creatieve oplossingen. Het geeft je duidelijkheid over hoe het echt zit én helderheid over wat je moet doen.

Ook de conflicten die ontstaan met andere mensen hebben vaak een verband met een innerlijk conflict. Wanneer jouw innerlijke conflict is opgelost, verandert ook jouw relatie met de persoon waarmee je een conflict hebt.

 

Relatietherapie

 

Love is the pinnacle of evolution, the most compelling mechanism of the human species. (Sue Johnson)

In hoeverre is aan jouw behoefte aan een veilige en emotionele verbintenis in je relatie voldaan?

Misschien is er in de loop der tijd iets veranderd en vraag je jezelf nu af: 'wat nu?'

Wanneer de veilige, emotionele band tussen jou en je partner is verzwakt, dan zal jullie communicatie stroever gaan verlopen en kan er makkelijk een conflict ontstaan.

Wat als jouw gevoel van pijn en ontevredenheid in je relatie meer gebaseerd is op aannames dan de waarheid?

Zou je niet willen begrijpen wat er steeds misgaat als de gesprekken tussen jullie twee in een onaangename discussie terechtkomen?

Je veilig en emotioneel gehecht voelen is een onmiskenbare menselijke behoefte. Ondanks je oprechte inspanningen bestaat er altijd een kans dat dit tijdens jouw relatie beschadigd raakt.

Dit is een vreselijk gevoel. Het is net alsof je alleen bent en niet begrepen wordt in een relatie die vroeger juist zo fijn was. Het goede nieuws is dat er veel gedaan kan worden om de band te herstellen. Bovendien zal een vernieuwde klik tussen jullie leiden tot een sterker en intiemer gevoel dan ooit.

Ontdek nu hoe je jouw relatie kunt beïnvloeden en je open kunt stellen voor jouw behoeften. Door dit te doen, zal jouw perspectief op je relatie veranderen.

Er is waarschijnlijk veel wat je nog niet weet over het innerlijke wezen van de ander. Hoe jij bijvoorbeeld jouw partner beïnvloedt en zijn of haar diepere redenen voor bepaalde reacties. Dit alles is een belangrijke, delicate en kwetsbare waarheid die ontdekt en genezen moet worden.

 

 

EMDR trauma

 

Soms laten bepaalde ervaringen een litteken bij ons achter.

Je merkt misschien dat je jezelf in bepaalde situaties of plaatsen angstig voelt of weg wilt. Misschien beperken bepaalde opvattingen die jij gaandeweg hebt ontwikkeld jouw leven, bijvoorbeeld over wie je bent en waartoe je in staat bent. Vaak heeft dit te maken met trauma. De waarheid is dat trauma vaak onderschat wordt. Het hoeft zeker geen oorlog-gerelateerde ervaring te zijn om een trauma in je te veroorzaken. Als je je sterk beïnvloed voelt door een bepaalde herinnering, dan kun je traumatherapie gebruiken om de manier waarop je naar die herinnering kijkt en hoe je erover denkt te veranderen.

Ik gebruik EMDR om dit te doen en ik zie keer op keer hoe een zware deken van oude gedachtes en gevoelens rondom die nare ervaring opgetild wordt van de ziel van de cliënt.
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Lara

Online therapie

We kunnen online ontmoeten voor sessies. Ik gebruik zoom.us al jaren met succes.
De ervaring leert dat er ook online een zeer effectieve verbinding tot stand kan worden gebracht tussen therapeut en cliënt.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam waar ik een vierjarige opleiding in Integratieve Psychotherapie heb afgerond (2014-2018).
Bij het Centrum voor Healing en Meditatie in Hilversum heb ik me meer op de spirituele kant gericht voor 8 jaar door deel te nemen aan een persoonlijk ontwikkelingsgroep (2012-2020).
Voor drie jaar heb ik bij de University of Wales Lampeter  antropologie gestudeerd: ik koester nog steeds het begrip van diversiteit (2002-2008).
Heel lang heb ik met Voice Dialogue gewerkt en dat heb ik geleerd door twee trainingen te volgen, een in Nederland bij het Institute for Transformational Psychology in Bergen (2006) en daarvoor in Italië bij Inner Team in Bologna (1993-1996).
Ik volg regelmatig bijscholing en werk actief aan mijn eigen persoonlijk ontwikkeling.

AGB 90106164 A
GB praktijk 90065390 

VIT lidmaatschapnummer 608.18.A 
RBCZ licentienummer 190262RRegistraties

Specialisaties

Specialisaties

Zelfvertrouwen: geen vertrouwen hebben in wat je kunt, moeilijk je talenten en capaciteiten te kunnen gebruiken voor je doelen en ambities.

Zingeving: een doel in het leven vinden, een richting die voldoening geeft. Het verlangen om te voelen dat je toe doet en de wereld zou je missen als je er niet meer was.

Conflicten: soms zijn het innerlijke conflicten die het gevoel geven geen beslissingen te kunnen nemen, soms zijn het moeilijke relaties met anderen, op het werk of thuis. Conflicten veroorzaken pijn en vreten veel energie.

Relatieproblemen: wanneer de liefde moeilijk wordt en jij en je partner er niet uit kunnen komen. Communicatie is moeilijk en emoties domineren.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Om te herstellen na een grote verandering in werk of privéleven: een nieuwe richting willen vinden en volgen;

Genereer de kracht om een ​​transformatie in je leven vorm te geven: leer je talenten te herkennen en te gebruiken, verbeter je zelfbeeld;

Angsten over alledaagse en veelvoorkomende situaties in uw leven onder ogen willen zien en veranderen;

Relatieproblemen: individuen en koppels komen om hun situatie te verhelpen door middel van therapie gericht op een beter begrip van de betrokken emoties en kwetsbaarheden.

Therapievormen

 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • EFT-relatietherapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Meditatie
 • Mindfulness
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Wandeltherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

€ 88 per sessie van 60 minuten 

Sessies worden gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekering onder de 'complementaire zorg' als je een aanvullende verzekering heeft. Informeer bij je verzekering om erachter te komen wat mogelijk is met je verzekeringspolis.

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Bilthoven

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Bilthoven - Lara Briozzo

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


She was attentive, insightful and skilled at listening

‘She was attentive, insightful and skilled at listening’.

| Bilthoven | 3 mrt 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten