Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Marjolein Koeman | Psycholoog en ACT therapeut

Psycholoog-en-ACT-therapeut-Amsterdam
Elzenhagensingel 483
1022 LA Amsterdam
marjolein-koeman@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Amsterdam-Noord

Ik geef Acceptence Commitment Therapy (ACT) voor volwassenen met uiteenlopende problemen. Daarbij richt ik me vooral op mensen met een sociale Angst en/of een laag zelfbeeld. Sociale angst kan flink belemmerend zijn. Sociaal angstige mensen kunnen erg eenzaam zijn. Daarnaast schamen ze zich vaak erg voor hun angst, waardoor er nog meer neiging is om anderen te vermijden. Sociale angst kan diverse oorzaken hebben. Vaak hebben mensen een laag zelfbeeld, waardoor ze in het contact met anderen het idee hebben niet interessant of slim genoeg te zijn. Door de onzekerheid laten deze mensen weinig van zichzelf zien, waardoor anderen mogelijk ook minder interesse in ze tonen. Daarin zien mensen de bevestiging dat ze niet interessant of leuk genoeg zijn. 

Mijn behandelingen bestaan voornamelijk uit Acceptance Commitment Therapy (ACT). Deze therapievorm geeft inzicht in de eigen gedachten en overtuigingen. Je leert anders kijken naar je eigen gedachten en de emoties die daardoor opgeroepen worden, zodat je er meer afstand van kunt nemen. In de therapie gaan we kijken naar wat je graag zou willen als er geen beperkingen (zoals angst) zouden zijn. Daarnaast zullen we er langzaam naartoe werken om dingen uit te proberen die spannend voelen maar die je eigenlijk graag zou willen.

Het gaat er in de sessies vooral zelf ervaren, door middel van oefeningen. Ook zal ik je oefeningen meegeven om thuis zelf aan te werken. Dit gaat allemaal in jouw eigen tempo, zonder dat je je daarbij onder druk gezet voelt. De meeste cliënten ervaren de oefeningen als leuk en grappig en vooral leerzaam.  De uitkomst van de behandeling is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Misschien kom je er wel achter dat je minder behoefte hebt aan contacten, maar dat je denkt dat het zo hoort. 

Zoals in de oosterse filosofie al eeuwenlang bekend is, komt het het ware gevoel van geluk en tevredenheid uit jezelf. In de sessies onderzoeken we wat voor jou belangrijk is. Als je weet wat gelukkig maakt kun je je eigen weg volgen. Je zult merken dat dit veel rust en bevrediging geeft. Je komt dichter bij jezelf, waardoor je positiever in het leven komt te staan en minder bevestiging zoekt bij anderen. Dit heeft als bijwerking dat je creatiever met problemen omgaat beter met tegenslag om kunt gaan.

Naast diverse coachingstechnieken beheers ik inzichtgevende gesprekstechnieken waarmee ik je help om antwoorden in jezelf te vinden. Ik ben respectvol en zorg ervoor dat je je op je gemak voelt. Ik heb in het verleden zelf last gehad van sociale angst dus ik weet hoe moeilijk het is om daar hulp voor te zoeken.

Emotionele klachten hebben vaak hun weerslag op het lichaam. Zo hebben veel mensen een lichamelijke 'zwakke plek' die opspeelt bij stress. Door aansluitend of voorafgaand aan het gesprek een massage bij onze masseur te plannen wordt spanning ook lichamelijk ook aangepakt. Deze aanpak is dubbel zo effectief.

 De gesprekken kunnen (deels) vergoed worden uit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Marjolein

Online therapie

De online therapie die ik aanbied bestaat uit videobel gesprekken, via Skype, Zoom of Google Meet.


Mededeling inzake corona-pandemie

We zijn erg voorzichtig wat betreft Corona. Bij binnenkomst kun je je handen desinfecteren. Mijn spreekkamer is groot genoeg om voldoende ruimte te houden en er is voldoende ventilatie. Het is mogelijk om buiten af te spreken en de sessie tijdens een wandeling te doen.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Ik ben Levenslooppsycholoog (MSc) en heb een certificaat in Acceptance Commitment Therapy (ACT). Ik heb ervaring in de telefonisch counseling van mensen met een verslaving, waarbij ik veel gebruik heb gemaakt van Motiverende Gespreksvoering. Daarnaast heb ik twee jaar als vrijwilliger in de crisislijn van 113 gewerkt, waar ik veel met oplossingsgerichte technieken heb leren werken. Momenteel ben ik bezig met de cursus Cognitieve Gedragstherapie bij de Rino-groep. 

Mijn AGB code is: 9010 8477
De AGB code van mijn bedrijf: 94065575
Aangesloten bij CAT vergoedbaar: CM3440-26-02-2020 (lvl-3)Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn specialisatie is sociale angst. Mede vanwege mijn ervaring met het thema, ondersteund door een wetenschappelijle kennis. ACT is bij uitstek geschikt om aan sociale angst, verlegenheid of onzekerheid in sociaal contact aan te pakken. In deze therapie leer je op een luchtige manier afstand nemen van je angst. We gaan in de sessies oefenen, zodat je zelf in je eigen tempo kunt gaan ervaren wat er gebeurt in interacties met anderen. 
Meestal zijn er rond de 8 sessies nodig vor he thele traject, afhankelijk van hoe betrokken iemand is en hoeveel iemand zelf oefent. Na het traject is er vaak een groot verschil merkbaar en zul je veel ruimte en positiviteit ervaren.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

1. Sociale angst
2. stress/burnout
3. Problemen in contact met ouders/kinderen
4. Niet lekker in je vel zitten/iets missen
5. problemen in contact met anderen

Tarieven

Intakegesprek: Kostenloos. Om kennis te maken en om aan te voelen of we (allebei) een samenwerking zien zitten.

Daarna € 85 per sessie (60 min).
Vergoeding uit de aanvullende verzekering is vaak mogelijk.

Combinatie van een gesprek en een massage € 125

Openingstijden

Maandag 10.00 - 19.00u
Dinsdag 10.00 - 19.00u
Woensdag 10.00 - 19.00u
Donderdag 10.00 - 19.00u
Vrijdag 10.00 - 19.00u
Zaterdag 10.00 - 19.00u
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten