Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Tamme Wierenga | Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte-psychotherapie-Almere
Bontekraailaan 24
1343 AJ Almere
tamme-wierenga@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Almere

Ons lichaam vertelt ons via emoties hoe het met ons is. Als we het voelen uitschakelen met ons denken dringt die boodschap echter niet meer tot ons door. En opeens hebben we een burn-out, voelen we ons eenzaam of ervaren we het leven als zinloos.

Ik wil je graag faciliteren in het revitaliseren en het herontdekken van je eigenwijze levenspad.

Ik ben ervaringsdeskundige en professional, en reik je in mijn praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie oefeningen en handvatten aan zodat jij jouw essentie terug kunt vinden.

 

 

Heb je last van burn-out, piekeren of angst ?

Heb je een burn-out ? Of zorgen over werk, relaties, gezondheid ? Als je lichaam gestrest is, ervaar je de wereld ook op die manier. Indien je hoofd vol oordelen zit en je bent boos op anderen, dan vinden zij jou ook niet zo aardig. Kun je goed praten over je problemen, weet je precies hoe het zit, maar kom je toch niet tot een oplossing ?

 

 

Of heb je misschien zingevingsvraagstukken ?

Heb je je leven dichtgemetseld zodat alles precies past ? Denkt je omgeving dat je het goed voor elkaar hebt ? Is vrijheid je hoogste goed ? Weet je wat je moet doen om blij te worden maar ervaar je geen tijd en ruimte voor verandering ? Heb je alles op het gebied van persoonlijke ontwikkeling al gedaan ? Knaagt er iets bij jou van binnen, denk je wel 's: 'Is dit alles ?' of 'Het is er niet voor mij !'

 

 

Heb je moeite met de balans tussen liefde voor jezelf en voor de ander ?

Velen van ons hebben geleerd dat je voor anderen moet zorgen. En dat er vervolgens dan ook wel van jou gehouden zal worden. Dat is mooi, maar soms hebben we iets teveel begrip voor onze ouders of leidinggevenden voor de dingen die ze ons hebben aangedaan. Of we hebben nog steeds de illusie dat we van hen de tot nu toe nooit gekregen liefde ooit zullen gaan krijgen. Als volwassene zal je echter allereerst zelf die liefde moeten geven aan dat kleine jongetje of meisje wat diep in jou nog steeds om aandacht vraagt.

 

 

Lichaamsgerichte psychotherapie

Deze therapie kan een oplossing zijn voor je problemen. Het gaat een laag dieper dan het praten en begrijpen, dan het coachen. In een veilige en liefdevolle omgeving. Het is een snelle manier om door te dringen tot je onbewuste overtuigingen. Daar ligt de sleutel voor het verkrijgen van een vitaler leven.

 

 

Dialoog

Ook hebben we een dialoog over het psychologische aspect van je hulpvraag. Naast het voelen en gewaarzijn blijft het voor de meesten van ons namelijk ook belangrijk om echt te begrijpen wat er gaande is.

 

 

Wat ga je leren ?

Je gaat leren je lichaamssignalen te herkennen waardoor je bewuster wordt van jezelf en je reacties op bepaalde situaties. En je inzichten zullen leiden tot acceptatie van je angst, verdriet of woede. Zodat je ook anders kunt reageren naar de Ander, en beter je grenzen aan kunt geven. Groeien en bloeien: Vitaliteit is je geboorterecht, een burn-out hoort daar niet bij ...

 

Mijn praktijk is gevestigd op:

  • Bonte Kraailaan 24
  • 1343 AJ Almere Hout

Dit is met de auto (en de fiets) goed bereikbaar. Parkeren is gratis.

 

Ik heb ook een vestiging in Amsterdam Oost:

  • Hofmeyrstraat 28 hs
  • 1091 NA Amsterdam Oost

Vlakbij NS station Amstel en metrostation Wibautstraat. Parkeren kost 4,50 euro per uur.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Mijn existentiële klap

Op vrijdagavond 27 April 2012 reed ik van Schiphol naar huis. Ik was sinds maandagochtendvroeg op pad en was moe. Ik dacht aan mijn baan die op de tocht stond, mijn geld dat op de aandelenmarkt was verdampt en mijn zere knie die mij het roeien onmogelijk maakte. Thuis aangekomen trof ik mijn vriendin huilend op de bank aan. Ze had een voor mij verpletterende boodschap: Ik ga bij je weg !

 

Aumm was het begin van mijn transformatie

De afschaffing van de zwaartekracht zou me minder verbaasd hebben. Verbijsterd zakte ik op de bank in elkaar om de volgende ochtend te ontdekken dat ze echt verdwenen was. Ik begreep er niets van en kocht en las een stapel boeken. Een vriendin wenkte mij naar een ander perspectief: mijn gevoelsleven. Ik schreef mij in voor een weekend Lichaamsgerichte Psychotherapie bij Aumm. Daarna wist ik dat dat goed voor me was.

 

 

Ik heb het diploma van de Lichaamsgerichte Psychotherapie Aumm opleiding

Vervolgens ben ik de vierjarige beroepsopleiding in lichaamsgerichte psychotherapie bij Aumm gaan doen. Ik heb het begrip onvoorwaardelijke liefde leren ervaren, voor mijzelf en voor de Ander. Dat is de kern van de therapie.

Ons lichaam is de spreekbuis van onze gevoelens. En ik weet hoe bevrijdend het kan zijn als de pijn verdwijnt bij acceptatie ervan - zonder te oordelen of te rechtvaardigen - en te ontdekken hoe onbewuste drijfveren onszelf in de weg kunnen zitten.

Daarom besloot ik als therapeut te gaan werken om cliënten te faciliteren in hun zoektocht. Het zien hoe ze bloeien en groeien door 'simpelweg' hun gevoelens serieus te nemen geeft me veel energie.

Ik ben dus ervaringsdeskundige en professional, want inmiddels afgestudeerd en zelfstandig gevestigd.  Ik ben geregistreerd bij de beroepsvereniging SBLP.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Uitgangspunten van lichaamsgerichte psychotherapie

Onze gevoelens bevatten informatie over onze – dikwijls onbewuste - behoefte, die ons handelen stuurt op een vaak automatische maar soms ongewenste manier. Dan wordt het een neurose genoemd, veroorzaakt door onverwerkte angsten die soms nog stammen uit onze kinderjaren.

Door onze gevoelens te omarmen - en dus niet hard te gaan werken, televisie te gaan kijken of excessief te gaan sporten – kunnen we ontdekken wat er zich achter onze beschermmuur afspeelt. En door gewaarwording kunnen we dan deze Angsten integreren met Liefdevolle ervaringen. Hierdoor kunnen we de verbinding met onszelf herstellen, en daardoor ook die met de Ander.

 

Methodieken lichaamsgerichte psychotherapie

Het ons toestaan te voelen is soms best lastig, en daarom zijn er lichaamsgerichte methodieken ontwikkeld die dat vergemakkelijken: opstellingen, ademsessies, tekenen, etc. Gevoelens zijn zintuiglijk waarneembaar in ons lichaam - we noemen dat emoties - maar worden door het denken soms voor onszelf onzichtbaar. Door het herontdekken van onze emoties wordt ons lichaam de poort naar ons gevoelsleven.

Om ook ons denken te kunnen betrekken in de zoektocht naar ons angstvrije natuurlijke zelf zijn er metaforen bedacht – zoals het Innerlijk-kind, de Zuivere-volwassene en de Getuige. We zijn nu natuurlijk niet meer dat weerloze vierjarige jongetje of meisje. Toch voelen we ons soms wel zo. En dan is het prettig - noodzakelijk - dat de volwassene in ons daar goed voor zorgt.

Voor het gewaarzijn maken we gebruik van diverse – vaak actieve – meditaties. Dan proberen we niet 'denkend bewust' te zijn, maar 'accepterend gewaar' te zijn.


Doel van deze therapie

Lichaamsgerichte psychotherapie wil mensen faciliteren autonoom in hun kracht te komen, en te genieten van hun voortreffelijkheden.

Door het toelaten van je gevoelens, krijg je meer inzicht in je automatische reacties.

Indien je bewust wordt van je patronen van Angstige en Liefdevolle opwellingen in bepaalde situaties, heb je - na veel mediteren - een keuze, i.p.v. een automatische reactie. Je bent dan autonomer en ervaart meer vrijheid. Je groeit en bloeit.

Tarieven

Persoonlijke sessies van 1 tot 1,5 uur in Amsterdam Oost of Almere Hout:
Per sessie
-  minimum inkomen: 45 euro
-  modaal inkomen: 65 euro
-  2x modaal of via werkgever: 85 euro


Kennismakingsgesprek (intakegesprek): gratis

Openingstijden

Maandag Overdag en avond
Dinsdag Overdag en avond
Woensdag Overdag
Donderdag Overdag en avond
Vrijdag Overdag en avond
Zaterdag Middag
Zondag -

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten