Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ineke Klaucke | Psychosociaal Therapeut/ Coach

Psychosociaal-Therapeut--Coach-Almere
Rentmeesterstraat 46D
1315 JS Almere
therapie-almere@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Almere

Ik ben Ineke Klaucke en ik bied psychosociale therapie aan volwassenen vanuit mijn praktijk in Almere en online. Naast individuele therapie biedt ik de SCHIP-aanpak voor (vecht)scheidingen en relatieproblemen.

 

Iedereen ervaart wel eens stress, spanningen thuis of op het werk, angsten of onzekerheden. Ik help je om aandacht te geven aan je emoties en gevoelens. Als je hier naar kunt kijken zul je beter weten wat jij nodig hebt. 

 

In de SCHIP-aanpak gaan we niet uit van ‘los moeten laten’, maar van ‘opnieuw verbinden’. In ongeveer 12 gesprekken gaan we samen met jullie de volgende 5 fasen doorlopen: Samenkomen, Conflicthantering, Helpend Horen, Integratie en Partnerschap (SCHIP).

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Op korte termijn een afspraak

In onze praktijk in Almere-Stad is iedereen welkom die op enig moment vastloopt in zijn of haar leven. We hebben geen wachtlijst en zorgen ervoor dat we op korte termijn een afspraak kunnen inplannen. 

 

Een online intake is al mogelijk binnen 48 uur. Tijdens een eerste gesprek zullen we samen verkennen waar jouw hulpvraag ligt en zal ik inzicht geven in wat ik voor jou denk te kunnen betekenen.

 

 

Samen zullen we jouw doelen bespreken en deze doelen zal ik verwerken in een behandelovereenkomst wat een lijdraad voor de therapie is. Tijdens de therapie zullen we constant afstemmen of we samen op de juiste weg zitten.

 

Ik werk vanuit de persoonsgerichte benadering. Dit betekent dat de therapie is afgestemt op jouw wensen en mogelijkheden. Je zal leren beter om te kunnen gaan met je eigen gevoelens en emoties. 

 

Ervaringen uit het verleden kunnen een grote invloed hebben op wie je nu bent, hoe je doet en waarom je dat doet. Negatieve ervaringen kunnen dan ook leiden tot onhandige automatische reactiepratronen in het heden. Samen zullen we deze patronen in beeld brengen.

 

Het doel is kijken naar datgene van jezelf wat je misschien niet wilt of kunt zien. Met als gevolg dat je jezelf kunt gaan accepteren.

 

Het streven zal ook niet zijn om je zonder klachten de deur uit te laten gaan, maar dat je steeds beter in staat bent om met het leven om te gaan, ook als het moeilijk is.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.

 

Ineke

 

Online therapie

Online therapie is mogelijk. We gebruiken hiervoor Skype of Zoom.


Mededeling inzake corona-pandemie

In onze praktijk nemen wij onze verantwoordelijkheid en volgen de richtlijnen van de RIVM. Er is desinfectans in de ruimte en er zijn mondkapjes.

Daarnaast kunnen we op anderhalve meter afstand zitten.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Maatschappelijk werk en dienstverlening Utrecht.
Psychosociale therapie aan de Sociale Academie Utrecht.
SCHIP-aanpak aan de Sociale Academie Utrecht.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik werk uitsluitend met volwassenen. Psychosociale therapie is geschikt voor iedereen die vastloopt op verschillende levensgebieden en/of zich wilt ontwikkelen op persoonlijk vlak.
Daarnaast heb ik jarenlange ervaring met LVB en ASS. Het is mogelijk om de therapie daarop aan te passen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 
De SCHIP-aanpak is geschikt voor (ex) partners die in een (vecht)scheiding zitten of relatieproblemen hebben.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Onzekerheid
Vraag je jezelf wel eens af of je een goede keuze hebt gemaakt qua studie of werk? Of voel je je onzeker over een relatie die je hebt met je partner, je moeder of een vriend(in)?

Een gevoel van onzekerheid kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door angst. Ervaringen uit het verleden kunnen ook een grote rol spelen bij het gevoel van onzekerheid. Je kunt je angstig voelen in sommige situaties of misschien heb je weinig zelfvertrouwen. Iedereen voelt zich wel eens onzeker, maar wanneer onzekerheid de overhand neemt kan het vervelend worden.

We bespreken je ervaringen en komen tot nieuwe betekenisgeving. Als je kunt gaan voelen wat je emoties en beleving je vertellen, leer je jezelf beter kennen. Door jezelf te accepteren zoals je bent, voel je meer persoonlijke vrijheid!Stress

Slaap je slecht, voel je spanning in je lichaam of heb je de laatste tijd een wat korter lontje? Soms wordt er op je werk of thuis te veel van je gevraagd en ervaar je een opgejaagd gevoel. Het kan ook zijn dat je jezelf te veel druk oplegt. Misschien heb je het idee dat je er alleen voor staat en ervaar je weinig steun vanuit je omgeving.

Stress is ongezond als het gevoel constant aanwezig is. In plaats van gezonde spanning vormt deze stress een probleem. Het lukt niet meer om te ontspannen. Je ervaart verschillende vervelende (lichamelijke) klachten.

Steeds meer wetenschappelijke studies tonen de negatieve effecten van (langdurige) stress aan. Daarom is het goed deze stress te bestrijden en te onderzoeken of het mogelijk is voor jou om hier minder last van te hebben.

Samen met jou kunnen we op zoek gaan naar de achterliggende oorzaken. Wat veroorzaakt deze stress? We geven aandacht aan je emoties en beleving. Dit kan lastig en spannend zijn want: wat voel je eigenlijk? Mag ik wel voelen wat ik voel?

Wij ondersteunen je om weer in contact te komen met jezelf. Als je beter in staat bent om stil te staan bij je emoties weet je ook beter wat je behoeftes zijn.Verlies en rouw

Iedereen maakt in zijn leven vroeg of laat een verlies mee.  Er wordt gezegd dat rouw de prijs is die we betalen voor hechting.

Rouwen gebeurt niet enkel om het overlijden van een dierbare maar je kunt ook rouw ervaren om een verloren baan, een miskraam of bijvoorbeeld een scheiding.

Hoe iemand hier mee omgaat verschilt per individu. Er is hierin geen goed of fout. Het zou kunnen dat je het gevoel heb dat je er alleen voor staat of omdat je je onbegrepen voelt.

Het kan dan helpend zijn om hierover te praten en in je verlies erkent te worden. 70 procent van het herstel bij rouw wordt bepaalt door de mate van steun vanuit de omgeving.

SCHIP-aanpak

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij kinderen veelal de dupe zijn en waarin professionals vaak vastlopen.

Echtscheiding genereert rouw. Deze rouw wordt meestal individueel beleefd. Niet zelden wordt voorbijgegaan aan wat beiden daadwerkelijk hebben verloren. Het aantal echtscheidingen dat uitmondt in een vechtscheiding is aanzienlijk.

Het woord vechtscheiding heeft de focus op het conflict al in zich. De onderliggende verliesaspecten van de echtscheiding komen daardoor minder in beeld.

SCHIP is het acroniem voor: Samenkomen, Conflict- en Verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partners in ouderschap.

De SCHIP-aanpak is een postrelationeel rouwtraject dat de ex-partners samen doorlopen, waarin aandacht is voor datgene dat de ex-partners hebben verloren, elkaars kwetsuren en het geschonden vertrouwen met als uiteindelijk doel de ex-partners opnieuw met elkaar te verbinden als ‘partners in ouderschap’.

Ooit zijn de ouders vol goede moed aan hun relatie begonnen. Het zou in feite ook vanzelfsprekend moeten zijn dat, bij het mislopen van de relatie, deze ook samen in alle zorgvuldigheid en respect naar elkaar toe wordt beëindigd.

Het is misschien een van de meest hardnekkigste misvattingen dat ex-partners elkaar moeten loslaten. Dit is namelijk een onmogelijke opdracht aangezien je elkaar tot in lengte van dagen op alle hoogte en dieptepunten in het leven van je kinderen en van elkaar, gaat tegenkomen. Vandaar dat de SCHIP-aanpak er met name op gericht is de ouders opnieuw met elkaar te verbinden. Een verbinding die recht doet aan de nieuw ontstane situatie.

Het spreekt voor zich dat dit geen eenvoudige opdracht is. Het betekent hard werken en bovenal dat beiden gemotiveerd zijn om dit te bereiken. Maar als dit lukt worden de kinderen gevrijwaard van de keuze tussen papa of mama. Dit zou je toch ieder kind van gescheiden ouders gunnen.

De SCHIP-behandelaar kan hierbij behulpzaam zijn.
Verder veel voorkomende klachten:
slecht slapen | hoofdpijn | prikkelbaar | kort lontje | onrust | geen energie | relatieproblemen
problemen op het werk | angsten | burn-out | gespannen | piekeren

Tarieven

De kosten voor een individueel consult bedragen 89 euro (60 minuten) vrijgesteld van BTW.
Gedeeltelijke vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering.
SCHIP-aanpak kost 75 euro per huishouden. Bij een nog gezamenlijk huishouden geldt een tarief van 150 euro.
De duur van een SCHIP-aanpak sessie is gemiddeld 90 minuten. 
Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Bij geen of een te late afmelding, brengen wij het volledige consult in rekening.

Openingstijden

Maandag 9.00-17.00
Dinsdag 9.00-17.00
Woensdag 9.00-17.00
Donderdag 9.00-17.00
Vrijdag 9.00-12.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten