Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Bernadette Kwaks | Therapeut, counselor

Therapeut,-counselor-Helmond
Wethouder den Oudenstraat 4
5706ST Helmond


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Helmond


---
Op dit moment heb ik een clientenstop
Wil je snel een afspraak, kijk dan bij een van mijn collega's op deze website.
---


Als coach, therapeut en counselor heb ik ruime ervaring in het begeleiden van individuen en partners. Met een specialisme op het gebied van stress, burnout, loopbaanvragen, privé-werk balans.

 

Ik begeleid mensen die vastgelopen zijn in hun persoonlijke leven en/of hun professionele bestaan.

Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om ook jou een groei door te kunnen laten maken en zo meer grip te krijgen op vraagstukken en problemen.

 

Ik heb de opleiding tot psychosociaal counselor afgerond en blijf daarnaast regelmatig cursussen en trainingen volgen. 

 

 

Psychosociale therapie 

Als erkend geregistreerd counselor bied ik begeleiding bij diverse klachten. Ook wel psychosociale therapie genoemd.

 

Psychosociale therapie is goed in te zetten wanneer je klachten en/of problemen ervaart met een psychosociale achtergrond. Bijvoorbeeld:

 

 • stress
 • burnout
 • bore out
 • negatief zelfbeeld

 

 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • persoonlijke ontwikkeling
 • faalangst
 • trauma

 

 • depressie
 • rouw en verlies
 • problemen op het werk

 

Je kunt bij mij ook terecht voor loopbaancoaching. Je kunt dan denken aan loopbaanbegeleiding, studiekeuzebegeleiding, coaching en e-coaching, sollicitatietraining en sollicitatiebegeleiding. Door Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals, ben ik opgenomen in het beroepsregister.

 

 

Persoonlijke begeleiding

We starten altijd met een intake. Op basis van het probleem en de hulpvraag kunnen haalbare doelen gesteld worden, waar je stapsgewijs aan kan werken. Meestal is dat na 1 gesprek helder, soms is een aanvullend gesprek nodig.

 

In de aanpak en het contact kan ik gebruik maken van verschillende methoden waar ik me in de afgelopen jaren in bekwaamd heb.

 

Uiteraard stemmen we de aanpak af aan wat jij nodig hebt en wat bij jou als persoon past. Ik luister met aandacht naar jouw verhaal en zoek samen met jou de beste vorm in het traject.

 

Na aanmelding kan je in de meeste gevallen binnen 2 weken starten met het traject. Er is dus geen wachtlijst en je kan snel aan de slag om je problemen aan te pakken!

 

 

Persoonlijk

Al zolang ik me kan herinneren heb ik de wens gekoesterd om met mensen te werken. Ik vind het namelijk prachtig om mensen te helpen zich te ontwikkelen en sterker te worden. Dit is dan ook de reden waarom ik voor de Academie Mens-Arbeid heb gekozen. Hier richtte ik me op beroepsadvies en arbeidsvoorziening. 

 

Na het afronden van deze opleiding in 1992 ben ik gaan werken voor een organisatie die zich richtte op mensen die het moeilijk hebben op werkgebied. Omdat ik mijn kennis wou verbreden ben ik daarnaast de opleiding tot psychosociaal counselor gaan volgen. Hiermee kan ik niet alleen begeleiding bieden bij arbeidsgerelateerde problematiek, maar ook bij persoonlijke vraagstukken. 

 

Ik ben getrouwd en ben moeder van 3 kinderen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met onze hond. Ook hou ik er van om activiteiten te ondernemen: theater, film, koken, uit eten gaan of dingen doen met mijn vriendinnen. Het volgen van trainingen en cursussen doe ik eveneens graag. Ik vind het namelijk belangrijk om mezelf altijd te blijven ontwikkelen. 

 

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Mensen uit de regio Helmond, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Deurne, Gemert-Bakel, Lieshout en verder weten mij te vinden.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Akademie Mens - Arbeid
 • HBO-psychosociale therapie
 • post HBO stressmanagement
 • EFT (Emotionally Focused Therapy)
 • IEMT (integral Eye Movement Therapy)
 • Hypnotherapie


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

- stress

- burnout

- angst

- zelfvertrouwen

- loopbaanvragen

 

In de regel wordt vaak met 4 tot 6 sessies voldoende resultaat behaald.

Tarieven

 • Voor individuele begeleiding reken ik voor een consult/sessie € 95,- per sessie. Een sessie duurt ongeveer een uur.

 

Voor de psychosociale therapie kan je in aanmerking komen voor vergoeding van (een deel van) de kosten, dat is afhankelijk van je verzekringspolis. Vraag dat altijd even na bij je eigen  ziektekostenverzekeringsmaatschappij.

Openingstijden

Maandag 08.30-17.30
Dinsdag 08.30-17.30
Woensdag 08.30-17.30
Donderdag 08.30-17.30
Vrijdag 10.00-12.30
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Therapie Helmond

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Helmond - Bernadette Kwaks

rating
Waardering van 4,9 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Binnen enkele sessies op het juiste pad

“Wij waren door alle problemen onze koers volledig kwijt. Gelukkig konden wij met onze (relatie)problemen de volgende dag al bij Bernadette terecht. Een heel fijn contact vanaf het eerste moment. Zij heeft ons binnen enkele sessies op het juiste pad gekregen.”

| Eindhoven | 13 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veilig, professioneel, zonder oordeel

“Ik heb ongeveer een half jaar gesprekken gehad met Bernadette om mijn eigenwaarde te verhogen en mijn kwaliteiten te vinden. Ik had mede hierdoor en door mijn verleden problemen op relatiegebied. 

Ook mijn man heeft met Bernadette gesproken op mijn verzoek. Waardoor ze beide verhalen kende. Ook hij voelde zich gehoord en veilig.

Daar waar een eerdere therapeute in het verleden alleen maar stookte in ons huwelijk, hielp Bernadette ons zonder een van ons te veroordelen. Ze zag dat wij een tijdelijk probleem hadden waarbij we qua gedrag in een vicieuze cirkel zaten in een verder heel fijne relatie.

Ze leerde ons nieuw gedrag aan, waarmee we verder konden.

Altijd voelde ik me vrij te zeggen waar ik mee zat en altijd was ze even professioneel en zonder oordeel. Wat voor beide partijen erg prettig en eerlijk was ten einde ons verder te helpen en op het goede pad te zetten.

Ik had het idee dat ze echt begreep waar ik mee zat en hoe ik in elkaar stak. Ze was altijd even hartelijk en prettig in de omgang.

Mocht ik in de toekomst nog hulp nodig hebben op persoonlijk gebied ga ik zeker weer naar Bernadette.”

| Lieshout | 13 feb 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen

“Tijdens een intensieve training ben ik mezelf behoorlijk tegen gekomen, waarna ik tot de conclusie kwam dat ik iemand nodig had om mezelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen.

Na wat speurwerk en advies kwam ik bij Bernadette terecht en ze heeft me enorm geholpen.
Haar onbevooroordeelde blik, reactie en inzichten hebben mij handvaten geboden om te veranderen vanuit mezelf.

Doormiddel van een aantal sessies komt ze tot de kern van het probleem en ze heeft me geleerd daar mee om te gaan.

Daarnaast zorgt haar ervaring ervoor dat ze een goede sparringpartner is die weet waar ze het over heeft.”

| Helmond | 26 jan 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bernadette heeft me geholpen

“Bernadette heeft me geholpen in een tijd dat ik veel stress ervoer, zowel op mijn werk als privé. Haar open en onbevooroordeelde houding hielpen me om zonder gêne mijn verhaal te kunnen doen.

De oefeningen tijdens de sessies en de opdrachten voor thuis brachten direct verandering teweeg.   Bernadette heeft een breed scala aan therapieën in haar repertoire en weet de passende vorm op het juiste moment in te zetten.”

| Helmond | 1 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een opluchting voor ons allemaal

“Via internet zijn wij bij Bernadette terecht gekomen. In verband met communicatie problemen en ingeslopen gewoontes binnen het huwelijk van mijn ouders zochten wij als kinderen contact.

Na een paar gesprekken (ook een gesprek waar wij als kinderen bij waren), heeft het mijn ouders weer wat meer inzicht gegeven, doordat Bernadette een paar eye openers gaf om die vicieuze cirkel te doorbreken. Hoe simpel en klein ze ook zijn.

Het begin is nu gemaakt, nadat ze deze eerste zet dankzij Bernadette hebben gekregen. Een opluchting voor ons allemaal!”

| Aarle Rixtel | 14 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Met respect en effectiviteit

“Bernadette heft mij met veel respect en effectiviteit begeleid na mijn ontslag. Oog voor detail en grote lijnen. Ook persoonlijke behoeften waren snel zichtbaar. Het heeft me veel nieuwe inzichten gebracht.”

| 6 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben rustiger geworden

“Door de gesprekken die ik met Bernadette heb gehad, heb ik mezelf beter leren kennen en ben ik rustiger geworden.”

| Je woonplaats | 5 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Interview

Lees hieronder het interview met Bernadette Kwaks.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk is gelegen in Helmond.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Helmond, Eindhoven, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Someren-Asten en Deurne2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Er zijn diverse gebeurtenissen geweest die invloed op mij hebben gehad in mijn leven. Mijn ouders heb ik relatief jong verloren. Dit heeft uiteraard impact op mijn verdere leven gehad.


Daarnaast ben ik moeder van 3, inmiddels al jongvolwassene, kinderen. Een van onze kinderen heeft de diagnose autisme gehad. Wat niet alleen haar, maar ons volledige gezin raakt. Helaas is er zelfs een opname aan te pas gekomen om haar te ondersteunen. Dat was een zoektocht om naar een goede balans te kunnen komen. Gelukkig gaat het nu erg goed!3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik zet mezelf graag in om anderen te ondersteunen. De mens is natuurlijk heel divers, waardoor ook geen enkele vraag of geen enkel verhaal identiek zal zijn. Dit biedt een afwisseling die ik erg prettig vindt.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het fijnste vind ik om samen met de cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en vanuit die basis de cliënt te begeleiden naar een aanpak. Het geeft enorme voldoening wanneer een cliënt minder klachten ervaart en meer plezier in het leven.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

In verband met privacy ga ik niet graag specifiek in op een casus.
Het meest opmerkelijk is toch wel om te mogen zien en ervaren hoe mensen weer meer grip op hun leven krijgen. Dat is in vele variaties voorbij gekomen.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Gisteren mocht ik aansluiten bij een feestje van een jubileum, daar heb ik met een aantal mooie mensen kunnen spreken. Vervolgens zijn we met een deel van het gezin , zij die thuis waren, lekker uit eten geweest.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Ik zal altijd in dit vak actief blijven, juist omdat ik zo veel plezier beleef aan de samenwerking met cliënten. Wel kan ik me voorstellen dat ik op een gegeven moment niet meer full-time maar part-time zal gaan werken.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd onderneem ik graag activiteiten met familie of vrienden. Samen koken en lekker kletsen, maar ik houd ook van theater en film. Verder kan ik genieten van het lezen van een boek en brei ik graag.
Ook met onze 2 honden ben ik graag op pad.4. Waar word jij blij van?

Van heel veel.
Van de natuur, van misschien wel de kleine normale dingen in het dagelijks leven.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben inmiddels ruim 20 jaar getrouwd met een lieve man. Samen hebben we 3 kinderen.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

In de periode dat het niet goed ding met onze dochter heb ik begeleiding gehad van een psycholoog. Dit heeft me veel geholpen en stelde me in staat om te gaan met de situatie.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Ik zou graag schilder zijn: mooie dingen maken en lekker creatief!
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Obama. Een optimist! Brené Brown.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

De boeken van Brené Brown over schaamte zijn een echte aanrader.3. Jouw favoriete film en waarom?

Ik houd van de films over de Lord of the rings, maar ook van bv Harry Potter: de fantasie kan mij even helemaal meenemen.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Het gaat niet vanzelf, maar met wat inspanning komen we een heel eind!5. Wat is jouw missie?

Iets betekenen voor mensen die de grip in hun leven zijn kwijt geraakt.6. Wat is jouw superkracht?

Luisteren en gerichte vragen stellen om bij te dragen aan verhelderen van het probleem en inzicht bij cliënt.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

De kleine dingen in het leven waarderen.
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten