Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mira Brouwer | Systeemtherapie, Individuele en Relatie opstellingen

Systeemtherapie,-Individuele-en-Relatie-opstellingen-Nijmegen
Van Slichtenhorststraat 97
6524 JM Nijmegen
mira-brouwer@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtSysteemtherapie Nijmegen

We verlangen allemaal naar verbondenheid en liefde. Maar dit gaat niet altijd vanzelf. Nergens worden we meer geconfronteerd dan in relaties – zowel met anderen als met onszelf. Hoe gaan we hiermee om? 

Met systemische opstellingen kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt. Met aandacht, inzicht en praktische tools begeleid ik dit proces, zodat er ruimte kan komen voor helderheid, acceptatie en mogelijkheden.

 

Ik bied individuele trajecten, relatietherapie, familie- & systeem opstellingen

 

(Relatie)vraagstukken

Zit je met (relatie)vraagstukken in je maag en wil je op jouw proces begeleid worden? Mooi dat jij de regie in je leven neemt. Ik begeleid je hier graag in en werk empathisch, analytisch en eerlijk.

Ik bied individuele trajecten, relatietherapie, familie- & systeemopstellingen.
Hierin stem ik af op wat er beleefd wordt en maak gebruik van verschillende methodes en interventies. Door een diepere laag zichtbaar te maken kunnen (onbewuste) processen aan het licht komen. Door ze samen te onderzoeken, kun je je vrij maken van de destructieve invloeden ervan.

Mijn kracht ligt in het samenbrengen van de kwaliteiten hoofd en hart: ik creëer onder andere overzicht en gebruik mijn invoelend vermogen. Daarnaast zorgen mijn speelsheid en humor voor lichtheid en het bespreekbaar maken van onderwerpen in een open en veilige ruimte. Ik stel die vragen zodat we komen tot de kern. Zonder oordeel, het mag er zijn.

Benieuwd? Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Thema's die kunnen spelen zijn:

 

Individuele thema’s 

 • veranderingen: grote levensprocessen, verlangen naar helderheid
 • gevoelens: hoe ga ik hiermee om? 
 • patronen: verlangen de vicieuze circel van patronen te doorbreken
 • twijfel aan jezelf, onzekerheid
 • onderzoeken: waarom doe ik wat ik doe? wat wil ik precies in leven en relaties?
 • autenticiteit: erkennnen wie je bent en waar je voor staat; zelfvertrouwen
 • communicatie: hoe praat ik over mijn verlangens en grenzen?
 • verbinding: bindingsangst & verlatingsangst: het missen van een levenspartner of er juist niet van loskomen.


Relatiethema's:

 • twijfel aan de relatie
 • familie en werkvraagstukken
 • relatieproblemen: verlangen naar:

 • verbinding: misschien leef je langs elkaar heen, zie je elkaar alleen nog als ouder/vriend, of je denkt ‘is dit alles?’ Hoe kunnen jullie vicieuze circels van patronen doorbreken en weer werkelijk contact krijgen?
 • intimiteit: er is weinig emotionele betrokkenheid en fysiek contact
 • begrip: behoefte aan wederzijnds respect en open communicatie wanneer er ruzie is of ingehouden frustratie
 • vertrouwen: behoefte aan eerlijkheid. Misschien is er sprake van (emotioneel) vreemdgaan
 • rust: er zijn grote veranderingen die druk zetten op de relatie, hoe kun je elkaar ondersteunen en trouw blijven aan jezelf?
 • helderheid: twijfel in de relatie. Wat nu? Hoe gaan jullie hiermee om? Zeker als er kinderen in het spel zijn.
 • autonomie: eigenheid en groei binnen de relatie. Hoe verbind je vanuit autonomie?
 • verdieping: relatie-APK. Preventief werken door met een frisse blik naar de relatie te kijken. Daarbij leren jullie veel over jezelf en elkaar zodat er met dit inzicht eerder verandering aangebracht kan worden. Vóórdat patronen vast roesten.


Wat biedt het je?

Samen gaan we op zoek naar helderheid. Door te gaan praten, luisteren, zien en voelen, zoeken we naar écht contact, met jezelf en een ander. We werken met oefeningen die voelbaar en bespreekbaar maken waar het om gaat. Daarnaast ontrafelen we samen interactiepatronen.

 

Zo leer je met inzichtgevende gesprekken en concrete opdrachten om hier ter plekke en in de toekomst optimaal mee om te gaan. Hierin staat het aanspreken van de eigen kracht centraal. Op die manier ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld:

 • begrip
 • erkenning & acceptatie
 • eigenaarschap
 • meer vertrouwen 
 • empathische en open communicatie
 • dieper inzicht in jezelf en elkaar
 • patronen herkennen en sneller constructief veranderen
 • emotionele betrokkenheid
 • meer contact en intimiteit

 
Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of maak direct een afspraak zonder wachttijd.

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Over Mira

Met mensen werken is voor mij een van de mooiste dingen. Ik geniet van het oprechte contact en vind het prachtig om dit proces van persoonlijk te ontwikkelen en relationele groei te begeleiden. Het raakt een essentie in het leven: verbinding en zingeving.Achtergrond Mira Brouwer

Ik heb een universitaire achtergrond; aan de Wageningen Universiteit heb ik de studie milieu economie en beleid heb afgerond. Hierdoor ben ik gestimuleerd analytisch te kijken en grote verbanden te zien. Daarnaast maak ik deel uit van een improvisatie danscollectief, waarin ik dans, doceer en performances geef.

Na het afronden van de SNRO geaccrediteerde post-HBO studie Relatiecoach bij Sonnevelt opleidingen, ben  ik gestart met mijn eigen praktijk. Daarbij bied ik systeemtherapie met gebruik van opstellingen aan nadat ik de opleiding Systemic Healing bij Loes Koot heb gevolgd. Ik vind het leuk en belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen met bijscholing, intervisie en supervisie.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn werkwijze is persoons- en ervaringsgericht en gebaseerd op een paar peilers.

 

Systemisch werken met opstellingen

Hierin wordt er zowel de persoon als naar de (relationele) context gekeken. Familie opstellingen en organisatie opstellingen zijn hierin bekend, daarnaast bied ik ook persoonlijke een-op-een opstellingen aan. Daarbij karakteriseert mijn aanpak zich door gebruik te maken van opstellingsattributen die symbool staan voor onszelf en de context.

Door het vraagstuk (het beeld) met opstellingsattributen letterlijk buiten onszelf te plaatsen, kunnen we er met afstand naar kijken. Daardoor kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt.

Opstellingen laten het innerlijk beeld zien dat iemand van zichzelf en andere heeft. Wat we kunnen veranderen is deze innerlijke relatie met onszelf en met personen van wie wij een innerlijk beeld hebben en die op die manier in onszelf worden gerepresenteerd. Wanneer wij onze innerlijke beelden kunnen erkennen, verliezen zij hun betekenis en kunnen wij innerlijk tot rust komen.
De methode systemisch opstellen gebruik ik zowel individuele als relatietherapie trajecten.

Ook zet ik lichaamsgerichte interventies in zoals adem oefeningen en visualisaties. Verder gebruik ik concrete coach oefeningen voor persoonlijke ontwikkeling en alle vormen van relaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om naast er over te praten, ook ervaringsgericht te leren. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van ermee omgaan. Kortom, het fundament wordt verstevigd.


Relatietherapie

Relatietherapie biedt ervaringen om te leren en te helen. Daarvoor onderzoeken we vragen vanuit systemisch perspectief, waarin er niet alleen naar de persoon zelf gekeken wordt, maar ook naar de context. Hiervoor worden (onbewuste) verwachtingen en verlangens onderzocht met als doel meer inzicht te krijgen in wat er speelt. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden?


Daarnaast zet ik bij de relatietherapie EFT in om de verbinding te herstellen en vertrouwen te creëren.
Emotionally Focused Therapy (EFT) is een bewezen effectieve relatietherapie ontwikkeld door Sue Johnson. Hechtingstheorie ligt hier aan de basis.

Vandaar dat we tijdens de sessies die
interactiepatronen onder de loep nemen die ieders beweegredenen zichtbaar maken. De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden.

Daarnaast worden er handvatten aangeboden om de vicieuze circel van patronen te doorbreken. Zo leer je samen de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is.
Daarvoor leer je naar je gevoelens te luisteren en hun boodschappen begrijpen.

Je oefent tijdens de sessies om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt, want pas dan kan de ander iets voor jou betekenen.
Hiervoor werken we met de principes van geweldloze communicatie ontwikkeld door Rosenberg. Ontdek de kracht van kwetsbaarheid: geef grenzen aan en uit verlangens. Wederzijdse erkenning van elkaars verlangens geeft rust.Praktisch

Het traject begint met een intakegesprek, waarin ook gekeken wordt of er een wederzijdse klik is. Meestal bestaat een traject uit 5 à 10 sessies, eventueel met een extra individuele verdiepingssessie. Een duo-sessie duurt 1,5 uur. Individuele sessie duurt 1 uur.  Ik werk in mijn lichte en ruimtelijke praktijkruimte in Nijmegen-Oost, vlakbij het centrum en CS.

 

Tarieven

 • Gratis kennismakingsgesprek van 30 min.

 

 • Individuele begeleiding: €75,- per uur incl. BTW
 • Relatietherapie: €90,- per uur incl. BTW


Duur van een duo sessies is 1,5 uur.
Duur van een individuele sessie is 1 uur.

Openingstijden

Maandag 10.00-17.30
Dinsdag 10.00-17.30
Woensdag gesloten
Donderdag 10.00-17.30
Vrijdag 10.00-17.30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Systeemtherapie Nijmegen

Hieronder staan een aantal reviews over Systeemtherapie Nijmegen - Mira Brouwer

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer bekwame, vriendelijk en betrokken coach

“Toen ik docent was aan de relatiecoach opleiding heb ik Mira aan het werk gezien als een zeer bekwame, vriendelijk en betrokken coach.   Mira schroomt niet om zelfs de gevoeligste onderwerpen bespreekbaar te maken en zo tot de kern van het probleem te komen. Ze is invoelend, rustig en open minded.   Ik zou Mira zeer aanbevelen als relatiecoach.”

| Amstelveen | 28 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten