Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mira Therapie | Systemische opstellingentherapie en coaching

Systemische-opstellingentherapie-en-coaching-Nijmegen
Daalseweg 171
6521GH Nijmegen
mira@relatietherapeuten.net
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtSysteemtherapie Nijmegen

We verlangen allemaal naar verbondenheid en liefde. Maar dit gaat niet altijd vanzelf. Nergens worden we meer geconfronteerd dan in relaties – zowel met anderen als met onszelf. Hoe gaan we hiermee om? 

Met systemische opstellingen kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt. Met aandacht, inzicht en praktische tools begeleid ik dit proces, zodat er ruimte kan komen voor helderheid, acceptatie en mogelijkheden.

 

Ik bied individuele trajecten, relatietherapie, familie- & systeem opstellingen

 

(Relatie)vraagstukken

Zit je met (relatie)vraagstukken in je maag en wil je op jouw proces begeleid worden? Mooi dat jij de regie in je leven neemt. Ik begeleid je hier graag in en werk empathisch, analytisch en eerlijk.

Ik bied individuele trajecten, relatietherapie, familie- & systeemopstellingen.
Hierin stem ik af op wat er beleefd wordt en maak gebruik van verschillende methodes en interventies. Door een diepere laag zichtbaar te maken kunnen (onbewuste) processen aan het licht komen. Door ze samen te onderzoeken, kun je je vrij maken van de destructieve invloeden ervan.

Mijn kracht ligt in het samenbrengen van de kwaliteiten hoofd en hart: ik creëer onder andere overzicht en gebruik mijn invoelend vermogen. Daarnaast zorgen mijn speelsheid en humor voor lichtheid en het bespreekbaar maken van onderwerpen in een open en veilige ruimte. Ik stel die vragen zodat we komen tot de kern. Zonder oordeel, het mag er zijn.

Benieuwd? Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.Wat biedt het je?

Samen gaan we op zoek naar helderheid. Door te gaan praten, luisteren, zien en voelen, zoeken we naar écht contact, met jezelf en een ander. We werken met oefeningen die voelbaar en bespreekbaar maken waar het om gaat. Daarnaast ontrafelen we samen interactiepatronen.

 

Zo leer je met inzichtgevende gesprekken en concrete opdrachten om hier ter plekke en in de toekomst optimaal mee om te gaan. Hierin staat het aanspreken van de eigen kracht centraal. Op die manier ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld:

 • Begrip: erkenning
 • Vertrouwen 
 • Empathische en open communicatie
 • Inzicht in jezelf en elkaar
 • Verandering: patronen herkennen en sneller constructief doorbreken
 • Verbinding: emotionele betrokkenheid
 • Contact en verdieping
 • Intimiteit

 
Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of maak direct een afspraak zonder wachttijd.

Online therapie

Ik werk nu ook met videobellen voor digitale afspraken via Jitsi. Ook voor relatietherapie werkt dit goed. Hoe werkt dit? We plannen een afspraak, waarna je een email ontvangt met informatie en een link en wachtwoord van onze ‘online’ sessie. Net voor de afspraak open je de link die toegang geeft tot de sessie.

Je kan ook nog naar de praktijk komen wanneer de richtlijnen gevolgd worden.Mededeling inzake corona-pandemie

Ter bescherming van jouw en onze gezondheid, neem ook ik extra maatregelen in de Relatiepraktijk.
Vanaf heden gelden de volgende maatregelen:

 

 • Als je last hebt van verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, verzet dan kosteloos de afspraak totdat je 24 uur klachtenvrij bent.
 • Mocht een huisgenoot klachten hebben, verzet dan ook de afspraak totdat iedereen van het huishouden 24 uur klachtenvrij is.
 • Indien iemand uit je huishouden positief getest is op het nieuwe corona virus (COVID-19), dan kom je tot 14 dagen niet naar de Relatiepraktijk.
 • Mocht ik zelf of mijn partner last hebben van verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, dan zal ik de afspraak verzetten.
 • Er komen max 3 mensen samen in de praktijk.
 • Je komt vlak voor de afspraak binnen (max. 5 min. eerder).
 • Ter begroeting worden er geen handen geschud.
 • Ieder houdt zich aan de 1,5 meter afstand tussen elkaar, behalve als je uit hetzelfde huishouden komt.
 • Bij aankomst en vertrek is er de mogelijkheid handen te wassen.
 • Mocht je tijdens de sessie hoesten of niezen, doe dit dan in je elleboog.
 • Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Indien noodzakelijk is het toilet open. 

 • Tussen de sessies door worden de contactpunten gereinigd. Denk aan deurknoppen, armleuningen, tafeloppervlakte, deurbel en toilet.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Over Mira

Met mensen werken is voor mij een van de mooiste dingen. Ik geniet van het oprechte contact en vind het prachtig om dit proces van persoonlijk te ontwikkelen en relationele groei te begeleiden. Het raakt een essentie in het leven: verbinding en zingeving.Achtergrond Mira

Ik heb een universitaire achtergrond; aan de Wageningen Universiteit heb ik de studie milieu economie en beleid heb afgerond. Hierdoor ben ik gestimuleerd analytisch te kijken en grote verbanden te zien. Daarnaast maak ik deel uit van een improvisatie danscollectief, waarin ik dans, doceer en performances geef.

Na het afronden van de SNRO geaccrediteerde post-HBO studie Relatiecoach bij Sonnevelt opleidingen, ben  ik gestart met mijn eigen praktijk. Daarbij zet ik systemische opstellingen in nadat ik de opleiding Systemic Healing heb voltooid. Ik vind het leuk en belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen met bijscholing, intervisie en supervisie.

Ik ben geregistreerd lid niveau 4 van CAT- Collectief Alternatieve Therapeuten.

CAT-therapeut nummer: CL3246-29-01-20

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Mijn werkwijze is persoons- en ervaringsgericht en gebaseerd op een paar peilers.

 

Systemisch werken met opstellingen

Hierin wordt er zowel de persoon als naar de (relationele) context gekeken. Familie opstellingen en organisatie opstellingen zijn hierin bekend, daarnaast bied ik ook persoonlijke een-op-een opstellingen aan. Daarbij karakteriseert mijn aanpak zich door gebruik te maken van opstellingsattributen die symbool staan voor onszelf en de context.

Door het vraagstuk (het beeld) met opstellingsattributen letterlijk buiten onszelf te plaatsen, kunnen we er met afstand naar kijken. Daardoor kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt.

Opstellingen laten het innerlijk beeld zien dat iemand van zichzelf en andere heeft. Wat we kunnen veranderen is deze innerlijke relatie met onszelf en met personen van wie wij een innerlijk beeld hebben en die op die manier in onszelf worden gerepresenteerd. Wanneer wij onze innerlijke beelden kunnen erkennen, verliezen zij hun betekenis en kunnen wij innerlijk tot rust komen.
De methode systemisch opstellen gebruik ik zowel individuele als relatietherapie trajecten.

Ook zet ik lichaamsgerichte interventies in zoals adem oefeningen en visualisaties. Verder gebruik ik concrete coach oefeningen voor persoonlijke ontwikkeling en alle vormen van relaties. Dit geeft ons de mogelijkheid om naast er over te praten, ook ervaringsgericht te leren. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van ermee omgaan. Kortom, het fundament wordt verstevigd.


Relatietherapie

Relatietherapie biedt ervaringen om te leren en te helen. Daarvoor onderzoeken we vragen vanuit systemisch perspectief, waarin er niet alleen naar de persoon zelf gekeken wordt, maar ook naar de context. Hiervoor worden (onbewuste) verwachtingen en verlangens onderzocht met als doel meer inzicht te krijgen in wat er speelt. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden?


Daarnaast zet ik bij de relatietherapie EFT in om de verbinding te herstellen en vertrouwen te creëren.
Emotionally Focused Therapy (EFT) is een bewezen effectieve relatietherapie ontwikkeld door Sue Johnson. Hechtingstheorie ligt hier aan de basis.

Vandaar dat we tijdens de sessies die
interactiepatronen onder de loep nemen die ieders beweegredenen zichtbaar maken. De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden.

Daarnaast worden er handvatten aangeboden om de vicieuze circel van patronen te doorbreken. Zo leer je samen de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is.
Daarvoor leer je naar je gevoelens te luisteren en hun boodschappen begrijpen.

Je oefent tijdens de sessies om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt, want pas dan kan de ander iets voor jou betekenen.
Hiervoor werken we met de principes van geweldloze communicatie ontwikkeld door Rosenberg. Ontdek de kracht van kwetsbaarheid: geef grenzen aan en uit verlangens. Wederzijdse erkenning van elkaars verlangens geeft rust.Praktisch

Het traject begint met een intakegesprek, waarin ook gekeken wordt of er een wederzijdse klik is. Meestal bestaat een traject uit 5 à 10 sessies, eventueel met een extra individuele verdiepingssessie. Een duo-sessie duurt 1,5 uur. Individuele sessie duurt 1 uur.  Ik werk in mijn lichte en ruimtelijke praktijkruimte in Nijmegen-Oost, vlakbij het centrum en CS.

 

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

Thema's die kunnen spelen zijn:

 

Individuele thema’s 

 • veranderingen: grote levensprocessen, verlangen naar helderheid
 • gevoelens: overspoeld worden door gevoel of juist het wegstoppen van gevoelens. Hoe ga ik met emoties als twijfel, onzekerheid, verdriet, boosheid en jaloezie om? 
 • zingeving: waarom doe ik wat ik doe? wat wil ik precies in leven en relaties? wat zijn mijn kernwaarden en hoe geef ik die vorm?
 • autenticiteit: erkennnen wie je bent en waar je voor staat; zelfvertrouwen
 • communicatie: hoe praat ik over mijn verlangens en grenzen? hoe doorbreek ik vicieuze cirkels van patronen?
 • verbinding: bindingsangst & verlatingsangst. Het missen van een levenspartner of er juist niet van loskomen. Onzekerheid bij het aangaan van intimiteit. Verlangen om intiem te zijn zonder zichzelf te verliezen in het samen. 


Relatiethema's:

Partnerrelatie, familie en werkvraagstukken

Relatieproblemen waarbij er een verlangen is naar:

 • verbinding: misschien leef je langs elkaar heen, zie je elkaar alleen nog als ouder/vriend, of je denkt ‘is dit alles?’ Hoe kunnen jullie vicieuze circels van patronen doorbreken en weer werkelijk contact krijgen?
 • intimiteit en seksualiteit: er is weinig emotionele betrokkenheid en fysiek contact. Hoe kunnen we intiem zijn in het samen en niet onszelf verliezen?
 • begrip: behoefte aan wederzijnds respect en open communicatie wanneer er ruzie is of ingehouden frustratie.
 • vertrouwen: behoefte aan eerlijkheid. Misschien is er sprake van (emotioneel) vreemdgaan.
 • rust: er zijn grote veranderingen die druk zetten op de relatie, hoe kun je elkaar ondersteunen en trouw blijven aan jezelf?
 • helderheid: twijfel in de relatie. Wat nu? Hoe gaan jullie hiermee om? Zeker als er kinderen in het spel zijn.
 • autonomie: eigenheid en groei binnen de relatie. Hoe verbind je vanuit autonomie?
 • verdieping: relatie-APK. Preventief werken door met een frisse blik naar de relatie te kijken. Daarbij leren jullie veel over jezelf en elkaar zodat er met dit inzicht eerder verandering aangebracht kan worden. Vóórdat patronen vast roesten.

Tarieven

 • Gratis kennismakingsgesprek van 30 min.
 • Individuele coaching: €75,- per uur.
 • Relatiecoaching: €90,- per uur.


Duur van een duo sessies is 1,5 uur.
Duur van een individuele sessie is 1 uur.
Factuur vrijgesteld van B.T.W (OB) o.g.v. artikel 25 Wet OB

Openingstijden

Maandag 09:00-17.30
Dinsdag 09.00-17.30
Woensdag 09:00-17:30
Donderdag 11.00-17.30
Vrijdag 09.00-17.30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Systeemtherapie Nijmegen

Hieronder staan een aantal reviews over Systeemtherapie Nijmegen - Mira Therapie

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer bekwame, vriendelijk en betrokken coach

Toen ik docent was aan de relatiecoach opleiding heb ik Mira aan het werk gezien als een zeer bekwame, vriendelijk en betrokken coach.

 

Mira schroomt niet om zelfs de gevoeligste onderwerpen bespreekbaar te maken en zo tot de kern van het probleem te komen. Ze is invoelend, rustig en open minded.

 

Ik zou Mira zeer aanbevelen als relatiecoach.


| Amstelveen | 28 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtInterview

Lees hieronder het interview met Mira Therapie .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?
Nijmegen

2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?
Er zijn veel belangrijke gebeurtenissen. Een daarvan is dat ik RSI kreeg in mijn studententijd. Dit zette alles op de kop, want immers alles wat ik deed was achter de computer en dat kon nu (en in de toekomst?) niet meer. Wat nu? Ik werd gedwongen na te denken over existentiele vragen als 'wat wil ik in het leven?', 'wie ben ik eigenlijk?'. Een spannende tijd waarin ik meer bewust werd van mijn innerlijke leven. Ik werd uitgedaagd te vertrouwen op mezelf, mijn lichaam en ik leerde mijn gevoelswereld te gebruiken als richtinggevers.
Juist door deze periode ben ik op het pad gekomen van therapie en coaching. Achteraf kan ik zeggen dat het een mooi kado was in een lelijke verpakking.

3. Waarom ben je therapeut geworden?
Ik ben nieuwsgierig naar wat de mens beweegt. En dat begon natuurlijk bij mijn eigen leven. Zelfreflextie en de wens tot persoonlijke groei zijn hierin de aanjagers. In het therapeutische vak komen belangrijke delen van mij tot uiting; vermogen tot empathie, analytisch denken en creatief inspelen op wat er is. Zo is het een vorm van zelfexpressie. Daarbij ervaar ik het begeleiden van ieders persoonlijke proces tot zelfontplooing als zeer waardevol.

4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?
Ik ben heel dankbaar dat ik op een wezelijk niveau contact mag maken met de mens. Verbinding staat hierin centraal, zowel met jezelf als in verbinding met de ander.

5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?
We zijn menselijk, maar al te menselijk. Hiermee bedoel ik dat we op een dieper niveau veel gemeen hebben.


leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?
Ik zie mijzelf de praktijk uitbreiden in samenwerking met mijn vriend die haptotherpeut is. Trainingen geven met deze combinatie lijkt mij een prachtige toevoeging.

2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?
Ik dans en doceer dansexpressie (vorm van improvisatie). Dit is een heerlijke manier om in flow te komen. Lichaam en geest in beweging!


3. Heb je een partner en/of gezin?
Ik ben al jaren gelukkig samen met mijn vriend. Ons recept? Openheid, eerlijkheid en aandacht laat de liefde stromen.

4. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?
Jazeker. En ik raad het iedereen aan en zeker therapeuten zelf! Zonder werkelijk in jezelf te hebben gekeken lijkt het me lastig begeleiding hierin te geven.
Ik ervaar therapie en coaching als heel fijn. Het brengt me helderheid in wie ik werkelijk ben. Ik heb geleerd emoties te reguleren, overtuigingen te onderzoeken en voor mijn behoefte te gaan staan. Daardoor ervaar ik meer rust in mezelf en voel ik me vrijer om vanuit autonomie verbinding aan te gaan.

5. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?
Nu zou ik niets anders meer willen. Maar eerst was ik hard op weg om mileubeleid en -economie consultant te worden.


inspiratie


1. Jouw favoriete boek en boekentips?
Ik werk graag met:
-EFT van Sue Johnson 'houd me vast'
-'Geweldloze communicatie' van Marshall Rosenberg
-'de Emotie Encyclopedie' van Vera Helleman

2. Jouw favoriete spreuk / quote?
'Men leert zichzelf kennen via de ander, door zich aan de ander te spiegelen'.


Systemische-opstellingentherapie-en-coaching-Nijmegen

Contact met Mira

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten