Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Jacquelien | Systeemspecialist - voor individuen, partners en (samengestelde) gezinnen

Systeemspecialist---voor-individuen,-partners-en-(samengestelde)-gezinnen-Enschede
Systeemtherapie Enschede
Hofstedeweg 131
7535 CT Enschede

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtSysteemtherapie Enschede


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Ik ben opgeleid als systeemspecialist met als specialisme Niet Aangeboren Hersenletsel, (vecht)scheiden, rouw en verlies én ervaringsdeskundige op het gebied van het samengestelde gezin.

 

In de persoonlijke en vertrouwde omgeving van je eigen huis of mijn praktijkruimte wordt je (opnieuw) in je kracht én in beweging gezet om te leren om te gaan met je problemen en ze in de toekomst op te kunnen lossen.

 

Tijdens de behandeling krijg je door middel van gesprekken en oefeningen inzicht in de manier waarop je oude patronen, posities, rollen, regels en opvattingen opnieuw betekenis kunt geven, zodat ze beter passen bij jouw nieuwe situatie. 

 

Problemen die personen ervaren, hebben te maken hebben met de context en de relaties (sociale systemen) waarin ze zich afspelen. Dit kunnen individuen, partners, ex- partners, gezinnen of stiefgezinnen zijn. Er kan worden gewerkt met alle betrokkenen.

 

Ieder persoon maakt in zijn leven wel veranderingen of gebeurtenissen mee, die veel onrust en verdriet veroorzaken. Soms is het moeilijk om hier mee om te gaan. 

 

Voorbeelden van grote veranderingen in het leven, die problemen en stress opleveren waarbij ik je kan helpen zijn bijvoorbeeld; het krijgen van een kind, relatieproblemen opvoedproblemen, vreemdgaan, een scheiding, een vechtscheiding, samen opvoeden na de scheiding, een samengesteld gezin of stiefgezin vormen, overlijden, ontslag,  ernstige ziektes of blijvende handicaps (NAH).

 

 

Een duurzaam veranderproces

Deze veranderingen kunnen veel impact op betrokkenen hebben en een heleboel stress met zich meebrengen. Soms blijven er terugkerende conflicten binnen het gezin of heb je zoveel zorgen dat het niet meer lukt om bijvoorbeeld je relatie, werk of studie vol te houden.

 

De manier waarop een persoon met veranderingen of verdriet omgaat is voor iedereen verschillend. Dit is soms moeilijk te begrijpen voor de partner of andere personen binnen een systeem, maar ook voor jezelf. 

 

In de gesprekken en oefeningen maken we die verschillen in reactie inzichtelijk en begrijpelijk. Er worden negatieve patronen gesignaleerd en vervolgens doorbroken, door op een andere manier naar de situatie te kijken.

 

Er wordt gewerkt aan een duurzaam veranderproces waarin men in beweging wordt gezet om zelf oplossingen te bedenken.  Hierdoor ben je in de toekomst beter in staat om met moeilijke situaties om te kunnen gaan.

 

Heb je vragen of wil je een (gratis) oriënterend gesprek om te horen of systeemspecialistische behandeling past bij jouw hulpvraag, neem dan gerust contact op. 

Mensen uit de regio Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Boekelo, Oldenzaal, Losser, Glanerbrug en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Er zijn talrijke mogelijkheden op het gebied van online therapie, informeer naar de mogelijkheden.

Redenen om een online sessie in te plannen zijn heel divers, denk bijvoorbeeld aan de volgende redenen om een online sessie in te plannen:

-  als je een tijd in het buitenland verblijft (expats/ reizigers bijvoorbeeld) en wilt werken aan je (relatie) problemen in je eigen taal.
-  wanneer je ziek bent en besmettelijk of vatbaar voor bijvoorbeeld virussen.
-  wanneer het reizen naar een therapeut teveel tijd of energie kost, omdat je bijvoorbeeld op een onbereikbare plek woont. 
- omdat je de stap te groot vindt om naar een therapeut toe te gaan.
- je veel waarde hecht aan je privacy.

Voor online therapie heb je een werkende internetverbinding nodig. Ik maak gebruik van 24Sessions, een videobeeld platform, die jouw privacy goed waarborgt (AVG proof). Wanneer we een gesprek inplannen krijg je een linkje toegemaild waarmee je het gesprek kunt starten.Mededeling inzake corona-pandemie

Heb jij en hebben jouw gezinsleden géén klachten, dan gaat de afspraak gewoon door.

Heb je wel klachten óf heeft iemand uit jouw gezin klachten, dan gaat de afspraak face tot face niet door, de afspraak wordt verzet naar een andere datum óf de afspraak gaat door via beeldbellen.

 

In alle gevallen volgen we het RIVM advies! ( https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden?utm_source=Emailprovider&utm_campaign=Nieuwsbrief+Mrt+2020+-+Corona&utm_medium=email )

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • De opleiding tot Systeemspecialist -  T&C Systeemtherapeuten
 • Multi- methodische verliesbegeleiding -  Herman de Mönnink (Verlieskunde)
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening -  Hanzehogeschool Groningen
 • Professioneel omgaan met cliënten met  hersenletsel -  AXON Leertrajecten


Registraties

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • EFT-relatietherapie
 • Gezinstherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Mindfulness
 • Ouderbegeleiding
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Systeemtherapie
 • Traumatherapie
 • Zwangerschapsbegeleiding

Behandeling van


Tarieven

 

Tarieven voor systeemspecialistische behandeling

 • Individuele therapie: € 82,50 - 60 minuten
 • Relatie therapie: € 112,50 - 60 minuten
 • (Samengestelde) gezinstherapie: € 125 - 60 minuten

 


Vergoeding

Er zijn mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding bij de zorgverzekeraar vanuit het aanvullend pakket. Dit gaat niet af van je eigen risico. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Neem voor meer informatie over mogelijkheden tot vergoeding van systeemspecialistische behandeling contact op met de zorgverzekeraar. Gebruik bij het opvragen van informatie bij uw ziektekostenverzekering over vergoedingen de volgende AGB codes: 

 

 • Praktijk AGB- code: 90064899 
 • Zorgverlener AGB- code: 90105615

 

Openingstijden

Maandag Afspraken in de praktijk: 8.45 - 14.30 uur. Afspraken huisbezoek: vanaf 14.30 uur.
Dinsdag Afspraken in de praktijk: 8.45 - 14.30 uur. Afspraken huisbezoek: vanaf 14.30 uur.
Woensdag Afspraken in de praktijk: 8.45 - 12.30 uur. Afspraken huisbezoek: vanaf 18.00 uur.
Donderdag Afspraken in de praktijk: 8.45 - 14.30 uur. Afspraken huisbezoek: vanaf 14.30 uur.
Vrijdag Afspraken in de praktijk: 8.45 - 12.30 uur.
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Interview

Lees hieronder het interview met Jacquelien .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk zit vlakbij het centrum van Enschede.

 

Hier ontvang ik mensen uit de regio Enschede, Hengelo, Borne, Oldenzaal, Losser, Haaksbergen en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Er zijn meerdere belangrijke gebeurtenissen tot nu toe geweest in mijn leven, maar de vroeggeboorte van mijn oudste kind en de periode daarna was erg belangrijk. Het was een lange periode waarin ik veel steun en warmte mocht ontvangen van mijn omgeving, maar op mijn eigen kracht en geloof in mezelf moest vertrouwen om ons er door heen te slepen.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Voor mij is het heel belangrijk om op mezelf te kunnen vertrouwen. Mijn vertrouwen en het gevoel van kracht in mezelf is vroeger vaak aan het wankelen gebracht door mijn omgeving, maar ik kan het steeds gemakkelijker terugvinden als ik het even kwijt ben.

 

Voor mij is belangrijk om anderen dit gevoel ook mee te kunnen geven. Het gevoel dat je altijd weer vertrouwen en kracht kunt vinden als je het aandurft om anders naar situaties te kijken en nieuwe stappen te nemen.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Om mensen te prikkelen anders naar situaties te kijken, zodat ze het gaan begrijpen, voelen en het het anders aan willen pakken.
leven


1. Waar word jij blij van?

Van vakanties in de zee, strand, zon, Italië, blije kindjes, heerlijk!2. Heb je een partner en/of gezin?

Mijn samengestelde gezin bestaat uit 8 personen. Met mijn partner heb ik samen een dochter van bijna 2. Mijn andere biologische kinderen zijn 20, 17 en 13 en mijn bonuskinderen 11 en 9. De oudste is net het huis uit en komt regelmatig aanwaaien.

 

Mijn kinderen wonen bijna fulltime bij ons en mijn bonuskinderen de helft van de tijd. Gezellig, druk, afwisselend en intensief. Er gebeurd altijd wel wat.3. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Zelf ben ik een aantal keren in therapie geweest. Pas bij de laatste coach, toen ik zelf al in opleiding was voor therapeut voelde ik een akkoord in de betrekking. Zij was er oprecht voor mij.

 

Zij probeerde aan te sluiten bij mij als persoon, samen met mij te zoeken naar wat ik nodig had om het vertrouwen in mezelf en de kracht te vinden om verder te kunnen met mijn leven. Een mooie inspiratiebron.4. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Iets creatiefs, iets met tekenen, meubels en inrichten.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Ik heb een aantal geweldige mensen om mij heen verzameld die mij inspireren. Dit kleine, grote, maar krachtige dingen, waardoor ik ze bewonder. Hun levensmoed, positiviteit, kracht om door te zetten, te overleven, met beperkingen te leven vind ik bijzonder.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Esther Perel's boek 'Liefde in verhouding' vind ik een geweldig boek over relatieproblematiek.
Het beste en inspirerende boek van de afgelopen tijd dat ik gelezen heb is 'De keuze' van Edith Eva Eger.

 

Een prachtig intrigerend boek met als uitgangspunt: 'wat er ook gebeurt: je hebt altijd een keuze'. Dat is een visie die past bij de manier waarop ik tegen het leven aankijk.3. Jouw favoriete spreuk / quote?

Edith Eva Eger: 'Wat er ook gebeurt: je hebt altijd een keuze'.4. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Relativeren en verbinden!
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten