Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Tamara van de Laar | Relatietherapeut, Gezinscoach

Relatietherapeut,-Gezinscoach-Sint-Michielsgestel
Petrus Dondersplein 8 d
5271 AA Sint-Michielsgestel


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Sint-Michielsgestel

---
Clientenstop
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Ik verwijs je door naar een andere therapeut op deze website.
---


Ik werk als relatiecounselor, gezinstherapeut, relatietherapeut en datingcoach. Ik ondersteun jou of jullie bij heel uiteenlopende hulpvragen.

 

Ik werk zowel met individuen, stellen en gezinnen. Altijd in goede sfeer. Met plezier én humor. Mijn directe manier van werken heeft een slagingpercentrage van 90% en de meesten die komen voor relatietherapie hebben aan 4 a 5 sessies al genoeg!

 

 

Diverse hulpvragen

Mijn passie is het op weg helpen van mensen in de liefde, een van de mooiste, maar jammer genoeg ook een van de meest teleurstellende zoektochten in het leven. 

Mensen komen langs met uiteenlopende hulpvragen. Dit zijn vragen op het gebied van liefde, relaties, jaloezie, twijfel en ontrouw, onzekerheden, angst, conflicten binnen het gezin, ruzie, communicatieproblemen, liefdesverdriet, hechtingsstoornis, et cetera. 

Ooit waren jullie zó goed, tegenwoordig lijkt daar niets meer van over te zijn. 
Hoe is dit ontstaan, waarom voelen we ons maar niet beter en waarom lijken we er samen maar niet uit te komen?


Ik kijk met jou, of jullie, naar de ontstane problematiek en samen proberen we een harmonieuze toekomst te creëren. Een toekomst waar jij je gelukkiger voelt!

Specialisaties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Twijfel en ontrouw
 2. Ruzie in relatie
 3. Communicatieproblemen
 4. Angsten
 5. Emotionele problemen

 

1. Twijfel en ontrouw

Meestal melden mensen zich bij mij nadat een van de partners vreemd is gegaan of voor een langere tijd een affaire heeft (gehad). Maar ook de angst daarvoor kan een reden zijn om hulp in te schakelen.

In de therapie gaan we kijken wat er precies speelt, wat er geweest is, waarom het gebeurt is en hoe we stap voor stap weer een liefdevolle connectie kunnen realiseren. 

Ik doe dit vaak door middel van EFT en andere methodes (ik pas me altijd aan de cliënten aan en ik werk niet volgens een vast protocol. Iedereen is anders en geen één verhaal is hetzelfde.) Een duidelijke, respectvolle en soms confronterende benadering is wat cliënten bij mij kunnen verwachten. 

Het resultaat is dat jullie weer vertrouwen in elkaar hebben, de angsten en twijfels minder voelen en er een betere connectie merkbaar is.

 

 

2. Ruzie in relatie

Het resultaat van therapie is minder ruzie! Elkaar begrijpen en ruzie voorkomen. De methode die ik hiervoor gebruik is effectief en efficiënt. Zeker 90 procent van de cliënten die vastzitten, ruziemaken of het gevoel verloren zijn komen hier beter uit.

 

 

3. Communicatieproblemen

Ik leer jullie opnieuw verbinding met elkaar maken. Samen kijken we waar het mis gaat en hoe we beter met elkaar kunnen gaan communiceren. 

Aan de hand van gesprekken in de praktijk als zowel het huiswerk dat ik jullie mee zal geven, lukt het jullie om betere gesprekken te voeren en elkaar te vertrouwen. Een betere communicatie zorgt voor veel rust en respect. 

 

4. Angsten

Veel mensen leven met een bepaalde angst. De angst om verlaten te worden, de angst dat je partner ontrouw is of niet eerlijk tegen je is. Daarnaast zijn er nog een aantal (ir)rationele angsten. 

We kijken tijdens de sessies waneer dit ontstaan is. Ik werk (vaak) met het schema van de cognitieve gedragstherapie. 

Het resultaat mag er vaak wezen; minder angst en meer zelfvertrouwen. 

 

5. Emotionele problemen

Er zijn zoveel methodes en technieken om emotionele problemen te minderen of zelfs te verhelpen. Ik pas me altijd aan mijn cliënten aan, ik ben creatief en zet soms verschillende technieken in.

 

Het resultaat van de therapie: Je voelt je weer gelukkig, rustig en zelfverzekerd. 

 

Therapievormen

 • Coaching
 • Counselling
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Groepstraining
 • Jongerentherapie
 • Kindertherapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Relatietherapie
 • Therapie

Behandeling van


Praktische informatie

Werktijden: ma-do 10:00-17:00
Tarieven: 85,00 euro per sessie
Sessieduur: 55 min
Opleidingen: HBO relatiecounseling, relatie&datingcoach, kinder-en gezinscoach, praktische psychologie
Beroepsvereniging: Stichting Counseling Nederland

Ligging


Interview

Lees hieronder het interview met Tamara van de Laar.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Ik heb een praktijk in Sint-Michielsgestel, Den Bosch en Oss. 2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Zelf heb ik veel meegemaakt, ik heb gezien en ervaren dat de liefde je kan maken of breken. Dit zorgde ervoor dat ik veel interesse kreeg op het gebied van relaties en psychologie. Ik wilde anderen helpen met deze problematiek.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Het vertrouwen dat ik van mijn cliënten krijg. Ik heb veel respect voor de openheid van mijn cliënten. Ze stellen zich kwetsbaar op en zo kan ik ze vaak heel goed helpen. Dit geeft mij ontzettend veel voldoening.4. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Om een stel met complexe relatieproblemen er weer bovenop te helpen in relatief weinig sessies. De veranderingen die ik heb gezien zijn verbazingwekkend.
leven

Leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Ik heb een bedrijfje aan huis of in elk geval een eigen pand, groot én mooi ingericht waar ik mijn cliënten in alle rust kan ontvangen. Ik heb nog meer diploma’s aan de muur hangen en ik reis om de paar maanden naar de landen die op mijn ‘daar moet ik nog heen’- lijstje staan.2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Lezen, lezen en… nog meer lezen. Vakliteratuur. Ik ben nooit uitgeleerd. Verder houd ik van reizen en een wandeling maken in het bos met mijn hondje.3. Waar word jij blij van?

Van een goed gesprek en een wijntje. Van de zon, van reizen en van nieuwe dingen leren!4. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Niets anders! Ik kan niet bedenken wat ik op dit moment in mijn leven liever zou doen.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Tony Robbins2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Het slimme onbewuste van Ap Dijksterhuis. Hij vertelt met leuke voorbeelden en in makkelijke woorden hoeveel invloed ons onderbewuste op ons heeft. Het boek staat vol met wetenschappelijke onderzoeken. Verder vond ik het geheim van je Brein en Geluk in de liefde goede boeken.3. Wat is jouw superkracht?

Ik kan goed luisteren en ik heb vaak snel door waar het probleem vandaan komt. Ik heb ruim voldoende mensenkennis.4. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Nieuwe kennis opdoen en in jezelf investeren. De beste investering is die in jezelf.
© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten