Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Mirjam Beekman | Relatietherapeut en integratief therapeut

Relatietherapeut-en-integratief-therapeut-Bussum
Torenlaan 11B
1402 AT Bussum
mirjam-beekman@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Bussum

EFT-relatietherapie, coaching en individuele therapie bij neerslachtigheid, depressieve gevoelens, burnout, overmatige spanning en stress, relatieproblemen, weinig zelfvertrouwen, onzekerheid en angsten, rouwverwerking, gewichtsproblemen en zingeving.

 

 

Zo snel mogelijk weer beter in je vel

Binnen 3-5 sessies voel je je meestal veel beter en ben je grotendeels van je klachten af. Dat betekent ook geen eindeloze praatsessies over het verleden en hoe alles nou zo gekomen is. Ik kijk na een korte historie naar de toekomst. Je gaat werken aan de toekomst, je wilt je immers weer zo snel mogelijk beter in je vel voelen. 

Bij relatietherapie zijn er meestal tussen de 6 en de 10 sessies nodig. Voor ieder therapietraject geldt dat het op maat voor jullie gemaakt wordt.

 

Mensen uit de regio Bussum, Naarden, Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Ik bied ivm het coronavirus online relatietherapie aan via videoverbinding, skype of facetime. De tijden waarop ik dit doe zijn op werkdagen tussen 9 uur en 5 uur. Ik hanteer een aangepastr tarief van 65 euro per uur.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Drs Criminologie - Vrije Universiteit Amsterdam
 • Therapeutbevoegdheid – Academie voor Psychotherapie
 • Diploma integratief therapie – Academie voor Psychotherapie
 • Human Givens Therapy and Counselling diploma
 • Afronding cursussen relatietherapie John Gottmann 
 • EFT basiscursus

 

 

AGB codes

Praktijk: 90-52143

Zorgverlenerscode: 90/043392Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Relatieproblemen
 2. Overspannenheid/burnout
 3. Trauma’s
 4. Omgaan met persoonlijkheidsproblematiek van je partner
 5. Werkgerelateerde problemen

 

1. Relatieproblemen

Het resultaat van relatietherapie bij relatieproblemen hangt helemaal af van welk stadium mensen bij mij komen. Ook bij vreemdgaan is de uitkomst minder rooskleurig dan als dat niet het geval is. In principe komt de relatie weer op de rit in 60-70 % van de gevallen.

In de relatietherapie leer ik jullie om beter om te gaan met de behoeftes van je partner, zodat de liefde weer gaat stromen.

 

 

2. Overspannenheid / burnout

Ik werk hierbij met een totaalprogramma van mind en body. We kijken naar wat er gebeurd is dat het zo ver gekomen is. 

En dan betrek ik daarbij de psychische factoren maar ook de lichamelijke factoren, voeding, beweging, de omgevingsfactoren en vaak stuur ik mensen ook naar bv een cursus mindfullnes om herhaling te voorkomen. 

Bij mij krijgen clienten in eerste instantie ook opdrachten om een kalmere state of mind te bereiken en om beter in je vel te zitten.

 

 

3. Trauma's

Bij trauma’s werk ik heel gericht met de methode van Human Givens: de Rewind. Dit is een soort EMDR, maar dan wat minder belastend en langdurig voor de client. De methode is ontwikkeld door twee neuropsychologen in Engeland. 

Zij werken bijvoorbeeld erg veel met militairen met PTSS, en de methode werkt verbluffend goed en snel.

 

 

4. Omgaan met persoonlijkheidsproblematiek van je partner

Bij zware persoonlijkheidsproblematiek verwijs ik diegene die eraan lijdt door naar een gespecialiseerd psychiater. 

Ik werk voornamelijk met de partners van mensen die hiermee kampen in een relatietraject. Bijvoorbeeld partners van iemand die last heeft van narcistische of borderlinetrekken.

Doel is dat partners op een betere manier leren om te gaan met hun partner die hier last van heeft. Ik werk met de methodes van psychiater en hoogleraar Appelo

 

 

5. Werkgerelateerde problemen

Dit is een coachingstraject, waarbij de client op zoek gaat naar zijn drijfveren, blokkades en wat hem of haar tegenhoudt om te werken zoals hij of zij dat wil en verwacht. 

Ook hier kijken we naar omgevingsfactoren en naar triggers die de problemen veroorzaken.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Voor kortdurende individuele therapie / Human Givens methode: ongeveer 4-6 sessies.

In een paar sessies leer ik je hoe je je eigen behoeftes kunt vervullen waardoor mentale problematiek snel minder wordt.

 

Voor relatietherapie: ongeveer 5-10 sessies

 

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • EFT-relatietherapie
 • Gesprekstherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Life Coaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Relatietherapie
 • Stress therapie
 • Traumatherapie

Behandeling van


Tarieven

 • Individueel 100 euro per sessie

 

 • Relatietherapie 120 euro per sessie

 

Openingstijden

Maandag 8.30-20.00
Dinsdag 8.30-20.00
Woensdag 8.30-20.00
Donderdag 8.30-20.00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Interview

Lees hieronder het interview met Mirjam Beekman.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Ik heb een praktijk in Bussum. Ik ontvang hier mensen uit de regio Bussum, Hilversum, Huizen, Naarden, Laren, Eemnes en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Veel gebeurtenissen! Dat ik mijn man leerde kennen, dat ik 4 kinderen heb gekregen, heb 10 jaar in de tropen gewoond, dat ik zelfstandige ben geworden....3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik heb vanuit mijn journalistieke ervaring ondervonden dat ik de drijfveren van andere mensen heel interessant vind. Dat opgeteld met mijn eerste studie Criminologie en Psychologie maakte dat ik uiteindelijk de vierjarige opleiding integratieve psychoterapie in Amsterdam ben gaan doen, en voor mezelf ben begonnen als therapeut.

 

Ik vind het fantastisch om mensen te helpen dingen in hun leven die niet lekker lopen te verbeteren, in mijn geval meestal de relatie.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Mensen op weg helpen om hun obstakels te overwinnen en het beste uit zichzelf te halen.

 

Mee te mogen kijken met mensen als ze best wel kwetsbaar zijn. Het gaat echt ergens over!5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Ieder verhaal van elke client is opmerkelijk.

 

Dat het telkens weer mogelijk is om als mens een ander mens op een beter spoor te zetten, zonder dat je elkaar daar goed voor hoeft te kennen.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Met mijn honden lopen in een vers sneeuwlaagje in het bos bij mij om de hoek.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Over 5 jaar zie ik mezelf nog hetzelfde werk doen, met wellicht iets meer weken per jaar vakantie, ik zal dan meer tijd doorbrengen op twee plekken die voor mij heel bijzonder zijn: Ameland en Aruba.3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik wandel veel met mijn twee honden, sta geregeld op de golfbaan met vriendinnen of mijn man en ik doe vrijwilligerswerk in een hospice.

 

Ik hou van buiten zijn, wandelen, fietsen, zwemmen, maar ook van lezen, en van geschiedenis. Ik zou die studie nog ooit weleens willen doen4. Waar word jij blij van?

Mooi weer, mijn familie om me heen, muziek, van klassiek tot pop, lekkere wijn, avondjes met vriendinnen.5. Heb je een partner en/of gezin?

Ja, ik heb een geweldige man die al meer dan 30 jaar mijn beste maatje is, en 4 kinderen die inmiddels allemaal uit huis zijn.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

Ik heb tijdens mijn opleiding 4 jaar lang ‘leertherapie’ gehad bij verschillende therapeuten, en ik vond dat over het algemeen geweldig, een cadeau voor mezelf, ik ben er erg van opgeknapt, heb veel over mezelf geleerd en ben ook verder gegaan met bv meditatie en mindfulness.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Wetenschapper, in de criminologie. Ik heb op het punt gestaan om te gaan promoveren, dat was toen ik net uit het buitenland kwam in 1998, maar 4 kleine kinderen maakten dat dat niet realistisch was. Na een paar jaar kwam de therapie op mijn pad en dat paste wel heel goed.

 

Of journalist, dat werk heb ik ook gedaan roen ik lang geleden 9 jaar op de Antillen woonde.
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Sam Harris, Amerikaans agnost, en Stephen Hawking.

 

Verder: Mijn clienten! Door hen zie ik hoe moedig mensen zijn, maar ook hoe goed ik het zelf heb.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Exodus van Leon Uris, maar het is een moeilijke vraag want ik lees zeer veel en vind veel boeken geweldig. Andere boekentip: Ik heb net gelezen ‘kom hier dat ik u kus’, van Griet op de Beeck, een geweldig boek.

 

Net gelezen: ‘ t Hooge Nest van Roxane van Yperen, over 2 Joodse zussen die in een villa bij mij in de buurt onderduikers hielden en zelf ook verzetswerk deden. Wat een helden!3. Jouw favoriete film en waarom?

Zoveel maar nu Bohemian Rhapsody, prachtig gemaakt en een mooi tijdsbeeld van de jaren 80 en 90.

 

Verder ook: Les uns et les autres.4. Jouw favoriete spreuk / quote?

Het leven is kort, geniet ervan zoveel je kan.

 

en

 

Mensch durf te leven! Van tekstschrijver Dirk Witte5. Wat is jouw missie?

In mijn beroep: mensen die mij vragen hen te helpen zo goed mogelijk begeleiden, en in mijn privéleven: een warme relatie onderhouden met mijn dierbaren en er altijd voor hen zijn in voor- en tegenspoed.

 6. Wat is jouw superkracht?

Als ik in de problemen zit ga ik net zolang doorwerken tot ik het kan oplossen.

 

Nuchter maar toch empatisch zijn. Ik ben geen zweverige therapeut, ik hoor vaak dat mensen dat prettig vinden.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Bewegen, en familie en vrienden opzoeken die een positieve ‘vibe’ uitstralen.

 

Leef in het moment, ga naar buiten, neem voldoende rust, niet alles hoeft perfect te zijn!
 - Mirjam Beekman

Contact met Mirjam

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten