Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ymkje Albada | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Leiden
Middelstegracht 87g
2312 TT Leiden
therapie-leiden@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtTherapie Leiden

Soms zit je in een periode van je leven waarin alles moeizaam lijkt te gaan. Wanneer dat te lang duurt, kan het te zwaar gaan voelen of kun je het gevoel krijgen er niet meer uit te komen. Het kan zijn dat er een duidelijke aanleiding is, zoals het overlijden van iemand, relatieproblemen, een echtscheiding of een burnout. Je kan dan bijvoorbeeld last van angsten krijgen of van lichamelijke klachten. Dat is een goed moment om hulp te zoeken.

 

Samen kunnen we bekijken wat er aan de hand is in je leven. Soms ben je je bewust van dingen die in de weg zitten, soms ook nog niet. We gaan hier samen zicht op krijgen, zodat je ermee aan de slag kunt. Een andere manier van ernaar kijken kan helpen, of een andere manier van ermee omgaan. Vaak zijn een aantal gesprekken voldoende om weer in beweging te komen, waardoor je situatie kan veranderen. 

 

De balans tussen je enerzijds gehoord en gezien voelen, erkend worden en je veilig voelen en anderzijds gecoached worden om tot inzichten te komen over jezelf, je situatie en je gedrag, maakt dat mensen binnen de therapie stappen kunnen zetten om zelf verder te kunnen in hun leven. 

 

 

Therapie, gezinstherapie en relatietherapie

Ik help je graag om meer grip te krijgen op je eigen leven. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.

 

Al jaren ben ik op een professionele manier met mensen in gesprek. Ik doe dat door aan te sluiten bij de ander, op een open en betrokken manier. Door een combinatie van geduld en doortastendheid help ik de ander verder. Humor geeft daarbij de nodige lucht.

 

Mijn ervaring is inmiddels breed en ik heb mij ontwikkeld tot een allround therapeut. Daarbij heeft mijn speciale aandacht het systemisch werken, waarbij ik oog heb voor de dynamiek tussen de betrokkenen. Je wordt als mens immers gevormd door je omgeving, door hoe je opgegroeid bent, door wat je meegemaakt hebt en door de mensen met wie je op het moment verbonden bent. 

 

Ook heb ik mij specifiek verder geschoold in het omgaan met rouw- en verlies, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Door mijn achtergrond als begeleider van ouders, ben ik gewend om zowel met volwassenen als met kinderen te werken en heb ik ruime ervaring met allerlei problemen.. 

 

Email me voor een afspraak. De eerste afspraak is een kennismaking waarna jij besluit of je vervolggesprekken wilt.

 

Opleidingen & registraties

Als psychosociaal therapeut ben ik aangesloten bij beroepsvereningen om een goede uitoefening van mijn beroep te waarborgen;

 

NFG: 8527, vakgroep VPMW

NVPA: B-lid, registratienr. 103935

 

 

Daarnaast ben ik ingeschreven bij kwaliteitsregisters, waardoor duidelijk wordt dat ik aantoonbaar voldoe aan eisen uit het werkveld;

 

SKJ: 100027992

Registerplein: GGZ agoog, registratienr. 461023233

Registerplein: Maatschappelijk werker, registratienr. 461023233

RBCZ/TCZ register: 170647R

 

 

Om als therapeut te kunnen werken, bezit ik over de noodzakelijke AGB-codes;

 

AGBcode onderneming: 90062537

 

AGBcode zorgverlener: 90103144

 

 

Als therapeut is het belangrijk om blijvend bij te scholen. Regelmatig volg ik opleidingen en cursussen om mijn vakkennis en vaardigheden te vergroten;

 

Opleidingen:

2017-2018:                     Basisopleiding systeemtherapie, Erik van der Elst, via De Jeugdzorgacademie

2015-2016:                     Rouwbegeleidingskunde, Post HBO, Hogeschool Utrecht

2009:                              T&C systeemtherapeuten, VO opleiding systeemgericht werken

 

Cursussen:

2018:    Supervisie systeemtherapie, langdurend traject.

2017:    Non violence resistance (NVR), geweldloos verzet in gezinnen

2017:    Basisopleiding Emotionally Focused Therapy, EFT netwerk Nederland

2016:    Leertherapietraject i.h.k.v. opleiding Rouwbegeleidingskunde

2016:    113 online, suicidepreventie, 113 Online

2016:    Psychopathologie, DSM-V, Hogeschool Utrecht

2015:    Aandachtsfunctionaris kindermishandeling, JSO

2015:    Regenboogtraining, rouwverwerking. Maatschap van rouwtherapeuten.

2014:    Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, Augeo

2013:     Oplossingsgerichte aanpak kindermishandeling (Signs of Safety, Words en Pictures).

2012:     Mentalization Based Treatment met ouders, Nederlands Psychoanalytisch Instituut

2011:     Psychopathologie volwassenen, Rino Groep Utrecht

2010:     Partnerrelatietherapie bij mensen met ASS en persoonlijkheidsproblematiek, Centrum Autisme

2009:     Kinder- en jeugd psychopathologie, Rino Noord Holland

 

 

Mijn hele werkende leven ben ik al in gesprek met mensen op een professionele manier;

 

2017- heden: Gezinstherapeut (systeemtherapeut i.o.) Kinder- en Jeugdpsychiatrie Curium te Oegstgeest

2016-2017: Ouderbegeleider bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd te Alphen aan de Rijn.

2014- 2017: Maatschappelijk werker bij het Rijnlands Revalidatiecentrum te Leiden.

2009- 2014: Ouderbegeleidster bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd te Alphen aan de Rijn.

2005-2008: Gezinsbegeleidster bij Cardea, campus Leiden,

2002-2004: Gezinsbegeleidster bij de Naschoolse Dagbehandeling Leiden , De Bruggen, nu Ipse De Bruggen.

2002-2004: Ouderbegeleidster bij het Medisch Kleuterdagverblijf Margriet , Cardea.Registraties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Relatieproblemen
 2. Rouwverwerking
 3. Identiteitsproblemen
 4. Angstklachten
 5. Problemen gebonden aan ADHD of ASS bij iemand zelf of bij diens partner

 

1. Relatieproblemen

Bij relatieproblemen gaan we middels EFT aan de slag om het onderliggende patroon in de relatie in kaart te brengen. 

Wanneer dat duidelijk is en wanneer duidelijk is met welke emoties dat samenhangt en welke oorsprong dat heeft, gaan we hiermee aan de slag. Doordat je het zelf gaat herkennen, krijg je er grip op. 

Onderliggende emoties die in jullie relatie in de weg zitten, halen we naar boven en werken we door. Op die manier kom je weer in verbinding met elkaar. Jullie relatie kan opnieuw gaan groeien en zich verdiepen. 

Het resultaat is in elk geval duidelijkheid over je relatie; ga je samen verder of niet. Wanneer je samen verder gaat, is het resultaat een sterkere verbinding in je relatie dan voorheen die ervoor zorgt dat je hindernissen in de toekomst beter samen aan kunt gaan. 

 

2. Rouwverwerking

Wanneer je langskomt voor rouwbegeleiding zal ik als eerste veel aandacht voor je verhaal hebben. We nemen door wat er is gebeurd; is er iemand overleden in je naaste omgeving of is er iets gebeurd wat je als groot verlies ervaart? 

Vaak komen er oude verliezen naar boven, waar we ook aandacht voor zullen hebben. Verlies wat zich stapelt kan zwaar gaan wegen en je belemmeren om goed verder te gaan. 

Samen gaan we op zoek naar wat je nodig hebt om je verlies te kunnen gaan verwerken en hoe je goed verder met je leven kunt. We hebben aandacht voor het verlies en we hebben aandacht voor de toekomst. Je zult merken dat je langzaam meer grip op de situatie krijgt. 

Het resultaat is dat je weer grip ervaart op je leven en dat je, met het verlies wat je hebt geleden, weer goed verder kunt. 

 

3. Identiteitsproblemen

Er kunnen momenten in je leven zijn waarin je niet goed weet hoe verder te gaan. Je zit vast in wat je doet, maar verlangt wel naar verandering. Het lukt echter niet om daartoe te komen. Dan ben je zoekende naar je identiteit; wie ben je en wat past bij je. 

In perioden waarin dingen veranderen in je leven kun je hier soms extra hard tegenaan lopen. Bijvoorbeeld bij de overgang van een studerend naar een werkend leven, bij het verbreken van een relatie, nadat iemand in je omgeving is overleden, wanneer je net ouder(s) bent geworden. Allemaal overgangen die veel van je vragen. 

We gaan je verhaal in kaart brengen en krijgen samen beter in beeld wie jij bent en wat bij je past. Dan onderzoeken we welke stappen jij in je leven kunt zetten om te worden wie je bent. 

Wanneer dat voldoende is gedaan, zul je je rustiger voelen in je situatie en heb je helder voor jezelf welke richting je op wilt gaan. 

 

 

4. Angstklachten

Mensen komen met veel verschillende angstklachten voor therapie. Soms is het een heel gerichte angst, bijvoorbeeld om te presenteren of omdat ze veel piekeren. 

Vaak gaat het over een bredere angst, bijvoorbeeld dat ze onzeker zijn en zich daardoor geremd voelen. Dit merken ze dan op verschillende gebieden in hun leven, doordat ze niet verder komen in hun relatie, of geen relatie aan durven gaan, doordat ze niet verder komen in hun werk of zich in sociale situaties vaak ongemakkelijk voelen. 

We zorgen eerst dat we zo duidelijk mogelijk krijgen om welke angst het precies gaat en op welke vlakken van het leven die invloed heeft. Ook proberen we samen te ontdekken waar de angst vandaan komt. Wanneer dat in kaart is, maken we keuzes waar te beginnen. 

Werken aan angst is de dingen gaan doen je spannend vindt op zo’n manier dat je je emoties kunt blijven beheersen. Oefening baart kunst in dit geval. Het resultaat is dat je angst zal afnemen en je minder zal hinderen in de dingen die je wilt doen. 

 

 

5. ADHD, ADD of ASS

Wanneer je bekend bent met de diagnose ADHD (of ADD) of ASS, zul je ervaren dat een aantal dingen in het leven lastiger gaan dan bij anderen. Dat hoeft niet erg te zijn, je kunt er prima mee leven.

 

Soms zit het echter teveel in de weg. Dan is het goed om te kijken waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om goed verder te kunnen. Het is dan prettig dat je therapeut kennis en ervaring heeft met ADHD en ASS. 

Dit betekent dat er geen dingen van je gevraagd worden die voor jou niet haalbaar zijn en dat er met je meegedacht wordt in hoe jij je leven vorm kan geven op een manier die voor jou past. 

Het resultaat is dat je weer goed op koers bent en weer helder hebt wat jij nodig hebt om op koers te blijven. 

Wanneer je partner ADHD of ASS heeft, zal dat consequenties hebben voor je relatie. Vaak is het verstandig om in relatietherapie te gaan wanneer je merkt dat dit teveel in de weg gaat zitten. Je kan de ander niet veranderen, samen kun je er wel een werkbaar geheel van maken. En dat maakt weer dat conflicten verminderen en je milder naar elkaar toe kunt worden. 

Soms kan het echter ook helpen om zonder je partner langs te komen, wanneer je merkt dat het meer om jouw worsteling gaat in de omgang met de diagnose van je partner. Dan kan het helpen om je verhaal te doen, gehoord te worden en samen te zoeken naar hoe je hier het beste mee om kunt gaan. 

Het resultaat is dan vaak dat je gaat voelen dat je de ander niet kunt veranderen en dat je meer rust vindt in je eigen gedrag te veranderen en je verwachtingen bij te stellen. Vanuit die rust is dan soms toch weer wat mogelijk bij de ander. 

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Hoe vaak je langs komt voor een gesprek hangt van veel dingen af. Soms weten mensen zelf al goed wat er aan de hand is en hebben ze maar weinig nodig om weer goed verder te kunnen. Dan kun je met drie gesprekken zelf al goed verder. 

Vaak zullen er iets meer gesprekken nodig zijn, gemiddeld tussen de vijf en de tien. Daarmee zijn de meeste trajecten goed en naar tevredenheid afgerond. 

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking
 • Stress

 

 • Zingeving
 • ADHD, ADD, ASS
 • Begeleiding bij ziekte
 • Bindingsangst
 • Faalangst

 

 • Fobie
 • Gezinstherapie
 • Identiteitsproblemen
 • Overspannenheid

 

 • Piekeren
 • Relatieproblemen
 • Samengestelde gezinnen
 • Verlatingsangst

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Cognitieve therapie
 • Contextuele therapie
 • Counselling
 • EFT-relatietherapie
 • EFT-therapie
 • Gedragstherapie
 • Gesprekstherapie
 • Gezinstherapie
 • Jongerentherapie
 • Kindertherapie
 • Life Coaching
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Ouderbegeleiding
 • Personal coaching
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Werkgerelateerde therapie
 • Zwangerschapsbegeleiding

Behandeling van


Tarieven

Individuele therapie bestaat uit gesprekken van 60 minuten. De kosten hiervoor bedragen 85 euro per keer. Hier hoeft geen BTW over te worden betaald. Er is vaak een vergoeding vanuit de verzekeraar mogelijk, wanneer er sprake is van een aanvullende verzekeraar. Kijk hiervoor op de sites van de NFG en de NVPA. Bij beide beroepsverenigingen ben ik aangesloten, waardoor zorgverzekeraard vergoedingen bieden. Trajecten hebben meestal een duur van 5-10 keer. Over het algemeen vergoeden verzekeraars de helft van zo'n traject. 

 

Bij relatietherapie hebben de gesprekken een duur van 70 minuten. De kosten hiervan bedragen 120 euro per keer, inclusief BTW. Helaas bieden verzekeraars geen vergoedingen voor relatietherapie. Per gesprek zal 60 euro per persoon in rekening worden gebracht. 

Openingstijden

Maandag 19.00-22.00
Dinsdag 9.00-22.00
Woensdag 19.00-22.00
Donderdag 19.00-22.00
Vrijdag 9.00-22.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktische informatie

Werktijden: Op dinsdagen en vrijdagen in de praktijk aanwezig. Daarnaast verschillende avonden mogelijk.
Tarieven: 85 euro voor een individuele sessie, dit is BTW vrij. 120 euro inclusief BTW voor relatietherapie.
Sessieduur: 60 minuten voor een individuele sessie, 70 minuten voor relatietherapie.
Opleidingen: Systeemgericht werken, Rouwbegeleidingskunde, EFT, Social work (SPH en MWD).
Beroepsvereniging: NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), NVPA, SKJ.
Diversen: Door mijn lidmaatschap bij de NFG en het NVPA zal de therapie vaak deels vergoed worden door de zorgverzekeraar onder de aanvullende verzekering. Het eigen risico hoeft hiervoor niet te worden aangesproken.

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie Leiden

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Leiden - Ymkje Albada

rating
Waardering van 4,7 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik voelde me snel op mijn gemak

“Ik ben erg tevreden over de gesprekken met Ymkje! Ze is erg begaan en heeft oog voor het hele gezin! De gesprekken zijn open en ik voelde me snel op mijn gemak.”

| Katwijk | 28 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een topper

“Jouw hulp was heel fijn omdat je waar maakte wat je belooft, altijd terugkomt op hetgeen er besproken is, zelf oprecht interesse toont, wil helpen waar je kan en vertrouwen geeft. Ik vind je een topper!”

| 4 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een goede steun

“In een voor ons moeilijke periode is Ymkje Albada een goede steun geweest. Ymkje neemt echt de tijd om naar je te luisteren en ze heeft ons gesterkt in het maken van bepaalde keuzes.”

| 11 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een luisterend oor en professionaliteit

“Een luisterend oor gecombineerd met professionaliteit, dat is wat Ymkje kenmerkt.”

| 24 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Tips en inzichten

“Door gerichte vragen leer je weer na te denken over de situatie waar je inzit. Op andere momenten denk je dan weer aan de tips en inzichten die je binnen de prettige gesprekken opdeed. Die dan van extra waarde worden omdat je grip op de situatie en je gevoelens krijgt.”

| 2 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne gesprekken

“Fijne gesprekken waarbij je het gevoel hebt dat er echt naar je geluisterd wordt en je begrepen wordt.”

| 30 jan 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Verhelderend

“Verhelderend. Ik verkreeg inzicht in mijn gedragingen waardoor ik met mijn probleem aan de slag kon.”

| Leiden | 24 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten