Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Yvette Groot | Psychomotorisch therapeut

Psychomotorisch-therapeut-Den Haag
Lombokstraat 1
2585 VP Den Haag

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsychomotorische therapie Den Haag

---

Clientenstop
Op dit moment heb ik een clientenstop. Ik verwijs je graag naar een van mijn collega's op deze website.

---

 

 

Alles wat we meemaken zit opgeslagen in ons lichaam. Voor een verandering is ook een nieuw lichaamsgevoel nodig. Nieuwsgierig hoe ik je daarbij kan helpen?

 

Het lichaam heeft zijn eigen geheugen. Het is bewezen, dat de fysiologie in het lichaam (het zenuwstelsel) nare gevoelens en patronen in stand houdt. Door tijdens het gesprek aandacht te besteden aan lichaamssignalen, houding en beweging is deze fysiologie stapsgewijs te beïnvloeden en ervaar je meer rust. 

 

Daarnaast wordt de link gelegd met gevoelens en overtuigingen die je aangeleerd heb tijdens je leven tot nu toe. Je leert van binnenuit te voelen wat voor jou nu nog klopt. Dit geeft inzicht en bewustwording en nieuwe mogelijkheden, zodat je met meer balans en plezier in het leven staat.

 

Al jarenlang begeleid ik mensen met uiteenlopende klachten. Velen van hen hebben al eerder therapie gehad. Zij zijn verbaasd over de snelheid waarmee je tot de kern komt en de wezenlijke veranderingen die je kan bereiken als je het lichaam in de therapie betrekt. 

  

 

Yvette de Groot

Na mijn opleiding aan de Rotterdamse Dansacademie en carrière als danseres en dansdocente koos ik voor de opleiding Bewegingsexpressietherapie. Ik was er van overtuigd geraakt dat veel van wat wij meemaken opgeslagen zit in het lichaam en dat het lichaam zijn eigen geheugen heeft. Voor verandering is dus ook een nieuwe lichaamservaring nodig.

 

Ruim 15 jaar ben ik werkzaam geweest als psychomotorisch therapeut in de ggz in Rotterdam. Bij PsyQ, onderdeel van de Parnassia Groep werkte ik voor verschillende afdelingen: Eetstoornissen & Obesitas, Somatiek & Psyche, Psychotrauma en Persoonlijkheidproblematiek. In 2012 heb ik mijn eigen praktijk geopend. Ik ben aangesloten bij de FVB.

 

Ik ben mij blijven bekwamen en heb verschillende cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder een training Lichaamsgerichte Psychotherapie en een opleiding Somatic Experiencing. Intussen ben ik moeder van een zoon geworden, wat mijn leven enorm verrijkt.

 

Door mijn werkervaring kan ik cliënten steeds beter toegang bieden tot hun eigen lichaam, hun gevoelsleven en -ervaringen. Het geeft een impuls aan hun ontwikkeling, waardoor ze kunnen groeien naar wat zij belangrijk vinden.

 

 

Eetstoornissen

Mensen die te kampen hebben met eetproblemen, hebben in eerste instantie een verstoord eetpatroon. Dat kan betekenen dat je te weinig, te veel of onregelmatig eet en/of eetbuien hebt. Als je gedrag aan bepaalde criteria voldoet, staan deze problemen bekend als Anorexia Nervosa, Bulimia Nervosa en Binge Eating Disorder.

 

Bijna altijd speelt je uiterlijk en gewicht dan een grote rol in hoe je over jezelf denkt en jezelf beoordeelt.

 

Afhankelijk van je hulpvraag en eventuele andere therapieën die je volgt, kiezen we voor een traject waarbij we ons focussen op het lichaamsbeeld en de lichaamsbeleving of een traject waarin we eerst aandacht besteden aan je eetgewoonten en eventueel compenserende maatregelen, zoals braken en laxeren.

 

In het laatste geval ga je bijhouden hoe je met eten omgaat en bespreken we samen hoe je dit kan op- of afbouwen. Ook onderzoeken we welke functie je eetstoornis vervult. Eventueel kan er aan achterliggende vragen gewerkt worden.

Het kan nodig zijn om moeilijke ervaringen, die je in het leven tegen gekomen bent, te verwerken. Er komt dan ruimte voor nieuwe manieren om om te gaan met emoties en sociaal gedrag, die tot nu toe opgelost worden door te eten of niet te eten.

 

 

Trauma’s

Ieder mens maakt in zijn leven trauma’s mee, dat hoort bij het leven. En voor een ieder is er de uitdaging om daar zijn weg in te zoeken.

Als een trauma je dagelijks leven sterk beïnvloedt of je in de weg staat in je ontwikkeling, biedt professionele hulp steun in de verwerking ervan.

Met Sensorimotor Psychotherapy wordt daarnaast lichamelijk de link gelegd met gevoelens en overtuigingen die je aangeleerd heb tijdens je levenspad tot nu toe en die mogelijk aan herziening toe zijn.

 

 

Lichamelijke klachten

Iets ligt ’als een steen op je maag’ of is ’moeilijk te verteren’ , iets ligt ’als een last op je schouders’, die persoon ’bezorgt je hoofdpijn’…

Als je lichamelijke klachten hebt (maag- of darmproblemen, hoofdpijn, pijnlijke spieren etc.) heb je vaak al gezocht in het medische circuit. Als je daar niet verder meekomt, is het mogelijk dat je een heel ander antwoord krijgt als je gaat luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

 

In de psychomotorische therapie gaan we op zoek naar wat samenhangt met en wat de oorzaak is van je klachten en werken we daarmee verder als je dat wilt. Ook het omgaan met lichamelijke klachten en de gevolgen die je klachten hebben in je dagelijks leven kunnen het onderwerp zijn.

 

 

Ervaringen van cliënten:

“Woorden die bij jou als persoon opkomen zijn: warm, welkom, subtiel en professioneel.
Iedere sessie was precies raak. Delen van mij kwamen als het ware vrij van de angst wat het in de greep hield. Na iedere sessie ervaarde ik dat ik weer een beetje meer van mezelf had ontdekt en dit ook kon leven. Maar nu zonder de angst die er onbewust altijd in mij was. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger voor me. Ik kan nu meer doen wat ik zo graag wil; voluit leven. Ik hoef niet meer zo hard te werken om iedere keer mezelf te overwinnen.

 

Heel veel dank Yvette! Jouw begeleiding het afgelopen half jaar is voor mij cruciaal geweest om echt een ander spoor te kunnen gaan volgen. Mijn eigen spoor.

 

Wanneer er iets aan de orde is waar ik naar wil kijken klop ik weer bij je aan!”

 

Pauline

 

----- 

“Voor mij was de therapie goed omdat je uit je hoofd gehaald wordt en meer in je lichaam, Yvette heeft dat heel goed begeleid en kon mij er ook goed inbrengen, onbewuste gevoelens konden zo naar boven komen en hierdoor geheeld, ik voel mij in ieder geval lichter en ben blij ook dat zij mijn therapeut was, heel vertrouwd voelde het ook”

 

Maureen

 

----- 

 

Wil jij ook op weg naar een echte verandering? 

 

Vragen zijn welkom! Stuur me een bericht als je vragen hebt of een kennismakingsgesprek wilt plannen. 

Therapievormen

  • Angst therapie
  • Burnout therapie
  • Coaching
  • Depressie therapie
  • Eetstoornis therapie
  • English speaking therapy
  • Lichaamsgerichte therapie
  • Traumatherapie

Behandeling van


Aangesloten bij

  • FVB
  • NVPMT

 

Praktische informatie

Tarieven: 85 euro
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: Bewegingsexpressietherapie, lichaamsgerichte psychotherapie, Somatic Experiencing, Sensorimotor Psychotherapy, Schematherapie
Beroepsvereniging: FVB - NVPMT

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten