Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Willemien Voortman-Wisselink | Psycholoog NIP - Relatietherapie

Psycholoog-NIP---Relatietherapie-Zeewolde
Stevinweg 2-22
3891 EA Zeewolde


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Zeewolde---
Ik heb een clientenstop wegens zwangerschapsverlof.

Kijk daarom bij een andere therapeut op deze website.
---


Loop je ergens in vast, heb je spanningen of voel je je uitgeput? Jij bent welkom! 

 


Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie en relatietherapie. 


Individuele therapie

Bij individuele therapie werk ik vooral vanuit de principes van de integratieve therapie, afgewisseld met andere therapievormen die op dat moment goed bij je aansluiten, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of facetten uit de transactionele analyse of contextuele therapie. 

Ik geloof dat je bent bedoeld om te leven in verbinding met jezelf en anderen. Helaas merken we regelmatig dat we die verbinding met onszelf of anderen verliezen. Dat gebeurt in situaties waarin we automatisch onze beschermingsmechanismen activeren. Deze beschermingsmechanismen (of overlevingspatronen) hebben we in eerdere pijnlijke ervaringen ontwikkeld.

Zo is de manier waarop je jezelf, de ander en de wereld om je heen beleeft grotendeels bepaald door gebeurtenissen uit je verleden en de overlevingspatronen die je in die pijnlijke gebeurtenissen ontwikkeld hebt. We leven vanuit de overtuigingen die we vroeger nodig hadden om te overleven. ‘Anderen zijn onbetrouwbaar.’ ‘Ik ben niks waard.’ ‘Ik moet het allemaal zelf doen.’

De invloed van onze eerdere ervaringen houdt ons vaak gevangen. Hierdoor zijn we veel minder vrij dan nodig is. Integratieve therapie kun je daarom zien als een bevrijdingsproces.

Je gaat de verbinding met jezelf herstellen en kunt het heden ervaren zonder de pijn en de blokkades die je eerder in je leven hebt opgelopen. Je leeft meer bewust in het hier en nu, ervaart meer vrijheid in je doen en laten, voelt meer energie, bent meer in contact met wie je echt bent, ervaart steeds minder angst, boosheid en negativiteit en beleeft steeds vaker en intenser vreugde en verbinding.


Relatietherapie Zeewolde

Bij relatietherapie werk ik vooral vanuit de principes van Emotionally Focused Therapy (EFT). Bij EFT gaan we ervan uit dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. We functioneren beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een geliefde kunnen we meer aan!

In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. De ander is zo belangrijk voor je dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Als je kunt aangeven wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen en de ander hiernaar kan luisteren, kan de ander iets voor jou betekenen en jou troost, steun of geruststelling geven.

In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Dit negatieve patroon is een probleem geworden in je relatie. Je leert dit patroon te ontrafelen en ontdekt ieders aandeel in dit patroon of in die 'dans'.

Je ontdekt wat je zelf doet waarmee je je partner ongewild pijn doet, en je partner begint dat andersom ook van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding.

Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. Je oefent om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. In plaats van op elkaars tenen te staan en uit de pas te lopen, zijn jullie straks in staat om echte verbinding te voelen en beleven.

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Stuur gerust een bericht.

Willemien

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Studies en opleidingen

- Masterstudie Klinische en Gezondheids Psychologie - Erasmus Universiteit Rotterdam.
  BAPD psychodiagnostiek behaald.

- EFT therapie - Stichting EFT Nederland

- Een taal erbij - de Kontekst

- Integratieve therapie - Groundwork, 2e jaar

 

Codes

o   Ik ben psycholoog NIP: 224260

o   AGB-code praktijk: 94065269

o   AGB-code zorgverlener: 94103891

 

Lid van de vakvereniging CVPPPRegistraties

Tarieven

Tarieven en vergoeding

Individuele therapie: 75,-

Relatie therapie: 85,-


Vraag bij je eigen zorgverzekering de mogelijkheden voor vergoeding goed na. Bij de meeste zorgverzekeringen worden de afspraken op een van deze manieren vergoed:
- Vergoeding vanuit de basisverzekering: tot 100% vergoed als je een restitutiepolis hebt.
- Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering: je krijgt meestal rond de 45,- per keer vergoed.


Relatie therapie wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeringen.

In het geval je zorgverzekering niet vergoed, kan je de gemaakte kosten voor therapie als bijzondere ziektekosten aftrekken bij je belastingaangifte.

Openingstijden

Maandag 9:00 - 18:00
Dinsdag 9:00 - 18:00
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag 9:00- 18:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten