Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Heinz | Integratief therapeut en Hypnotherapeut, Psycholoog Klinische Psychologie

Integratief therapeut en Hypnotherapeut, Psycholoog Klinische Psychologie - Utrecht - Heinz
Psycholoog Utrecht Binnenstad
Mariaplaats 52
3511 LM Utrecht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Utrecht Binnenstad


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Bent u bang of verdrietig?

Heeft u PTSS, een fobie, ADHD of bent u getraumatiseerd?

Heeft u (Corona)stress, een burn-out of burn-out klachten (het voorstadium van een burn-out)?

Zijn er (andere) problemen op uw werk of in uw relatie?

Zit u in een crisis rond uw identiteit (ook LGBTQ+ onderwerpen)?

Bent u te veel met seks bezig of heeft u juist geen zin meer in seks?

Of heeft u om welke reden dan ook hulp nodig?

 

 

Herinneringen en gevoelens

Vaak worden wij door anderen, situaties of levensgebeurtenissen getriggerd en daarmee (onbewust) herinnerd aan oude pijn die wij allang vergeten zijn. De “herinneringen = nare gevoelens” doen zich in ons gedrag gelden en dat hebben wij vaak helemaal niet (bewust) door.

Hierbij valt te denken aan het vermijden van (bepaalde) personen en situaties, een enorme behoefte aan het controleren en het arrangeren van personen en situaties naar eigen hand, piekeren, een enorme onrust voelen, zich terugtrekken uit (bepaalde) sociale activiteiten, niet op te durven komen voor een eigen mening, eigen behoefden en belangen, niet te durven zeggen waar het op staat, niets meer (durven) doen, middelengebruik, ziek zijn (wellicht lichamelijke klachten hebben die medisch niet verklaard kunnen worden), zich zo helemaal op het werk of seksuele activiteiten storten of juist geen zin meer hebben in seks en nog veel, veel meer.

Deze “herinneringen” kunnen weggedrukte nare gevoelens zijn (bijvoorbeeld ten gevolg van psychisch en lichamelijk geweld, verwaarlozing en andere nare ervaringen of andere leerprocessen die ons nog niet zo lang geleden of gedurende onze opvoeding, op school of in andere situaties overkomen zijn.

Deze nare gevoelens kunnen machteloosheid, woede (als gevolg van machteloosheid), angst, somberheid/depressie (ook vaak een gevolg van machteloosheid), verwardheid, onrust, piekeren, paniek, lichamelijke klachten enzovoort zijn waaronder wij in meer of mindere mate lijden.

Wij kunnen het gevoel hebben dat wij niet de moeite waard zijn, dat wij volstrekt afhankelijk zijn of dat wij er niets aan kunnen doen. Uiteindelijk kunnen wij hierdoor in ons leven tekortschieten, vereenzamen, niet ons potentiaal ontwikkelen dat in ons zit, een burn-out krijgen of in een klinische stoornis terecht komen. 

Wanneer u merkt dat u dat anders wilt neem dan contact met mij op om gedurende een intakegesprek te onderzoeken wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn. Wij gaan bespreken op welke wijze wij het kunnen aanpakken zodat u uw doelen bereikt. Het maakt niet uit met wat u komt. 


ANGST: 
algemene angst, paniekaanvallen, sociale angst, door bepaalde triggers in een shock terecht komen, fobieën, dwanggedachten en -handelingen, …


MACHTELOOSHEID/HULPELOOSHEID: 
wanneer wij ons machteloos/hulpeloos voelen dan uit zich dit vaak door boosheid en woede (naar buiten gericht) of somber (naar binnen gericht) worden. Deze gevoelens zijn vaak aangeleerd en kunnen worden aangepakt. 


SOMBERHEID(DEPRESSIE): 
depressie en angst liggen vaak dicht bij elkaar, heeft u last van negatieve gedachten of piekeren, voelt u zich fut- en energieloos, komt u s’ ochtends uw bed niet uit, heeft u nergens zin in, …


MOEILIJKHEDEN IN DE SOCIALE INTERACTIE MET ANDEREN: 
assertiviteit, identiteit,


LGBTQ+, …WERK:
 
Burn-out klachten en burn-out, bore-out, overspannenheid, problemen in de interactie met leidinggevenden, collega’s en klanten.


GROEI: 
persoonlijke groei, beroepskeuze maken, carrièreswitch, …


Ursprünglich bin ich Deutscher: wenn Sie also lieber Deutsch sprechen wollen? Herzlich willkommen! Nederlands spreek ik net zo goed! We can also speak English!

 

Ik werk ook met beeldbellen (MDO caresharing: veilige omgeving) gezien de situatie rond het Corona virus.


Meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Heinz


Online therapie

Wanneer u de voorkeur geeft aan therapie op afstand, dan kunnen wij via beeldbellen werken (MDO caresharing: veilige omgeving).

U ontvangt dan per e-mail een link. U hoeft alleen maar op die link te klikken en u bent in de online omgeving. 


Mededeling inzake corona-pandemie

U kunt voor de therapie gewoon naar mijn praktijk komen. Wanneer u dat niet wilt dan kunnen wij ook via beeldbellen werken. Ik werk met MDO caresharing = een veilige omgeving.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

Mijn naam is Heinz en ik woon sinds 1997 in Nederland. Ik ben Psycholoog voor Klinische Psychologie, gecertificeerd EMDR-therapeut, Hypnotherapeut voor klassieke en neoklassieke hypnotherapie, Integratief therapeut en Counselor/Coach (NOBCO erkend).

Ik heb 3 jaar in een psychologenpraktijk (GGZ en A&O) in Amsterdam gewerkt waar ik psychologische onderzoeken en behandelingen heb uitgevoerd.

Verder heb ik ongeveer 30 jaar werkervaring bij verschillende bedrijven en instellingen (uitvoerend, project-, account-, team-, en unitmanagement).

AGB-code van de praktijk: 9006 6910;
AGB-code therapeut: 9010 7836


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Be sure you put your feet in the right place, then stand firm.” Abraham Lincoln

De Integratieve Coaching, Counseling en Psychotherapie is een relatief nieuw paradigma dat recht probeert te doen aan alle dimensies die ons menszijn uitmaken. 

Wij werken aan de 6 mensdimensies die een sterke invloed op en een wisselwerking hebben met uw wensen, behoeften, dilemma’s en problemen. Deze 6 dimensies zijn uw gedrag, uw gevoel, uw gedachten, uw lichaam (waar in uw lichaam voelt u…), uw sociale omgeving en uw spirituele dimensie (wat geeft eigenlijk zin aan uw leven en waarvoor doet u het eigenlijk allemaal?). De integratieve werkwijze is het allernieuwste paradigma in de behandelkunde en omvat alles wat het menszijn uitmaakt.

Verder werk ik met de zogenaamde dagdroomtherapie (katathym imaginatieve psychotherapie) voor de bewerking en verwerking van nog niet bewuste wensen, behoeften, dilemma’s en conflicten. Hierdoor worden al die dingen die u onbewust bezighouden en u veel energie kosten langzaam maar zeker bewust en bewerkbaar gemaakt. Hierdoor krijgt u snel (weer) grip en voelt u zich snel beter. 

Door heling (integratie/fusie van onbewuste en afgesplitste aspecten) hoeft u geen energie meer te besteden om pijnlijke en niet verdraagbare aspecten onbewust te houden waardoor u zich steeds energieker gaat voelen. Door groei (sociaal- emotionele ontwikkeling) wordt de interactie met andere mensen steeds gemakkelijker waardoor uw leven steeds plezieriger wordt.

Enkele voorbeelden van de gebruikte imaginatieve beïnvloedingsprocedures zijn:

EMDR: Bij PTSS, fobieën en andere nare gevoelens kan EMDR worden ingezet waardoor dat nare gevoel verdwijnt en u snel weer grip heeft op uw dagelijks leven.

Vrije imaginaties: In uw voorstelling onderzoekt u wat u wilt ontwikkelen of wat u dat nare gevoel geeft.


Grote – Kleine – (innerlijk kind) Interventies
Vaak lopen wij als volwassen personen nog steeds rond met nare gevoelens die wij al sinds onze kindertijd kennen. Dit nare gevoel steekt steeds weer de kop op wanneer wij door bepaalde situaties of gebeurtenissen getriggerd worden. Door een zogenaamde

“innerlijk kind interventie” kan dit gevoel worden aangepakt en geheeld waardoor u – als u weer getriggerd wordt – dit gevoel niet meer voelt, ontspannen blijft en passend kunt reageren. 


Confronta
tieve imaginaties: U gaat in uw voorstelling op zoek naar dat deel in uzelf dat zich zo naar voelt of u zo een naar gevoel geeft om dat deel onder ogen te zien, contact te maken, te helpen, te doen wat nodig is zodat dat u zich snel beter voelt.


Verschillende delen in beeld:
 Bij innerlijke conflicten kunt u de tegenstrijdige delen in beeld brengen (bijvoorbeeld op een imaginair podium, in een imaginair theater) en bewerken.


Zogenaamde lichaamstochten bij psychosomatische klachten: in uw voorstelling gaat u een kijkje nemen in uw lichaam en naar die plek/plekken toe waar u pijn heeft of die u niet vertrouwd. 


Hypnotherapie: soms kunnen een aantal sessies Hypnose-Therapie ervoor zorgen dat u zich veel beter voelt. Als nodig kunnen wij vervolgens met andere methoden verder aan uw klachten en uw verdere heling werken.


En natuurlijk ook alle andere gangbare methoden zoals die worden toegepast in de cognitieve gedragstherapie en andere stromingen: registreren (5-G schema), psychoeducatie, cognitief-gedragstherapeutische methoden en nog veel meer.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 • Gevoelens van minderwaardigheid, machteloosheid, hopeloosheid,
 • Angst,
 • Paniek, 
 • Fobieen,
 • OCD,
 • Depressie,
 • Seksuele problemen,
 • Boosheid en woede,
 • ...

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Depressie therapie
 • Deutschsprachige Therapie
 • EMDR-therapie
 • English speaking therapy
 • Gesprekstherapie
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Online therapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Psychotherapie
 • Schematherapie
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

105 euro per sessie van tenminste 1 uur. 

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk.

Openingstijden

Maandag 9-20
Dinsdag 9-20
Woensdag 9-20
Donderdag 9-20
Vrijdag 9-20
Zaterdag niet
Zondag niet

Ligging


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten