Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Edith Wächter | Psycholoog, Psychosociaal-therapeut, EMDR-therapeut, kunstzinnig Counsellor

Psycholoog,-Psychosociaal-therapeut,-EMDR-therapeut,-kunstzinnig-Counsellor-Maastricht
Sint Annadal 20
6214 PB Maastricht
edith-waechter@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Maastricht

Mijn naam is Edith Waechter. Sinds een aantal jaren werk ik als vrijgevestigde psycholoog en psychosociaal-therapeut in mijn eigen praktijk. Ik begeleid mensen bij uiteenlopende klachten en vraagstukken.

 

Voel je bv. al een langere tijd somber, ongelukkig in je relatie, moe en gestresst of ben je vastgelopen kunnen de gesprekken je helpen, weer in je kracht te komen staan en meer rust in je zelf te vinden.

 

Mijn vertrekpunt is het idee dat symptomen zoals bv. angst, somberheid, piekeren, niet kunnen slapen, rusteloosheid een signaal zijn, dat ons waarschuwt dat wij niet goed naar onszelf luisteren, dat wij niet onszelf mogen of kunnen zijn, dat wij vastzitten in een conflict. Ze vragen aandacht voor jouw echte behoeftes en wensen.

 

Samen met jou ga ik op zoek hiernaar. Beetje bij beetje kijken wij wat je hierin belemmert en wat je nodig hebt om meer jezelf te kunnen zijn en meer op jezelf te kunnen vertrouwen en je eigen keuzes durven te maken.

 

 

Persoonlijke doelen

Aan het begin van de behandeling formuleer ik samen met jou jouw persoonlijke doelen. Wat wil je bereiken door de gesprekken? Wil je bv. leren beter jouw grenzen aan te voelen en aan te geven, jezelf serieuzer te nemen of leren voor jezelf op te komen?

 

 

Naast gesprekken, waarin jouw persoonlijk verhaal, tempo en wensen centraal staan werk ik o.a. met oefeningen uit de kunstzinnige therapie. Ze kunnen jouw persoonlijk proces verdiepen en bespoedigen.

 

Wat in je leeft laat je zichtbaar worden, het wordt hanteerbaar, je krijgt er grip op. Bovendien brengen deze oefeningen denken, voelen en willen bij elkaar. Je weet niet alleen de goede oplossing, je ervaart het ook en je kan makkelijker hiernaar handelen

 

 

Over mij

Ik ben in 1991 aan de universiteit te Berlijn afgestudeerd als psycholoog. Daarna heb ik met veel passie zowel kinderen als ook volwassenen bij hun worstelingen met zich, het leven en hun omgeving begeleid.

 

Hierdoor kon ik me ik me zowel professioneel als ook persoonlijk verder ontwikkelen. In 1997 ben ik met mijn Nederlandse man naar Maastricht verhuisd, en ondertussen voel ik me ook hier thuis. Wij hebben twee bijna volwassen kinderen.

 

Ik heb een aantal jaren als zelfstandige therapeute bij het Vrouwengezondheidscentrum gewerkt en daar naast in mijn eigen praktijk. 

 

Ik zou mezelf als enthousiast, optimistisch en humorvol met de nodige diepgang beschrijven. 

Mijn cliënten bied ik deskundigheid en een veilige plek om zich zelf te kunnen zijn,

 


Registraties

Praktische informatie

Werktijden: Maandag 9.00 - 19.00, woensdag 9.00 - 17.00, donderdag 15.00 - 18.00, vrijdag 9.00 - 17.00
Tarieven: € 85,00 per sessie, vergoeding uit de aanvullende verzekering
Sessieduur: 60 min.
Opleidingen: Psycholoog drs., Gesprekspsychotherapie, Psychodrama, EMDR, kunstzinnig Counselling,
Beroepsvereniging: NVPA, RBCZ
Diversen: Training in Lichaamswerk, NLP, Ademtechnieken, Gezinstherapie, Groepstherapie,SOMA-training. De therapie is ook in het Duits mogelijk.

Ligging

Reviews Psycholoog Maastricht

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Maastricht - Edith Wächter

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Edith is een veelzijdige therapeute

“Edith is een veelzijdige therapeute die zich aanpast aan de client die tegenover haar zit. Op een geduldige wijze luistert ze écht en doorziet ze wat nodig is om je verder te helpen. Dit kan soms door simpelweg de juiste vragen te stellen.   Vaak bleven deze bij mij resoneren en viel later in de week opeens het kwartje met veel inzichten als gevolg. Op andere manieren konden methodes uit de creatieve therapie of mindfulness me in verbinding met mezelf zetten.   In het half jaar dat ik bij haar in therapie ben geweest, ben ik erg gegroeid en hebben dingen zich ontvouwd. Door de opheffing van bepaalde blokkades kan ik nu beter met emoties omgaan en lichter in het leven staan. Ik voelde me bij haar heel erg meer begrepen.”

| 9 jan 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een topper

“Nogmaals dank voor de goede therapie en zorg. Ik heb me bijzonder welkom bij je gevoeld en mijn leven heeft een flinke positieve wending genomen. Ik ben erg blij je als mijn therapeut gehad te hebben, je bent een topper.”

| 21 mei 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten