Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Diana Polis | psycholoog/integratief therapeut NVPA

psycholoog-integratief-therapeut-NVPA-Leusden
Larikslaan 2 2de
3833 AM Leusden
psycholoog-diana@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Leusden

Mijn naam is Diana Polis. Ik ben een ervaren psycholoog en integratief therapeut (NVPA) en ik heb een eigen praktijk in Leusden. Deze is gevestigd in een multidisciplinair gezondheidscentrum.

Mijn specialisaties zijn hoogsensitiviteit en chronisch trauma (chronisch: dwz ten gevolge van onveilige hechting of andere belasting uit de vroege jeugd). Mijn aanbod voor hoogsensitiviteit is psycho-educatie en training; mijn behandeling bij chronisch trauma is gericht op inzicht en verwerking.

Klachten waarvoor men bij mij komt zijn bij hsp: overprikkeld zijn (bv kort lontje), onverklaarbaar snel vermoeid, teveel aandacht naar anderen, stressgevoelig zijn, moeite hebben met grenzen stellen. 

Klachten bij chronisch trauma: altijd waakzaam zijn, slecht kunnen ontspannen, uitgeput voelen door het altijd 'aan' staan, moeite hebben de ander dichtbij te laten komen, veel angstgevoelens, herhaalde depressieve periodes, zich geblokkeerd voelen, herinneringen of nachtmerries, identiteitsvragen (wie ben ik eigenlijk zelf?), geen echte keuzes kunnen maken, overmatig loyaal zijn aan een ander. 

Aanpak bij hoogsensitiviteit: hsp is geen stoornis of diagnose, maar kan wel forse klachten geven. Het aanbod is een uitgebreide uitleg (psycho-educatie) en training in een andere leefstijl. De aanpak is laag-frequent en met name cognitief van aard. 

Aanpak chronisch trauma: trauma door een onveilige hechting en/of andere traumatische ervaringen in de kinderjaren geeft innerlijke verdeeldheid en meerdere triggers die verbonden zijn aan het trauma.

Binnen de praktijk wordt gebruik gemaakt van de meest recente kennis omtrent trauma en traumabehandeling. Het begrijpen en behandelen heeft als basis de theorie en methodiek van de Duitse hoogleraar psychologie Franz Ruppert (IoPT). Het werk gaat in kleine haalbare stappen met als doel verwerking, eigen regie en autonomie.

Vanaf de start heeft de client de regie over het proces. Op deze manier blijft de veiligheid en het juiste tempo gewaarborgd.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Diana

Online therapie

Online therapie gebeurt via Zoom Pro en is inhoudelijk hetzelfde als face-to-face in de praktijk. Binnen de praktijk is daar training en ervaring in opgedaan.

Beeldbellen is een optie wanneer op ikzelf of de ander klachten heeft, wanneer men verder weg woont en zo de reistijd wil vermijden. 

Wij beiden zorgen ervoor dat we zitten in een rustige ruimte waar we niet gestoord worden.


Mededeling inzake corona-pandemie

Binnen ons gezondheidscentrum is veel aandacht voor alle Coronamaatregelen, hygiene van de openbare ruimtes en toiletten. Bij aanvang krijgt een client het protocol toegestuurd zoals het op dat moment geldt.
Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

- afgeronde studie klinische psychologie (1985)
- 5 jaar basis psychotherapie (RINO)
- directieve therapie modules 
- 3 jaar reading opleiding (2002)
- 3 jaar healing opleiding (2004)
- 1 jaar individueel systemisch werk (Maria Rotte in Nijmegen)
- Medische Basis Kennis (2015) 
- jaarlijks diverse bij en nascholingen
- Opleiding traumawerk bij Interakt in Tiel: methode Franz Ruppert (IoPT), vanaf 2015)
- Vanaf 2016 permanente bijscholing in Identiteitsgeorienteerde PsychotraumaTheorie en Therapie (IoPT)/ Interactieve Resnonantie (IZR), lid van landelijk netwerk IZR. 
- lid van 2 intervisiegroepen: NVPA en werk Franz Ruppert (IoPT/IZR)


Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Vanaf het begin van mijn carriere heeft complex trauma mij bezig gehouden. Hoe werkt het, hoe zit het in elkaar... De laatste 10 jaar is er ineens een heleboel kennis en deskundigheid meer beschikbaar gekomen, die ervoor zorgt dat ik in mijn eerstelijnspraktijk op een verantwoorde manier in kleine haalbare stappen, met iemand kan werken op het oud zeer van zoveel vroeger. Zeker ook met de druk op de SGGZ ben ik dankbaar dat dit kan. Het resultaat is daadwerkelijk heling en verwerking op de oude trauma's. Deze beheersen dan niet meer je hele leven. Je kunt gaan leven in plaats van overleven. 

Wat voor trauma geldt wat betreft het loskomen van wetenschappelijk onderzoek geldt zeker ook voor alles rond hsp. hsp-ers zijn anders 'geraderd' neurologisch gezien. Wanneer je dit weet, vallen veel puzzelstukjes op z'n plaats en ontstaat er als vanzelf een beter ritme en een betere vormgeving van je eigen leven. Het resultaat is: een fitter, blijer en ontspannener mens.

Veel clienten die komen in mijn praktijk met trauma zijn ook hoogsensitief. Voor hen is de traumamethode op het lijf geschreven. Er wordt niet alleen gepraat maar ook meer nonverbaal gewerkt.

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

- overprikkeldheid
- oververmoeidheid
- onvoldoende grenzen kunnen stellen 
- angst en onzekerheid (faalangst, angst voor nabijheid) 
- identiteitsvragen (wie ben ik eigenlijk zelf?)

Tarieven

Kennismaking (max 40 min): geen kosten 
Consult max 60 min. : 90,- euro. 

De praktijk is vrijgesteld van BTW en facturen worden meestal deels vergoed uit een aanvullende verzekering ('potje alternatieve geneeswijzen').

Het is mogelijk een offerte aan te vragen wanneer men vanuit een werkomgeving een coachingtraject mag doen.

Openingstijden

Maandag 9.00 uur tot 13.00 uur
Dinsdag 9.00 uur tot 13.00 uur (om de week)
Woensdag 13.00 uur tot 17.30 uur
Donderdag 9.00 uur tot 13.00 uur
Vrijdag 9.00 uur tot 13.00 uur (om de week)
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten