Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Petra van Assen | Basispsycholoog

Basispsycholoog-Hoofddorp
Siriusdreef 17-27
2132 WT Hoofddorp
petra-vanassen@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Hoofddorp

Ik help je bij vragen en klachten over je leven, de liefde, het werk. Sommige klachten spreken voor zich: burn-out, angstklachten, rouw- en verliesverwerking of trauma-klachten. Andere klachten zijn wat minder makkelijk te omschrijven. Zingevingsvraagstukken, levensfaseproblemen, jezelf niet herkennen in je eigen leven, enzovoort.

 

Ik kan je adviseren bij problemen of klachten. Ook kun je bij mij terecht voor psychologische behandeling, begeleiding of coaching. Ik ben er om je te helpen, dus aarzel niet om je aan te melden!

 

Op welke wijze je je ook aanmeldt, na het eerste contact zal er altijd een intake volgen. Hier gaan we dieper in op jouw hulpvraag en gaan we samen kijken wat jij nodig hebt om je weer beter te gaan voelen. Het aantal sessies dat je na de intake nodig hebt, is afhankelijk van de therapievorm die we hebben gekozen.

 

 

Alles gaat in overleg

Alles gaat in overleg! Het is niet de bedoeling dat we iets gaan doen waar jij je niet prettig bij voelt. Halverwege de therapie zullen we evalueren of we nog de goede kant op gaan met elkaar.

 

Ik geef therapie op de conventionele manier, dus persoonlijk, maar ook online. 

 

LET OP: Ik word niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het beste kun je contact opnemen met je verzekering of de behandeling (deels) vergoed wordt. De verschillen zijn namelijk erg groot: van helemaal of gedeeltelijk vergoed tot helemaal niets.

 

 

Over mij

Ik heb een diepgewortelde nieuwsgierigheid naar mijn medemens. Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Utrecht heb ik op verschillenden plekken ervaring opgedaan, onder andere binnen jeugdzorg en bij een arbodienst.

 

Ondanks dat ik op die plekken wel degelijk als hulpverlener aan het werk was, miste ik toch het echte contact met cliënten. Ik wil mensen op een dieper niveau verder kunnen helpen, en die bevrediging vond ik in niet in dat werk.

 

Dat is de reden dat ik een eigen praktijk ben gestart en me op het psychologenvak ben gaan concentreren. Ik vind het mooi dat ik mensen nu echt een stap verder kan helpen in hun problematiek.

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

In 2007 heb ik mijn masteropleiding Klinische Psychologie aan de Universiteit van Utrecht voltooid. Naast supervisie en intervisie neem ik deel aan leertherapie (om te ervaren wat clienten ervaren tijdens therapie). In 2018 heb ik een aanvullende cursus Oplossingsgerichte therapie gevolgd. Registraties

Specialisaties

Specialisaties

Ik behandel:

 

 •  Faalangst
 •  Werkgerelateerde Problematiek
 •  Angstklachten
 •  Depressie

 

 •  Burnout
 •  Rouw en verliesverwerking
 •  Negatief zelfbeeld
 •  Aanpassingsproblematiek

 

Ik gebruik de volgende technieken:

 

 •  Cognitieve gedragstherapie
 •  Oplossingsgerichte Therapie
 •  ACT
 •  Positieve psychologie

 

Tarieven

Voor zowel conventionele therapie als voor online therapie reken ik 95 euro per sessie (45 min.). Ik word niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het beste kun je contact opnemen met je verzekering of de behandeling (deels) vergoed wordt. De verschillen zijn namelijk erg groot: van helemaal of gedeeltelijk vergoed tot helemaal niets.

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag -
Vrijdag 13:00 - 17:00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Interview

Lees hieronder het interview met Petra van Assen.
praktijk

Praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Mijn praktijk bevindt zich in het Regus gebouw in Hoofddorp. Hoewel een zakelijk kantoor, heb ik hier alle faciliteiten tot mijn beschikking om mijn clienten een veilige omgeving te bieden hun verhaal te doen. 2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

Gedurende mijn leven hebben zich genoeg gebeurtenissen voorgedaan die mijn richting in het leven veranderd hebben. De belangrijkste gebeurtenis is echter de ziekte van mijn moeder geweest, waardoor ik heb besloten meer risico in het leven te nemen en enkele zekerheden los te laten. Het heeft ertoe geleid dat ik mijn eigen praktijk ben begonnen!3. Waarom ben je therapeut geworden?

Ik ben psychologie gaan studeren vanuit een interesse in mijn medemens. Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom heeft de ene persoon een andere beleving van een gebeurtenis dan de andere persoon? Waarom is de één gevoeliger voor angst, depressie, stress, etc. dan de ander? Al deze processen en een diepgewortelde behoefte mijn medemens te helpen, hebben ervoor gezorgd dat ik therapeut ben geworden.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Het contact met mijn clienten.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

Elke ervaring die ik heb als therapeut ervaar ik als waardevol en bijzonder. Wat mij echter het meest is bijgebleven is het moment dat ik een zelfgemaakt symbool kreeg van een client om zijn dankbaarheid te betuigen. Het is nu, 10 jaar later, nog steeds een waardevol bezit.
leven

Leven


1. Wat is het leukste wat je vandaag/gisteren hebt gedaan?

Dansen met mijn kinderen.2. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Een succesvolle praktijk, waarin altijd ruimte en aandacht voor mijn medemens voorop zal staan. Het is leuk hierover te dromen, maar een echte voorspelling kan ik niet geven. Het leven zal je altijd verrassingen blijven geven - ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen!3. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd lees ik veel en luister ik graag naar muziek. Daarnaast vind ik het fijn om te wandelen (met of zonder hond) en vind ik het fijn tijd door te brengen met mijn gezin.4. Waar word jij blij van?

Een lekkere reep chocola!5. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen - een zoon van 7 en een dochter van 5. Daarnaast hebben wij nog een hond en twee katten.6. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

In het verleden heb ik een aantal malen hulp gezocht bij een therapeut. Momenteel volg ik leertherapie, om inzicht te (blijven) houden in mijzelf én kennis te maken met de manier waarop collega's therapie geven. Het is soms lastig de therapeut in mijzelf los te laten, maar uiteindelijk denk ik dat ik er door ben gegroeid als therapeut en me beter kan verplaatsen in de drempels die iemand soms moet nemen om de stap te nemen in therapie te gaan.7. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Verpleegkundige!
inspiratie

Inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Mijn kinderen - door hun onbevangenheid zie ik dingen vaak in een ander licht.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Joop ter Heul van Cissy van Marxveld. Daarnaast ben ik gek op de boeken van Jonathan Kellerman en lees ik graag biografieen.3. Jouw favoriete film en waarom?

28 Days met Sandra Bullock. Dit gaat over een vrouw die verslaafd is aan alcohol en verplicht naar rehab moet. Wat zij hier meemaakt en de manier waarop Sandra Bullock dit portretteert blijft indrukwekkend. Met een lach en een traan!4. Jouw favoriete spreuk / quote?

“Creativity requires the courage to let go of certainties.”
― Erich Fromm5. Wat is jouw missie?

De druppel op de gloeiende plaat zijn - je moet ergens beginnen met een eerste stap! Door te denken dat jouw inspanningen niet de moeite waard zijn, zal er nooit iets veranderen.6. Wat is jouw superkracht?

Ik voel mensen goed aan en kan daardoor gauw de vinger op de zere plek leggen. Dat kan voor sommigen heel confronterend zijn, maar het geeft ook vaart aan het proces.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Wees lief voor jezelf. Het heeft geen zin jezelf de schuld te geven van zaken die niet goed gaan - iederéén heeft wel eens een mindere dag. Baal even, maar zet daarna je schouders er weer onder.
 - Petra van Assen

Contact met Petra

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten