Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Annegine | Psycholoog

Psycholoog - Hengelo - Annegine
Psycholoog Hengelo
Hamerstraat 10
7556 MZ Hengelo
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Hengelo


Ik ben Psycholoog NIP, EFT relatietherapeut en Gestalttherapeut. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie en relatietherapie.

 

Vanaf het eerste consult gaan we aan de slag met de klachten of problemen waar je last van hebt. Vragenlijsten of een lange intake procedure is niet aan de orde.

 

Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag. Ik ontvang mensen uit de regio Twente, zoals Hengelo, Borne, Oldenzaal, Delden, Enschede, Wierden, Enter en Denekamp in mijn praktijk.

Ik heb op dit moment geen wachtlijst.

 

 

Therapie Hengelo

Vaak worden moeilijkheden problemen doordat mensen niet goed weten wat ze nodig hebben en hoe ze hun moeilijkheden kunnen oplossen. Ze zitten vast in overlevingspatronen en zijn eerder aan het ’overleven’ dan aan het ’leven’. Om die patronen te leren herkennen en te veranderen kun je bij mij terecht.

 

Ik ga in de therapie die ik geef uit van Gestalttherapie en Ervaringsgerichte therapie.

 

 

Gestalttherapie

Gestalttherapie biedt je de mogelijkheid jezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan. Door in het hier en nu opnieuw je zintuigen te gebruiken kun je nieuwe oplossingen vinden voor problemen uit het verleden die nu nog steeds om aandacht vragen. Je leert de verantwoording te dragen voor wie je bent en wat je doet. Gestalttherapie kan en wil mensen niet veranderen, maar laat mensen meer zichzelf worden en groeien.

 

 

Ervaringsgerichte therapie

Ervaringsgerichte therapie gaat er van uit dat je in de therapiesessies nieuwe ervaringen opdoet die je helpen meer in contact te komen met wie je zelf bent. De ervaringen die je opdoet tijdens de therapie vormen de basis om deze ervaringen ook in het dagelijks leven toe te passen. Nieuwe ervaringen helpen je om overlevingspatronen te veranderen zodat je nieuwe manieren krijgt om met gebeurtenissen en moeilijkheden om te gaan.

 

 

Relatietherapie

Mensen leven in relaties. Zo zijn ze gemaakt en bedoeld. In de relatie met de ander krijgt je leven vorm. Maar in relaties kan het ook schuren of botsen. Niet alleen in partnerrelaties, maar ook in relaties tussen ouders en kinderen of werkrelaties kan het moeizaam gaan.

 

Iedere partnerrelatie kent goede en minder goede tijden. Vaak lossen problemen zich vanzelf op, maar het kan ook zijn dat dat niet gebeurt. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan, waar je in je eentje of samen niet uitkomt. Er ontstaan conflicten, of gevoelens van onbegrip waardoor je steeds meer afstand van elkaar lijkt te nemen. Ook al is de relatie vaak niet slecht, de groei is eruit. Op zo’n moment kan hulp van buiten je relatie uit de impasse helpen en de neerwaartse spiraal doorbreken.

 

In relatietherapie ligt het accent op de relatie, op de manier hoe de partners hun relatie vormgeven. Niet de individuele partners met hun eigen problemen, maar hun relatie staat dan centraal.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Annegine

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

  • Doctoraalstudie Psychologie (Universiteit van Utrecht)
  • Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en Gestalttherapie (Kempler Instituut Nederland)
  • EFT relatietherapie


Registraties

Tarieven

€ 80,- per sessie van 45 min

€ 100,- per sessie van 60 min (bijvoorbeeld als je samen met je partner of met een ander gezinslid komt)

 

(deels) vergoed uit aanvullend pakket zorgverzekering.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Woensdag gesloten
Donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag gesloten
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging


Reviews Psycholoog Hengelo

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Hengelo - Annegine

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Rustig en begripvol

Mijn probleem was aardig complex. Maar het kwam er uiteindelijk iedere keer weer op neer dat ik mij zelf niet belangrijk genoeg vond. Daardoor zorgde ik niet goed voor mezelf zodat ook andere dingen niet meer lukten. 

De aanpak van Annegine is rustig en begripvol, daar had ik veel aan. Ik heb bereikt dat ik vaker nee kan zeggen, maar vooral mijn denkwijze is veranderd. Dat is wel het belangrijkste, zeker gezien mijn problemen vanuit het verleden. Wel zal ik er zelf aan moeten blijven werken.


| Hengelo | 30 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten