Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Drs. Jeannette Smole | Psycholoog en relatietherapeut

Psycholoog-en-relatietherapeut-IJsselstein
Psycholoog IJsselstein
Achtersloot 19
3401 NR IJsselstein
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog IJsselstein

Ik ben psycholoog drs. Jeannette Smole. Weet je welkom in mijn praktijk Psycholoog IJsselstein - Nieuwegein voor individuele therapie en relatietherapie. Altijd professioneel, betrokken en resultaatgericht. 

 

Relatietherapie 

Ik ben specalist in relatietherapie. Maak een afspraak als je relatie niet meer is wat die geweest is. Wat die zou kunnen zijn.

 

Als je samen wel ziet dat het tussen jullie echt niet goed gaat. Als je niet meer weet wat je er zelf nog aan kunt doen.  

 

Wacht niet langer. Ook jullie kunnen nieuwe wegen vinden en belangrijke stappen maken. Dan verandert er al snel heel veel op de punten die ertoe doen. Ik ervaar dat keer op keer met mijn cliënten. 

Psycholoog IJsselstein - Nieuwegein is de relatietherapeut met wie jullie je relatie weer glans kunnen geven.

 

Je wordt opnieuw weer belangrijk voor elkaar. Dan worden ook ruzies en irritaties snel minder.

 

Individuele therapie 

Naast relatietherapeut ben ik gespecialiseerd psycholoog voor individuele klachten. Dagelijks ontvang ik mensen met heel verschillende vragen en problemen. Stress, depressie, burn-out klachten, angsten, verdriet. Mensen die komen voor therapie die werkt. Samen voor resultaat gaan. Dat doe ik graag en goed.

 

Ook jij kunt je leven weer vanuit een ander perspectief gaan zien. Er hoeft maar een kleine verschuiving plaats te vinden om al een ander zicht te krijgen op jouw weg hierdoorheen. Clienten vertellen mij dat steeds weer. En ook dat hun directe omgeving het resultaat merkt en daar blij mee is.

 

Psycholoog IJsselstein-Nieuwegein. Therapie voor mensen van Nu. Effectieve therapie en relatietherapie in de regio IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Woerden, Schoonhoven en Culemborg.

Vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Mededeling inzake corona-pandemie

 

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Rijksuniversiteit Utrecht;
 • Phoenix Opleidingen Utrecht;
 • Nederlandse Academie voor Psychotherapie Amsterdam;
 • RINO Amsterdam;
 • HBO Psychosociale therapie Rotterdam.
 • Jaarlijkse bij- en nascholingopleidingen.

 
Specialisatie-opleidingen: Relatietherapie, EMDR, Rouwverwerkingstherapie, Systemisch werk en karakterstucturen, NLP, TA, EFT, Schematherapie, Professionele communicatie, Lichaamswerk.

AGB-codes praktijk en psycholoog: 94-061484 / 94-009547. 

 

Registraties: LSR; NVPA; NVRG; RBCZ; SCAG; TCZ; TP; Vakgroep Psychologen.Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen

 1. Relatieproblemen
 2. Burn-out klachten
 3. Rouwverwerking
 4. Scheiding / einde van de relatie
 5. Stress- en angstklachten.

 

1. Relatieproblemen

Bij relatietherapie gaat het mij erom mensen zo te leren kijken dat ze elkaar weer werkelijk gaan zien. Als ze bij mij komen zien ze van de ander alleen nog maar een onveranderbaar, tweedimensionaal plaatje. Ze zitten tegen wil en dank compleet vast in een patroon van actie en reactie. De een reageert steeds voorspelbaarder op woorden en acties van de ander en omgekeerd.

 

Elkaar weer echt gaan zien, betekent dat er een vrije keus ontstaat. Dan is de relatie zo te veranderen dat ieder zich daarin zelfstandig kan ontplooien en er toch voor de ander kan zijn. Liefde is dan geen onmogelijk verlangen meer, maar een haalbare vervulling. 

Mensen moeten zelf knoppen om willen zetten. Als dat niet meer mogelijk is, houdt het tussen hen op. 

 

2. Burnout klachten

Bij een burn-out klachten is er altijd sprake van een stapeling van problemen. Stuk voor stuk zijn die wel te dragen. Het is het gewicht van de hele stapel waaronder je uiteindelijk bijna bezwijkt. 

 

Als in therapie de onderdelen van de stapel uit elkaar worden gehaald, kunnen ze ook stuk voor stuk geanalyseerd worden. Van daaruit zijn ze ieder op zich aan te gaan en daar waar nodig ook te veranderen. Zo krijg je grip op jouw persoonlijke situatie waar die eerst alleen maar machteloosheid gaf. 

 

Het kost tijd maar wie erdoorheen is gegaan, komt er uiteindelijk sterker en vooral vollediger uit. Dan heeft het leven weer betekenis waar het eerst uitzichtloos leek. 

 

 

3. Rouwverwerking

Als mensen bij mij komen vanwege de dood van wie hun lief is, zijn ze hun eigen leven ook voor een stuk kwijt. Van wat ooit mooi en blij was, is de glans af. Centraal in alles staat het verdriet als een open wond waar niemand te dicht in de buurt moet komen. 

 

Met therapie gaat het verlies niet over en het verdriet ook niet. Dat kan ook niet. Ze worden wel anders. 

 

Stap voor stap zijn ze te integreren als een deel van het eigen leven. Dan is de wond niet langer open. Dan is die een blijvend litteken geworden.

 

Mensen merken dan dat ze zelf weer terug zijn in het leven met alles wat daarbij hoort. En ook dat dat leven weer het leven waard kan zijn.

 

 

4. Scheiding / einde van de relatie

Bij een groot verlies - zoals de scheiding van een partner - lijkt de situatie op een overstroming. In die chaos begeleid ik cliënten naar een droog stukje grond onder hun voeten. Van daaruit kunnen de gevolgen onder ogen worden gezien. 

 

En dan komt het erop aan om bij ieder mens de eigen krachten vrij te maken. Vandaaruit kunnen nieuwe wegen worden ingeslagen. Zo verruimt de horizon en worden er nieuwe doelen zichtbaar.

 

Voor mij betekent dat steeds opnieuw maatwerk. Iedere cliënt is anders en iedere situatie ook. 

 

 

5. Stress- en angstklachten

Therapie voor stress- en angstklachten is heel divers omdat stress en angst bij iedereen op een eigen manier getriggerd worden. Ontdekken wat deze problemen aanjaagt is een begin, om daarna te analyseren waar en hoe die zo hebben kunnen ontstaan.

 

In therapie gaat het erom de weg terug te onderzoeken en samen na te gaan waar het mis is gelopen. Als de kern van de klachten is geanalyseerd, is het mogelijk er controle over te krijgen. 

 

Gaan beheersen van wat onbeheersbaar leek. Op dat resultaat focus ik bij cliënten met stress- en angstklachten. En dat resultaat kan soms opmerkelijk snel bereikt worden.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Over het algemeen zijn 8 tot 10 sessies voldoende om je doelen te bereiken. 5 sessies na de intake merk je vrijwel altijd al verandering.

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking

 

 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • Begeleiding bij kanker
 • Begeleiding bij ziekte

 

 • Bindingsangst
 • Echtscheiding
 • Hyperventilatie
 • Laag zelfbeeld
 • Midlife crisis

 

 • Miskraam
 • Ongewenst kinderloos
 • Ontrouw
 • Onzekerheid
 • Paniekaanval

 

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Problemen met ouder worden
 • Rouw om zelfdoding
 • Rouwbegeleiding

 

 • Scheiden
 • Verlatingsangst
 • Zelfdodingsverlangens

Tarieven

Per 2021
 • Individuele therapie: € 107
 • Relatietherapie: € 75 per partner

Na 20.00 uur is een verhoogd tarief van toepassing.

 

Werktijden

Werkdagen 8.30-21.30 uur. Vrijdagavond géén therapiesessies.

Openingstijden

Maandag 8.30-21.30 uur
Dinsdag 8.30-21.30 uur
Woensdag 8.30-21.30 uur
Donderdag 8.30-21.30 uur
Vrijdag 8.30-15.00 uur
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Psycholoog IJsselstein

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog IJsselstein - Drs. Jeannette Smole

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 10 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel veel aan gehad

Het was voor ons een grote stap om naar een psycholoog te gaan omdat je denkt dat je het allemaal zelf wel kan. Maar helaas we kwamen er niet uit samen en zijn uit eindelijk héél blij dat we naar Jeannette gegaan zijn. 

Zij heeft ons in een paar sessies geleerd om te kijken naar wat belangrijk is en wat we kunnen veranderen om er samen beter uit te komen. De gesprekken en de simpele opdrachten die zij mee gaf naar huis hebben ons ontzettend geholpen. En we zaten snel weer op één lijn zo snel hadden we niet durven hopen. 

Dus voor mensen met twijfels, twijfel niet en neem de stap wij hebben er héél veel aan gehad en kunnen nu weer samen verder met een positieve blik op de toekomst. 

Jeannette ontzettend bedankt zonder jou was dit niet gelukt.


| 20 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel steun bij rouwverwerking

Via deze weg wil ik graag laten weten dat ik veel steun heb gehad aan de rouwverwerkingsbegeleiding van Jeannette.

Na het onverwachts vaststellen van terminale alvleesklierkanker bij mijn moeder, terwijl ik 7 maanden zwanger was en haar overlijden, 5 maanden na de geboorte van onze dochter, was ik figuurlijk lamgeslagen.

Ondanks dat ik in harmonie met mijn familie goed afscheid van haar heb kunnen nemen en daar erg dankbaar voor ben, lukte het mijzelf niet om de helderheid, die was verdwenen tijdens dit emotionele proces, terug te krijgen.

Jeannette zag snel waar bij mij het emotionele knelpunt lag en heeft via een soort van "onzichtbaar" stappenplan van gesprekken, opdrachten en tips mij handvaten gegeven om zelf de helderheid weer terug te krijgen en om te gaan met het verlies en het eerbetoon aan mijn lieve moeder.


| 3 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mezelf weer teruggevonden

Nadat ik begin vorig jaar met burn-out klachten thuis kwam te zitten ben ik op advies van de huisarts op zoek gegaan naar een psycholoog. Zo kwam ik bij Jeannette terecht. Jeannette heb ik ervaren als een warm, lief, en integer mens, ik voelde me al snel op mijn gemak bij haar.

Tijdens de sessies ontdekte ik dat ik mezelf was kwijtgeraakt de afgelopen jaren door me vooral aan te passen aan mijn omgeving en nooit echt even stil te staan bij wat ik nu zelf eigenlijk wilde en nodig had.

Al die tijd dat ik haar bezocht gaf ze me het gevoel dat ze naast me stond, dat we samen werkten aan mijn herstel. Nu ben ik in middels zover dat ik het weer zelf kan oppakken. Mocht het nodig zijn dan zal ik zeker niet twijfelen om weer een afspraak te maken, het idee dat dat kan is heel erg prettig!

Dankjewel Jeannette, voor alle fijne gesprekken en oefeningen die mogelijk maakten dat ik mezelf heb teruggevonden en weer meer grip heb gekregen op mijn eigen leven.


| 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dit hadden we eerder moeten doen

Wij hebben in een relatief korte tijd heel veel geleerd van Jeannette. Onze communicatie, bewustzijn en houding naar elkaar is enorm verbeterd. Wij zijn nu samen weer sterk genoeg om de toekomst aan te kunnen. 

Achteraf gezien, hadden we dit veel eerder moeten doen. Bedankt dat wij het afgelopen jaar goed kunnen afsluiten en het komend jaar veel beter kunnen beginnen.


| 27 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een echte aanrader

Begin dit jaar heb ik contact gezocht met Jeannette omdat ik erg last had van stress en de gebeurtenissen in mijn leven niet meer overzag. Ik moest hulp krijgen om weer de rust in mijn leven terug te vinden.

Jeannette heeft mijn probleem gelijk heel goed erkend. Wist precies de goede dingen te vragen en te zeggen. Al snel voelde ik mij rustiger en beter in het leven staan. Mensen gingen ook aan mij zien dat het beter ging en ik kon alles meer een plekje geven. Ook door de handvatten en opdrachten kon ik alles beter aan en het in een goed daglicht bekijken. 

Ik ben Jeannette erg dankbaar. Door haar kan ik veel beter omgaan met stressvolle situaties en omgaan met de moeilijke situaties in mijn leven. Ook de begeleiding in mijn relatie was erg prettig.

Ik raad haar echt aan bij anderen. Ze veroordeelt niet en doet met hart en ziel haar werk. Het is fijn te weten dat de deur altijd open is mocht er behoefte zijn aan een gesprek. Mocht dit nodig zijn in de toekomst zal ik het zeker doen.

Ontzettend bedankt voor je steun en sturing.


| 23 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een echte vakvrouw

Jeannette heeft mij geholpen bij het achterhalen van de oorzaak van mijn terugkerende onrust in mijzelf. Door deze onrust zijn er allerlei problemen in mijn leven ontstaan. 

Door de gesprekken die ik met haar heb gehad ben ik erachter gekomen waar deze onrust vandaan komt en hoe ik hiermee om moet gaan. Dit is voor mij heel verhelderend geweest.

Ik kan dit nu beter herkennen en heb handvaten gekregen hoe ik de onrust om kan zetten naar rust. Jeannette is een echte vakvrouw en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.


| 16 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen

Eind vorig jaar eindelijk de stap gezet en contact gezocht met Jeannette. Op dat moment had ik erg veel last van stress en slapeloosheid wat mij hinderde in mijn dagelijks functioneren.

De stress werd primair veroorzaakt door een arbeidsconflict situatie en ik had hulp nodig om e.e.a. weer hanteerbaar te krijgen. Jeannette heeft mijn probleem direct goed ingeschat en erkend.

Na een paar sessies voelde ik me al wel wat beter maar de conflict-situatie op het werk bleef in een impasse. Ook daar wist Jeannette raad mee, zij wist de goede dingen te vragen en te zeggen wat mij enorm geholpen heeft.

De opdrachtjes die Jeannette aanreikte hielpen mij goed om de zaken weer in perspectief te gaan zien. Ik ben Jeannette erg dankbaar voor alle hulp en advies.


| 8 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Positief verrast

Door mijn toch wel lastige gevoel van schuld (vooral naar mijn zoon) door een scheiding, wilde ik toch eens kijken of hier niet iets aan te doen was. 

Ik heb Jeannette gevonden door simpel zoeken op internet. Op basis van de recensies heb ik zelf de stap gewaagd om eens met haar te gaan praten. 

Ik was heel erg sceptisch, zoals ik dat ben met alles wat te maken heeft met dit soort vormen van hulpverlening. Na wat teleurstellende ervaringen met verschillende instanties dacht ik eigenlijk dat dit ook wel op eenzelfde soort teleurstelling uit zou gaan lopen. 

Echter werd ik nu positief verrast. Jeanette luistert, observeert, en (voor mij ERG belangrijk) onthoudt wat je vertelt. Dit komt over als oprechte interesse in de situaties, en dat is/was denk ik voor mij erg belangrijk. Dit maakte het voor mij veel makkelijker om samen aan een probleem te werken. 

Samen creëert ze een plan van aanpak welk volgens haar het beste bij de situatie en persoon past. Soms een opdracht, en soms "gewoon" praten, praten en nog meer praten. 

Voor mij persoonlijk heeft dit toch wel onverwachts een aanpassing aan mijn manier van denken en doen bewerkstelligd waar ik me veel rustiger door ben gaan voelen. 

Ik ben er nog niet helemaal, maar door Jeannette kan in ieder geval weer makkelijker omgaan met verschillende moeilijke situaties welke er ongetwijfeld (en jammer genoeg) nog gaan komen. Ik sta sterker in mijn schoenen en mijn schuldgevoel neemt niet meer direct de overhand. 

Nogmaals dank je wel voor al je hulp Jeannette. 


| 16 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel prettig

De sessies bij Jeannette heb ik als heel prettig ervaren. Het waren fijne gesprekken. D.m.v. opdrachten, die soms best pittig waren, heb ik veel over mezelf geleerd en ben zelfverzekerder geworden. 

Het overlijden van ons zoontje draag ik voor altijd met me mee maar mijn 'wond' is een litteken geworden.
Jeannette, heel erg bedankt!


| 16 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Helpend en steunend

Ik heb de gesprekken bij Jeannette als helpend en steunend ervaren. Door een paar opdrachten en door treffende vragen heeft zij mij geholpen de draad weer op te pakken na een scheiding. 

De eerste twee gesprekken waren samen met mijn (inmiddels) ex-partner en ook dat was goed, gaf inzicht in de keuzes die we moesten maken of al gemaakt hadden. 

Jeannette is oprecht geïnteresseerd, komt in latere gesprekken terug op dingen die je eerder gezegd hebt waardoor verbanden duidelijk worden. 

Het luisterend oor van een buitenstaander met verstand van zaken was voor mij belangrijk in een roerige periode. Gaf ook ruimte aan de tranen en emoties die te midden van alle praktische rompslomp soms wat weggestopt dreigden te raken.

Jeannette, nogmaals dank voor je aandacht.


| 20 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Drs. Jeannette Smole:Interview

Lees hieronder het interview met Drs. Jeannette Smole .
praktijk


1. Waar zit je praktijk?

Met mijn praktijk zit ik in een voormalige boerderij in IJsselstein (Ut). Het pand bestaat uit de praktijk en het woonhuis. Aan de ene kant bevindt zich de ingang van mijn praktijk en met daarvoor een parkeerplaats, aan de andere kant het woongedeelte. 

Ik ontvang hier mensen uit de regio IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Utrecht, De Meerrn en verder.2. Welke gebeurtenis in je leven is belangrijk voor je geweest?

De stap om de zekerheid van een reguliere werksituatie achter mij te laten en een eigen praktijk te beginnen. Zelf de volle verantwoordelijkheid nemen voor mijn cliënten èn voor mijn praktijk.3. Waarom ben je therapeut geworden?

Mensen hebben mij als heel jong kind al geïntrigeerd. Wat ze doen, hoe ze het doen en waarom. Die natuurlijke belangstelling is nooit gestopt. Ik heb het geluk gehad dat ik in een gezin ben opgegroeid waarvoor daar alle ruimte en aandacht was. Psychologie is de beste manier om deze niet aflatende interesse te verdiepen. En als je interesse en verdiept psychologisch inzicht vakmatig in praktijk wil brengen, word je vanzelf therapeut. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad.4. Wat vind je het fijnste aan je vak als therapeut?

Bij mensen een proces in gang zetten waardoor er beweging ontstaat, zodat er iets kan stromen wat op dat moment vast zit. Het gaat er mij steeds om bij cliënten de toegesloten bron vrij te maken. Vandaaruit komt er een innerlijk proces op gang en gaat hun eigen helend vermogen het overnemen.5. Wat is je meest opmerkelijke ervaring als therapeut?

De eerste keer dat een cliënt tegen mij het verlangen uitsprak om zich het leven te benemen. Ik heb toen ervaren dat het zelfs in die situatie mogelijk is de ander naar een punt te leiden van waaruit een ruimer perspectief zichtbaar wordt. Vandaaruit ontstaan kansen die een ander leven mogelijk maken. Dat is waar het om gaat.

 

Verreweg de meeste mensen willen in zo’n situatie niet dood. Ze kunnen alleen het leven niet meer aan waar ze op dat moment in ziten. Als zij anders met de omstandigheden om leren gaan, komt ook de levenswil weer terug.
leven


1. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar? En over 10 jaar?

Op dit moment kan en wil ik me mijn leven zonder therapeutische contacten met cliënten niet voorstellen. Ook heb ik ondervonden dat vrijwel alles wat ik me ooit over mijn toekomst heb voorgesteld anders uitpakt dan ik dacht.

 

Het gaat erom hier en nu de dingen te doen die ik werkelijk de moeite waard vind, dat is wat het leven mij geleerd heeft.2. Wat zijn je hobby's? Wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb behoefte aan intensieve ervaringen waarin er nieuwe inzichten ontstaan.

 

In werkelijke uitwisseling met anderen, met mijn partner, mijn vrienden en mijn kinderen gebeurt er iets. Datzelfde kan er ook in de uitwisseling met cliënten zijn. In dat opzicht is mijn werk tegelijkertijd ook mijn hobby. Ik ben dankbaar dat dit bij mijn leven hoort.

 

Op een heel andere manier kan de confrontatie met kunst, maar ook met de natuur in de bergen en aan zee steeds weer een ervaring zijn die voor mij nieuwe vensters opent. 3. Waar word jij blij van?

Als ik de geur ruik van pas gemaaid gras word ik altijd blij. Daar hoef ik niet bij stil te staan, dat gebeurt vanzelf.4. Heb je een partner en/of gezin?

Ik ben nog altijd samen met de liefde uit mijn studententijd. Dat is toen een intuïtieve keus geweest die heel goed is gebleken. Samen hebben wij twee kinderen.5. Ben je zelf ook wel eens in therapie geweest / heb je wel eens coaching gehad. Hoe was dat?

In mijn opleiding heb ik veel leertherapie gehad. Daarin heb ik steeds opnieuw ervaren dat een kleine verandering in je perspectief een heel grote impact kan hebben. Als je blik verandert op de dingen waar je tegenaan loopt, veranderen die dingen ook.

 

Samen met een therapeut is het makkelijker, sneller en effectiever die verandering te realiseren dan alleen. ‘Rewriting your personal history’. De feiten blijven de feiten maar de impact verandert in positieve zin.

 

Enkele keren per jaar heb ik professionele supervisie van een therapeut. Het is of ik elke keer een hek passeer en op een nieuw terrein mijn weg kan vervolgen.6. Wat voor ander beroep zou jij graag willen doen, als je geen therapeut was geworden?

Journalist en correspondent. Daarin combineer je taal, communicatie en ontmoeting. En alle drie zijn belangrijk voor mij.
inspiratie


1. Wie vind je inspirerend?

Sigmund Freud. In zijn lange leven is hij een uiterst betrokken en briljant therapeut geweest. Hij is tegelijkertijd als geen ander in staat gebleken een baanbrekend wetenschapper te zijn. Het een heeft niet te lijden gehad onder het ander. Een unieke begaafdheid.

 

Bovendien is Freud als therapeut èn als wetenschapper steeds zijn eigen ideeën blijven toetsen. Iedereen kan daaraan een voorbeeld nemen. Wanneer hij dat nodig vond, heeft hij zijn eerdere inzichten ook openlijk herzien. Dat is ongebruikelijk ruimdenkend. Een grote geest die ik bewonder en die mij steeds inspireert.2. Jouw favoriete boek en boekentips?

Dostojewski is mijn favoriete schrijver en van zijn boeken treft Demonen (ook wel vertaald als Boze geesten) mij het meest. Geen schrijver van literatuur is zo diep doorgedrongen in de complexiteit van de menselijke geest als hij. En geen schrijver heeft dat zo aan zijn lezers kunnen overbrengen in boeken die èn spannend èn diepgaand zijn.3. Jouw favoriete film en waarom?

Ik houd van allerlei soorten films. Actie, arthouse, psychologische drama’s. Voorwaarde is wel dat er iets gebeurt wat bij mij op de een of andere manier gedachten over het leven triggert. 4. Jouw favoriete spreuk / quote?

“Als ik er niet voor mijzelf ben, wie dan wel?

En als ik er alleen voor mijzelf ben, wie ben ik?

En zo niet nu, wanneer dan?”

 

Daar zit voor mij alles in. Een spreuk van meer dan 2000 jaar oud!5. Wat is jouw missie?

Open blijven staan voor nieuwe inzichten en erop vertrouwen dat dat wat ik niet weet zich dan ontvouwt.6. Wat is jouw superkracht?

Mijn oneindige interesse in mensen en mijn positieve blik. Bij problemen ga ik uit van mogelijkheden. Er hoeft maar iets in positieve zin te verschuiven en ik mobiliseer de krachten om die beweging groter te maken. Niet omdat ik vind dat dat moet, maar omdat het gebeurt.7. Wat is jouw tip om je gelukkig te voelen?

Voor iedere muur die jou tegenhoudt, is er ook een ladder gegeven waarmee je eroverheen kunt. Het gaat erom die te ontdekken.
Psycholoog-en-relatietherapeut-IJsselstein

Contact met Jeannette

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten