Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Drs. Jeannette Smole | Psycholoog en relatietherapeut

Psycholoog-en-relatietherapeut-IJsselstein
Achtersloot 19
3401 NR IJsselstein
jeannette-smole@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog IJsselstein

Ik ben drs. Jeannette Smole. In mijn praktijk Psycholoog IJsselstein - Nieuwegein ben je welkom voor zowel individuele therapie als ook relatietherapie. Professioneel, betrokken en resultaatgericht.

 

Relatietherapie 

Ik ben specalist in relatietherapie. Je bent van harte welkom als je relatie niet meer is wat die geweest is. Wat die zou kunnen zijn.

 

Als je samen wel ziet dat het tussen jullie niet goed gaat, maar echt niet meer weet wat je er zelf nog aan kunt doen.  

 

Alleen al het met elkaar kunnen spreken en naar elkaar kunnen luisteren in de intieme rust van de spreekkamer doet veel. Van daaruit kunnen er nieuwe wegen worden ingeslagen, kunnen volgende stappen worden gemaakt. Ik ervaar dat keer op keer met mijn cliënten. 

Psycholoog IJsselstein - Nieuwegein is een relatietherapeut die samen met jullie de relatie weer glans wil geven. Dan word je opnieuw weer belangrijk voor elkaar. Dan worden tegelijkertijd de ruzies en irritaties minder heftig.

 

Individuele therapie 

Naast relatietherapeut ben ik gespecialiseerd psycholoog voor individuele klachten. Dagelijks ontvang ik mensen met heel verschillende vragen en problemen. Stress, depressie, burn-out klachten, angsten, verdriet. Mensen die komen voor therapie die werkt. Samen voor resultaat gaan. Dat doe ik graag en goed.

Ook jij kunt je leven weer vanuit een ander perspectief gaan zien. Er hoeft maar een kleine verschuiving plaats te vinden om weer zicht te krijgen op jouw weg hierdoorheen. Ik ervaar dat keer op keer met mijn cliënten.

 

Psycholoog IJsselstein-Nieuwegein. Therapie voor mensen van Nu. Effectieve therapie en relatietherapie in de regio IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Woerden, Schoonhoven en Culemborg.

Vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRegistraties

Specialisaties

 

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

 1. Burn-out verschijnselen
 2. Relatieproblemen
 3. Rouwverwerking
 4. Scheiding / einde van relatie
 5. Stress- en angstklachten.

 

1. Burnout-verschijnselen

Bij een burn-out is er altijd sprake van een stapeling van problemen. Stuk voor stuk zijn die wel te dragen. Het is het gewicht van de hele stapel waaronder iemand uiteindelijk bijna bezwijkt. 

 

Als in therapie de onderdelen van de stapel uit elkaar worden gehaald, kunnen ze ook stuk voor stuk geanalyseerd worden. Van daaruit zijn ze ieder op zich aan te gaan en daar waar nodig ook te veranderen. Zo komt er grip op een persoonlijke situatie die eerst alleen maar machteloosheid gaf. 

 

Het kost tijd maar wie erdoorheen is gegaan, komt er uiteindelijk sterker en vooral vollediger uit. Dan heeft het leven weer betekenis waar het eerst uitzichtloos leek. 

 

 

2. Relatieproblemen

Bij relatietherapie gaat het mij erom mensen zo te leren kijken dat ze elkaar weer werkelijk gaan zien. Als ze bij mij komen zien ze van de ander alleen nog maar een onveranderbaar, tweedimensionaal plaatje. Ze zitten tegen wil en dank compleet vast in een patroon van actie en reactie. De een reageert steeds voorspelbaarder op woorden en acties van de ander en omgekeerd.

 

Elkaar weer echt gaan zien, betekent dat er een vrije keus ontstaat. Dan is de relatie zo te veranderen dat ieder zich daarin zelfstandig kan ontplooien en er toch voor de ander kan zijn. Liefde is dan geen onmogelijk verlangen meer, maar een haalbare vervulling. 

Mensen moeten zelf knoppen om willen zetten. Als dat niet meer mogelijk is, houdt het tussen hen op. 

 

 

3. Rouwverwerking

Als mensen bij mij komen vanwege de dood van wie hun lief is, zijn ze hun eigen leven ook voor een stuk kwijt. Van wat ooit mooi en blij was, is de glans af. Centraal in alles staat het verdriet als een open wond waar niemand te dicht in de buurt moet komen. 

 

Met therapie gaat het verlies niet over en het verdriet ook niet. Dat kan ook niet. Ze worden wel anders. 

 

Stap voor stap zijn ze te integreren als een deel van het eigen leven. Dan is de wond niet langer open. Dan is die een blijvend litteken geworden.

 

Mensen merken dan dat ze zelf weer terug zijn in het leven met alles wat daarbij hoort. En ook dat dat leven weer het leven waard kan zijn.

 

 

4. Scheiding / einde van relatie

Bij een groot verlies - zoals de scheiding van een partner - lijkt de situatie op een overstroming. In die chaos begeleid ik cliënten naar een droog stukje grond onder hun voeten. Van daaruit kunnen de gevolgen onder ogen worden gezien. 

 

En dan komt het erop aan om bij ieder mens de eigen krachten vrij te maken. Vandaaruit kunnen nieuwe wegen worden ingeslagen. Zo verruimt de horizon en worden er nieuwe doelen zichtbaar.

 

Voor mij betekent dat steeds opnieuw maatwerk. Iedere cliënt is anders en iedere situatie ook. 

 

 

5. Stress- en angstklachten

Therapie voor stress- en angstklachten is heel divers omdat stress en angst bij iedereen op een eigen manier getriggerd worden. Ontdekken wat deze problemen aanjaagt is een begin, om daarna te analyseren waar en hoe die zo hebben kunnen ontstaan.

 

In therapie gaat het erom de weg terug te onderzoeken en samen na te gaan waar het mis is gelopen. Als de kern van de klachten is geanalyseerd, is het mogelijk er controle over te krijgen. 

 

Gaan beheersen van wat onbeheersbaar leek. Op dat resultaat focus ik bij cliënten met stress- en angstklachten. En dat resultaat kan soms opmerkelijk snel bereikt worden.

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Over het algemeen zijn 8 tot 10 sessies voldoende om doelen te bereiken. 

 

 

Alle specialisaties

 • Angsten
 • Burnout
 • Depressie
 • Relatietherapie
 • Rouwverwerking

 

 • Stress
 • Trauma
 • Zingeving
 • Begeleiding bij kanker
 • Begeleiding bij ziekte

 

 • Bindingsangst
 • Echtscheiding
 • Hyperventilatie
 • Laag zelfbeeld
 • Midlife crisis

 

 • Miskraam
 • Ongewenst kinderloos
 • Ontrouw
 • Onzekerheid
 • Paniekaanval

 

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Problemen met ouder worden
 • Rouw om zelfdoding
 • Rouwbegeleiding

 

 • Scheiden
 • Verlatingsangst
 • Zelfdodingsverlangens

 

Praktische informatie

Werktijden: Werkdagen 8.30-21.30 uur. Vrijdagavond géén therapiesessies.
Tarieven: Relatietherapie: € 65 p.p. // Individuele therapie: € 95.
Opleidingen: RU Utrecht, Psychologie, Psychosociale therapie, Integratieve psychotherapie.
Beroepsvereniging: NVPA / RBCZ / LSR / SCAG.
Diversen: Specialisatie-opleidingen: Relatietherapie, Rouwverwerkingstherapie, Systemisch werk en karakterstucturen, NLP, TA, EFT, Schematherapie, Professionele communicatie, Lichaamswerk.

Ligging


Alle psychologen in IJsselstein >>

Reviews Psycholoog IJsselstein

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog IJsselstein - Drs. Jeannette Smole

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 10 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een echte vakvrouw

“Jeannette heeft mij geholpen bij het achterhalen van de oorzaak van mijn terugkerende onrust in mijzelf. Door deze onrust zijn er allerlei problemen in mijn leven ontstaan. 

Door de gesprekken die ik met haar heb gehad ben ik erachter gekomen waar deze onrust vandaan komt en hoe ik hiermee om moet gaan. Dit is voor mij heel verhelderend geweest.

Ik kan dit nu beter herkennen en heb handvaten gekregen hoe ik de onrust om kan zetten naar rust. Jeannette is een echte vakvrouw en ik kan haar aan iedereen aanbevelen.”

| 16 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een echte aanrader

“Begin dit jaar heb ik contact gezocht met Jeannette omdat ik erg last had van stress en de gebeurtenissen in mijn leven niet meer overzag. Ik moest hulp krijgen om weer de rust in mijn leven terug te vinden.

Jeannette heeft mijn probleem gelijk heel goed erkend. Wist precies de goede dingen te vragen en te zeggen. Al snel voelde ik mij rustiger en beter in het leven staan. Mensen gingen ook aan mij zien dat het beter ging en ik kon alles meer een plekje geven. Ook door de handvatten en opdrachten kon ik alles beter aan en het in een goed daglicht bekijken. 

Ik ben Jeannette erg dankbaar. Door haar kan ik veel beter omgaan met stressvolle situaties en omgaan met de moeilijke situaties in mijn leven. Ook de begeleiding in mijn relatie was erg prettig.

Ik raad haar echt aan bij anderen. Ze veroordeelt niet en doet met hart en ziel haar werk. Het is fijn te weten dat de deur altijd open is mocht er behoefte zijn aan een gesprek. Mocht dit nodig zijn in de toekomst zal ik het zeker doen.

Ontzettend bedankt voor je steun en sturing.”

| 23 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mezelf weer teruggevonden

“Nadat ik begin vorig jaar met burn-out klachten thuis kwam te zitten ben ik op advies van de huisarts op zoek gegaan naar een psycholoog. Zo kwam ik bij Jeannette terecht. Jeannette heb ik ervaren als een warm, lief, en integer mens, ik voelde me al snel op mijn gemak bij haar.

Tijdens de sessies ontdekte ik dat ik mezelf was kwijtgeraakt de afgelopen jaren door me vooral aan te passen aan mijn omgeving en nooit echt even stil te staan bij wat ik nu zelf eigenlijk wilde en nodig had.

Al die tijd dat ik haar bezocht gaf ze me het gevoel dat ze naast me stond, dat we samen werkten aan mijn herstel. Nu ben ik in middels zover dat ik het weer zelf kan oppakken. Mocht het nodig zijn dan zal ik zeker niet twijfelen om weer een afspraak te maken, het idee dat dat kan is heel erg prettig!

Dankjewel Jeannette, voor alle fijne gesprekken en oefeningen die mogelijk maakten dat ik mezelf heb teruggevonden en weer meer grip heb gekregen op mijn eigen leven.”

| 2 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel veel aan gehad

“Het was voor ons een grote stap om naar een psycholoog te gaan omdat je denkt dat je het allemaal zelf wel kan. Maar helaas we kwamen er niet uit samen en zijn uit eindelijk héél blij dat we naar Jeannette gegaan zijn. 

Zij heeft ons in een paar sessies geleerd om te kijken naar wat belangrijk is en wat we kunnen veranderen om er samen beter uit te komen. De gesprekken en de simpele opdrachten die zij mee gaf naar huis hebben ons ontzettend geholpen. En we zaten snel weer op één lijn zo snel hadden we niet durven hopen. 

Dus voor mensen met twijfels, twijfel niet en neem de stap wij hebben er héél veel aan gehad en kunnen nu weer samen verder met een positieve blik op de toekomst. 

Jeannette ontzettend bedankt zonder jou was dit niet gelukt.”

| 20 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel steun bij rouwverwerking

“Via deze weg wil ik graag laten weten dat ik veel steun heb gehad aan de rouwverwerkingsbegeleiding van Jeannette.

Na het onverwachts vaststellen van terminale alvleesklierkanker bij mijn moeder, terwijl ik 7 maanden zwanger was en haar overlijden, 5 maanden na de geboorte van onze dochter, was ik figuurlijk lamgeslagen.

Ondanks dat ik in harmonie met mijn familie goed afscheid van haar heb kunnen nemen en daar erg dankbaar voor ben, lukte het mijzelf niet om de helderheid, die was verdwenen tijdens dit emotionele proces, terug te krijgen.

Jeannette zag snel waar bij mij het emotionele knelpunt lag en heeft via een soort van "onzichtbaar" stappenplan van gesprekken, opdrachten en tips mij handvaten gegeven om zelf de helderheid weer terug te krijgen en om te gaan met het verlies en het eerbetoon aan mijn lieve moeder.”

| 3 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm geholpen

“Eind vorig jaar eindelijk de stap gezet en contact gezocht met Jeannette. Op dat moment had ik erg veel last van stress en slapeloosheid wat mij hinderde in mijn dagelijks functioneren.

De stress werd primair veroorzaakt door een arbeidsconflict situatie en ik had hulp nodig om e.e.a. weer hanteerbaar te krijgen. Jeannette heeft mijn probleem direct goed ingeschat en erkend.

Na een paar sessies voelde ik me al wel wat beter maar de conflict-situatie op het werk bleef in een impasse. Ook daar wist Jeannette raad mee, zij wist de goede dingen te vragen en te zeggen wat mij enorm geholpen heeft.

De opdrachtjes die Jeannette aanreikte hielpen mij goed om de zaken weer in perspectief te gaan zien. Ik ben Jeannette erg dankbaar voor alle hulp en advies.”

| 8 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Dit hadden we eerder moeten doen

“Wij hebben in een relatief korte tijd heel veel geleerd van Jeannette. Onze communicatie, bewustzijn en houding naar elkaar is enorm verbeterd. Wij zijn nu samen weer sterk genoeg om de toekomst aan te kunnen. 

Achteraf gezien, hadden we dit veel eerder moeten doen. Bedankt dat wij het afgelopen jaar goed kunnen afsluiten en het komend jaar veel beter kunnen beginnen.”

| 27 mrt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel prettig

“De sessies bij Jeannette heb ik als heel prettig ervaren. Het waren fijne gesprekken. D.m.v. opdrachten, die soms best pittig waren, heb ik veel over mezelf geleerd en ben zelfverzekerder geworden. 

Het overlijden van ons zoontje draag ik voor altijd met me mee maar mijn 'wond' is een litteken geworden.
Jeannette, heel erg bedankt!”

| 16 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Helpend en steunend

“Ik heb de gesprekken bij Jeannette als helpend en steunend ervaren. Door een paar opdrachten en door treffende vragen heeft zij mij geholpen de draad weer op te pakken na een scheiding. 

De eerste twee gesprekken waren samen met mijn (inmiddels) ex-partner en ook dat was goed, gaf inzicht in de keuzes die we moesten maken of al gemaakt hadden. 

Jeannette is oprecht geïnteresseerd, komt in latere gesprekken terug op dingen die je eerder gezegd hebt waardoor verbanden duidelijk worden. 

Het luisterend oor van een buitenstaander met verstand van zaken was voor mij belangrijk in een roerige periode. Gaf ook ruimte aan de tranen en emoties die te midden van alle praktische rompslomp soms wat weggestopt dreigden te raken.

Jeannette, nogmaals dank voor je aandacht.”

| 20 apr 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Positief verrast

“Door mijn toch wel lastige gevoel van schuld (vooral naar mijn zoon) door een scheiding, wilde ik toch eens kijken of hier niet iets aan te doen was. 

Ik heb Jeannette gevonden door simpel zoeken op internet. Op basis van de recensies heb ik zelf de stap gewaagd om eens met haar te gaan praten. 

Ik was heel erg sceptisch, zoals ik dat ben met alles wat te maken heeft met dit soort vormen van hulpverlening. Na wat teleurstellende ervaringen met verschillende instanties dacht ik eigenlijk dat dit ook wel op eenzelfde soort teleurstelling uit zou gaan lopen. 

Echter werd ik nu positief verrast. Jeanette luistert, observeert, en (voor mij ERG belangrijk) onthoudt wat je vertelt. Dit komt over als oprechte interesse in de situaties, en dat is/was denk ik voor mij erg belangrijk. Dit maakte het voor mij veel makkelijker om samen aan een probleem te werken. 

Samen creëert ze een plan van aanpak welk volgens haar het beste bij de situatie en persoon past. Soms een opdracht, en soms "gewoon" praten, praten en nog meer praten. 

Voor mij persoonlijk heeft dit toch wel onverwachts een aanpassing aan mijn manier van denken en doen bewerkstelligd waar ik me veel rustiger door ben gaan voelen. 

Ik ben er nog niet helemaal, maar door Jeannette kan in ieder geval weer makkelijker omgaan met verschillende moeilijke situaties welke er ongetwijfeld (en jammer genoeg) nog gaan komen. Ik sta sterker in mijn schoenen en mijn schuldgevoel neemt niet meer direct de overhand. 

Nogmaals dank je wel voor al je hulp Jeannette. ”

| 16 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login | Aansluiten