Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Angel | Psycholoog, Psychosociaal counseling, lichaamsgericht en humanistisch therapie

Psycholoog,-Psychosociaal-counseling,-lichaamsgericht-en-humanistisch-therapie-Breda
Psycholoog Breda
Bastionstraat 13
4817 LD Breda
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPsycholoog Breda

Ik ben een persoon-gecentreerde therapeut die op een proces-experiëntiële manier werkt. Ik werk vanuit mijn hart en ik help clienten meer in contact komen met verlangen en gevoelens. 

Mijn sessies zijn een golf van emoties, waarbij ik om beurten de leiding neem en leid in relatie tot de cliënt. Dit helpt cliënten hun eigen kracht te ontwikkelen. 

Ik werk eerst door vroege relationele patronen te begrijpen en cliënten de gelegenheid te bieden een scala aan emoties te ervaren die gerelateerd zijn aan verleden en heden. 

 

 

Persoonsgerichte benadering

Ik kijk naar psychische en psychosomatische klachten als tijdelijk symptomen van iets dat roept voor aandacht. Samen gaan we op zoek naar de betekenis van deze zodat jezelf in totaliteit wordt naar geluisterd. Ik zie symptomen als stemmen die elk aandacht moeten krijgen, waarnaar met respect wordt geluisterd en die ze horen.

Als psycholoog werk ik vanuit een persoonsgerichte, psychodynamische benadering. Dit betekent dat ik geloof dat het grootste deel van het lijden vandaag in het verleden begon. Met uitzondering van enkele gevallen geloof ik dat een diagnose noodzakelijk is voor genezing.

 

Als je kijkt naar de typische definitie van wat een psycholoog zou moeten doen: "Over het algemeen beoordelen psychologen de psychologische problemen en de gedragsstoornissen die het gevolg zijn van of gerelateerd zijn aan fysieke en mentale gezondheid, diagnosticeren en behandelen ze. belangrijke rol bij het bevorderen van gezond gedrag, het voorkomen van ziekten en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. "

 

Hoewel ik denk dat een goed begrip van symptomen en klachten nodig is om de juiste richting voor cliënten te kunnen kiezen, denk ik niet dat het diagnostische gedeelte nuttig is en leidt tot een onbalans van macht in de relatie.

Om deze reden is mijn benadering meestal dat de cliënt weet wat hij nodig heeft, zichzelf kan genezen en alleen een gids nodig heeft, iemand om goede vragen te stellen, te luisteren en ze te spiegelen.

Daarom is het herstellen van de kwaliteit van leven en gezondheid het helpen van de cliënt om zichzelf te vertrouwen, zichzelf te accepteren en te vragen wat ze nodig hebben. Mijn rol is het creëren van een atmosfeer die dit type transformatie mogelijk maakt.

 

Therapie & Coaching

Mijn therapie & coachingspraktijk kent een professionele en persoonlijke aanpak die bewustmakend en helpend is voor identiteit vraagstukken, het werken aan emotioneel wendbaarheid en veerkracht, maar ook het onderzoeken en verwerken van trauma. 

Vanuit een integraal en holistische aanpak, werk ik samen met jou om de kwaliteit van je leven in het algemeen, maar ook zeker gericht op je klacht of vraag, te verbeteren. 

Met reguliere afspraken wordt er meestal binnen drie maanden resultaaten bereikt; voor trauma is dit meestal langer, afhankelijk aan het persoon. Er wordt gewerkt met lichaamsgericht oefeningen en gespreksmethodieken waarbij je oefeningen en thuisopdrachten mee krijgt om direct aan de slag te gaan.

 

Hoe ziet een sessie eruit?

Het inhoud van een sessie is afhankelijk op jouw vraag en behoeftes. In mijn sessies ga ik met jou op zoek naar antwoorden op jouw vragen. 

Ik zal je uitnodigen naar je gevoelens te gaan en die te uiten. Ik zal er alles aan doen om er voor te zorgen dat je je veilig voelt, dat je risico’s durft te nemen. We zullen praten, ik zal je aanraken, ik zal je in beweging brengen. 

Je zult je inspannen en je zult ontspannen. Je zult je bewust worden van mechanismes en gewoontes die je je ooit hebt aangemeten om te overleven. We zullen onderzoeken of je die mechanismes en gewoontes nog steeds nodig hebt of dat ze overbodig zijn geworden. 

Ik streef er naar dat jij een beter gevoel krijgt over jezelf, dat je meer energie en plezier gaat krijgen in je leven, en tevredenheid ervaart over wie je bent en wat je doet.

Ik volg geen vast patroon. In de sessie zal ik intuïtief kiezen wat we gaan doen. Dat wordt mede door jou bepaald, en door het contact dat wij op dat moment hebben.

 

Medisch beroepsgeheim

 

De gesprekken vallen onder het medisch beroepsgeheim en alle informatie wordt niet zonder toestemming gedeeld met andere instanties of behandelaren. Je houdt als cliënt zelf de regie in het proces waarbij ik als therapeut jou volg in jouw tempo. 

 

Vergoeding via aanvullende zorgpolis

Afhankelijk van je zorgpolis worden de consultkosten (gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering als het gaat om individuele therapie. Informeer altijd even bij je zorgverzekeraar om teleurstellingen te voorkomen als het gaat om vergoedingen. 

Je hebt geen verwijsbrief nodig.

Meer weten of een afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

 

Angel

 

Online therapie

Skype/Zoom/FaceTime-sessies zijn altijd een optie (ook in normaal omstandigheden) - Dit is goed voor u om te weten, vooral omdat er in de toekomst een beperkte flexibiliteit kan zijn als gevolg van sluiting van scholen, enz. Laat me van tevoren weten of u al dan niet de voorkeur geeft aan een Skype sessie in plaats van persoonlijk te komen


Mededeling inzake corona-pandemie

Dit is een bericht dat ik heb aan alle klanten gestuurd vanwegens het Coronavirus:

 

Het kan zijn dat u vragen heeft of onze afspraken doorgaan ondanks de groeiende bezorgdheid over het Coronavirus in Nederland. Vanwege het advies van de RIVM en mijn bezorgdheid voor zowel uw gezondheid als die van mijzelf, zou ik de volgende praktijkregels onder uw aandacht willen brengen:

 

1) Ik sta niet toe dat cliënten naar een afspraak komen als ze zich ziek voelen of griep hebben. Dit betekent dat als u zich onwel voelt, u mij dan zoveel mogelijk van tevoren op de hoogte stelt - en als u zich wat onwel voelt maar goed genoeg om een ​​Skype-sessie te houden, is dit ook een mogelijkheid. Als je komt opdagen voor een afspraak en tekenen van ziekte vertoont, stuur ik je weg en moet je betalen voor de sessie (dit is niet het geval als je gewoon van de voor mij aangeeft). Denk hier dus goed over na om dit te voorkomen.

2) Ik ga niet door met afspraken als ik me zelf niet lekker voel of als ik tekenen van griep vertoon. Dit beschermt u als klant en beperkt eventuele extra risico's.

3) Tijdens deze periode van extra risico beperk ik mijn fysieke contact met klanten. Dit is niet ideaal (als u voor lichaamsgericht psychotherapie komt), maar voor onze beide bescherming. Dit betekent dat fysieke activiteiten worden uitgevoerd op een manier waarbij ik nog steeds in lijn ben met het advies van de RIVM.

4) Zoals altijd oefen ik goede hygiëne. Ik was mijn handen voor en na elk klantbezoek en heb antibacteriële gel beschikbaar in de kamer

5) Skype/Zoom/FaceTime-sessies zijn altijd een optie (ook in normaal omstandigheden) - Dit is goed voor u om te weten, vooral omdat er in de toekomst een beperkte flexibiliteit kan zijn als gevolg van sluiting van scholen, enz. Laat me van tevoren weten of u al dan niet de voorkeur geeft aan een Skype sessie in plaats van persoonlijk te komen

 

Als u vragen hebt, hoor ik het wel.

 

Met vriendelijke groet,

 

Angel

 

Dear client,

 

You may have questions regarding whether our appointments will continue despite the growing concern of the Coronavirus in the Netherlands. Due to the advice of the RIVM and my concern for both your health and my own, I would like to bring the following rules of practice to your attention:

 

1) I do not allow clients to come to an appointment if they are feeling ill or have any signs of flu. This means that if you feel unwell, please notify me as much in advance as possible - and if you are feeling somewhat unwell but good enough to have a Skype session, this is also a possibility. If you show up for an appointment and show any signs of illness I will send you away and you will have to pay for the session. This is not the case if you notify me before coming. So please be thoughtful about this in order to prevent this from happening.

2) I will not continue with appointments if I feel unwell or if I am showing any signs of flu. This protects you as a client and limits any extra risks.

3) During this time of extra risk I am limiting my physical contact with clients. This is not ideal but for both of our protection. This means that physical activities will be carried out in a way where I am still in line with the advice from the RIVM.

4) As always, I practice good hygiene. I wash my hands before and after each client visit and have anti-bacterial gel available in the room

5)  Skype/Zoom/FaceTime sessions are always an option* - This is good for you to know, especially because there may be limited flexibility in the future due to schools closing, etc. Just let me know in advance whether or not you prefer to have a Skype session instead of coming in person

Opleidingen en registraties

Opleidingen & registraties

 • Bachelor's Psychologie (2001) Oklahoma State University
 • Master's Onderwijskunde (2008) Capella University
 • Master's Health Research (2017) Lancaster University
 • Master's Counseling Psychologie & Psychotherapie (2018)
 • PhD Leiderschap, resilience en familie (bedrijven) - in dialoog (tot heden)
 • Core Energetics Practitioner Training (4 jaar) 2016
 • Core Energetics Post-Graduate Training (1 jaar) 2017
 • EFT (Emotion-Focused Therapy, Level 1) 2018
 • Imago Relatietherapeut (2019)
 • ICF (PCC) Coach, Gecertificeerd Co-Active Coach (2010)

 

 Registraties

Specialisaties

Specialisaties

 • Burn-out/depressie

 

 • Angst (fall/bindings)

 

 • Psychosomatisch klachten

 

 • Trauma

 

 • Mood disorders

 

 • Relatieproblemen

 

 • Levensvragen

 

 • Eenzaamheid

 

 • Stress/spanning

Therapievormen

 • Angst therapie
 • Burnout therapie
 • Coaching
 • Counselling
 • Cursussen en trainingen
 • Depressie therapie
 • English speaking therapy
 • Hypnotherapie
 • Integratieve psychotherapie
 • Lichaamsgerichte therapie
 • Life Coaching
 • Loopbaancoaching
 • Mindfulness
 • Mindfulness therapie
 • Online therapie
 • Personal coaching
 • Psycholoog
 • Psychosociale therapie
 • Relatietherapie
 • Rouwbegeleiding
 • Stress therapie
 • Therapie
 • Traumatherapie
 • Werkgerelateerde therapie

Behandeling van


Tarieven

 • 85 euro per sessie voor individu
 • 125 euro per uur voor relatietherapie
 • 225 euro per uur voor leiderschap ontwikkeling (door het bedrijf)
 • Met alternatief verzekering is er een mogelijkheid tot volledig of deels vergoeding. 

 

Openingstijden

Maandag 8:00-19.00
Dinsdag 8:00-19.00
Woensdag 8:00-19.00
Donderdag 8:00-19.00
Vrijdag 8:00-19.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Therapiepsycholoog - psychologen en therapeuten
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login | Aansluiten